هر آنچه که باید در مورد مثانه بیش فعال در کودکان بدانید

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

مثانه بیش فعال Overactive bladder  و  شب ادراری در کودکان غالباً یک قسمت طبیعی از روند بزرگ شدن محسوب می شود و هنگامی که این مشکل رفع می شود گاهی به عنوان یک نقطه عطف جشن گرفته می شود. وقتی شب ادراری متوقف نگردد ، می تواند نشانه ای از مثانه بیش فعال یا بی اختیاری ادرار باشد.

شب ادراری در کودکان خردسال بی اختیاری تلقی نمی شود و به طور کلی در کودکان بزرگتر تا رسیدن به 5 یا 6 سالگی تشخیص داده نمی شود

مثانه بیش فعال یکی از دلایل عمده بی اختیاری ادرار است.دراین حالت مثانه به صورت خود به خودی سعی می کند که مرتباً خالی شود و غالباً بدون ارسال سیگنالی به مغز برای هشدار دادن به کودک برای ادرار کردن اتفاق می افتد . این امر منجر به ادرار کردن کودک دو ساعت یکبار در طول شبانه روز می گردد .

مثانه بیش فعال درکودک
شب ادراری در کودکان خردسال بی اختیاری تلقی نمی شود.

علائم مثانه بیش فعال:

رفتاری که ممکن است نشان دهنده مثانه بیش فعال باشد ، در بین کودکانی که تحت آموزش مهارت های کوچک قرار دارند ، مشابه و معمول است.

بی اختیاری ادرار به عنوان از دست دادن کنترل مثانه تعریف می شود. در کودکان ، این امر اغلب منجر به آلودگی لباس یا شب ادراری در شب می شود. در حالی که این رفتار در کودکانی که هنوز در حال آموزش گفتن دستشویی خود هستند شایع است ، بیشتر آنها تا 3 سالگی رفع می گردد.

علائم و نشانه های مثانه بیش فعال در کودکان ممکن است به سختی قابل تشخیص باشد. به طور کلی ، والدین و پرستار کودک باید مراقب علائم زیر باشند:

خیس شدن مکرر در طول روز بعد از 3 سالگی ، یا خیس شدن شبانه بعد از 4 سالگی
بیشتر از دستشویی استفاده کند یا با عجله به حمام برود
خواب کودک برای دستشویی رفتن قطع شود

علل مثانه بیش فعال:

دلایل پرکاری مثانه در کودکان می تواند از کودکی به کودک دیگر بسیار متفاوت باشد. برخی از علل شایع عبارتند از:

کافئین

کافئین در نوشیدنی های انرژی زا یافت می شود ، ادرار آور است که مایعات را از بدن خارج می کند و می تواند منجر به تکرر ادرار شود. همچنین می تواند در مقادیر زیاد باعث اسپاسم عضلانی در مثانه شود.

آلرژی خوراکی

خوردن یا نوشیدن چیزی که کودک به آن حساسیت دارد نیز می تواند باعث فعال شدن مثانه شود.

اضطراب

موقعیت هایی که باعث ترس یا اضطراب برای کودک می شوند نیز می توانند باعث خیس شدن لباس او شوند.

ساختار مثانه.

اگر مثانه به طور غیر طبیعی کوچک باشد یا برخی از ناهنجاری ها در مثانه یا سیستم های متصل وجود داشته باشد بیش فعالی مثانه رخ می دهد .

تحریک دیواره مثانه.

مثانه ممکن است با تخلیه مکرر به عفونت یا تحریک پاسخ دهد و باعث بروز علائم مثانه بیش فعال شود.

عدم تولید هورمون :

اگر بدن هورمونی به نام ADH به اندازه کافی تولید نکند ، مثانه بیش فعال نیز ممکن است رخ دهد. این ماده شیمیایی تولید ادرار را کند می کند و بدن بیشتر در شب تمایل به تولید ADH دارد.
اگر بدن به اندازه کافی ADH تولید نکند ، ممکن است تولید ادرار در شب کم نشود. این می تواند منجر به پر شدن بیش از حد مثانه و نیاز کودک به ادرار کردن شود.

پیشنهاد مقاله: کودکان با نیاز‌های خاص

رفتار کودک :

تعدادی از دلایل مثانه بیش فعال نیز وجود دارد که به رفتار کودک مربوط می شود. این موارد شامل خنده یا حواس پرتی بیش از حد برای رفتن به موقع دستشویی است.

اگر بعد از قطع کافئین از رژیم غذایی کودک و رفع شدن آلرژی و اضطراب ، شب ادراری ادامه یابد ، مراقبان بهتر است کودک را نزد پزشک متخصص ببرند .

آیا مثانه بیش فعال با سن ارتباط دارد ؟

مثانه بیش فعال به سن مرتبط نیست ، اگرچه بسیاری از مبتلایان به این بیماری ممکن است کودکان باشند . مثانه بیش فعال می تواند کودکان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار دهد. اگرچه ممکن است در هر سنی رخ دهد ، اما در بزرگسالان بالای 40 سال شیوع بیشتری دارد.
بیشتر کودکان تقریباً تا سن 7 سالگی از این بیماری رنج می برند. خیس شدن لباس یا خالی شدن مکرر مثانه در خردسال زیر 3 سال طبیعی است و نباید به عنوان مشکلی جدی در نظر گرفته شود.

چه موقع برای مثانه بیش فعال به پزشک مراجعه کنیم؟

همانطور که در بالا ذکر شد ، بسیاری از کودکان از این بیماری رنج می برند. اگر کودکی تا زمان رسیدن به 7 سالگی هنوز علائم مثانه بیش فعال را نشان می دهد ، باید به پزشک مراجعه شود. پزشک قادر خواهد بود برای بهترین گزینه های درمانی مشاوره ارائه دهد.

پزشک کودکان ، احتمالاً یک سری آزمایشات را برای بررسی علت اصلی علائم مثانه بیش فعال انجام می دهد. این آزمایشات ممکن است شامل نمونه ادرار برای بررسی عفونت و سونوگرافی برای یافتن هرگونه ناهنجاری در مثانه یا سیستم های مربوطه باشد.

اثرات مثانه بیش فعال
معمول ترین گزینه های درمانی معمولاً شامل بازآموزی مثانه و تمرینات کف لگن است.

درمان مثانه بیش فعال :

معمول ترین گزینه های درمانی معمولاً شامل بازآموزی مثانه و تمرینات کف لگن است.

بازآموزی مثانه

شامل قرار دادن کودک در یک “برنامه خنثی کردن” است که در آن او به اتاق دستشویی می رود تا طبق برنامه ادرار کند. این کمک می کند مثانه به آرامی آموزش داده شود تا ادرار بیشتر و بیشتر نگه داشته شود ، همانطور که برای آن طراحی شده است.

تمرینات کف لگن

راهی برای تقویت عضلاتی است که برای کند کردن و توقف جریان ادرار و جلوگیری از ادرار بی اختیار نقش دارند .

دارو درمانی:

اگر این روش ها موثر نبوده و یا به نظر می رسد هیچ تاثیری در مثانه پرکار ندارند ، برخی از داروها وجود دارد که می تواند برای آرام کردن مثانه بیش از حد فعال مفید باشد. با این حال ، این خط درمان اغلب منجر به بازگشت به رفتار شب ادراری پس از قطع داروها می شود.

جراحی :

اگر اسکن اولتراسوند نشان دهد که ناهنجاری های مثانه است که باعث شب ادراری می شود ، ممکن است پزشک کودک گزینه های جراحی را برای ترمیم و برطرف نمودن مشکل پیشنهاد کند.

جراحی معمولاً آخرین گزینه برای درمان است ، زیرا بیشتر کودکان مشکلات شب ادراری خود را پشت سر می گذارند و هرگز نیازی به مداخله جراحی وجود ندارد.

درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی برای رفع مثانه بیش فعال:

چند تغییر در سبک زندگی وجود دارد که مراقبان و پرستار کودک می توانند هنگام تلاش برای کمک به کودک دارای مثانه بیش فعال ، آنها را در نظر بگیرند.

این تغییرات شامل موارد زیر است:

قطع کافئین.

همانطور که قبلاً ذکر شد ، کافئین می تواند منجر به مثانه بیش فعال در کودکان شود. کافئین همچنین می تواند اثرات منفی دیگری بر الگوی خواب در کودکان داشته باشد ، بنابراین ممکن است ایده خوبی باشد که این ماده را به طور کامل از رژیم غذایی کودک حذف کنید.

اجتناب از نوشیدن مایعات قبل از خواب.

این کار باعث کاهش شب اداراری در طول شب می گردد.

داروهای گیاهی:

تا آنجا که به درمان های خانگی یا طبیعی می پردازد ، تعدادی از داروهای گیاهی وجود دارد که فوایدی برای درمان مثانه بیش فعال دارد. با این حال ، این داروها توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تنظیم نمی شوند. استفاده از هر داروی طبیعی در کودکان قطعاً باید پزشک در میان گذاشته شود.

صحبت با پزشک اطفال در مورد مثانه بیش فعال کودکتان می تواند موضوع ناخوشایندی باشد. با این حال ، انجام این کار یک گفتگوی مهم است ، به خصوص اگر کودک در طول شب با این مشکل روبرو باشد که بر کیفیت خواب شبانه او نیز تاثیر گذاشته باشد .

مراقبان و پرستار کودک باید وقت بگذارند تا همه اطلاعات ممکن را در مورد مثانه بیش فعال کسب نمایند. سوابق پزشکی کودک را به پزشک اطفال ارئه نمایید .

پرستاری زندگی برتر اکسین با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستار در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان