نیازهای اجتماعی سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

با افزایش سن و رسیدن به دوران سالمندی، نیازهای سالمندان تغییر پیدا می‌کند. نیازهای اجتماعی سالمندان از جمله این موارد می‌باشد. در این مقاله از سایت زندگی برتر می‌خواهیم بیشتر در مورد انواع نیازهای اجتماعی سالمندان و روش‌های رفع آن‌ها را نیز بیان کنیم. علاوه بر این با شناخت نیازهای دوره سالمندی و کشف راه‌های رفع مشکلات عاطفی سالمندان، بتوانیم کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود دهیم.

نیازهای اجتماعی سالمندان
نیازهای اجتماعی سالمندان

مشکلات اجتماعی سالمندان

همانطور که در مقدمه نیز گفتیم، نیازهای اجتماعی افراد در دوران سالمندی تغییر می‌کند. افزایش سن، ابتلا به بیماری‌های مختلف و همچنین کمتر شدن ارتباط فرد با دیگران، برطرف کردن نیازهای اجتماعی سالمندان را سخت‌تر می‌کند. بنا به دلایلی که بیان شد، شخص سالمند ممکن است دچار انزوا شده و احساس تنهایی و افسردگی کند.

دوست داشته شدن، پذیرفته شدن در میان هم سالان و همچنین نیاز به تعلق داشتن به افراد جامعه از جمله نیازهای اجتماعی هستند. نیاز به احساس نزدیکی و روابط معنادار از دیگر نیازهای اجتماعی سالمندان هستند. با این که فرد با افزایش سن، دایره ارتباطاتش کوچکتر می‌شوند، اما باز هم نیاز به داشتن جمعی از افراد به عنوان حامیان عاطفی دارد. وجود شبکه‌ای از افراد در اطراف و ارتباط به سالمند باعث احساس آرامش و امنیت خاطر او خواهد شد.

داشتن روابط معنادار برای سالمندان باعث حفظ سلامتی روانی این افراد شده و به حفظ روحیه استقلال آن‌ها کمک زیادی می‌کند. وجود افراد حامی و دارای روابط معنادار با سالمندان، باعث حمایت و مراقبت بیشتر از آن‌ها شده و کیفیت زندگی سالمندان را بهبود می‌بخشد. رفع این نیازها برای هر فرد جزو مهم‌ترین عوامل موثر در اعتماد به نفس اجتماعی او می‌باشد. علاوه بر این توجه به رفع این نوع از نیازهای سالمندان، کیفیت زندگی آن‌ها را بهبود داده و باعث شادابی روجیه آن‌ها می‌شود.

نیازهای دوره سالمندی

افراد با افزایش سن و ورود به دوران سالمندی، با مشکلات خاص این دوران مواجه می‌شوند. از جمله اساسی‌ترین نیازهای دوره سالمندی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیازهای عاطفی

افراد با افزایش سن و رسیدن به دوران سالمندی، نیازهای عاطفی‌شان افزایش پیدا می‌کند. مهم‌ترین علت افزایش نیازهای عاطفی در سالمندان، دور بودن فرزندان از آن‌ها است. امروزه در چنین شرایطی معمولا خانواده‌ها از پرستار سالمند برای مراقبت از سالمندان‌شان استفاده می‌کنند.

  • نیازهای معیشتی

سالمندانی که از خدمات بازنشستگی محروم هستند، بیشتر از دیگر افراد سالمند نیازهای معیشتی دارند. بسیاری از خانواده‌ها با استخدام پرستار در منزل، این نوع از نیازهای سالمندان خود را به او می‌سپارند.

  • تحرک افراد سالمند

افزایش سن در افراد باعث کاهش توانایی‌های حرکتی و حتی عدم تحرک سالمند می‌شود. تحرک نداشتن افراد در هر سنی که باشند، باعث بروز مشکلات و حتی ابتلای به انواع بیماری‌ها می‌شود. برای این که سالمندان تحرک داشته باشند باید وسایل و ابزارهای لازم را در اختیار داشته باشند. عصا، واکر یا ویلچر از جمله وسایلی است که پرستاران برای کمک به تحرک افراد سالمند در اختیار داشته باشند.

  • نیازهای اجتماعی سالمندان

اکثر سالمندان تنها زندگی کرده و اغلب محل زندگی فرزندان‌شان به آن‌ها دور است. حضور در جمع دوستان، خانواده و هم سن و سالان باعث خفظ روحیه و شادابی آن‌ها می‌شود. علاوه بر این سالمندان نیاز به جمعی از افراد با ویژگی‌های مراقبتی دارند. این که سالمند با افراد زیادی در ارتباط باشند که نقش حمایت کننده از او داشته باشند، باعث حفظ حس مستقل بودن در او می‌شود.

حضور پرستار برای مراقبت از سالمندان در منزل آنها، باعث رفع نیازهای اجتماعی این افراد خواهد شد. به این ترتیب سالمند با کمک پرستار خود امکان حضور در پارک‌ها و دیگر جمع‌های دوستانه را پیدا خواهد کرد. حضور سالمندان در جمع‌های مختلف و معاشرت با افراد مختلف باعث تقویت روحیه این افراد خواهد شد.

  • نیاز به مراقبت‌های شخصی

سالمندان علاوه بر نیازهای معیشتی، اجتماعی و درمانی به مراقبت‌های شخصی نیز نیاز دارند. خرید لوازم مورد نیاز، لباس پوشیدن، حمام کردن و غذا خوردن از جمله نیازهای مراقبتی و شخصی سالمندان می‌باشد. از جمله کارهایی که پرستاران افراد سالمند برای کمک به آن‌ها و رفع نیازهای آن‌ها انجام می‌دهند، انجام چنین مراقبت‌هایی است.

پیشنهاد مقاله : بیماری آلزایمر و نحوه مراقبت از سالمند مبتلا به آلزایمر

نیازهای اجتماعی سالمندان
نیازهای عاطفی سالمندان از اساسی‌ترین نیازهای هر سالمندی است.

مشکلات عاطفی سالمندان

نیازهای عاطفی سالمندان از مهم‌ترین و اساسی‌ترین نیازهای هر شخص سالمندی می‌باشد. رفع نیازها و مشکلات عاطفی سالمندان باعث رفع چالش‌های این دوران شده و کمک زیادی به حفظ روحیه این  افراد خواهد کرد. نکته مهمی که در این مورد باید بدانید این است که افراد سالمند این نوع از نیازهای خود را بروز نمی‌دهند. به همین خاطر بسیاری از افرادی که پرستاری و مراقبت از سالمندان را بر عهده دارند، ممکن است حتی به این نیاز سالمند توجهی نکنند.

تا اینجا در مورد اهمیت رفع نیازهای عاطفی و احساسی سالمندان صحبت کردیم. علاوه بر این دانستیم که بسیاری از سالمندان این نیاز مهم‌شان را بروز نمی‌دهند. به همین دلیل بسیاری از سالمندان با ورود به دوران سالمندی دچار افسردگی، گوشه‌گیری از افراد جامعه و احساس تنهایی می‌شوند. نکته مهمی که حالا باید بدانید این است که برای کمک به رفع مشکلات عاطفی سالمندان، ابتدا باید نیازهای عاطفی آن‌ها را بشناسید. البته این نکته را هم باید بگوییم که نیازهای عاطفی افراد سالمند بسیار ساده‌تر از چیزی است که شما بتوانید آن‌ها را تصور کنید.

از جمله نیازهای عاطفی سالمندان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نیاز به توجه و محبت
  • نیاز به هدیه دادن‌های کوچک
  • حضور در جمع‌های صمیمی خانوادگی و دوستانه
  • معاشرت و گفتگو با دیگر افراد سالمند
  • نیاز به رفتن مسافرت با دوستان یا خانواده

کلام پایانی

در این مقاله از سایت زندگی برتر در مورد نیازهای اجتماعی سالمندان صحبت کردیم. همچنین گفتیم برای این که بتوانیم به عنوان خانواده یا پرستار به سالمندان برای رفع نیازهای‌شان کمک کنیم، باید ابتدا آن‌ها را بشناسیم. امیدواریم با این مقاله توانسته باشیم برای کمک به رفع نیازها و همچنین بهبود کیفیت زندگی افراد سالمند قدمی برداشته باشیم.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان