5 بیماری عفونی شایع در دوران سالمندی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

بیماری عفونی Infections in Seniors عامل 1/3 مرگ و میر در سالمندان 65 سال و بالاتر است. سالمندان بیشتر از بزرگسالان جوان در معرض ابتلا به عفونت هستند زیرا سیستم ایمنی بدن با افزایش سن ضعیف تر می شود.

علاوه بر این، بسیاری از سالمندان مشکلات سلامتی یا شرایط مزمنی دارند که آنها را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت ها و تجربه عوارض آن قرار می دهد.

تشخیص زودهنگام این بیماری ها کلید دستیابی به بهترین نتایج برای سالمندان و خانواده هایشان است. در این مقاله 5 مورد از شایع ترین عفونت هایی که سالمندان را تحت تاثیر قرار می دهند را بررسی می کنیم.

1. بیماری عفونی ذات الریه

پنومونی به عفونتی اطلاق می شود که باعث التهاب کیسه های هوایی در ریه ها می شود. علائم شامل سرفه، تنفس دردناک، تب، لرز، تنگی نفس و سایر علائم است.

این بیماری می تواند توسط تعدادی از محرک های مختلف از جمله باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و غیره ایجاد شود. علت ذات الریه اغلب تعیین می کند که یک سالمند چگونه باید درمان شود. با این حال، حتی با درمان، تقریباً 30٪ از سالمندانی که برای ذات الریه در بیمارستان تحت درمان قرار می گیرند، ممکن است فوت نمایند .

این عفونت در سالمندان نه تنها به دلیل ضعف سیستم ایمنی و بیماری های مزمن، بلکه به دلیل معاشرت نزدیک با سایر سالمندان  نیز شایع است.

عفونت ذات الریه
پنومونی باعث التهاب کیسه های هوایی در ریه ها می شود.

بسیاری از سالمندان در خانه های سالمندان و نزدیک به هم زندگی می کنند. همچنین سالمندان ممکن است پس از یک چالش سلامتی زمان بیشتری را در بیمارستان یا حتی در یک مرکز توانبخشی بگذرانند.

در مکان هایی مانند بیمارستان ،ممکن است سالمندان  با بسیاری از منابع احتمالی ذات الریه – از جمله سویه هایی که به درمان مقاوم هستند، در تماس باشند.

بیشتر بخوانید : معرفی بیماری های شایع در سالمندان

2. بیماری عفونی آنفولانزا

آنفولانزا یکی دیگر از عفونت های شایع است که می تواند سالمندان را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری توسط ویروس آنفولانزا ایجاد می شود و منجر به سرفه، عطسه، لرز و سایر علائم می شود.

در حالی که آنفولانزا ممکن است برای بزرگسالان جوان‌تر مشکل بزرگی به نظر نرسد، در صورت عدم درمان می‌تواند عوارض جدی در سالمندان ایجاد کند.

سالمندان ممکن است در اثر آنفولانزا دچار کم آبی، برونشیت، تشنج و حتی ذات الریه شوند. به طور کلی، آنفولانزا مسئول بیش از 1 میلیارد دلار هزینه های درمانی در هر سال است.

در طول سال گذشته، سالمندان نگران COVID-19 بودند که علائم مشابه آنفولانزا را نشان می دهد. یکی از راه‌های تشخیص آنفولانزا در مقایسه با  COVID-19 این است که در نظر بگیرید چه زمانی علائم را مشاهده کرده‌اید.

علائم آنفولانزا اغلب 1 تا 4 روز پس از قرار گرفتن در معرض بیماری ظاهر می شود، در حالی که علائم کووید-19 ممکن است 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض عامل آن طول بکشد. با این حال، پزشکان قادر به انجام آزمایشاتی برای تشخیص هر دو نوع عفونت هستند.

برای کمک به پیشگیری از آنفولانزا، سالمندان می توانند واکسن آنفولانزای سالانه خود را تزریق کرده و هر گونه بیماری مزمن را مدیریت کنند.

آنها همچنین می توانند از دستورالعمل های ایمنی COVID-19 مانند فاصله گذاری اجتماعی و شستن مکرر دست ها برای کمک به کاهش احتمال ابتلا به آنفولانزا پیروی کنند.

3. بیماری عفونی دستگاه ادراری

عفونت دستگاه ادراری نوعی عفونت باکتریایی است که در سالمندان شایع است. با این حال، این نوع عفونت ممکن است علائم متفاوتی را در افراد مسن نشان دهد.

به طور معمول، علائم UTI شامل ادرار تیره یا کدر، خون در ادرار و ادرار دردناک است. سالمندان ممکن است برخی از این علائم را تجربه کنند یا در مجموع علائم متفاوتی مانند تحریک، گیجی، توهم و سرگیجه داشته باشند.

این علائم را می توان با افزایش سن اشتباه گرفت یا حتی به عنوان نشانه های زوال عقل یا کم آبی بدن اشتباه گرفت و شناخت علت اصلی را دشوار می کند. با این حال، نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که اگر عفونت ادراری عامل اصلی باشد، این علائم به سرعت ظاهر می شوند.

پزشکان می توانند به سرعت عفونت ادراری را با نمونه ادرار تشخیص دهند و برای درمان عفونت دارویی ارائه دهند. اگر UTI درمان نشود، علائم می تواند بدتر شود و حتی منجر به عفونت کلیه شود – که منجر به عوارض بیشتر می شود.

4. بیماری عفونی پوستی

عفونت‌های پوستی شامل طیف گسترده‌ای از عفونت‌ها هستند که می‌توانند در هر نقطه از پوست سالمندان ظاهر شوند. از آنجایی که پوست با افزایش سن تغییر می‌کند، افراد سالخورده برای مقاومت در برابر عفونت‌های پوستی و بهبود آن‌ها سخت‌تر درمان می‌شوند.

عفونت های پوستی می تواند توسط تعدادی از عوامل از جمله باکتری ها، ویروس ها، قارچ ها و انگل ها ایجاد شود. در این مقاله درباره  2 مورد از عفونت های جدی پوست تمرکز می کنیم: زونا و MRSA.

بیماری عفونی زونا

زونا نوعی هرپس زوستر است که توسط ویروس واریسلا زوستر یا آبله مرغان ایجاد می شود. اگر تا به حال به آبله مرغان مبتلا شده اید، بخشی از آن ویروس در بدن شما زندگی می کند، اگرچه غیرفعال می ماند و روی شما تأثیر نمی گذارد. با این حال، در مراحل بعدی زندگی، ویروس می تواند دوباره فعال شود و منجر به زونا شود.

زونا می تواند باعث ایجاد بثورات یا تاول روی پوست شود و همچنین می تواند باعث احساس سوزش، درد ، خارش یا سوزن سوزن شدن در یک طرف صورت یا بدن سالمندان شود.

در نتیجه، زونا مانند آبله مرغان مسری نیست. اما کسی که زونا دارد می تواند آبله مرغان را به کسی که هرگز آبله مرغان نداشته است منتقل کند. پس بهتر است سالمندان مراقب باشند.

این عفونت پوستی می تواند هفته ها طول بکشد و بسیار دردناک باشد. حتی پس از رفع عفونت، برخی از سالمندان ممکن است با درد، اسکار یا سایر آثار عفونت باقی بمانند. واکسنی برای زونا وجود دارد که می تواند به سالمندان کمک کند تا خطر ابتلا به عفونت را کاهش دهند.

عفونت پوستی
MRSA نوعی عفونت استاف است که توسط باکتری ایجاد می شود.

بیماری عفونی استافیلوکوک اورئوس  مقاوم به متی سیلین MRSA

MRSA نوعی عفونت استاف است که توسط باکتری ایجاد می شود. این بیماری باعث ایجاد برجستگی های متورم و دردناک روی پوست می شود.

آنها ممکن است مانند جوش به نظر برسند اما معمولاً بزرگ می شوند و در لمس دردناک هستند . این برجستگی ها می توانند به جوش های بزرگ تبدیل شوند که نیاز به تخلیه جراحی دارند.

MRSA بسیار مسری است و از طریق تماس مستقیم پخش می شود. در نتیجه، می تواند به سرعت از طریق ارتباط نزدیک، مانند خانه سالمندان، گسترش یابد. MRSA از عفونت استاف متمایز می شود زیرا در برابر درمان مقاوم تر است.

سالمندان می توانند با شستن مکرر دست ها و جدی گرفتن هرگونه تحریک پوستی از MRSA جلوگیری کنند. هنگامی که به موقع تشخیص داده شود، مهار و درمان MRSA آسان تر است. اگر این عارضه درمان نشود، می تواند باعث عوارض سلامتی از جمله عفونت جریان خون، سپسیس، استئومیلیت و غیره شود.

5. بیماری عفونی گوارشی

سالمندان ممکن است از عفونت های گوارشی مانند نوروویروس و کلستریدیوم دیفیسیل (C-diff) نیز رنج ببرند. این نوع عفونت ها می توانند باعث درد شکم، اسهال یا مشکلات سلامتی طولانی مدت مانند گاستریت شوند.

بیماری عفونی  به دلیل تغییر در گوارش ایجاد می شوند. یک سالمند ممکن است در حین غذا خوردن باکتری را بخورد و بدن به سادگی نتواند با آن مبارزه کند و در نتیجه عفونت ایجاد کند.

برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری عفونی  گوارشی، سالمندان باید شیوه‌های مناسب ایمنی مواد غذایی را انجام دهند و دست‌های خود را اغلب – به‌ویژه قبل از غذا خوردن – بشویند. بیمار با آنتی‌بیوتیک درمان نمی‌شوند، بنابراین سالمندان نیز باید هیدراته بمانند و سایر شرایط خود را مدیریت کنند تا به تشدید اثرات علائم کمک کنند.

مرکز پرستاری زندگی برتر اکسین با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان