علائم هشدار دهنده بیماری سرطان

علائم.هشدار.دهنده بیماری.سرطان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

اگرچه برخی از سرطان‌ها نشانه‌ خاصی ندارند، اما گروهی از آن‌ها هم با علائمی همچون خستگی شدید، تب، کاهش وزن بی دلیل، تغییرات در سیستم ایمنی و میزان انرژی بدن آغاز می‌شوند. نادیده گرفتن علائم بیماری سرطان باعث می‌شود که مراحل اولیه آن که به سادگی قابل درمان است، به سمت پیشرفته‌تر شدن رفته و در نتیجه پروسه درمان سخت‌تر شود.

توده‌های سرطانی مواد مضر را به جریان خون منتقل کرده و باعث بروز مشکلاتی مانند لخته شدن خون و افزایش سطح کلسیم در بدن می‌شوند. همچنین آسیب به ارگان‌های مختلف بدن را هم می‌توانیم در میان اثرات این توده‌ها ببینیم. تشخیص زودهنگام و درمان نشانه های سرطان بسیار مهم است. به همین دلیل تصمیم گرفتیم که در این مطلب از موسسه پرستاری زندگی برتر به معرفی و بررسی علائم سرطان بپردازیم؛ پس با ما همراه باشید.

علائم اولیه سرطان کدامند؟

شما می‌توانید با توجه به تغییراتی که در بدنتان ایجاد می‌شود و بیش از دو هفته ادامه پیدا می‌کند، شروع سرطان را در بدن خود تشخیص دهید. البته، این نکته را هم در نظر بگیرید که هر علامتی نشان دهنده سرطان نیست و از این موارد می‌توان تنها به عنوان یک هشدار استفاده کرد:

  1. تعریق شبانه بسیار شدید یا تب
  2. خستگی
  3. خونریزی یا کبودی غیر معمول
  4. دردهای غیر قابل توضیح
  5. کاهش وزن بی دلیل
  6. توده یا تورم غیرمعمول در هر عضوی از بدن
  7. از دست دادن اشتها
  8. وجود خون در مدفوع
  9. خون در ادرار
  10. سرفه‌های طولانی
  11. وجود توده در بدن
  12. تغییرات پوستی
  13. تورم غدد لنفاوی

در ادامه به توضیح کامل‌تری از این فهرست می‌پردازیم.

توده‌.های.سرطانی
توده‌های سرطانی مواد مضر را به جریان خون منتقل می‌کند.

1. تعریق شبانه بسیار شدید یا تب

تعریق در شب یا داشتن درجه حرارت بالا می‌تواند ناشی از عفونت یا عوارض جانبی برخی از داروها باشد. همچنین اغلب زنان در زمان یائسگی نیز درجه حرارت بالای بدن را تجربه می‌کنند. اما، اگر این تعریق بسیار شدید باشد یا تب غیرمعمول داشته باشید، حتما باید با یک پزشک مشورت کنید. تبی که از بین نمی‌رود، ممکن است از نشانه های سرطان لنفوم، سرطان خون، سرطان‌های کلیه و کبد باشد.

همچنین بخوانید:

2. خستگی

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود بیش از حد معمول احساس خستگی کنید، به خصوص اگر در حال گذراندن یک رویداد استرس‌زا یا مشکلات مربوط به خواب باشید. اما اگر همیشه و بدون دلیل احساس خستگی می‌کنید، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید، چرا که احساس خستگی طولانی مدت یکی از علائم سرطان است. منظور از این خستگی، چیزی است که از بین نمی‌رود و باعث می‌شود سطح فعالیت شما کم شده و زمان خواب بیشتر شود.

3. خونریزی یا کبودی غیر معمول

خونریزی یا کبودی‌های غیر معمول که بدون دلیل روی بدن ایجاد می‌شوند نیز باید توسط پزشک بررسی شوند. همچنین هرگونه خونریزی واژینال غیرقابل توضیح بین قاعدگی، بعد از رابطه جنسی یا بعد از یائسگی نیز ممکن است جزء علائم بیماری سرطان باشد.

همچنین بخوانید: علائم، نشانه‌ها و درمان بیماری پارکینسون

4. دردهای غیر قابل توضیح

درد، یکی از عوامل هشدار دهنده بیماری در بدن ما است که برای هر فردی ممکن است ایجاد شود، اما درد غیرقابل توضیح یا مداوم در هر نقطه از بدن می‌تواند یکی از نشانه های سرطان باشد.

5. کاهش وزن بی دلیل

تغییرات کوچک وزن در طول زمان کاملاً طبیعی است، اما اگر بدون رژیم، ورزش یا مصرف دارو، مقدار قابل توجهی از وزن خود را از دست دادید، بهتر است با یک پزشک مشورت کنید.

همچنین بخوانید: بیماری دیابت علل، علائم و درمان آن

6. توده یا تورم غیرمعمول در هر عضوی از بدن

وجود توده‌ یا تورم در هر قسمت از بدن نیز باید جدی گرفته شود. این برآمدگی ممکن است در گردن، زیر بغل، معده، کشاله ران، قفسه سینه، سینه یا بیضه‌ها باشد. البته گاهی این توده‌ها به دلیل وجود کیست است، اما در هر صورت باید معاینه آن را سریعا انجام دهید.

7. از دست دادن اشتها

بسیاری از بیماری‌ها، از افسردگی گرفته تا آنفولانزا، ممکن است باعث کاهش اشتها شوند، اما سرطان نیز باعث تغییر متابولیسم بدن شما شده و باعث می‌شود اشتهای خود را از دست بدهید. همچنین سرطان‌های معده، لوزالمعده، روده بزرگ و تخمدان نیز می‌توانند روی معده شما فشار آورده و باعث شوند احساس سیری بیش از حد داشته باشید.

8. وجود خون در مدفوع

سرطان‌ها ممکن است باعث ایجاد خون در مدفوع شوند، اما این خونریزی می‌تواند به دلایل دیگری از جمله زخم، هموروئید یا عفونت هم بروز کند. خونی که در مدفوع باشد، از دستگاه گوارش به وجود آمده است. مهم نیست که علت این عارضه چیست، در هر صورت خون در مدفوع باید بررسی شده و برای یافتن دلایل آن آزمایشاتی مانند کولونوسکوپی انجام شود.

9. خون در ادرار

وجود خون در ادرار باید جدی گرفته شود. سرطان کلیه یا مثانه ممکن است باعث بروز این عارضه شود، اما این موضوع حتمی نیست و برخی از عفونت‌ها، سنگ کلیه و بیماری‌های کلیوی نیز باعث ایجاد خون در ادرار خواهند شد. در هر صورت، لازم است با مشاهده ادرار خونی، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

10. سرفه‌های طولانی

سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌تواند باعث بروز سرفه شود اما اگر این سرفه‌ها ادامه دار بوده و علائمی مانند درد قفسه سینه، کاهش وزن، گرفتگی صدا، خستگی و تنگی نفس را به همراه داشته باشد، باید حتما به یک پزشک مراجعه کنید. این موضوع در افراد سیگاری بیشتر دیده می‌شود.

11. وجود توده در بدن

وجود توده در گردن می‌تواند نشان دهنده یک عفونت باشد، اما همین توده در مواقعی ممکن است هشدار اولیه سرطان تیروئید را بدهد. توده‌های سرطانی معمولاً درد ندارند و اگر از بین نرفته و رشد کنند، باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه شود. اصلی ترین نشانه های سرطان را می‌توانیم وجود توده‌ها در نظر بگیریم.

12. تغییرات پوستی

نشانه مهم بیماری سرطان پوست، ایجاد تفاوت در ظاهر، وجود زخم و … است که در طولانی مدت خوب نشده و رنگی متفاوت نسبت به پوست بدن به خود می‌گیرد. همچنین در این شرایط ممکن است حاشیه عجیبی را در لک‌های ایجاد شده ببینید. بنابراین باید حتما به یک متخصص مراجعه کرده و دلیل این عارضه را جویا شوید.

13. تورم غدد لنفاوی

توده‌هایی که در کنار گردن ایجاد می‌شوند، به احتمال زیاد ناشی از گلودرد استرپتوکوکی یا عفونت‌های دیگر هستند، اما در موارد کمتر، سرطان‌هایی مانند لنفوم یا لوسمی نیز می‌توانند باعث تورم غدد لنفاوی شوند. همچنین سرطان سینه گسترش یافته هم باعث تورم غدد لنفاوی زیر بغل می‌شود. اگر تورم در عرض یک هفته یا بیشتر از بین نرفت، به پزشک مراجعه کنید.

علائم سرطان چه زمانی هشدار دهنده می شوند؟

نشانه های سرطان ممکن است در مراحل مختلفی ظاهر شوند. برخی از علائم، مانند توده بدون درد در سینه، در همان مراحل اولیه قابل تشخیص بوده و نیازمند مراجعه فوری به پزشک است. علائم دیگر مانند کاهش وزن یا تب، معمولاً در مراحل پیشرفته‌تر سرطان ظاهر می‌شوند. همچنین نشانه های جدی سرطان مانند تغییرات در فعالیت روده، خونریزی رکتال، مشکل بلع و دیگر نشانه‌های سرطان نیز گاهی در مراحل پیشرفته‌تر دیده خواهند شد.

نشانه.های.سرطان
نشانه های سرطان ممکن است در مراحل مختلفی ظاهر شوند.

تشخیص زودهنگام سرطان باعث می‌شود تا شانس درمان بالاتر رود. بنابراین بهتر است با مشاهده اساسی‌ترین علائم سرطان که در مدت 2 هفته بهبود نیافته‌اند، حتما به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام شود.

علائم سرطان که باید حتما بررسی شوند

در میان مواردی که گفته شد، برخی از عوامل باید حتما و سریعا بررسی شوند. در این میان می‌توانیم به وجود توده‌های سفتی اشاره کنیم که در برخی از نقاط بدن ایجاد شده و در طولاتی مدت ناپدید نمی‌شوند. همچنین از آنجایی که ریسک سرطان سینه در خانم‌ها بیشتر است، باید در صورت بروز برآمدگی یا تغییر فرم سینه به پزشک مراجعه کرده و بررسی‌های لازم را انجام دهند.

نشانه های سرطان را جدی بگیرید…

در این مطلب به اساسی ترین نشانه بیماری سرطان پرداختیم، اما بسیاری از علائم دیگر هم وجود دارند که در اینجا عنوان نشده‌اند و معمولا در بیماری‌های خاص دیده می‌شوند. در حالت کلی اگر متوجه تغییرات عمده در نحوه عملکرد بدن خود شدید، بهتر است موضوع را به پزشک اطلاع دهید. در صورتی که این موارد جزء علائم بیماری سرطان باشند، درمان زودهنگام موفقیت‌آمیزتر خواهد بود. و جهت اطمینان خطر می‌توانید از یک پرستاری بیمار برای مراقبت کمک بگیرید.

البته، باید این نکته را هم در نظر بگیریم که علائم سرطان در برخی از سرطان‌ها دیده نمی‌شوند و به طور ناگهانی ممکن است پیشرفت کنند. به عنوان مثال سرطان کلیه در مراحل اولیه بی‌علامت است. بنابراین نمی‌توان تنها به این موارد اکتفا کرد و برای پیشگیری از آن، مراقبت از سلامت خود و انجام منظم بررسی‌های پزشکی بسیار مهم است؛ به خصوص اگر سابقه خانوادگی در ابتلا به این بیماری‌ها داشته باشید. در پایان، اگر شما هم نشانه دیگری از سرطان می‌شناسید، آن را به این موارد اضافه کنید.


سوالات متداول

علائم اصلی سرطان سینه کدام است؟

فرو رفتگی نوک سینه، بزرگ شدن یکی از سینه‌ها، وجود توده قدیمی که بزرگتر می‌شود، احساس درد در اندام تناسلی و کاهش وزن بی‌دلیل را می‌توانیم در میان این علائم ببینیم.

آیا ممکن است نشانه های سرطان مربوط به یک بیماری عادی باشد؟

بله. همیشه این علائم نشان دهنده سرطان نیست. تنها مزیت آگاهی داشتن از این موارد، مراجعه زودهنگام به پزشک و تشخیص آن است.

چه چیزهایی ریسک ابتلا به سرطان را بالاتر می‌برد؟

نداشتن زندگی سالم، رژیم غذایی نامناسب، قرار گرفتن در معرض استرس، آلودگی و از همه مهم‌تر وجود اقوامی که دچار سرطان شده‌اند.

آیا زخمی که در دهان ایجاد شود نیز می‌تواند جزو علامت‌های سرطان باشد؟

زخم‌های معمولی اصولا بعد از دو هفته بهبود پیدا می‌کنند. اگر این مشکل ادامه‌دار بود، حتما باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.

در صورتی که علائم سرطان مشخص نباشد چه باید کرد؟

می‌توانید باغربالگری و تشخیص کنسر قبل ازبروزو گسترش کنسر شناسایی کرده و سرطان را به موقع درمان نمایید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان