روش های مدیریت و کنترل درد بیمار در منزل

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

اوقاتی که کوچک‌ترین سردردی دارید را تصور کنید، احتمالا تحمل درد برایتان کلافه کننده باشد. این مثال را بیان کردیم تا این نکته را یادآور شویم که درد در واقع سازوکاری حیاتی برای اعلام هشدار است. احساس درد در ناحیه‌ای از بدن این هشدار را به ما می‌دهد که عضوی از بدن دچار آسیب شده و نیاز به درمان دارد. پس از آن که از وجود آسیب باخبر شدیم، تحمل درد کاری آزاردهنده خواهد بود. بنابراین باید به دنبال راهی برای مدیریت آن باشیم. در این مقاله از زندگی برتر قصد داریم تا روش های مدیریت و کنترل درد بیمار در منزل را مورد بررسی قرار دهیم.

نحوه مدیریت کنترل درد در منزل

روش های مدیریت کنترل درد
روش های مدیریت و کنترل درد بیمار در منزل

برای این که بتوانیم درد ناشی از بیماری را تحمل کنیم، باید با انواع روش مدیریت و کنترل درد در منزل آشنا شویم. در ادامه چندین دستورالعمل مدیریت درد را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

دارو درمانی

استفاده از مسکن قوی برای درد بعد از جراحی از معمول‌ترین روش‌های دارو درمانی برای مدیریت و کنترل درد در منزل است. در مراحل اولیه که احساس درد خفیف وجود دارد، مصرف مسکن‌های سبک مثل استامینوفن توصیه می‌شود. اگر شدت درد بیشتر شود، مسکن‌های قوی‌تری برای مدیریت و کنترل درد باید مورد استفاده قرار بگیرد.

فیزیوتراپی

این روش که برای کمک به بهبود آسیب‌های حرکتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، یکی دیگر از روش‌های مدیریت و کنترل درد می‌باشد. در این روش فیزیوتراپیست با انجام اعمال فیزیوتراپی و دادن تمرین‌های بدنی به بیمار، دامنه حرکتی او را افزایش داده و درد را تسکین می‌بخشد.

ورزش درمانی

انجام تمرینات هوازی و نرمش‌های ساده صبحگاهی تاثیر بسیار زیادی در کاهش و مدیریت درد دارند. با انجام اعمال ورزش درمانی، در بدن آندروفین ترشح شده و باعث بهتر شدن احساس شخص می‌شود.

پیشنهاد مقاله : مدیریت و پیشگیری از بیماری های عفونی در منزل

انجام تمرین‌های جسمی-ذهنی

ارتباط عجیب بین جسم و ذهن باعث می‌شود تا شخص با انجام تکنیک‌های جسمی-ذهنی بتواند درد بعد از عمل جراحی را کنترل و حتی درمان کند.

بیوالکتریک

احساس درد جزو پیام‌های حسی بوده و این نوع از پیام‌ها ماهیت الکتریکی دارند. به همین منظور با مختل کردن این جریان‌های الکتریکی با روش بیوالکتریک می‌توان درد را کنترل کرده تا شخص احساس بهتری پیدا کند.

تا این جا چند دستورالعمل برای مدیریت درد را بیان کردیم، در ادامه این مقاله بیشتر در مورد مدیریت درد در پرستاری و لیست امور مدیریت درد صحبت خواهیم کرد.

مدیریت درد در پرستاری

پیش از انجام اقدامات دارویی برای مدیریت درد، باید پرستار بیمار با انجام اقدامات لازم درد بیمار را به کنترل خود در بیاورند. برای انجام این کار پرستاران باید با دستورالعمل‌های مدیریت درد در پرستاری آشنا باشند. در ادامه  مهم‌ترین دستورالعمل‌ها برای دردهای حاد و مزمن را بیان خواهیم کرد.

  • در صورتی که درد بیمار حاد باشد، پرستار باید کارهای زیر را انجام دهد:
  • بررسی مشخصات درد از نظر شدت، مدت، عوامل تشدید کننده درد و غیره
  • تزریق داروهای مسکن مخدر و غیر مخدر طبق دستور پزشک
  • استفاده از روش انحراف فکری برای کاهش درد بیمار
  • ثبت نوع و دوز دارو در گزارشات پرستاری و کاهش دوز مصرفی در صورت کاهش درد بیمار
  • جایگزینی مسکن‌های خوراکی به جای داروهای تزریقی در صورت تحمل بیمار
  • در صورتی که درد بیمار مزمن باشد، برای مدیریت درد او باید موارد زیر را انجام داد:
  • کنترل علایم حیاتی بیمار
  • طبقه‌بندی داروهای مسکن مورد نیاز بیمار و تعیین این که بیمار به کدام یک از آن‌ها نیاز دارد
  • در مدیریت درد در پرستاری برای درد بیماران مبتلا به سرطان، ابتدا باید از داروهای مخدر غیر مورفین استفاده کرد. در صورتی که دارو باعث کاهش درد بیمار نشود، ترکیب داروهای مخد و غیرمخدر باید به بیمار داده شود. در غیر این صورت با تزریق مورفین باید درد مزمن بیمار را کنترل کرد.
  • کنترل بیمار از نظر اشتها، استراحت و اجابت مزاج
  • توضیح عوارض جانبی به بیمار
  • استفاده از روش‌های غیردارویی همچون ماساژدرمانی، پرت کردن حواس بیمار و غیره
  • چک کردن وضعیت تنفس بیمار پس از تزریق داروهای مسکن مخدر
  • آموزش مهارت‌های ارتباطی بین فردی به بیمار برای کنترل درد و بهبود بیمار

لیست امور مدیریت درد

مدیریت کنترل درد بیمار توسط پرستار
لیست امور مدیریت درد

مدیریت درد به معنای کاهش، کنترل و رفع درد است تا فرد احساس آسودگی از درد را به دست آورد. در ادامه یک لیست امور مدیریت درد را برای شما بیان خواهیم کرد شما با استفاده از  این لیست قادر خواهید بود تا بهترین نتیجه ممکن از کنترل و مدیریت درد بیمارتان را کسب کنید. مهم‌ترین کارهایی که برای مدیریت درد باید در نظر داشته باشید عبارتند از:

  • به کارگیری امکانات درمان
  • استفاده از داروهای مناسب با شرایط بیمار
  • انجام فیزیوتراپی
  • استفاده از راهنمایی روانشناسان
  • انجام طب سوزنی
  • مراجعه به دیگر متخصصان حوزه درمان

تشخیص پرستاری درد شکم

درد احشایی مثل بیماری‌های قلبی که فرد آن را در نقاط دورتر از قلب حس می‌کند، معمولا در ناحیه قفسه سینه و حفره شکمی احساس می‌شود. تشخیص پرستاری درد شکم بدون انجام آزمایش‌ها و حتی تصویربرداری‌های مربوطه امکان‌پذیر نخواهد بود. بنابراین اولین گام برای بیان تشخیص پرستاری درد شکم، انجام آزمایشات و عکسبرداری‌ها است. پس از انجام هر یک از این موارد و بررسی علل احتمالی ایجاد دردهای شکمی، اقدامات درمانی و مراقبتی لازم برای بیمار انجام می‌شود.

کلام پایانی

در این مقاله از سایت زندگی برتر در مورد روش های مدیریت و کنترل درد بیمار در منزل صحبت کردیم. پس آن اقداماتی که در صورت حاد یا مزمن بودن درد بیمار باید انجام دهیم را بررسی کردیم. در پایان نیز لیست امور مدیریت درد را نیز برای شما بیان کرده و همچنین روش تشخیص پرستاری درد شکم را نیز مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم این مقاله به شما در کنترل و بهبود درد بیمارتان کمک کرده باشد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان