نحوه تشخیص اولیه بیماری در کودکان و نیاز به حضور پرستار

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

کودکان بخاطر داشتن بدنی ظریف و سیستم ایمنی پایین در مقایسه با بزرگسالان، نیازمند به مراقبت بیشتری هستند. به همین خاطر لازم است که والدین از یک سری دستورالعمل های جدید و به روز دنیای پزشکی مطلع باشند و در صورت دیدن علائم بیماری و نا آرامی غیرطبیعی در کودک، حتما او را برای معاینه نزد پزشک ببرند.

اما مهم اینجاست که باید نحوه تشخیص بیماری در کودک درست و به موقع انجام گیرد. و در صورت مشاهده علائم هر یک از بیماری هایی که در کودکان رواج دارد لازم است حتما به پزشک اطفال با تجربه و متخصص مراجعه شود. همچنین حضور یک پرستار کودک دلسوز و خوش اخلاق که به کودک شما حس خوبی انتقال دهد می تواند کمک حالتان باشد.

دلیل اینکه تشخیص بیماری در کودک، گاه بسیار دشوار و بسیار پیچیده است تا حدی به این دلیل بوده که بسیاری از این بیماری ها علائم مشابهی دارند. در این مقاله از موسسه پرستاری زندگی برتر می خواهیم در خصوص نحوه تشخیص بیماری در کودک شما صحبت کنیم و برخی از بیماری های رایج کودکان را برایتان گوشزد نماییم.

بررسی و تشخیص بیماری گوارشی کودکان

اختلال گوارشی یک مشکل مهم در سلامتی دستگاه گوارش است. این اختلالات می توانند مانع از عملکرد روزمره شده و بر رشد کودک تأثیر بگذارند. شایع ترین بیماری های گوارشی که در اطفال مشاهده می شود شامل درد شکم، اسهال، استفراغ، یبوست، عدم افزایش وزن و مشکلات تغذیه است.

برای تشخیص این درد به زمان بی تابی کودک توجه نمایید. درد هنگام بیدار شدن، و درد هنگام رفتن به رختخواب و اینکه هر چه درد به ناف نزدیکتر باشد از علائم تشخیص بیماری گوارشی کودکان است. همچنین بیدار شدن شبانه همراه با درد نیز می تواند از دیگر علائم این بیماری در کودک شما باشد. یکی از بررسی های مهم در مشکلات گوارشی کودک و تشخیص بیماری گوارشی کودکان، تشخیص رفلاکس معده و تعداد دفعات رفلاکس می باشد. رفلاکس در کودکان نشاندهنده بیماری های گوارشی است که اگر به موقع به پزشک مراجعه شود، با تغییر سبک تغذیه کودک این مشکل به مرور برطرف می شود.

برخی کودکان حتی ممکن است نسبت به شیر مادر خود نیز واکنش گوارشی داشته باشند که در این صورت پزشک تغذیه مادر را تحت کنترل قرار می دهد.

پیشنهاد مقاله : راهنمای جامع پرستار کودک برای مراقبت از کودکان با بیماری های مزمن

 

روش تشخیص بیماری ویروسی کودکان

ویروس یک ارگانیسم عفونی کوچک است، بسیار کوچکتر از قارچ یا باکتری، که برای تولید مثل باید به سلول زنده حمله کند. عفونت های ویروسی در بین افراد در هر سنی رایج است اما طبق تحقیقات پزشکی نوزادان و کودکان را بیشتر درگیر می­نماید. تشخیص بیماری ویروسی کودکان نشان داده است که خوشبختانه بیشتر عفونت‌های ویروسی دوران کودکی جدی نیستند. این بیماری های ویروسی شامل مواردی چون سرماخوردگی، گلودرد، استفراغ و اسهال و تب همراه با بثورات پوستی می­باشند.

برخی از بیماری‌های ویروسی مانند سرخک که باعث بیماری‌های جدی‌تری در کودکان می‌شوند، به دلیل اینکه امروزه توسط واکسن با ایمن‌سازی بالایی در بدن کودک مواجه هستند رواج بسیار کمی داشته و خطرناک نیستند. تشخیص بیماری ویروسی کودکان، در دوران نوزادی بیشتر دیده می­شود.

اکثر کودکان مبتلا به عفونت های ویروسی با تجویز استامینوفن یا ایبوپروفن بهبود می­یابند. از جمله علائم بسیاری از عفونت های ویروسی در بدن کودک به صورت به تب و بدن­درد و بیقراری همراه است. دقت داشته باشید که داروی آسپرین به کودکان یا نوجوانانی که این علائم را دارند داده نمی­شود زیرا خطر ابتلا به سندرم ری را در افرادی که دارای عفونت های ویروسی خاص هستند افزایش می­دهد.

تشخیص بیماری از روی زبان

برجستگی ها و لکه ها در دهان افراد با سنین مختلف و نیز در مورد کودکان قاعدتا بی­ضرر هستند. اما گاهی اوقات، این علائم  می‌توانند سرنخ‌هایی در مورد آنچه که در سلامت کلی بدن فرد در حال رخ دادن است را نشان دهند. عفونت ها، استرس، مشکلات دارویی و حتی افزایش سن می­توانند آثار خود را بر روی زبان فرد ایجاد کنند. پس لازم است اطلاعاتی در خصوص علائم و تغییرات زبان خود وکودکمان داشته باشیم و بدانیم چه زمانی باید به پزشک یا دندانپزشک مراجعه کنیم. لکه های سفید و خامه ای می تواند علائم برفک و عفونت قارچی باشد.

اگر زبان دارای پوششی شبیه خز سیاه، قهوه ای یا سفید باشد، دو حالت وجود دارد: ممکن است غذا روی آن جمع شده باشد که فرد باید هنگام مسواک زدن، روی زبان خود نیز مسواک بکشد، اما این علائم  می تواند علائم  ویروس نیز باشد که لازم است به پزشک مراجعه شود.

زبان قرمز توت فرنگی می تواند نشانه اولیه بیماری کاوازاکی باشد، یک بیماری نادر و جدی که رگ­های خونی را در سراسر بدن ملتهب می­کند، و اغلب در کودکان نیز شایع است.

تشخیص بیماری از روی زبان
تشخیص بیماری از روی زبان

نحوه تشخیص بیماری از کف پا در کودکان

کودکان بخاطر تحرّک زیاد ممکن است در معرض میکروب و آلودگی بیشتری قرار بگیرند. دست و پای کودکان با توجه به ظرافتی که دارند اگر جهت شستشو مورد توجه والدین قرار نگیرد ممکن است موجب بیماری های پوستی و یا پذیرش بیماری های ناقل دیگر قرار گیرند.

اما دیده می شود که گاهی در صورت تمیز بودن دست و پاهای کودک، بازهم ممکن است علائمی در کف پای کودک دیده شود. تشخیص بیماری از کف پا در کودکان در همان وهله و نگاه اول قابل مشاهده است و در صورت مشاهده لازم است حتما به پزشک مراجعه شود.

بچه‌هایی که روی دست‌ها یا پاهایشان تاول ایجاد می شود قطعا نشانه بروز مشکلاتی در بدنشان را اعلام می­کنند که نیاز به تشخیص دقیق پزشک و معالجه دارند. در این صورت توجه نمایید که باید کف پا را تمیز و بدون پوشش نگه دارید. پوست را با آب و صابون ولرم بشویید و خشک کنید. اگر تاول ظاهر شد، برای جلوگیری از عفونت، کمی پماد آنتی‌بیوتیک بزنید و آن را با یک باند کوچک بپوشانید.

توجه داشته باشید که تمامی این مراحل را حتما با تجویز و مشاوره پزشک اطفال انجام دهید در بسیاری از مواقع حضور یک پرستار با تجربه در کنار کودک شما روند درمان و سلامت کودکتان را بهتر و سریعتر جلو می برد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان