تاثیر پرستار در مقابله با افکار منفی در سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

افراد سالمند گروهی از جامعه هستند که با کوله باری از خاطرات گذشته در دوران زندگی را سپری می کنند. برای مراقبت از سالمندان در برخی موارد خانواده ها به کمک پرستار احتیاج مبرم دارند. وجود و استخدام پرستار کمک بزرگی به فرد سالمند می کند چه از لحاظ جسمی و چه از لحاظ روحی. در نوشته پیش رو به  تاثیر پرستار در مقابله با افکار منفی در سالمندان پرداخته و پیرامون آن توضیحاتی خواهیم داد.

فرد سالمند کیست؟

در تعریف عمومی و بر اساس تعریف سازمان بهداشت جهانی افراد بالای شصت سال را سالمند می نامند. البته ذکر این نکته ضروری است که افراد سالمند نیز از لحاظ سنی تقسیم بندی خاص خود را دارند. افراد بین 60 تا75  سال را سالمند، افراد 76 تا90 سال را پیر و افراد بالای 90 سال را خیلی پیر می نامند.

معمولا افزایش سن خواسته یا ناخواسته می تواند باعث کاهش توانایی های فیزیکی گردد. در نتیجه فرد غیر مستقل شده و احتیاج به کمک اطرافیان دارد. پرستاری سالمند از جمله این افراد می باشد. در ادامه در موردپ رستارسالمند و تاثیر پرستار در مقابله با افکار منفی در سالمندان نیز توضیحاتی خواهیم داد.

پرستار سالمند کیست و چه وظایفی دارد؟

پرستار سالمند به فردی گفته می شود که برای نگهداری و مراقبت از فرد سالنمد آموزش های ویژه ای دیده است. این آموزشها در زمینه مراقبت های بهداشتی، جسمی، نظافت، روحی و دیگر موارد می باشد.

لازم به ذکر است که آموزش های ویژه پرستاران در مواردی جمعی بوده و همه مددجویان را شامل می گردد. در مراحلی جنبه خاص داشته که شامل مددجویان در بخش مراقبت از سالمندان در خانه سالمندان و یا به صورت خصوصی در منزل می باشد.

علل بروز افکار منفی در سالمندان

هدف ما در این نوشته بررسی تاثیر پرستار در مقابله با افکار منفی در سالمندان است. اما باید بدانیم چرا سالمند دارای افکار منفی است؟

علل بروز افکار منفی در سالمندان

  • ممکن.است جابجایی محل زندگی فرد سالمند یکی از دلایلی باشد که فرد سالمند را به سوی افکار منفی سوق می دهد. محل زندگی یادآور خاطراتی است که با عزیزانش داشته و دوری از محل قبل، دوستانی که داشته می تواند در بوجود آمدن افکار منفی مؤثر باشد.
  • از دست دادن عزیزان مانند همسر، برادر و یا خواهر و دیگراعضای خانواده و دوستان از جمله مواردی است که می تواند باعث گردد افکار منفی به سراغ فرد سالمند بیاید.
  • از بین رفتن یکی ازح واس مانند شنوایی یا بینایی نیز ممکن است افکار منفی را به سراغ فرد سالمند بیاورد.
  • مصرف برخی از داروها از جمله مواردی است که بر خلق وخوی فرد سالمند تاثیر گذاشته و موجب منفی بافی می شود. افکار منفی را به سراغ فرد سالمند می آورد.
  • در برخی موارد دردهای مزمن که به سراغ فرد سالمند می آید ممکن است باعث بی خوابی، عدم توانایی در حرکت و دیگر موارد گردد که بر روی فرد سالمند ممکن است تاثیر منفی گذ شته و افکار منفی را به سراغ او بیاورد.

تاثیر پرستار در مقابله با افکار منفی در سالمندان

امروزه مراکز آموزش پرستاری در زمینه مراقبت از سالمند نیز به آموزش پرستار می پردازند. یکی از آموزش ها در مقابله با افکار منفی و مسایل روحی و روانی سالمند می باشد.

بکی از عواملی که فرد سالمند به سمت افکار منفی می رود احساس تنها بودن می باشد. برخی از سالمندان از برقراری ارتباط اجتماعی احساس وحشت دارند. یکی از وظایف پرستار سالمند شناسایی علل این هراس، برطرف کردن دلهره و کمک به سالمند برای برقراری ارتباط بهتر با دیگران خصوصا در سطح جامعه می باشد.

پرستار سالمند موظف است در وهله اول به دنبال علل این هراس باشد. شاید برخورد تحقیرآمیز از طرف شخص مقابل و یا مشکل در گفتگو یا مشکل شنوایی باعث شود که فرد سالمند دچار دلهره و ترس ناشی از عواقب ارتباط گردد.

پرستارسالمند بعد از شناسایی بایستی راه های برای مقابله با این ترس و دلهره پیدا کند و در صورت احتیاج با کمک اطرافیان فرد سالمند را به مشاور ارجاع دهد تا از نظر علمی ضمن بررسی به درمان این مشکل بپردازد.

احساس عدم توانایی در برقراری ارتباط با دیگران باعث می گردد افکار منفی زیادی به سراغ فرد سالمند بیاید. در این زمینه پرستار سالمند می تواند در کنار ارتباط کلامی از روش های دیگری نیز استفاده کند. از جمله ابتکارات خاصی مانند استفاده از دوستانی که هم صحبتی با آنان در روحیه فرد سالمند می تواند مؤثر واقع گردد.

تاثیر پرستار در مقابله با افکار منفی در سالمندان با ورزش و فعالیت های جمعی

از دیگر مواردی که می تواند افکار منفی را از فرد سالمند دور کند انجام نرمش و ورزش هر چند مدت زمان آن کوتاه باشد.

پرستار سالمند می تواند با تشویق سالمند به ورزش  اقدام کند. حتی انجام حرکات توسط پرستار در کنار سالمند و یا استفاده از نزدیکان در خانه در این زمینه بسیار مؤثر می باشد.

شرکت در فعالیت های جمعی از راههایی است که در از بین بردن افکار منفی بسیار مؤثر است. فرد سالمند اگر احساس کند که وجودش در اینگونه جاها مؤثر می باشد تشویق شده و خود را موظف به شرکت در این اقدامات می داند.

همین امر افکار منفی را از او دور خواهد کرد. پرستار سالمند موظف است که مقدمات را فراهم نموده و در این راه فرد سالمند را راهنمایی و کمک کند.

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی تاثیر پرستار در مقابله با افکار منفی در سالمندان پرداختیم. اگر فرد سالمندی در منزل دارید که دچار ناراحتی روانی و یا منفی بافی و افکار منفی شدید گردیده است بهتر است هنگام استخدام پرستار او را در جریان امر قرار دهید. حتی عمل ها و عکس العمل هایی که از او ممکن است سر بزند را به پرستار بگوئید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان