فلج لرزان در سالمندان و وظایف پرستار سالمند برای مراقبت از سالمند مبتلا

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

فلج لرزان یا بیماری پارکینسون Parkinson’s tremors  در سالمندان در اثر از دست دادن سلولهای عصبی در بخشی از مغز به نام ماده سیاه ایجاد می شود. این امر منجر به کاهش ماده شیمیایی به نام دوپامین در مغز می شود. دوپامین نقش مهمی در تنظیم حرکت بدن دارد. کاهش دوپامین عامل بسیاری از علائم بیماری پارکینسون است.

دوپامین به عنوان یک پیام رسان بین قسمت های مغز و سیستم عصبی عمل می کند که به کنترل و هماهنگی حرکات بدن کمک می کند. اگر این سلول های عصبی بمیرند یا آسیب ببینند ، میزان دوپامین در مغز کاهش می یابد. این بدان معنی است که بخشی از حرکت کنترل کننده مغز نمی تواند به خوبی کار کند و باعث کند و غیرعادی بودن حرکات شود.

از بین رفتن سلول های عصبی روندی آهسته است. علائم بیماری فلج لرزان معمولاً فقط زمانی شروع می شود که حدود 80٪ سلولهای عصبی موجود در جسم سیاه از بین بروند.

فلج لرزان در سالمندان
دوپامین به عنوان یک پیام رسان بین قسمت های مغز و سیستم عصبی عمل می کند.

عوامل از بین رفتن سلول های عصبی

هنوز مشخص نیست که چرا از بین رفتن سلولهای عصبی مرتبط با بیماری پارکینسون اتفاق می افتد ، اگرچه تحقیقات برای شناسایی علل بالقوه ادامه دارد. در حال حاضر ، اعتقاد بر این است که ترکیبی از تغییرات ژنتیکی و عوامل محیطی ممکن است مسئول این بیماری باشند.

ژنتیک

نشان داده شده است که تعدادی از عوامل ژنتیکی خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در فرد افزایش می دهد ، اگرچه دقیقاً چگونگی حساسیت بیشتر این افراد به این بیماری مشخص نیست. بیماری پارکینسون در نتیجه انتقال ژن های معیوب توسط والدین به کودک ، ممکن است در خانواده ها ایجاد شود. اما به ندرت اتفاق می افتد که بیماری از این طریق به ارث برسد.

فاکتورهای محیطی

برخی محققان همچنین احساس می کنند عوامل محیطی ممکن است خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را در فرد افزایش دهد. گفته شده است كه سموم دفع آفات و علف كش ها در كشاورزي و ترافيك يا آلودگي هاي صنعتي ممكن است در اين بيماري نقش داشته باشند. اما شواهدی که عوامل محیطی را به بیماری پارکینسون پیوند می دهند ، بی نتیجه است.

افراد تحت تأثیر فلج لرزان در سالمندان (پارکینسون)

تخمین زده می شود که از هر 500 نفر 1 نفر مبتلا به بیماری پارکینسون میشود.

بیشتر افراد مبتلا به پارکینسون در سن بیش از 50 سالگی علائم خود را نشان می دهند ، اگرچه حدود 1 نفر از هر 20 نفر مبتلا اولین بار علائم را در زیر 40 سالگی تجربه می کنند.

طبق آمار ها مردان کمی بیشتر از زنان به بیماری پارکینسون مبتلا می شوند.

درمان بیماری پارکینسون یا فلج لرزان در سالمندان

اگرچه در حال حاضر هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد ، اما درمان هایی برای کمک به کاهش علائم اصلی و حفظ کیفیت زندگی تا آنجا که ممکن است، در دسترس هستند.

این درمان ها شامل:

درمان های حمایتی: مانند فیزیوتراپی،کاردرمانی، دارو و در برخی موارد جراحی مغز.

ممکن است در مراحل اولیه بیماری پارکینسون نیازی به هیچ درمانی نداشته باشید ، زیرا علائم آن معمولاً خفیف است.اما ممکن است به ملاقات های منظم با متخصص خود نیاز داشته باشید تا وضعیت شما کنترل شود.

با پیشرفت بیماری ، علائم بیماری پارکینسون می تواند بدتر شود و انجام فعالیت های روزمره بدون کمک دیگران به طور فزاینده ای دشوار می شود.

بسیاری از مردم به خوبی به درمان پاسخ می دهند و فقط ناتوانی خفیف تا متوسطی را تجربه می کنند .

بیماری پارکینسون به طور مستقیم باعث مرگ افراد نمی شود ، اما این وضعیت می تواند فشار زیادی را بر بدن وارد کند ، و می تواند برخی از افراد را در برابر عفونت های جدی آسیب پذیر کند.

اما با پیشرفت در درمان ، بیشتر افراد مبتلا به بیماری پارکینسون امید به زندگی طبیعی یا تقریباً طبیعی دارند.

علائم بیماری پارکینسون یا فلج لرزان در سالمندان معمولاً به تدریج ایجاد می شود و در ابتدا خفیف است. علائم مختلفی در ارتباط با بیماری پارکینسون وجود دارد اما ترتیب رشد و شدت آنها برای هر فرد متفاوت است. بعید است که یک فرد مبتلا به پارکینسون همه یا بیشتر این موارد را با هم تجربه کند.

ورزش و تغذیه سالم

ورزش منظم به ویژه برای کمک به رفع سفتی عضلات ، بهبود خلق و خوی و از بین بردن استرس در بیماران مبتلا به فلج لرزان بسیار مهم است.

فعالیت های بسیاری وجود دارد که می توانید برای حفظ تناسب اندام خود انجام دهید ، از ورزش های پرتحرک مانند تنیس و دوچرخه سواری گرفته تا فعالیت های کم شدت دیگر مانند پیاده روی ، باغبانی و یوگا.

همچنین باید سعی کنید یک رژیم غذایی متعادل حاوی تمام گروه های غذایی داشته باشید تا به بدن شما تغذیه لازم برای سالم ماندن را بدهد.

روابط و پشتیبانی روانی

تشخیص بیماری طولانی مدت مانند بیماری پارکینسون یا فلج لرزان در سالمندان می تواند فشار روحی بر شما ، خانواده و دوستانتان وارد کند.  صحبت با مردم در مورد شرایط شما حتی اگر نزدیك باشند نیز ممكن است دشوار باشد. مقابله با بدتر شدن علائم ، مانند افزایش دشواری در حرکت ، ممکن است شما را ناامید و افسرده کند. همسران ، شرکا یا مراقبان بیمار نیز به طور حتم احساس اضطراب یا ناامیدی می کنند.

برای بهبود شرایط و حفظ سلامت روان خود وبیمار سالمند مبتلا به پارکینسون میتوانید از یک پرستار و یا مراقب با تجربه در این زمینه کمک بگیرید.

پیشنهاد مقاله: نحوه مدیریت بیماری‌های شایع در سالمندان

در مورد احساس خود راحت و صریح باشید و به خانواده و دوستان خود اطلاع دهید که چه کاری می توانند برای کمک به شما انجام دهند.

همچنین ممکن است برای شما مفید باشد که با یک مشاور یا روانشناس آموزش دیده یا کسی که در یک مسیر تخصصی است صحبت کنید.

برای برخی از افراد گفتگو با دیگر افراد مبتلا به بیماری پارکینسون ، یا عضویت در یک گروه پشتیبانی محلی یا در یک اتاق گفتگوی اینترنتی مفید است.

علایم فلج لرزان در سالمندان
علامت اصلی بیماری پارکینسون یا فلج لرزان در سالمندان بر حرکت بدنی تأثیر می گذارد.

علائم اصلی فلج لرزان 

علامت اصلی بیماری پارکینسون یا فلج لرزان در سالمندان بر حرکت بدنی تأثیر می گذارد.

لرزش ،

که معمولاً از ناحیه دست یا بازو شروع می شود و احتمالاً هنگام شل شدن اندام و استراحت رخ می دهد.

کندی حرکت :

حرکات بدنی بسیار کندتر از حد نرمال هستند ، که می تواند کارهای روزمره را دشوار کند و منجر به یک پیاده روی متمایز و آهسته با قدم های بسیار کوچک شود.

سفتی عضلات در فلج لرزان:

سفتی و تنش در عضلات ، که می تواند حرکت در اطراف صورت و ایجاد حالت های صورت را دشوار کند و منجر به گرفتگی عضلانی دردناک شود .

این علائم اصلی گاهی توسط پزشکان تحت عنوان پارکینسون یا فلج لرزان در سالمندان مطرح می شوند با اینکه ممکن است دلایلی غیر از بیماری پارکینسون وجود داشته باشد.

مشکلات تعادل :

اینها می توانند تعادل کسی را که دچار این بیماری است به حداقل برساند و باعث به زمین افتادن آنها و در نهایت آسیب شود.

از دست دادن حس بویایی:

گاهی اوقات چندین سال قبل از بروز علائم دیگر رخ می دهد.

درد عصبی :

می تواند احساسات ناخوشایندی مانند سوزش ، سردی یا بی حسی ایجاد کند.

سایر علایم بیماری فلج لرزان :

یبوست ، ناتوانی در به دست آوردن یا ادامه نعوظ (اختلال نعوظ) در مردان ، مشکل تحریک جنسی و دستیابی به ارگاسم (اختلال عملکرد جنسی) در زنان ، سرگیجه ، تاری دید یا غش کردن هنگام تغییر حالت، از حالت نشسته یا خوابیده به حالت ایستاده (ناشی از افت ناگهانی فشار خون) و همچنین تعریق زیاد

مشکلات خواب (بی خوابی) :

که این امر می تواند منجر به خواب آلودگی بیش از حد در طول روز شود.

علائم شناختی و روانپزشکی

افسردگی و اضطراب

اختلال شناختی خفیف :

مشکلات جزئی حافظه و مشکلات مربوط به فعالیت هایی که نیاز به برنامه ریزی و سازمان دهی دارند.

زوال عقل :

گروهی از علائم ، از جمله مشکلات شدید حافظه ، تغییرات شخصیتی ، دیدن چیزهایی که در آنجا نیست (توهمات بصری) و اعتقاد به چیزهایی که درست نیستند (توهمات).

پرستاری زندگی برتر اکسین با داشتن کادری ماهر و باتجربه آماده ارائه خدمات مراقبتی در غالب پرستار سالمند ، پرستار کودک و پرستار بیمار می باشد. کافی است با کارشناسان این تماس حاصل فرمایید و در اسرع وقت از خدمات پرستاران با تجربه این بهره مند گردید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان