نحوه مدیریت بیماری‌های شایع در سالمندان

مدیریت.بیماری‌های.شایع.در.سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

همزمان با بالا رفتن سن، بدن افراد دستخوش تغییرات مختلفی می‌شود که فرد را مستعد ابتلا به برخی از بیماری‌های جسمی یا روحی و تغییرات شرایط سلامتی می‌کند. با این حال، خوشبختانه اقداماتی وجود دارند که می‌توان برای پیشگیری یا مدیریت این شرایط و حفظ سلامت و رفاه سالمندان انجام داد. در این مطلب قصد داریم نگاهی به برخی از بیماری ‌های رایج سالمندی بیندازیم و راه‌های پیشگیری و مدیریت آن‌ها را مرور کنیم.

نحوه آموزش به خانواده‌ها برای مدیریت بیماری‌های سالمند در منزل

به منظور بهبود کیفیت زندگی سالمند و همینطور افزایش طول عمر این افراد، لازم است که حتما بیماری های رایج سالمندی شناخته شده و مدیریت آن‌ها به خانواده‌ها آموزش داده شود. البته به عنوان یک راه حل جایگزین و بارها کارآمدتر، استخدام پرستار سالمند در منزل که دوره‌های لازم را دیده باشد، توصیه می‌شود.

پرستار سالمند مجرب نیز می‌تواند روش مدیریت بیماری‌های شایع در سالمندان را به اعضای خانواده آموزش داده و در خصوص علائم، نحوه کاهش عوارض و همینطور پیشگیری به موقع، توضیحاتی ارائه دهد.

بیماری.قلب
بیماری‌های قلبی از جمله بیماری‌هایی که، علل اصلی مرگ در میان سالمندان به حساب می‌آیند.

بیماری‌های رایج سالمندی و راه‌های جلوگیری از آن‌ها

برای مدیریت بیماری های مرسوم در سالمندان، باید در خصوص آن‌ها شناخت نسبی داشت. از جمله بیماری های رایج سالمندی، موارد زیر قابل توجه هستند:

  1. بیماری‌های قلبی و عروقی
  2. پوکی استخوان
  3. آرتریت
  4. بیماری‌‌های کلیوی و کبدی
  5. زوال عقل
  6. بیماری‌های تنفسی
  7. افسردگی
  8. اختلالات خواب

در ادامه به توضیح کامل‌تری از این بیماری‌ها می‌پردازیم.

1. بیماری‌های قلبی و عروقی

بیماری‌های قلبی عروقی از جمله بیماری‌های سکته قلبی و مغزی، علل اصلی مرگ و میر در میان سالمندان به حساب می‌آیند. برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم، مدیریت استرس و اجتناب از سیگار کشیدن، اهمیت بسیاری دارد. همینطور لازم است که وضعیت سالمند از نظر فاکتورهای سلامتی چون فشار خون، کلسترول و قند خون، مرتب چک شود.

2. پوکی استخوان

پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوان‌ها ضعیف و شکننده شده و ریسک شکستن آن‌ها، افزایش پیدا می‌کند. برای جلوگیری از پوکی استخوان، مصرف مقادیر کافی کلسیم و ویتامین D، انجام ورزش‌های مناسب و اجتناب از سیگار کشیدن ضروری است. همینطور ممکن است پزشک داروهایی را برای کمک به پیشگیری یا مدیریت پوکی استخوان توصیه کند که باید حتما مطابق زمان‌بندی و تجویز پزشک، مصرف شوند.

3. آرتریت

آرتریت یک بیماری شایع است که باعث درد و سفتی مفاصل می‌شود. برای پیشگیری یا مدیریت آرتریت، حفظ وزن مناسب، ورزش منظم و اجتناب از حرکات تکراری که می‌توانند مفاصل را تحت فشار قرار دهند، اهمیت دارد. به علاوه، معمولا پزشک داروهایی را برای مدیریت علائم آرتریت در سالمندان تجویز کرده یا جلسات فیزیوتراپی را در کنار آن، توصیه خواهد کرد.

پیشنهاد مقاله: نکات کلیدی برای مراقبت از بیماران با بیماری‌های مزمن

4. بیماری‌‌های کلیوی و کبدی

در برخی از سالمندان، به دلیل کهولت سن یا بیماری‌های زمینه‌ای چون دیابت و فشار خون، ریسک بروز بیماری‌های کلیوی و کبدی بسیار بالا می‌رود. متاسفانه این بیماری‌ها خاموش بوده و زمانی که بیماری پیشرفت کرده و فرصت درمان موثر تا حدود زیادی از دست رفته باشد، خود را نشان می‌دهند. از این روی اهمیت زیادی دارد که یک پرستار یا هر فردی که اطلاعات کافی در این زمینه دارد، وضعیت سالمند را به موقع بررسی کرده و مدیریت عارضه را پیش از جدی شدن، انجام دهد.

5. زوال عقل

زوال عقل به عارضه‌ای ذهنی و مغزی گفته می‌شود که بر حافظه، تفکر و رفتار تأثیر می‌گذارد. در حالی که هیچ درمان شناخته شده‌ای برای زوال عقل وجود ندارد، اقداماتی وجود دارند که می‌توانیم برای کاهش خطر ابتلا به این بیماری انجام دهیم.

این اقدامات شامل ورزش منظم جسمی و ذهنی، حفظ یک رژیم غذایی سالم، مدیریت بیماری‌های مزمن و اجتناب از سیگار کشیدن هستند. مراقبت از سالمندی که دچار زوال عقل شده یا علائم ابتدایی آن را نشان می‌دهد، شرایط ویژه‌ای داشته و لازم است که حتما پرستار نسبت به این موضوع، تخصص کافی داشته باشد.

6. بیماری‌های تنفسی

بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) و ذات الریه، برای همه افراد به خصوص افراد مسن خطرناک هستند. برای پیشگیری از بیماری‌های تنفسی، اجتناب از سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود سیگار، واکسن زدن علیه ذات‌الریه و آنفولانزا و مراجعه فوری به پزشک برای علائم تنفسی مانند سرفه و تنگی نفس ضروری است.

7. افسردگی

یکی دیگر از بیماری های رایج سالمندی ، افسردگی است. البته این بیماری می‌تواند سلامت روان افراد در هر سنی را تحت تاثیر منفی قرار دهد. با این حال افسردگی در سالمندان، با افسردگی در دیگر افراد متفاوت بوده و تشخیص و درمان آن نیز دشوارتر است. یکی از دلایل این امر این است که افسردگی در سالمندان، ممکن است با شرایط دیگری چون زوال عقل یا عوارض جانبی دارو اشتباه گرفته شود.

8. اختلالات خواب

اختلالات خواب در سالمندان، شیوع زیادی دارد و معمولا باید از روش‌های کمک خواب، برای مدیریت این عارضه کمک گرفت. لازم به ذکر است که عدم مدیریت اختلالات خواب در سالمندان، ممکن است عوارض بیشتری چون افسردگی و اختلال اضطراب و استرس را به همراه داشته باشد. از این روی اهمیت زیادی دارد که این اختلال بسیار جدی گرفته شده و مدیریت آن به موقع دنبال شود.

به هر ترتیب، با دنبال کردن روش مدیریت بیماری‌های شایع در سالمندان، می‌توان عوارض این بیماری‌ها را به حداقل رساند و کیفیت زندگی فرد سالخورده را بهبود بخشید.

نقش پرستار در شناسایی و درمان بیماری‌های رایج سالمندی

در این میان نقش پرستار حرفه‌ای در مدیریت بیماری های متداول در سالمندان، بسیار قابل توجه است. در صورتی که یک پرستار مجرب در کنار سالمند حضور داشته باشد، علائم و نشانه‌های زودرس بیماری های رایج سالمندی را به موقع تشخیص داده و برای مدیریت بیماری های مرسوم در سالمندان، اقدامات لازم را انجام خواهد داد. شما چه نظر و تجربه‌ای در این باره دارید؟ برای مدیریت بیماری های شایع سالمندی، چه اقداماتی لازم است و چه بیماری‌های جسمی یا روحی دیگری را به این فهرست اضافه می‌کنید؟ نظرات و پیشنهادات خود را با ما و دیگر کاربران سایت به اشتراک بگذارید.

راستی، اگر سالمندی در منزل دارید و به دنبال استخدام پرستار برای مراقبت و تشخیص علائم بیماری در او هستید، زندگی برتر بهترین گزینه است. این مجموعه با پرستاران حرفه‌ای و آموزش دیده همکاری داشته و بهترین را به منزل شما اعزام می‌کند.


سوالات متداول

مهم‌ترین بیماری های رایج سالمندی کدامند؟

بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله مهم‌ترین بیماری های رایج سالمندی هستند که باید ریسک فاکتورهای آن‌ها، به موقع شناسایی شوند.

چرا تشخیص به موقع بیماری های مرسوم در سالمندان اهمیت دارد؟

تنها در این صورت است که می‌توان درمان موثری برای بیماری‌های رایج در سالمندان ارائه کرده و عوارض آن‌ها را به حد قابل قبولی کاهش داد.

نحوه مدیریت بیماری‌های شایع در سالمندان چگونه است؟

شناسایی بیماری، کاهش علائم و عوارض و شروع به موقع درمان، مدیریت بیماری های مرسوم در سالمندان را شامل می‌شوند.

خطرناک‌ترین بیماری های مرسوم در سالمندان کدامند؟

بیماری‌های قلبی عروقی و همینطور بیماری‌های کبدی و کلیوی، از پرریسک‌ترین بیماری‌های مرسوم در میان سالمندان محسوب می‌شوند که تهدیدکننده زندگی هستند.

چه سالمندانی دچار افسردگی می‌شوند؟

این موضوع تشخیص قطعی و معمولا سالمندانی که حس ارزشمند بودن را از دست داده و فعالیت مناسبی ندارند، به آن مبتلا می‎شوند.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان