هر‌آنچه باید درباره سویه اُمیکرون بدانید

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

از زمان پیدایش سویه اُمیکرون  COVID-19 Omicron variant مشخص‌شده است که این‌گونه در مقایسه با سایر گونه‌ها قابلیت انتقال بیشتری دارد. سرعت گسترش سویه اُ میکرون در سراسر جهان، باعث ابتلای تعداد زیادی از افراد به این ویروس شده است. در این مقاله به سؤالات رایج در مورد سویه اُمیکرون پاسخ‌داده‌شده است.

سویه اُمیکرون نوع غالب است

محققان برای اولین بار این سویه را در آفریقای جنوبی مشاهده کردند. با بررسی‌های بیشتر مشخص شد که سویه اُمیکرون مسری‌تر از هر نوع دیگری که تابه‌حال مشاهده‌شده است. سازمان بهداشت جهانی این سویه را جزو انواع نگران‌کننده است. اولین مورد از ابتلا به این بیماری در اول دسامبر 2021 در ایالات‌متحده مشاهده شد و از اول ژانویه، 95 درصد موارد گزارش‌شده در ایالات متحده، نوع سویه اُ میکرون است.

انتشار سویه اُمیکرون
محققان برای اولین بار این سویه را در آفریقای جنوبی مشاهده کردند.

سویه غالب به سویه‌ای اطلاق می‌شود که ویروس انتقال‌پذیر تر، عفونی‌تر، با بیماری‌زایی شدیدتر باشد و در برابر سیستم ایمنی بدن توانایی مقاومت نسبی دارد. همه عوامل فوق وجود ویروس را به یک نگرانی جدی تبدیل کرده است. بزرگ‌ترین دلیلی که باعث نگرانی جهانی شده قابلیت انتقال و عفونت‌زایی این سویه است.

یکی دیگر از نگرانی‌های موجود درباره افرادی است که هنوز واکسینه نشده‌اند، بنابراین این افراد مانند گذشته در معرض خطر ابتلا به بیماری و بستری شدن در بیمارستان هستند. در حال حاضر بسیاری از بیمارستان‌های مملو از افرادی است که به عفونت COVID-19 مبتلا هستند و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری‌شده‌اند و به تنفس با دستگاه نیاز دارند. سویه اُمیکرون به حدی قابل‌انتقال است که افراد زیادی را به یک‌باره دچار بیماری می‌کند.

پیشنهاد مقاله: هر آنچه باید درباره امیکرون کودکان بدانید

افراد زیادی تحت تأثیر سویه اُمیکرون قرارگرفته‌اند

درست مثل گذشته کادر درمان بیشترین تماس را با بیماران کرونایی دارند، بنابراین کارکنان بخش‌های اورژانس، بیمارستان‌ها یا درمانگاه‌های سرپایی موقعیت پیچیده‌تری را تجربه می‌کنند. گزارش‌هایی مبنی بر ابتلای کارکنان آتش‌نشانی، ادارات پلیس، خطوط هوایی و سایرین وجود دارد که در تأمین نیروی انسانی در این بخش‌ها در کشورهای با مشکل مواجه هستند. عوامل فوق باعث می‌شود که این سویه در سطح جهانی باعث ایجاد نگرانی شود.

این ویروس بیشتر برای افرادی که دارای بیماری زمینه ای فشار خون و یا دیابت هستند خطرات جدی تری را به دنبال دارد و مبتلایان به دیابت بسیار در معرض خطرات این بیماری قرار دارند از آنجا که امیکرون قشر کودک جامعه را بیشتر دربر میگیرد کودکان مبتلا به دیابت باید بیشتر مراقب باشند در مقاله چطور دیابت کودکان را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟  راهکارهایی را در این زمینه در اختیاروالدین این کودکان قرار داده ایم .

سویه اُمیکرون باقابلیت سرایت بیشتر

سویه اُمیکرون ۱٫۵ تا ۲ برابر بیشتر از سویه دلتا قابل‌انتقال است و به بیان کامل، چهار برابر بیشتر از سویه‌های اصلی که در ابتدای همه‌گیری در گردش بودند، قابلیت انتقال دارد.

بر اساس تحقیقات انجام‌شده مدت‌زمان لازم برای سرایت ویروس در مجاورت فرد بیمار بسیار کوتاه از گونه‌های قبلی است. در سویه‌های قبلی ممکن بود که فرد پنج تا شش روز یا حتی تا ۱۴ روز قبل از مشاهده علائم بیماری به ویروس آلوده‌شده باشد اما در مورد سویه جدید این زمان کمتر است و مشاهده علائم به حدود دو تا سه روز کاهش‌یافته است.

عوارض سویه اُمیکرون
افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند نیز به سویه اُ میکرون مبتلا می‌شوند.

آیا سویه اُمیکرون در برابر واکسیناسیون مقاوم است؟

تحقیقات انجام‌شده نشان داده است که افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند نیز به سویه اُ میکرون مبتلا می‌شوند. دلیل این موضوع جهش‌های متعددی است که در پروتئین اسپایک این ویروس رخ‌داده و باعث مقاومت در برابر واکسن‌های موجود می‌شود.

اما واکسن‌ها همچنان در برابر عوارض بیماری‌های شدید مقاومت ایجاد می‌کنند و باعث کاهش میزان بستری شدن در بیمارستان و مرگ می‌شوند. بسیاری از افرادی که واکسینه شده و دوز بوستر واکسن را دریافت کرده‌اند اساساً علائم بسیار کمتری را گزارش می‌کنند و تنها علائم سرماخوردگی معمولی را تجربه می‌کنند.

آیا سابقه ابتلا به کرونا به معنای ایجاد مصونیت در برابر سویه اُمیکرون است؟

سویه جدید ویروس قابلیت مقاوم بیشتری از دستگاه ایمنی بدن را دارد و این یعنی که اگر قبلاً با یک سویه یا گونه‌ای – ازجمله نوع دلتا – آلوده‌شده‌اید، در مقابل عفونت مجدد با سویه اُ میکرون مصون نخواهید بود.

واکسن و دوز تقویتی را دریافت کنید

«برای آن دسته از افرادی که این بیماری را پشت سر گذاشته‌اند، اما واکسن نزده‌اند، سویه اُمیکرون علامتی است که نشان می‌دهد کرونا هنوز تمام نشده است. همه افراد باید واکسن بزنند زیرابه وضوح مشخص‌شده است که افراد واکسینه نشده در معرض خطر بسیار بالایی برای ابتلا به بیماری فوق‌العاده و احتمال مرگ دارند.

در حال حاضر اطلاعات زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد در صورت دریافت دوز تقویتی، شانس ابتلا به عفونت به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد. و اینکه اگر دچار عفونت شدید شوید، احتمال بستری شدن در بیمارستان یا مرگ در اثر سویه اُ میکرون بسیار کمتر است.

زندگی برتر با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال‌ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به‌صورت شبانه‌روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل فرموده و مشاوره رایگان دریافت کنید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان