انواع بیماری در هر سنی ممکن است افراد را درگیر خود کنند و شدت این درگیری روحی و جسمی با توجه به نوع بیماری میتواند متفاوت باشد. معمولا خانوادهها تمایل دارند تا زمانیکه از عهده این کار بر میآیند، خودشان از عزیز بیمارشان مراقبت کنند و در صورت مشکلات جدیتر به بیمارستان مراجعه کنند. اما ممکن است شرایطی ایجاد شود که خانواده توان مراقبت از بیمار را نداشته باشند و بین این دو راهی قرار گیرند که پرستار در منزل بهتر است یا مراقبت در بیمارستان؟
در واقع پاسخ این سوال پیش از هر چیز به وضعیت بیمار بستگی دارد. آیا پزشک صلاح میبیند بیمار در خانه نگهداری شود؟ و آیا خانواده توانایی تامین تجهیزات و شرایط مناسب نگهداری از بیمار در خانه را دارد؟ در صورتی که پاسخ این دو سوال مثبت بود، میتوان با بررسی تفاوت مراقبت از بیمار در منزل و بیمارستان، بهترین گزینه را انتخاب کرد. در این مطلب از آژانس پرستاری “زندگی برتر” قصد داریم به طور کامل و کاربردی این دو آیتم را مقایسه کنیم. با ما همراه باشید.
مقایسه راحتی و کیفیت حال بیمار در منزل و بیمارستان
مراقبت از بیمار در منزل راحتی و آرامش بیشتری را برای فرد به همراه دارد. نکته جالب توجه این است که کیفیت روند درمان تا حد زیادی به حال روحی بیمار وابسته است. محیط بیمارستان، جو بد روحی، مواجهه با انسانهای جدید و نبود وسایل معمول زندگی در بیمارستان، همه میتوانند بر اضطراب بیمار بیفزایند و کیفیت درمان را پایین بیاورند. پس میتوان گفت در صورت تایید پزشک برای مراقبت از بیمار در منزل، این گزینه بهتری نسبت به بیمارستان است.
بیشتر بخوانید : وظایف پرستار بیمار در منزل
مقایسه امکانات پرستاری از بیمار در منزل و بیمارستان
بیشک محیط بیمارستان، برای مراقبت از بیماران با شرایط خاص طراحی شده و بسیار مجهزتر از خانه است. اما در این مورد، همه چیز به وضعیت بیمار بستگی دارد. در شرایط حاد بیماریها معمولا اجازه ترخیص داده نمیشود. اما از زمانیکه پزشک صلاح بداند که بیمار امکان نگهداری در منزل را دارد، با فراهم کردن شرایط میتوانید در منزل از بیمار مراقبت کنید. اگرچه امکانات پرستاری از بیمار در منزل کمتر از بیمارستان است، اما میتوانید تجهیزات لازم را تهیه یا اجاره کنید و با استخدام پرستاری آموزش دیده و مجرب، از بابت انجام دقیق امور درمان آسوده خاطر باشید.
مقایسه آسیبهای محیطی بیمارستان و منزل
از لحاظ سلامت محیط صد البته که منزل بهتر از بیمارستان است. اگرچه بیمارستان امکان برقراری ارتباط را به فرد داده و از انزوای وی جلوگیری میکند؛ اما محیط بیمارستان سرشار از آسیبهای جسمی و روحی است که فرد را به طور مرگباری تهدید میکنند. از لحاظ جسمی، بیمارستان محیطی پر از انواع ویروس و آلودگی است و به دلیل سیستم ایمنی ضعیفتر بدن فرد بیمار، امکان ابتلا به بیماریهای جدید به طور وحشتناکی افزایش مییابد. از سوی دیگر مشاهده صحنههای ناراحتکننده در بیمارستان میتواند تاثیر بدی بر روان فرد بگذارد و با تشدید اضطراب وی، روند درمان را دچار اختلال کند.
مراقبت تخصصی، دقیق و منظم
به خصوص در بیمارستانهای دولتی و عمومی نمیتوان انتظار مراقبت تمام وقت را از پرستاران بیمارستان داشت. تنها یک پرستار خوب و مجرب بیمار در منزل میتواند به طور دقیق و لحظه به لحظه وضعیت بیمار را کنترل کند. داروهای وی را به او یادآوری نماید و در صورت نیاز، عملیاتهای تخصصی پرستاری چون تزریقات و تعویض پانسمان و سوند، را انجام دهد.
بهبود روحیه بیمار در منزل یا بیمارستان؟
از جمله دلایلی که توصیه میشود، بیمار در منزل تحت مراقبت پرستار قرار گیرد، بهبود روحیه بیمار در منزل است. نگهداری بیمار در منزل روحیه بیمار و همچنین خانواده را به طور موثری تقویت میکند و روند درمان در بهترین حالت ممکن انجام میپذیرد.
مقایسه هزینه مراقبت از بیمار در منزل و بیمارستان
هزینه، بحثی داغ و چالش برانگیز، و فاکتوری تاثیرگذار در انتخاب است. با توجه به اینکه عوامل متعددی در هزینه پرستاری در بیمارستان و منزل نقش دارند، نمیتوان گفت دقیقا هزینه کدام بیشتر است اما با توجه به تجهیزات و امکانات بیشتر بیمارستان، معمولا بیمارستان گرانتر از پرستاری در منزل تمام میشود. با توجه به وضعیت بیمار، بخشی که در آن بستری است، تجهیزات مورد استفاده و… هزینه بیمارستان تعیین میشود و همچنین هزینه مراقبت از بیمار در منزل به ساعات کاری پرستار، وضعیت جسمانی و شرح وظایف پرستار بستگی دارد.
بیشتر بخوانید : پرستار در منزل از چه بیمارانی مراقبت می کند؟
بهبود کیفیت زندگی بیمار با خدمات پرستاری در منزل
با توجه به شرح وظایف پرستار در ابتدای استخدام، علاوه بر پیگیری سلامت بیمار، پرستار وظایف دیگری نیز دارد. یک بیمار برای زندگی با کیفیت و بهبود سریعتر باید در شرایط مناسب و با تغذیه سالم زندگی کند. بنابراین از وظایف پرستار است که غذایی سرشار از مواد مغذی و مناسب شرایط بیمار مهیا کند و در انجام امور شخصی و نظافتی بیمار را یاری رساند. البته باید توجه داشت که انجام امور آشپزی و نظافت منزل، بر هزینه پرستاری میافزایند.