آموزش روش های غذا دادن به بیمار سالمند

آموزش روش های غذا دادن به بیمار سالمند

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

با توجه به شرایط خاص سالمندان بیمار، لازم است که به انتخاب روش مناسب و احتیاط‌های لازم برای غذا دادن به بیمار یا سالمند، توجه داشته باشید. به این صورت می‌توانید مراقبت از سالمند را در زمان غذا خوردن، به بهترین شکل انجام داده و فرد بیمار، کمترین عوارض و اذیت را تجربه کند.

در این مطلب از مرکز پرستاری زندگی برتر با ما همراه شوید تا بررسی کنیم که نکات مهم برای غذا دادن به سالمندان چیست و روشی برای غذا دادن به بیمار که کمترین عوارض و ناراحتی را داشته باشد، به چه شکل است؟

اصول غذا دادن به بیمار سالمند

یکی از وظایف پرستار، غذا دادن به سالمند است. در شرایطی که سالمند دچار بیماری‌های زمینه‌ای یا بیماری خاص موردی باشد، این اصول و روش‌های غذا دادن، با نکات و ملاحظات بیشتری همراه خواهند شد. اما لازم است بدانید که روش‌های کاربردی برای غذا دادن به سالمند بیمار، شامل موارد زیر می‌شود:

تغذیه بیمار با ناتوانی جسمی

تغذیه بیمار سالمند که ناتوانی جسمانی دارد، باید حتما با همراهی و به کمک پرستار انجام شود. در این صورت پرستار در زمان لازم و با رعایت کامل بهداشت، غذای بیمار را به او می‌دهد. یک پرستار سالمند حرفه‌ای و کارآزموده، به خوبی می‌داند که چطور باید به یک سالمند بیمار که مشکلات حرکتی دارد، غذا داده و در هر قاشق غذایی که به بیمار می‌دهد، حجم مناسبی از مواد غذایی (نه کم و نه زیاد) وجود داشته باشد.

تاثیر گفتار و رفتار پرستار، به سالمند بیمار کمک خواهد کرد تا غذای خود را بهتر میل کرده و از فواید آن برخوردار شود. به علاوه پرستار سالمند، در غذا دادن به بیمار، حتما وضعیت روحی او را نیز در نظر می‌گیرد. بیماران سالمند که دچار مشکلات حرکتی و جسمانی نیز هستند، کم حوصله شده و به سمت افسردگی می‌روند. از این روی لازم است که در غذا دادن به این افراد، ملاحظات روحی را نیز در نظر داشت. برای مثال بیمار ممکن است تمایلی به خوردن غذا نداشته باشد و حتی در مقابل آن، از خود مقاومت نشان دهد. این به هنر پرستار و شناخت او از روحیات بیمار سالمند بستگی دارد که چطور او را برای میل کردن وعده‌های مختلف غذایی، ترغیب کند.

پیشنهاد مقاله : خواص مصرف امگا 3 برای سالمندان و روش صحیح مصرف آن

غذا دادن به بیمار سالمند مبتلا به آلزایمر

سالمندان آلزایمری، مشکلات خاص خود را در زمان غذا خوردن دارند. بسیاری از این سالمندان، به کلی زمان میل کردن غذا را فراموش کرده و حتی زمانی که غذا را مقابل آن‌ها قرار دهید، ممکن است پروسه میل کردن غذا را هم فراموش کنند. در واقع یک سالمند مبتلا به آلزایمر، ممکن است اولین قاشق از غذا را در دهان خود گذاشته، اما به دلیل فراموشی، خوردن ادامه‌ی غذا را فراموش کند. از این روی حتما لازم است که یک پرستار سالمند یا مراقب، غذای بیمار آلزایمری را به موقع آماده کرده و تا انتهای غذا نیز فرد را همراهی کند. به این شکل می‌توان اطمینان خاطر داشت که سالمند مبتلا به آلزایمر، به موقع غذای خود را میل کرده و سلامتی او به خطر نمی‌افتد.

غذا دادن به بیماران سالمند در آی سی یو

پرستار همراه سالمند در آی سی یو نیز ملاحظات ویژه‌ای برای غذا دادن به بیمار دارد. البته معمولا بیمارستان خود غذای مقوی برای بیماران ای سی یو، متناسب با بیماری و شرایط جسمانی آماده می‌کند. اما به جز آن در صورتی که بیمار خود قادر به میل کردن غذایش نباشد، پرستار سالمند باید کمک و همراهی لازم را در این زمینه به عمل آورد.

تغذیه بیمار با لوله انتقال مواد غذایی

زمانی که بیمار قادر به جویدن و بلع غذای خود نباشد یا مشکلاتی در دهان و مری داشته باشد، از راه حل دیگری استفاده می‌شود. در واقع غذا دادن به بیمار از طریق لوله انتقال مواد غذایی، روشی برای غذا دادن به بیمار است و یکی از انواع روش های تغذیه در سالمند بیمار محسوب می‌شود.

نحوه غذا دادن به بیمار از طریق لوله نازوگاستریک یا همان لوله انتقال مواد غذایی به معده، باید به شکلی باشد که بیمار کمترین ناراحتی را تجربه کند. همان طور که اشاره کردیم، این روش تنها زمانی کاربرد دارد که سالمند قادر به جویدن و بلع مواد غذایی نباشد. در این صورت برای رساندن مواد مغذی به بدن او، از لوله استفاده می‌شود. البته عوارض لوله بینی معده ای نیز در جای خود قابل توجه بوده و باید تا حد امکان، از این روش اجتناب شود.

کلام آخر

در بالا دیدیم که روش‌های مختلف غذا دادن به بیمار سالمند چیست و یک پرستار سالمند باید چطور مراقبت‌ها و ملاحظات لازم را در این خصوص، رعایت کند. به این ترتیب می‌توان شرایط جسمانی و در پی آن روحی بیمار سالمند را بهبود بخشیده و در دوران بیماری، روند بهبودی را تسریع کرد. شما چه نظری در این باره دارید؟ اگر روشی برای غذا دادن به سالمند بیمار می‌شناسید که در اینجا به آن، اشاره نکرده باشیم، حتما آن را در بخش نظرات با ما و دیگر کاربران وب سایت به بحث و اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

تغذیه بیمار با لوله انتقال چگونه است؟

نحوه غذا دادن به بیمار از طریق لوله نازوگاستریک یا همان لوله انتقال مواد غذایی به معده، باید به شکلی باشد که بیمار کمترین ناراحتی را تجربه کند، و این روش تنها زمانی کاربرد دارد که سالمند قادر به جویدن و بلع مواد غذایی نباشد.

تغذیه بیماران سالمند در آی سی یو چگونه است؟

پرستار همراه سالمند در آی سی یو نیز ملاحظات ویژه‌ای برای غذا دادن به بیمار دارد، در صورتی که بیمار خود قادر به میل کردن غذایش نباشد، پرستار سالمند باید کمک و همراهی لازم را در این زمینه به عمل آورد.

غذا دادن به بیمار سالمند آلزایمری چگونه است؟

لازم است که یک پرستار سالمند یا مراقب، غذای بیمار آلزایمری را به موقع آماده کرده و تا انتهای غذا نیز فرد را همراهی کند.

تغذیه بیمار با ناتوانی جسمی چگونه است؟

تغذیه بیمار سالمند که ناتوانی جسمانی دارد، باید حتما با همراهی و به کمک پرستار انجام شود. در این صورت پرستار در زمان لازم و با رعایت کامل بهداشت، غذای بیمار را به او می‌دهد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان