امیکرون جهش جدید بیماری کرونا یا کووید 19 است که بیش از بزرگسالان کودکان عزیز مارا تهدید میکندو در سنین بالا به طور معمول امیکرون خطر کمتری را ایجاد میکند و فرد بعد از گذشت دوره نقاهت سلامتی خود را در اکثر مواقع بدست می آورد، اما در کودکان خطر بسیار بالایی سلامت عزیزانمان رو تهدید میکند که متاسفانه موجب مرگ آن ها هم میگردد به همین منظور میبایستی با نشانه های امیکرون کودکان آشنایی لازم را داشته باشیم تا به محض مشاهده به متخصصین مراجعه کنیم. در صورتی که به دلایل متعدد نیاز به یک متخصص دارید تا از فرزندتان به صورت شبانه روزی در زمان مریضی مراقبت کند میتوانید از خدمات پرستار کودک در منزل زندگی برتر استفاده کنید.
علائم امیکرون در کودکان چیست؟
در امیکرون کودکان علائم امیکرون بسیار شبیه علائم سایر انواع کووید-19 است. بسیاری از افرادی که به این ویروس مبتلا شدهاند علائمی مانند گلودرد، خستگی، سردرد، سرفه خشک، احتقان و تب را تجربه میکنند. بر طبق گزارشهای موجود از دست دادن حس چشایی و بویایی در این سویه کمتر شایع است. بر اساس شواهد بهدست آمده سویه امیکرون علائم کمتری ایجاد میکند و به نظر خفیفتر است. ابتلای کودکان به ویروس اُمیکرون ممکن است منجر به بروز بیماری کروپ شود. کروپ معمولاً در اثر عفونتهای ویروسی فصلی و پاراآنفلوآنزا، ایجاد میشود و زمانی خود را نشان میدهد که التهاب یا تورم سیستم تنفسی فوقانی کودک را درگیر کرده باشد.
علائم کروپ معمولاً شامل سرفه شدید، تب، گرفتگی صدا و خسخس تنفس است. به نظر میرسد امیکرون کودکان بیشتر دستگاه تنفسی فوقانی را تحت تأثیر قرار میدهد و این وضعیت در بیماری کروپ و برونشیولیت شایع است. در اکثر مواقع بیماری کروپ با مراقبتهای حمایتی در خانه درمان میشود و کودک در عرض سه تا پنج روز بهبود مییابد. بااینحال، اگر علائم کودک بهبود نیافت لازم است سریعاً به پزشک مراجعه شود.
آیا استفاده از واکسنها تأثیری بر اُمیکرون کودکان دارد؟
با توجه به آمارهای بهدست آمده تزریق واکسن همچنان اثرات محافظتکننده قابلتوجهی را بهویژه در برابر بستری شدن در بیمارستان و مشکلات مزمن نشان میدهد. اما با توجه به اینکه اثربخشی واکسن باگذشت زمان کمتر میشود لازم است از دوز های تکمیلی و تقویتکننده واکسن نیز برای کمک به محافظت در برابر اُمیکرون کودکان استفاده شود.
هدف از واکسیناسیون تحریک سیستم ایمنی بدن برای پاسخ سریع برعلیه عفونت است. دو دوز اول واکسن کووید-19 به بدن آموزش میدهد که ویروس چه ویژگیهایی دارد و چگونه باید در برابر آن عکسالعمل نشان داده شود. اما باگذشت زمان، بدن ممکن است نیاز به یادآوری داشته باشد و در واقع، واکسن تقویتکننده یا بوستر همان یادآوری است. اکنونکه تزریق واکسن برای کودکان 5 تا 11 ساله توصیه میشود، لازم است که اطمینان حاصل شود که کودکان در این گروه سنی نیز بهصورت کامل واکسینه شوند.
اقدامات لازم در هنگام مثبت شدن تست کووید کودکان
اگر کودک علائمی مطابق با ابتلا به کووید-19 دارد و نیتجه آزمایش با آزمایش آنتیژن خانگی مثبت شده باشد، نیازی به آزمایش بیشتر وجود ندارد و ابتلای کودک به بیماری محرز است. بااینحال، اگر کودکی علائم ابتلا به کووید را نشان میدهد و یا در معرض ویروس SARS-CoV-2 قرارگرفته است اما جواب تست خانگی او منفی باشد، باید آزمایش PCR انجام دهد.
آزمایش PCR میتواند کمترین مقادیر ویروس را شناسایی کند و برای تشخیص منفی بودن آزمایش فرد کلیدی است. اگر تست کووید-19 مثبت شود لازم است کودک در خانه قرنطینه شود و با کمک والدین از دستورالعملهای قرنطینه و ایزوله پیروی کند. در این شرایط ضروری است که به کلیه افرادی که تا 48 ساعت قبل از بروز علائم با کودک در تماس بودهاند اطلاعرسانی شود.
نکته بسیار مهم است این است والدین باید به کودک اطمینان دهند که مشکل جدی وجود ندارد و او در امنیت کامل است. ممکن است درک این موضوع که کودک مبتلابه کووید-19 شده برای کودک خردسال یا نوجوان ترسناک باشد. در این شرایط لازم است به سؤالات کودک به بهترین شکل پاسخ داده شود تا از نگرانی او کاسته شود.
فرآیند درمان کودک مبتلابه اُمیکرون شامل استراحت، افزایش هیدراتاسیون یا آبرسانی، تغذیه سالم واستفاده از مقدار مناسب ایبوپروفن یا استامینوفن برای کاهش تب و بدندرد است. استفاده از یک مرطوبکننده هوا میتواند به کودک برای رفع گرفتگی راههای تنفسی و تنفس راحتتر کمک کند. مواد غذایی که به کودک در دوران بیماری داده میشود از اهمیت بالایی برخوردار است که در مقاله مواد غذایی برای جلوگیری از سرفه و سرماخوردگی به این برنامه غذایی اشاره کرده ایم که دانستن آن خالی از لطف نیست.
خطرناکترین علائم امیکرون کودکان
اکثر کودکان علائم خفیفی را تجربه خواهند کرد اما در صورت مشاهده علایم زیر لازم است سریعاً به اورژانس مراجعه شود:
- نوزادان (زیر دو ماه) با تب 38 درجه سانتیگراد یا بالاتر
- درد شدید قفسه سینه، مشکل در تنفس، غش کردن یا سرفه خونی
- حملات شدید آسم
- کمآبی شدید (کودک بیحال است، لبها یا دهانش خشک است، 4 تا 6 ساعت ادرار نکرده است و استفراغ، اسهال داشته باشد و این مساله باعث دل نگرانی والدین آنها میشود در مقاله درمان استفراغ کودکان راهکارهایی را برای کمک به بهبود فرزندانتان مطرح کرده ایم .
- بروز واکنشهای آلرژیک جدی (تورم، مشکل در تنفس)
- مشکلات عصبی ناگهانی مانند تغییر در وضعیت ذهنی (کودک بهسختی از خواب بیدار میشود یا وقتی بیدار میشود کاملاً گیج است)،
- تشنج
- تب بالا همراه با سردرد و سفتی گردن،
- تغییرات ناگهانی در توانایی صحبت کردن، دیدن، راه رفتن یا حرکت کردن.
- افکار آسیب رساندن به خود یا دیگران
- کبودی لبها یا صورت
پس از بهبودی کودک از بیماری، میتوان با توجه به دستورالعملهای بهداشتی به قرنطینه پایان داد و کودک به فعالیتهای عادی زندگی بازگردد. در مورد بازگشت کودک به ورزش یا فعالیتهای فیزیکی دیگر لازم است ابتدا با پزشک مشورت انجام شود. متخصصان توصیه میکنند زمان شروع به فعالیت های عادی بسته بهشدت علائمی که کودک تجربه کرده متغیر است و گاهی بعضی از کودکان نیاز به استراحت بیشتری دارند.
نکته مهم این است که تمام گروههای سنی باید در حال حاضر به اجرای پروتکلهای بهداشتی ازجمله ماندن در خانه در هنگام بیماری، فاصلهگذاری اجتماعی، تمیزی دستها و پوشاندن ماسک ادامه دهند. لازم است هر فردی که واجد شرایط دریافت واکسن است، واکسن بزند و پس از گذشت زمان مشخص نسبت به تمدید واکسن با دوز های تقویتی اقدام کنند.
منابع: www.deseret.com