زندگی برتر اکسین | ارائه خدمات مراقبتی و پرستاری در منزل

پرستار سالمند

روش برقراری ارتباط موثر با سالمندان بیمار چگونه است

از نیازهای اصلی یک سالمند احساس ارتباط موثر  Communicate Effectively و احترام است. ما در جامعه ای زندگی می کنیم که پس از جنگ جهانی دوم (متولد 1946-1964) افراد خیلی زیادی به  سالهای سالمندی خود می رسند.

انواع ارتباط موثر

استانداردهای بالاتر زندگی و پیشرفتهای پزشکی باعث افزایش امید به زندگی در بسیاری از کشورها به بالای 80 سال شده است . مراقبت و داشتن ارتباط موثر  و موفق با سالمندان معمولاً به مهارت ها و استراتژی های ارتباطی منحصر به فردی نیاز دارد. در این مقاله پنج نکته برای ارتباط موفق با سالمندان آورده شده است. همه یا تعدادی از  این ایده ها ممکن است در مورد شرایط خاص شما یا سالمند مورد نظر شما صدق کنند.

در این ایده ها فرض شده  است که رابطه شما  با سالمند نسبتاً مثبت است و سالمند نیز نسبتاً همکاری دارد.

 

  1. صبر و شفقت داشته باشید

 

ناگفته نماند که در هنگام برخورد با افراد مسن غالباً به صبر و شفقت نیاز است. چالش های جسمی ، حرکت کند ، فراموشی ، نیازمند به کمک  و بی علاقگی به ارتباط برخی از رفتارهایی است که ممکن است با آنها روبرو شوید.

گاهی اوقات از دست دادن صبر و ناامید شدن آسان ترین راه است. حتی ممکن است وسوسه شوید که از این کار منصرف شوید و دیگر این مسئولیت را به عهده نداشته باشید

 

در این لحظات ، بسیار مفید است که حتی برای یک لحظه خود را جای سالمندان بگذارید. سالمندی را که با آن سر و کار دارید در نظر بگیرید و این  جمله را تکمیل کنید: “این نباید آسان باشد که ” ، یا “باید سخت باشد که …” مثلا:

 

“او بسیار افسرده است زندگی بدون دوستانش و عزیزانش نباید آسان باشد. ”

“او همه کارها را خیلی کند انجام می دهد. مقابله با آرتروز هر روز باید سخت تر از روز قبل باشد. ”

همدلی با سالمند اثر  خوبی بر ایجاد صبر و شفقت بیشتر نسبت به او دارد . اگر علی رغم تمام تلاش هایتان ، هنوز صبر شما در مقابل رفتار سالمند کم است ، در صورت امکان از چند روز مرخصی استفاده نمایید و وقتی روحیه شما آرامتر است برگردید.

ارتباط موثر با فرد سالمند

  1. به جای دستور دادن، بپرسید

 

مطالعه کنید
راهنمای نگهداری از سالمند در منزل

همانطور که در بخش قبلی ذکر شد ، یکی از نیازهای اصلی بسیاری از سالمندان احساس ارتباط موثر و احترام است. می توانید در هنگام برقراری ارتباط موثر با سالمند ، با پرسیدن مکرر به جای دستور ، به تأیید این نیازها کمک کنید. مثلا:

 

به جای: “امروز شما برای ناهار سوپ می خورید.”

 

بگویید: “آیا دوست دارید برای ناهار مقداری سوپ بخورید؟” یا

 

“امروز ما برای ناهار سوپ می خوریم ، درسته ؟”

 

بهتر از این ، گزینه هایی را ارائه دهید: “آیا دوست دارید امروز برای ناهار سوپ یا سالاد بخورید؟”

 

پرسیدن این سوالات برای سالمند احساس احترام و توجه بیشتری ایجاد می کند . گزینه های ارائه شده به وی احساس کنترل بیشتری در محیط اطراف خود می دهد.

مخصوصا در مورد  افراد سالمندی که از نظر توانایی جسمی قدرت کمتری دارند ، در مورد همه موارد لازم  است سوال پرسیده شود و پاسخ های او را پیگیری کنید.

جهت برقراری ارتباط موثر به سالمندان اجازه دهید احساس كنند كه بخشی از فرایند تصمیم گیری هستند و تا حدی كنترل برخی از جنبه های زندگی خود را دارند.

ارتباط موثر باسالمند

  1. به جای فرض نمودن پاسخ سالمند از او سوال بپرسید

به همین ترتیب ، در مورد اقدامات خود در رابطه با سالمند ، به جای فرض کردن کردن پاسخ احتمالی سالمند از او سوال کنید.

به عنوان مثال ، به جای اینکه چراغ های اتاق سالمند را خاموش کنید بدون اینکه از او دراین مورد سوال بپرسید بهتر است به او بگویید ، “من می خواهم چراغ ها را برای شما خاموش کنم ، این کار را انجام دهم ؟”

اگر در این شرایط سالمندان اعتراض کردند ، اگر این کار برای او بی ضرر است اجازه دهید این کار بر اساس خواسته او پیش برود .

در غیر این صورت برای ایجاد ارتباط موثر به سالمندتوضیح دهید که چرا انجام کاری که باید انجام دهید برای شما و او  مهم است (در بیشتر موارد به دلیل سلامتی و آرامش سالمندان).

 

بیشتر بخوانید : ارتباط موثر و اصولی پرستار بیمارستان با بیمار 

 

4- به جای کلمه “شما” از “من” استفاده کنید

 

براساس الگوی ارتباط موثر می دانیم که افراد (از جمله بسیاری از افراد مسن) وقتی احساس می کنند دائماً به آنها دستور داده می شود که چه کاری باید انجام دهند ، معمولاً پاسخ خوبی نمی دهند.

زبان دستوری ” اغلب در استفاده از عبارات “شما” و به دنبال آن یک دستورالعمل مشخص می شود . مثلا:

مطالعه کنید
دوران سالمندی زمانی برای استراحت و داشتن زندگی آرام

روش ارتباط موثر

“شما امروز باید ورزش کنید!”

“شما باید دارو خود را بخورید!”

“شما باید اتاق خود را هوا دهید!”

“شما باید سوپ خود را تمام کنید!”

 

وقتی افراد احساس می كنند كه به طور منظم به آنها دستور داده می شود ، به احتمال زیاد  به روشی پاسخ می دهند که  منجر به مشكلات رفتاری مانند مشاجره ، اجتناب ، یا سنگ اندازی می شود.

در عوض ، برای انتقال پیام ها از عباراتی استفاده کنید که با “من” ، “آن” ، “ما” ، “بیایید” و “این” شروع می شوند. مثلا:

“من امروز به شما کمک می کنم ورزش کنید.”

“ما باید مقداری هوای تازه به اتاق وارد کنیم.”

“بیایید سوپت را تمام کنیم ، خوب؟”

“رفتن به  این دکتر بسیار مهم است.”

 

این نوع جملات ، سالمند را وادار می کند که نسبت به آنچه شما باید انجام دهید پذیرا تر باشد ، بیشتر گوش دهد  و احتمال جنگ و امتناع را کاهش می دهد.

ارتباط موثر با بزرگسال سالمند

 

5- چند گزینه را پیشنهاد دهید

 

بسیاری از افراد سالمند تمایل به حفظ احساس استقلال دارند. این احساس ممکن است به ویژه هنگامی اهمیت یابد که سالمندان در خود احساس محدودیت های جسمی و ذهنی کنند ، اما هنوز هم آرزوی راه هایی برای حفظ استقلال و کنترل امور زندگی خود را دارند.

 

برای داشتن ارتباط موثر با سالمند هر زمان که ممکن و مناسب باشد ، هنگام تعامل با سالمند گزینه هایی را انتخاب کنید و ارائه دهید . این کار می تواند به سادگی پرسیدن اینکه آیا آنها می خواهند برای ناهار گزینه A یا B را انتخاب کنند ، ساده باشد.

داشتن توانایی کنترل و انتخاب می تواند برای فرد سالمند احساس اعتماد به نفس ، عزت و اطمینان بیشتری ایجاد کند ، زیرا سالمند قدرت ادامه زندگی را در خود احساس می کند.

 

پرستاری زندگی برتر اکسین با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

(امتیاز دهید)

مشاوره رایگان با کارشناسان

کارشناسان زندگی برتر اکسین آماده پاسخگویی به شما هستند