دعوای والدین در حضور کودک

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

دعوا و عصبانیت زن و شوهر چیزی عادی است و هر لحظه امکان دارد رخ دهد. عصبانی بودن هر کدام دلیل خاص خود را دارد. معمولا هر یک از طرفین خود را برحق دانسته و خواستار به کرسی نشاندن حرف خود می باشند. فارغ از همه این سخنان بحث و دعوای والدین در حضور فرزندان می تواند عواقب بدی برای آنها داشته باشد. در نوشته پیش رو ضمن توضیح مختصر در مورد دعوای والدین و علل آن اطلاعات بیشتری پیرامون دعوای والدین در حضور کودک خدمت شما ارائه خواهیم داد. با استخدام پرستار کودک می توانید شرایط را مدیریت کنید.

دعوای والدین و علل آن

همانگونه که گفته شد بحث و دعوای بین زن و شوهر در طول زندگی امری عادی محسوب می شود و می تواند برگرفته از عوامل زیر باشد:

خستگی

یکی از علل درگیری بین زن و شوهر می تواند خستگی آنها باشد و یک حرکت و یاحرف از سمت طرف مقابل می تواند باعث تحریک طرف دیگر و استارت دعوا گردد.

درگیری و یا مجادله مرد در بیرون از منزل

یکی دیگر از عوامل دعوای زن و شوهر می تواند بروز مشکل و یا بحث و مجادله مرد در بیرون از منزل باشد. هر مردی سعی می کند مسائل بیرون از منزل را وارد خانه نکند. اما تاثیر این بحث و جدل  همراه او می باشد. بخاطر همین ممکن است کلامی از طرف همسر و یا فرزندان باعث تحریک، عصبانیت و آغاز دعوای بین طرفین گردد. دعوای والدین در حضور کودک می تواند مشکلات بسیاری پدید آورد‌.

خستگی زن در منزل

زن ها در طول روز کارهای زیادی را در خانه انجام می دهند. در نتیجه خستگی خود را دارند. ممکن است در طول روز علاوه بر کار روزمره، موارد کاری دیگری از قبیل مدرسه، کودک، نظافت کلی منزل و یا موارد دیگری پیش بیاید که موجب خستگی می شود. در نتیجه این امکان وجود دارد که برخورد خاص و یا عدم توجه به کارهای انجام شده توسط زن از سوی همسر باعث ایجاد بحث و جدل و در نهایت دعوا گردد.

درمورد علل دعوا می توان دلایل متعدد دیگری را نیز قلمداد کرد که به همین چند مورد بسنده می کنیم. در ادامه درباره دعوای والدین در حضور کودک و عواقب آن توضیحاتی خواهیم داد.

دعوای والدین در حضور کودک

همانگونه که گفته شد دعوا و بحث جزئی از زندگی بوده و راه گریزی از آن نیست. اما زن و مرد می توانند قبل از هر چیزی راهی برای گریز از آن پیدا کنند و یا این بحث و دعوا را در مواقع خاص و دور از چشم کودک باشد. دعوای والدین می تواند اثرات منفی زیادی بر رفتار و خلق و خوی کودک داشته باشد که برخی از این موارد عبارتند از:

مشکلات جسمی

مشاهده دعوای والدین ممکن است مشکلات جسمی از جمله سردرد، معده درد، سرگیجه و یا مشکلات بی خوبی ایجاد کند که اثرات منفی را برای کودک به همراه خواهد داشت.

مشکلات عاطفی از دعوای والدین در حضور کودک

مشاهده دعوای والدین تاثیر غیر مستقیم عاطفی بر روی کودک خواهد داشت و باعث احساس ناامنی در کودک می شود‌. در آینده می تواند عوارضی چون افسردگی و اضطراب را به همراه داشته باشد.

پرخاشگری

یکی دیگر از عواقبی که عوای والدین برای کودک به همراه خواهد داشت پدید آمدن پرخاشگری در کودک می باشد. بدین معنی که کودک نیز سعی خواهد نمود مشکلات خود را از طریق پرخاش به دیگران و تندخویی حل کند و اگر این امر ادامه پیداکند می تواند در دوره بزرگسالی خود را بروز داده و خطرآفرین باشد.

پرخاشگری

شکست در ایجاد رابطه با دیگران و دعوای والدین در حضور کودک

با مشاهده دعوای والدین کودک نیز سعی می کند در آینده همین رفتار را پیشه خود کند. در نتیجه با مشکلاتی نظیر عدم توان ایجاد برقراری رابطه با دیگران مواجه خواهد شد و این می تواند به شکست وی منجر گردیده و عواقبی برای او داشته باشد.

عدم آرامش و خواب آشفته

دعوا و مشاجره والدین در حضور کودک می تواند تاثیر مستقیمی بر خواب کودک بگذارد. ضمن ظهور پدیده زودرنجی در کودک موجب بهانه جویی و برهم خوردن خواب او نیز می گردد.

افت تحصیلی

در صورتی که کودک محصل باشد مشاجره و دعوای والدین تاثی منفی بر روی وی گذاشته و به نوعی دچار عدم‌ تمرکز کافی بر روی دروس و تکالیفی که بایستی انجام دهد می شود. دعوای والدین در حضور کودک موجب افت تحصیلی وی خواهد گردید.

از دست رفتن اعتماد بنفس در کودک

با مشاهده دعوای والدین، کودک احساساتی مانند خجالت در قبال دیگران و احساس گناه خواهد داشت. حتی احساس بی ارزشی می کند و موج منفی که در وی بوجود می آید باعث از بین رفتن اعتماد بنفس در کودک می گردد.

موارد تاثیر دعوای والدین در حضور کودک

مواردی که نشان دهنده تاثیر دعوای والدین بر روی کودک می باشد اهمیت دارند.  وقتی که والدین در حضور کودک به دعوا و مشاجره می پردازند ناخواسته باعث بروز مشکلاتی در کودک خود می شوند. اما با دیدن علایمی در کودک والدین می توانند مشاهده کنند که دعوای آنها چه تاثیری بر کودک داشته و این نشانه ها عبارتند از:

  • هنگام دعوای والدین کودک سکوتی محض خواهد داشت.
  • در آغاز دعوا کودک بی قراری کرده و شروع به گریه می کند.
  • کودک با مشاهده دعوای والدین به شدت احساس ترس خواهد کرد.
  • کودک نیز سعی می کند با خواهر یا برادر خود و یا همسن و سالان خود درگیر شده و دعوا کند که این مسئله عوارض بدی به همراه خواهد داشت.
  • نشانه هایی از رفتارهای غیرطبیعی در کودک بوجود می آید.
  • در هنگام دعوای والدین رفتارهایی مانند خجالت زدگی و احساس شرم در کودک بوجود می آید.

در مورد مشاهدات والدین در مورد تاثیر دعوای والدین در حضور کودک می توان به موارد دیگری مانند: شب ادراری، ترس از والدین، عدم اعتماد به والدین و دیگر موارد را نام برد.

اقدامات والدین

اقداماتی که والدین برای عدم مشکلات در کودکان هنگام دعوا می تو انند بکار بگیرند:

  • اگر والدین احساس کردند که صحبت هایشان به مشاجره و دعوا تبدیل می شود سعی کنند برای حفظ آرامش خانواده  خود را کنترل کرده و از ادامه بحث خودداری کنند.
  • والدین سعی کنند برای تعالی و رشد خانواده به هر نحوی که راحت تر هستند مهارت های زندگی را بیاموزند.
  • زمانی را به کودک اختصاص داده تا راجع به دلشوره ها و نگرانی های خود با شما صحبت کند.
  • اگر هم در مواردی با همسرتان مشاجره و یا بحث و دعوایی دارید بهتر است در موارد دیگر و در کنار همسر و فرزندتان باشید و نگذارید بر کل روابط زندکی تان تاثیر منفی بگذارد.

سخن آخر

در این نوشته ما در ارتباط با دعوای والدین در حضور کودک صحبت کردیم. والدین بهتر است مسائل و مشکلات زندگی را در کمال آرامش و با گفتگو حل کنند. مشورت گرفتن از بزرگترها بدون اجازه دخالت می تواند راهگشا باشد و این نکته مهم را نیز در نظر داشته باشند که مسئولیت کنونی و آینده زندگی خود و کودکشان برعهده آنهاست. بهتر است بخاطر آینده بهتر کودک و خودشان در برخی موارد کوتاه بیایند. نکته آخر مشاوره های خانواده می تواند تاثیر بسزایی در ساخت زندگی بهتر داشته باشد و اینکه غرور بیجا می تواند تبری تیز برای انداختن درخت زندگی باشد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان