دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان | 3 دلیل مهم عدم مصرف

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

انطباق یا پیروی از رژیم دارویی به دلایل مختلف می تواند برای عزیزان مسن مشکل ساز باشد. اما زمانی که افراد مسن داروهایی را که برای آنها تجویز شده است مصرف نمی کنند، ممکن است مشکلاتی برای سلامت بلندمدت و کوتاه مدت آنها ایجاد شود. در ادامه این نوشته از وب سایت زندگی برتر، دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان را بررسی می کنیم. توجه کنید یکی از مهم ترین دلایل استخدام پرستار سالمند، یادآوری و مدیریت شرایط مصرف دارو است.

دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان

دلایل متفاوتی برای تصمیم گیری آگاهانه برای  عدم مصرف برخی داروها وجود دارد. اصلی ترین این دلایل عبارتند  از:

ادراک اثرات منفی

بسیاری از مردم فکر نمی کنند که این دارو، به ویژه برای درمان های پیشگیرانه، موثر باشد. به عنوان مثال، دوز روزانه یک داروی ضد پلاکت که از لخته شدن خون جلوگیری می کند، تأثیر مثبت فوری بر سلامت آنها نخواهد داشت و به راحتی می توان فواید طولانی مدت دارو را دست کم گرفت. علاوه بر این، اگر داروی مورد نظر عوارض جانبی منفی ایجاد کند، احتمالاً این دارو بیشتر مضر است تا مفید.

ترس از اعتیاد یکی از دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان

برخی داروها، به ویژه داروهای ضد افسردگی، به اعتیادآور بودن شهرت دارند. از آنجایی که این داروها معمولاً برای مدت طولانی تجویز می‌شوند، اغلب تصور می‌شود که فرد می‌تواند کاملاً به دارو وابسته شود و وقتی درمان متوقف شود، دچار مشکل شود. در واقع اینطور نیست.

ترس از اعتیاد یکی از دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان

اما این عناصر می توانند باعث شوند که فرد مورد علاقه شما به طور منظم داروی خود را متوقف کند، زیرا می ترسد که ممکن است معتاد شود. در حالی که مشخص نیست داروهای ضد افسردگی پتانسیل اعتیادآوری دارند، قطع سریع داروهای ضد افسردگی می تواند عوارض جانبی ناخوشایندی ایجاد کند که ممکن است با ترک اشتباه گرفته شود.

انحراف ناخودآگاه از مصرف داروها

اثرات رژیم های دارویی پیچیده، زوال شناختی و افسردگی اغلب بر مصرف منظم دارو تأثیر می گذارد. انحراف ناخودآگاه از مصرف داروها  را در ادامه بررسی می کنیم.

رژیم های دارویی پیچیده

بستگان سالخورده شما معمولاً به برنامه های دارویی پیچیده تری نیاز دارند زیرا تعداد بیماری های طولانی مدت آنها احتمالاً با افزایش سن افزایش می یابد. این می تواند مشکلات مربوط به فواصل و زمان مصرف دارو را ایجاد کند. نه تنها می‌تواند گیج‌کننده باشد، بلکه می‌توانند از برنامه روزانه‌شان که تحت سلطه وقفه‌های مداوم است نیز خسته شوند.

پیشنهاد مقاله : ورزش و سلامت مغز برای سالمندان

زوال شناختی از دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان

زوال شناختی، که ممکن است از اختلال شناختی خفیف تا زوال عقل کامل متغیر باشد، می تواند بر حافظه کوتاه مدت تأثیر بگذارد. فراموشی اغلب شایع ترین علامت است. زوال شناختی می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • فراموش کردن اگر داروهای خود را مصرف کرده باشند
  • فراموش کردن اینکه چرا آنها باید داروهای خود را مصرف کنند
  • مصرف بیش از حد یا خیلی کم از داروها

افسردگی

افسردگی، خلق و خوی پایین و اضطراب نیز می تواند بر فعالیت های مربوط به روال روزانه تأثیر بگذارد. فقدان انگیزه، مشغله های فکری، تنش و کناره گیری اجتماعی از رفتارهای رایج هستند. به خوبی تشخیص داده شده است که افسردگی در افراد مسن به دلایل مختلفی مانند رواقی گری و انزوای اجتماعی کمتر گزارش می شود. با این حال، فقدان انگیزه می تواند منجر به از دست دادن علاقه به حفظ سلامتی شود و دارو را می توان فرموش کرد. در حقیقت افسردگی ییکی از دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان خواهد بود.

چگونه از این مسائل اجتناب می کنید؟

راه حل باید متناسب با علت باشد. اگر فردی به دلیل یک باور به ظاهر غیرمنطقی تصمیم بگیرد که دارو مصرف نکند، بهترین اقدام ممکن است تغییر درمان باشد تا بتوان به این تصورات توجه کرد. تهیه لیستی از مشکلات و مستندسازی اینکه کدام داروها بیشترین مشکلات را ایجاد کرده اند می تواند مفید باشد تا پزشک بتواند طی یک مشاوره کوتاه به خوبی از آن مطلع شود.

سخن آخر

در این نوشته از وب سایت موسسه پرستاری زندگی برتر ما به بررسی دلایل عدم مصرف دارو توسط سالمندان پرداختیم. مقابله با تعداد زیادی دارو می تواند برای خانواده ها یک کار دلهره آور باشد و برای ارائه یک راه حل مناسب، پزشک عمومی و بیمار باید با هم کار کنند.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان