آیا تا به حال با مراقبت از بیماری های مزمن در سالمندان و کودکانتان روبرو بودهاید؟ یا با دیدن سالمندانی که به یک یا چند بیماری دیابت، فشار خون و نارساییهای قلبی مبتلا هستند، دلیل ابتلای آنها را از خود پرسیدهاید؟ آیا تا به حال با دیدن کودکان معصوم مبتلا به انواع بیماریهای مزمن مثل بیماریهای عصبی، تنفسی، اختلالات ژنتیکی و بیماریهای قلبی احساس ناراحتی کردهاید؟ همه این بیماران بنا به دلایل مختلف به یکی از بیماریهای مزمن مبتلا شدهاند. احتمالا حالا میپرسید، بیماری مزمن دیگر چه صیغهای است؟! در پاسخ به شما باید بگوییم که بیماریهای مزمن آن دسته از بیماریهایی هستند که به تدریج فرد را مبتلا میکنند. این نوع از بیماریها یا در اثر عامل وراثت و یا وجود مشکل ژنتیکی به وجود میآیند. نکته مهم در مورد این بیماریها این است که اکثر آنها درمان قطعی نداشته و صرفا میتوان عوارض ناشی از آنها را کمی کاهش داد. در این مقاله از سایت زندگی برتر میخواهیم در مورد نگهداری از بیماری های مزمن در منزل صحبت کنیم. همچنین تفاوت بیماریهای حاد را با مزمن بررسی میکنیم و در مورد مراقبت از بیماری های حاد نکات مهمی را به شما میگوییم. برای اطلاع از این مواردی که بیان کردیم، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
مراقبت از بیماری های مزمن
پیش از آنکه نحوه مراقبت از بیماری های مزمن را با هم بررسی کنیم، بهتر است انواع آنها را بشناسیم. یک تعریف کلی برای بیماریهای مزمن این است که بیماریهایی با شروع تدریجی و در عین حال پیشرونده و طولانی مدت مزمن نامیده میشوند. این یعنی این که احتمالا قرار نیست به این زودیها از دست این نوع از بیماریها خلاص شوید.
تا حالا برای برخی از این بیماریها درمان قطعی شناخته نشده و اقدامات پزشکی انجام شده صرفا برای کاهش شدت علائم و سرعت پیشروی بیماری است. بنابراین پرستاری از بیمارهای دارای بیماری مزمن با توجه به نوع و شدت علائم و عوارض ناشی از آن اهمیت بسیار زیادی دارد. طبق شواهد و آمارهای منتشر شده، معمولا افراد سالمند و کودکان به انواع بیماریهای مزمن مبتلا میشوند. در ادامه مهمترین روشهای نگهداری از بیماری های مزمن در سالمندان و کودکان را به شما معرفی میکنیم.
انواع بیماری های مزمن
گفتیم بیماریهای مزمن به تدریج فرد را مبتلا کنند و ممکن است تا آخر عمر با بیمار بمانند. بنابراین علاوه بر ابتلای تدریجی، روشهای درمانی قطعی برای اکثر این بیماریها وجود ندارد. در ادامه با انواع بیماریهای مزمن در سالمندان و کودکان بیشتر آشنا میشویم.
- انواع بیماریهای مزمن در سالمندان
- انواع بیماریهای مزمن در کودکان
در ادامه به توضیح بیشتری از این فهرست میپردازیم.
1. انواع بیماریهای مزمن در سالمندان
سبک زندگی ناسالم، کم تحرکی، مصرف دخانیات، عوامل محیطی و اجتماعی همه و همه باعث ابتلا افراد به بیماریهای مزمن میشود. تحقیقات نشان دادهاند که افراد در سنین مختلف به بیماریهای مزمن مبتلا میشوند. با این حال آمارها نشان دهنده تعداد بیشتر سالمندان در میان مبتلایان به این نوع از بیماریها هستند. مراقبت از بیماری های مزمن با توجه به نوع بیماری، عوارض و همچنین شدت آنها متفاوت است. انواع بیماریهای مزمن در میان سالمندان عبارتند از:
- دیابت
- فشار خون
- پوکی استخوان
- آرتروز
- آلزایمر
- میگرن
- نارسایی و مشکلات کلیوی
- کمردردهای مزمن
- کلسترول و چربی بالا
- افسردگی
- بیماریهای قلبی
- بیماریهای ریوی مانند آسم
2. انواع بیماریهای مزمن در کودکان
مشکلات ژنتیکی و سابقه خانوادگی باعث ابتلا به بیماریهای مزمن در کودکان میشود. شایعترین بیماریهای مزمن در کودکان عبارتند از:
- مشکلات قلبی
- سکته قلبی و مغزی
- بیماریهلی ریوی و تنفسی
- سرطان دوران کودکی
- اختلالات رشدی
- اختلالات ژنتیکی
- سوء تغذیه
- بیماریهای عصبی
- نارس بودن
- بیماری نورودژنراتیو
پیشنهاد مقاله: انواع بیماری های مزمن، علائم و روش های درمان آن
تفاوت بیماری حاد و مزمن در چیست؟
گفتیم افراد در دوران سالمندی و کودکی به خاطر شرایط فیزیکی متفاوت، بیشتر از دیگر افراد در معرض بیماریهای مزمن هستند. اما آیا همه بیماریها در دسته بیماریهای مزمن قرار میگیرند؟ در پاسخ به این سوال باید به شما بگوییم که بیماریها در دو دسته بیماریهای مزمن و حاد دستهبندی میشوند. شاید این سوال به ذهنتان برسد که تفاوت بیماری حاد و مزمن در چیست؟
پیش از آن که تفاوت این دو دسته را بیان کنیم، باید با بیماریهایی که در دستهبندی حاد قرار میگیرند آشنا شویم. بیماریهایی که فرد به صورت ناگهانی به آنها مبتلا شده و طول درمان آنها از چند روز تا چند هفته طول میکشد، حاد نامیده میشوند. انواع بیماریهایی که در این دسته قرار میگیرند عبارتند از آنفولانزا، حملات قلبی، برونشیت، سوختگی، گلودردهای میکروبی، ذات الریه و عفونتهای تنفس. این تعریف با بیماریهای مزمن در مدت زمان بروز و درمان متفاوت است.
دلیل ابتلا به بیماریهای حاد، ویروسها و عامل بروز بیماریهای مزمن رفتارهای ناسالم است. علاوه بر این آسیبهای ناشی از زمین خوردن، تصادف و سوء مصرف مواد و داروها نیز از جمله دلایل ابتلای افراد به بیماریهای حاد هستند. افراد علاوه بر داشتن رفتارهای ناسالم، در اثر مصرف بیش از حد سیگار، الکل و نداشتن تحرک کافی نیز به بیماریهای مزمن مبتلا میشوند.
همچنین عوامل اجتماعی، محیطی، عاطفی و ژنتیکی نیز در ابتلای افراد، مخصوصا سالمندان به بیماریهای مزمن نقش دارند. بنابراین مراقبت از بیماری های مزمن نسبت به مراقبت از بیماری های حاد سختتر بوده و نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارند. در ادامه نکات مهم درباره نگهداری از بیماری های مزمن را بررسی میکنیم و روشهای مراقبت از بیماری های حاد را به شما میگوییم.
مراقبت از بیماران دارای بیماری حاد
گفتیم بیماریهای حاد در بیماران به سرعت خودشان را نشان میدهند و علائم متنوعی دارند. مراقبت از بیماران دارای بیماری حاد، کوتاه مدت بوده و بیمار پس از شروع مراحل درمان، بهبود پیدا میکند. در واقع در صورت ابتلای خودتان یا عزیزانتان به این نوع از بیماریها، باید به سرعت روند درمانی را شروع کنید. استفاده از روشهای درمانی و مصرف منظم داروها از جمله مهمترین اقدامات در مراقبت از بیماری های حاد به شمار میرود.
نحوه پرستاری از بیماران دارای بیماری مزمن
بیماریهای مزمن برخلاف بیماریهای حاد، درمان قطعی ندارند و فقط میتوان عوارض آنها را کاهش داد. با این حال پرستاری از بیمارهای با بیماری مزمن اهمیت بسیار زیادی هم از نظر درمانی و هم از نظر اجتماعی دارد. نحوه مراقبت از بیماری های مزمن با توجه به انواع این دسته از بیماریها، متفاوت است. در ادامه هر یک از این بیماریها و روشهای مراقبتی از آنها را برای شما توضیح خواهیم داد:
- دیابت
- فشار خون بالا
- مشکلات قلبی
- بیماریهای ریوی
- بیماری سرطان
- اختلالات رشدی
در ادامه توضیح بیشتری به این فهرست از روشهای پرستاری میپردازیم.
کوچکترین تغییرات در سبک زندگی و عادات روزانه افراد مبتلا به دیابت، تاثیر زیادی بر سلامت آنها دارد. اگر فرصت کافی برای مراقبت از بیمار دیابتی خود ندارید، پیشنهاد ما به شما استفاده از خدمات پرستاری در منزل است. تیم پرستاری و مراقبت از بیماری های مزمن مجموعه زندگی برتر متشکل از پرستارهای باتجربه در مراقبت از این بیماران است.
مهمترین مزیت استفاده از خدمات پرستاری زندگی برتر برای بیماران دیابتی، استفاده از رژیم غذایی متناسب با شرایط او میباشد. پرستاران ما در مجموعه زندگی برتر، علاوه بر تشویق بیمار دیابتی به رعایت برنامه غذایی و دارویی، آزمایشات لازم را برای آنها انجام میدهند.
پیشنهاد مقاله: معرفی بیماری های مزمن و روش های پیشگیری از آن
1. فشار خون بالا
نوسان فشار خون یکی از مهمترین ویژگیهای بیماران مبتلا به فشار خون بالا است. به گفته پزشکان فشار خون بالا یک بیماری خاموش است که افراد معمولا پس از بروز علائم شدید آن، متوجه ابتلای خود میشوند.
بیشتر سالمندان با بالا رفتن سن و عدم رعایت رژیم غذایی، به فشار خون بالا مبتلا میشوند. از آنجایی که در این بیماران باید به طور مرتب فشار خون کنترل شود، لازم است همیشه یک شخص در کنار آنها حضور داشته باشد. چرا که در صورت بالا رفتن ناگهانی فشار خون، بیمار فرصتی برای نجات خود نخواهد داشت. اگر در خانوادهتان یک بیمار مبتلا به فشار خون بالا دارید، یا خودتان از او مراقبت کنید یا یک پرستار برای بیمارتان بگیرید.
نگهداری از بیماری های مزمن در منزل زندگی برتر یکی از صدها خدماتی است که این مجموعه در راستای رفاه حال افراد جامعه ارائه میدهد. برای استفاده از خدمات پرستاری مراقبت از بیماری های مزمن فشار خون با ما تماس بگیرید.
2. مشکلات قلبی
مراقبت از بیماری های مزمن قلبی یکی دیگر از انواع خدمات ارائه شده در مرکز پرستاری در منزل زندگی برتر است. بیماران قلبی با توجه به وضعیت بیماریشان، نیازمند مراقبت و کمک هستند. تشویق برای رعایت اصول تغذیهای و سبک زندگی سالم، کنترل وزن، فشار خون و میزان اکسیژن خون از مهمترین وظایف پرستار بیمار است.
علاوه بر این بیماران قلبی امکان انجام هر کاری را ندارند، یعنی مثلا نباید بار با وزن زیاد را جابجا کنند. وجود پرستار در کنار این بیماران، به آنها کمک میکند تا با بروز عوارض کمتری فعالیتهای روزانه خود را انجام دهند.
3. بیماریهای ریوی
انجام اقدامات درمانی و مراقبتی برای بیماران تنفسی یکی از مهمترین نکات در مراقبت از بیماری های مزمن به شمار میرود. تنگی نفس یکی از رایجترین مشکلات در بیماران ریوی است که به مراقبتهای ویژه در زمانهای حملات تنفسی نیاز دارد. اگر در خانوادهتان بیمار ریوی دارید، برای مراقبت از او باید کنار او حضور داشته باشید. اگر زمان کافی برای این کار را ندارید، کافی است همین حالا برای نگهداری از بیماری های مزمن ریوی با مرکز زندگی برتر تماس بگیرید.
4. بیماری سرطان
امروزه با افزایش سرطان، این بیماری یکی از رایجترین علت مرگ و میر در جهان شناخته میشود. افراد در سنین کودکی، جوانی، میانسالی و سالمندی امکان دارد به این بیماری مبتلا شوند. روشهای درمانی سخت برای این بیماری اهمیت مراقبت از این بیماری مزمن را چندین برابر کرده است.
اگر در خانواده خود بیمار مبتلا به سرطان دارید، علاوه بر روشهای درمانی حتما باید از پرستار برای مراقبت از او استفاده کنید. مجموعه خدمات تخصصی پرستاری در منزل زندگی برتر، پرستاران باتجربهای را برای مراقبت از بیماری های مزمن سرطان آموزش داده است. پرستاران مجموعه ما علاوه بر همراهی بیمارتان در روند درمان، به حفظ روحیه و تغذیه مناسب او توجه ویژهای دارند.
5. اختلالات رشدی
اختلالات رشدی که باعث بروز مشکلات حرکتی در افراد میشود، زمینه بروز مشکلات روحی و جسمی مختلفی را ایجاد میکند. کاهش توانایی یادگیری، کندی در انجام فعالیتها و ناتوانی در ارتباط با دیگران از جمله عوارض ابتلای کودکان به این نوع از بیماریهای مزمن است. این بیماران نیاز به مراقبت و توجه ویژهای دارند تا بتوانند به راحتی با کودکان هم سن خود ارتباط برقرار کنند. استفاده از خدمات تخصصی مراقبت از بیماری های مزمن اختلالات رشدی باعث می شود تا کودک کارهای خود را با اعتماد به نفس انجام دهد.
بنابراین برای مراقبت از بیماری های مزمن از نوع اختلالات رشدی، نیاز به یک پرستار حرفهای و متخصص دارید. مجموعه زندگی برتر خدمات تخصصی خود را به طور ویژه برای کودکان مبتلا به اختلالات رشدی و ژنتیکی ارائه میدهد. برای اطلاع از شرایط و استفاده از خدمات نگهداری از بیماری های مزمن در کودکان، با ما تماس بگیرید.
چگونه از بیماران دارای بیماری حاد مراقبت کنیم؟
بیماریهای حاد با توجه به طول درمانی که باید سپری کنند، به مراقبتهای فوری نیاز دارند. اگر یکی از عزیزانتان به یکی از بیماریهای حاد مبتلا شده است، اولین کاری که برای او باید انجام دهید شروع درمان است.
شما باید هر چه زودتر بیمار خود را به نزدیکترین مرکز درمانی رسانده و اقدامات درمانی لازم را برای او انجام دهید. تهیه مواد غذایی مناسب و کنترل مصرف داروهای او از مهمترین کارهایی است که برای مراقبت از بیماری های حاد باید انجام دهید.
بسیاری از خانوادهها به خاطر مشغلههای کاری امکان مراقبت از بیماران دارای بیماری حاد خود را ندارند. در چنین شرایطی تنها راهکار مناسب، استفاده از خدمات تخصصی مراقبتی مراکز پرستاری در منزل است. مجموعه زندگی برتر یکی از معتبرترین مراکز خدمات پرستاری در منزل است که خدمات مراقبت از بیماری های حاد را با بالاترین کیفیت ارائه میکند. اگر برای مراقبت از بیمار خود نیاز به کمک یک پرستار حرفهای دارید، همین حالا با ما تماس بگیرید.
پیشنهاد مقاله: راهنمای جامع پرستار کودک برای مراقبت از کودکان با بیماری های مزمن
مراقبت از بیماران با بیماریهای مزمن
در این مقاله از سایت مرکز خدمات پرستاری زندگی برتر با شما درباره نحوه مراقبت از بیماری های مزمن صحبت کردیم. بیماریهای رایج در جهان در دو دسته مزمن و حاد تقسیمبندی میشوند. بیماریهای حاد به سرعت علائم خود را نشان میدهند و بیماریهای مزمن به تدریج عوارضشان بروز پیدا میکند. علاوه بر این بیماریهای حاد در زمان کوتاهی با انجام اقدامات درمانی درمان شده ولی نگهداری از بیماری های مزمن طولانیتر است. علاوه بر این این نوع از بیماریها درمان قطعی ندارند. بنابراین برای مراقبت از بیماری های مزمن باید تمام امکانات و شرایط لازم را برای بیمار خود فراهم کنید. مجموعه خدمات پرستاری زندگی برتر یکی از معتبرترین مراکز ارائه دهنده خدمات مراقبت از بیماری های مزمن در کشور است. برای دریافت مشاوره برای استخدام پرستار و همچنین استفاده از خدمات مراقبت از بیماری های حاد همین حالا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
لیست بیماری های مزمن در سالمندان شامل کدام بیماریها میشود؟
بیماریهای مزمن در سالمندان عبارتند از دیابت، فشار خون، پوکی استخوان، آرتروز، آلزایمر، مشکلات کلیوی، کمردردهای مزمن، کلسترول بالا، بیماریهای قلبی و … .
بیماری مزمن یعنی چی؟
بیماریهایی که علائم آن به تدریج ظاهر شده و درمان قطعی برای آنها وجود ندارد، بیماری مزمن نامیده میشوند. فقط با انجام اقدامات درمانی برای این دسته از بیماریها میتوان شدت علائم آنها را کاهش داد.
لیست بیماری های مزمن در کودکان کدام بیماریها را شامل میشود؟
بیماریهای مزمن در کودکان عبارتند از اختلالات رشدی، سوء تغذیه، اختلالات ژنتیکی، نارس بودن جنین، سرطان دوران کودکی، بیماریهای ریوی، بیماری نورودژنراتیو و … .
تفاوت بیماری حاد و مزمن در چیست؟
مهمترین تفاوت بیماری حاد و مزمن عبارتند از علت ابتلا به آنها، زمان بروز علائم، درمانپذیری و طول درمان.
چگونه پرستار کودک بیمار در منزل استخدام کنم؟
پرستاران مجموعه خدمات پرستاری زندگی برتر تخصص و مهارت کافی برای مراقبت از کودکان بیمار در منزل دارند.