تغییر پوزیشن بیمار در خانه

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

در زمان بستری بودن در بیمارستان و یا منزل برخی از بیماران وضعیتی دارند که قادر به حرکت و جابجایی نیستند. مانند بیمارانی که دچار شکستگی و یا فلج موضعی شده و تامدت های مدید قادر به حرکت نیستند. در این صورت امکان بوجود آمدن زخم بستر در بدن وجود خواهد داشت. در نوشته پیش رو در مورد تغییر پوزیشن بیمار در خانه توضیحاتی می دهیم.

تعریف پوزیشن

در تعریف این کلمه می توان تغییر حالت را به کاربرد. هر گونه حالت را پوزیشن می نامند. این تغییر پوزیشن می تواند در تغییر چیدمان منزل، مغازه و یا چیز دیگر باشد. در مورد بیمار هم می توان به تغییر حالت و جابجایی فرد تغییر پوزیشن گفت که این کار می تواند به صورت منظم و هر چند ساعت صورت پذیرد. از دلایل مهم این کار همانگونه که گفته شد عدم وجود آمدن زخم و یا گرفتگی عضلات می باشد.

تغییر پوزیشن بیمار در خانه

یکی از دغدغه های خانواده هایی که بیمار بستری و افتاده در تخت را دارند تغییر پوزیشن و یاحالت بیمار می باشد. برای بیماری که در بیمارستان بستری می باشد انجام این پوزیشن توسط پرستار بیمار صورت می پذیرد و ممکن است انجام این کار در خانه نیز لازم و ضروری باشد. این عمل بایستی توسط پرستار صورت پذیرد و یا توسط یکی از اعضای خانواده که توسط پرستار آموزش دیده انجام شود.

نکته اول در تغییر پوزیشن بیمار در خانه

استفاده از وسایل حمایتی هنگام جابجایی فرد بسیار مهم می باشد. وسایلی مانند بالشت و پتو می توانند برای حفظ امنیت بیشتر هنگام جابجایی مورد استفاده قرار گیرند.

موقعیت های مختلفی وجود دارد که باعث عدم حرکت و نیاز به تغییر پوزیشن توسط پرستار دارد. این موقعیت ها عبارتند از:

موقعیت دمر بر روی شکم

در این موقعیت بیمار بر روی شکم خوابیده و سرش به سمت راست یا چپ چرخیده می شود. پرستار بیمار می تواند به آرامی بیمار را به سمت پهلو خوابانده و بخاطر این که در همین حالت قرار بگیرد می توان از بالشت در قسمت کمر استفاده نمود.

موقعیت ستون فقرات صاف

این موقعیت در روند تغییر پوزیشن بیمار در خانه نیز برای مواقعی است که بیمار به کمر روی تخت خوابیده باشد. تغییر پوزیشن را در چند حالت می توان انجام داد. می توان بیمار را برای دقایق یا ساعاتی نشاند. این پوزیشن می تواند هنگام صرف ناهار و یا خوردن دارو استفاده نمود. برای تغییر این پوزیشن می توانید پشتی  تخت را به حالت عمودی در آورد.‌ پوزیشن بیمار برای مدتی که منجر به خستگی  نشود ادامه داشته و نشسته باشد.

تغییر پوزیشن بیمار در خانه و خوابیدن به پشت

تغییر پوزیشن دیگر در این حالت(خوابیدن به پشت) است. می تواند با کمک پرستار تغییر به سمت بغل را داشته باشد که این حالت می تواند به سمت چپ یا راست باشد.

موقعیت به بغل

این حالت خوابیدن به بغل می باشد که به دوسمت چپ و یا راست است.  بهترین تغییر پوزیشن بیمار در خانه در این حالت استفاده از پتو و یا بالشت برای گذاشتن بین پاهای فرد بیمار می باشد. به گونه ای که یک پای بیمار که بالا قرار دارد بر روی بالشت یا پتو قرار گیرد. این تغییر پوزیشن و به چپ یا راست خوابیدن بایستی به نظر بیمار باشد.

موقعیت به بغل

موقعیت 45 درجه

دراین پوزیشن قسمت بالا و سر تخت بیمار به حالت عمودی و زاویه 45 درجه قرار می گیرد و بیمار به حالت نشسته تغییر وضعیت می دهد. این موقعیت برای رفع خستگی از پوزیشن درازکش و خوابیده می باشد. با توجه به توانایی بیمار حالت نشسته می تواند تا چندین ساعت ادامه یابد. در این حالت پرستار می تواند غذا یا داروی بیمار را به او بدهد و خود بیمارمی تواند به تماشای تلویزیون یا صحبت بادیگران مشغول شود.

موقعیت 35 درجه یا نیمه خوایبده

در این تغییر پوزیشن بیمار در خانه تخت بیمار در قسمت سر به حالت 35 درجه (نیمه خواب) بوده و بهترین حالت برای بیمارانی است که از لوله تنفسی و یا غذایی استفاده می کنند.

تغییر پوزیشن در بیمار می تواند موارد دیگری را شامل گردد. از جمله حالت هایی در وضعیت نشسته و یا بعضی از حالت هایی که بیمار احساس راحتی بیشتری می کند. در مورد مدت زمان یک حالت پوزیشنی حتما بایستی با نظر بیمار باشد و راحتی او در نظر گرفته شود.

نکات مهم تغییر پوزیشن بیمار در خانه

نکات  مهم دیگری که مراقب و پرستار بیمار هنگام تغییر پوزیشن رعایت گردد عبارتند از:

  • قبل از انجام کار بایست دستها را کاملا شسته و ضدعفونی کنید. ضمن این که از دستکش بهداشتی استفاده می کنید.
  • قبل از تعییر پوزیشن محل نگهداری بیمار بایستی چک شود تا از لحاظ آلودگی خیال تان راحت گردد.
  • حریم شخصی بیمار بایستی رعایت گردد.
  • اگر قبل از تغییر پوزیشن بیمار حرفی یا صحبتی دارد به حرف های او گوش دهید و اگر توصیه ای برای انجام بهتر کار دارد به این مسئله توجه کنید.
  • هنگام تغییر پوزیشن در صورتی که بیمار از اکسیژن استفاده می کند حتما نسبت به وضعیت لوله های اکسیژن و وضعیت آنها دقت نمائید.
  • هنگام‌ تغییر پوزیشن هرگونه جابجایی به آرامی صورت پذیرد و اگر احساس کردید احتیاج به کمک دارید از شخصی که توانایی کمک کردن به شما را دارد کمک بخواهید.

سخن آخر

خصوصا در افراد بیماری که دچار مشکل خاص مانند زخم بستر می باشند. نکته مهم دیگر اگر  هنگام تغییر پوزیشن  متوجه حرکات غیرعادی و یا درد در بیمار شدید حتما پزشک معالج را در جریان بگذارید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان