دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

یکی از مسائلی که در دوران سالمندی گریبان افراد سالمند و اطرافیان آنان را می‌گیرد احتیاج به توجه بیشتر می باشد. پیر شدن و کهولت سن همراه با تغییراتی در بدن است که نیاز به مراقبت بیشتر دارد. در مقاله پیش رو از وبسایت زندگی برتر به بررسی دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان می پردازیم.

دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان

همانگونه که گفتیم در دوران سالمندی به دلیل کهولت سن خواه‌ناخواه تغییراتی در رفتار سالمندان به وجود می آید. این تغییرات را می توان به چند دسته تقسیم نمود که عبارتند از:

تغییرات‌ حسی

در تغییرات حسی افراد سالمند در حواس پنجگانه بیشترین تغییر را مشاهده می کنند. از جمله این موارد می توان به گزینه های زیر اشاره کرد:

شنوایی یکی از دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان

این امر طبیعی است که هر چه سن بالاتر می رود میزان شنوایی افراد نیز کمتر می شود. در این حالت شنیدن اصوات سخت تر می گردد. به همین دلیل ممکن است سالمند از دیگران بخواهد که بلندتر صحبت کنند. البته گاها این مسئله می تواند مشکلات جدی تری به همراه داشته باشد. از این رو نیاز به مشورت با پزشک و افراد آگاه است.

چشایی و بویایی

جوانه های چشایی از سن ۸۰ سالگی به بالا رو به کاهش می رود. به همین ترتیب حس بویایی نیز به مرور دچار مشکل می گردد. همین موضوع سبب کم شدن حس بویایی فرد سالمند می گردد. این مسئله می تواند در نوع غذا خوردن فرد سالمند هم تاثیر بگذارد. از این رو باید به فرد کمک شود تا شرایط سخت را مدیریت کند.

چشایی و بویایی

بینایی از دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان

هر چه سن افراد رو به بالا می رود چشم ها نیز اشک کمتری تولید می کنند. به مرور این توانایی را از دست می دهند که همین امر باعث تضعیف شبکیه چشم می شود. عدسی کدر می گردد. به همین دلیل سالمندان توانای تمرکز بر روی اشیا را ندارند یا نسبت به نور و روشنایی حساس می شوند. در این حالت شاید نیاز به استخدام پرستار سالمند یا پرستار کودک باشد.

لامسه

یکی از مشکلات سالمندان تغییرات پوستی مانند چروک شدن و نازک شدن و خشکی پوست می باشد که موجب ضعیف شدن حس لامسه می گردد.

تغییرات پوستی دوران سالمندی

دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان می تواند جنبه ظاهری نیز داشته باشد. تغییرات پوستی دوران سالمندی با کهولت واضح تر دیده می شوند. پوست انسان نازک تر و شکننده تر می شود که همین امر آنان را در برابر ضربه آسیب پذیر می کند. چین و چروک و ضایعات پوستی نمایان می شوند.

تغییرات ماهیچه ای و استخوانی

در افراد سالمند استخوان ها از نظر تراکم و اندازه کوچک و ضعیف می‌شوند. تا جایی که استعداد زیادی برای شکسته شدن پیدا می‌کنند. به همین دلیل قد افراد سالمند کوتاه تر به نظر می رسد. دچار ضعف عضله حرکتی می‌شوند و همین امر باعث کندی حرکت خواهد شد.

عملکرد حرکتی از دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان

افراد سالمند معمولاً به خاطر کهولت سن قدرت حرکات پیچیده و سریع را نخواهند داشت. توانایی حرکاتی که به قدرت فیزیکی بالایی نیاز دارد از آنها گرفته می شود.

تغییر در دهان، دندان و لثه ها

از مشکلات و علائم دوران پیری می توان به ضعیف و شکننده تر شدن دندان ها اشاره نمود. به دلیل تولید بزاق کمتر در دهان لثه ها به سمت خشک شدن خواهند رفت و همین موضوع باعث خشکی دهان، عفونت، بوی بد دهان و پوسیدگی دندان ها می شود.

سایر دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان

این تغییرات عبارتند از:

  • تغییرات مو و ناخن
  • تغییرات هورمونی و غدد درون ریز
  • اختلال در روده، معده و مثانه
  • تغییرات جنسی دوران سالمندی
  • سیستم اعصاب مرکزی و هورمون ها در دوران سالمندی
  • تغییرات ذهنی و هوشی

همه این موارد موجب تغییرات رفتاری در افراد سالمند می‌شود. پس لازم است اطرافیان با آگاهی و مشورت کارشناسان به کمک افراد مسن بروند. این کمک می تواند سازگاری فرد را در این دوران به همراه داشته باشد. در عین حال از اضطراب و تشویش این فرد جلوگیری می‌کند و با ایجاد آرامش فضایی راحت را پدید می آورد.

سخن آخر

در این نوشته از وب سایت زندگی برتر ما به بررسی دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان پرداختیم. در کنار موارد فوق انجام فعالیت های بدنی منظم روزانه همراه با ورزش می تواند آرامش بسیاری به ارمغان بیاورد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان