علت تاری دید ناگهانی؛ دلایل و درمان تار شدن چشم ها

علت تاری دید ناگهانی؛ دلایل و درمان تار شدن چشم ها

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

شاید شما نیز بعضا دچار تاری دید ناگهانی Sudden blurred vision شده و به دنبال علت آن بوده‌اید. تاری دلایل مختلفی داشته و ممکن است با چند با پلک زدن یا مالیدن چشم‌ها به طور موقت برطرف شود. با این حال، آیا می‌دانید چه راهکارهایی برای درمان قطعی این بیماری وجود دارد و چه زمانی باید از خدمات پرستار سالمند استفاده کرد؟ برای یافتن پاسخ این سوالات، حتما تا انتهای مطلب همراهمان باشید.

علت تاری دید ناگهانی چیست؟

همان‌طور که گفته شد، علت تاری دید ناگهانی و عفونت چشم در کودکان متنوع است و به مشکلات هر فرد بستگی دارد. برخی از آن‌ها بسیار جزئی بوده و چشم بعد از چند ثانیه به حالت طبیعی خود بازمی‌گردد، حال آن که مشکلات یک سری دیگر بسیار جدی‌تر بوده و تاری دید حتی تا چند ساعت هم زمان می‌برد. رایج‌ترین دلایل تاری دید عبارتند از:

  • خونریزی در چشم
    در صورتی که چشم ضربه بخورد، ممکن است خون میان سطح قرنیه و عنبیه جمع شود. بعد از آسیب به عنبیه یا مردمک، تاری دید شدید حس شده که این منجر به حساسیت به نور و درد شدید خواهد شد. خونریزی در چشم اصطلاحا به نام هایفما نیز شناخته می‌شود.
  • خستگی چشم
    شاید برایتان پیش آمده که برای مدتی به رایانه یا گوشی خیره شده و بعد از آن تاری دید را تجربه می‌کنید که دلیل چیزی جز خستگی چشم نیست. علائم دیگر همراه با خستگی چشم، سردرد، خشکی چشم و حتی درد گردن هستند.
  • ساییدگی قرنیه
    معمولا برخورد ناخن‌ها به سطح قرنیه منجر به بروز ساییدگی آن و در نتیجه تاری دید می‌شود. چشم‌ها در این شرایط قرمز، پر از درد و حساس به نور می‌شوند و برای درمان حتما باید به پزشک مراجعه کرد.

علت تاری دید ناگهانی چشم ها چیست؟

تاری دید ناگهانی نشانه چیست؟

تاری دید ناگهانی و خشکی چشم در سالمندان ممکن است نشانه‌ای از بیماری‌ها و مشکلات گوناگون چشمی، عصبی یا حتی سیستمیک باشد. این شرایط حتما باید جدی گرفته شده و به پزشک متخصص مراجعه شود. دلایل احتمالی تاری دید در این بخش آورده شده است:

  1. جداشدگی شبکیه یک وضعیت حاد است که شبکیه در آن از لایه زیرین خود جدا می‌گردد. چنین وضعیتی منجر به تاری دید به صورت ناگهای، مشاهده لکه سیاه و شناور یا نورهای درخشان در دید خواهد شد. در صورت عدم درمان، فرد شاید بینایی خود را برای همیشه از دست بدهد.
  2. مسدود شدن عروق شبکیه موجب کاهش ناگهانی و همچنین شدید بینایی می‌گردد. اغلب یک لخته خون باعث بروز این بیماری شده و نابینایی دائمی از عوارض آن است.
  3. گاهی اوقات سکته مغزی در سالمندان می‌تواند علت تاری دید ناگهانی در یک چشم باشد. از علائم دیگر سکته مغزی می‌توان ضعف یا بی‌حسی، مشکلات در گفتار، سردرگمی و گیجی را نام برد که به مراقبت فوری پزشکی نیاز خواهد داشت.
  4. گلوکوم حاد زاویه بسته یکی از بیماری‌های دیگر چشم است که تار شدن آن را در پی دارد. علائم دیگر به همراه تاری دید، دید شدید چشم، قرمزی و مشاهده هاله‌های رنگی در کنار چراغ‌ها هستند. بعد از مشاهده نشانه‌های این بیماری نیز باید فورا به پزشک مراجعه کرد.
  5. در نهایت میگرن نیز یکی دیگر از شرایطی است که منجر به تاری دید به همراه مشاهده خطوط زیگزاگی و نورهای درخشان می‌شود. این علائم اکثرا پیش از شروع سردرد رخ داده و بعد از مدتی هم از بین می‌روند.

علت تاری دید ناگهانی در دو چشم

علت تاری دید ناگهانی در دو چشم نیز گسترده است و تنها با بررسی علائم می‌توان به نوع بیماری پی برد. برای نمونه، نوریت بینایی یکی از التهاب‌های عصب بینایی است که شاید با بیماری‌هایی نظیر ام اس در ارتباط باشد. این بیماری منجر به تاری دید به طور ناگهانی، درد چشم فراوان و کاهش توانایی در تشخیص رنگ‌ها خواهد شد. سایر دلایل تاری دو چشم عبارتند از:

  • افت قند خون تاری دید

زمانی که قند خون به طور ناگهانی افت کند، علائمی مانند تاری دید، سرگیجه، تعریق زیاد و گیجی احساس خواهد شد. این موضوع بیشتر برای افراد دیابتی صدق کرده و به اقدامات فوری جهت درمان نیاز دارد؛ تا زمانی که سطح قند خون به حالت طبیعی خود بازگردد.

  • انواع عفونت و التهاب چشمی علت تاری دید ناگهانی در چشم ها

عفونت‌ها یا التهاب‌هایی مانند التهاب قرنیه نیز منجر به تاری دید به طور ناگهای می‌شوند. این وضعیت با علائمی همچون قرمزی چشم کودک و حساسیت با نور همراه هستند.

  • تاری دید ناگهانی چشم به دلیل عوارض برخی داروها

نباید فراموش کرد که عوارض برخی داروها شامل هر دو چشم شده و تاری دید آن‌ها را در بر دارند. به همین خاطر است که مصرف آن‌ها صرفا باید تحت نظر پزشک باشد. اگر داروی جدید مصرف کرده و از عوارض آن مانند تاری دید بی‌خبر بودید، حتما با پزشک در تماس باشید.

علت تاری دید ناگهانی در دو چشم

علت تاری دید ناگهانی در یک چشم

درست مشابه با دلایل مطرح شده، علت تاری دید ناگهانی در یک چشم نیز متفاوت بوده و به عوامل خاصی بستگی دارد. برخی از دلایل این بخش به فوریت‌های پزشکی نیاز داشته و بیمار باید در اسرع وقت تحت درمان قرار بگیرد تا از آسیب دائمی و از دست دادن بینایی خود برای همیشه جلوگیری کرده باشد.

  1. حمله ایسکمی گذرا یا TIA در واقع نوعی سکته است که کمتر از 24 ساعت زمان برده و از علائم آن باید تاری دیددر یک یا هر دو چشم را نام برد.
  2. تحقیقات نشان از رابطه تخریب لکه زرد یا دزنراسیون ماکولا با تاری دید دارد. مرکز شبکیه چشم به نام ماکولا نیز شناخته می‌شود. عروق عیرطبیعی در این حالت شروع به رشد کرده و باعث نشت خون و مایعات دیگر به ماکولا می‌شوند. این موقعیت اصطلاحا دزنراسیون ماکولا نام دارد.
  3. وقتی منافذ داخل چشم مسدود شود، گلوکوم زاویه بسته رخ خواهد داد. فشار داخل چشم در این شرایط ممکن است خیلی سریع از میان رفته که این منجر به قرمزی چشم، احساس درد و حالت تهوع خواهد شد.
  4. عفونت در مایعات کره چشم می‌تواند موجب التهاب شدید آن شود و این وضعیت به نام اندوفتالمیت نیز شناخته می‌شود. این وضعیت می‌تواند علت تاری دید ناگهانی در دو چشم یا یک چشم باشد که پلک‌ها در آن متورم شده و لازم است سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

به نقل از وبسایت www.medicalnewstoday.com :

علل احتمالی که می تواند منجر به تاری دید در یک چشم شود می تواند شامل عیوب انکساری، عفونت، میگرن و آب مروارید باشد. بیشتر علل تاری دید جدی نیستند. با این حال، مهم است که در مورد تاری دید ناگهانی یا مداوم با پزشک مشورت کنید، زیرا می تواند نشانه یک بیماری باشد که نیاز به درمان دارد.

علت تاری دید ناگهانی در چشم راست

تار شدن ناگهانی چشم راست دلایل متنوعی دارد که برخی از آن‌ها کاملا جدی هستند. متاسفانه بیماران زیادی پیگیری این مشکلات را پشت گوش انداخته و از شیوه درمانی مناسب بی‌خبر هستند.
مسدود شدن رگ‌های خونی که وظیفه خونرسانی به شبکیه چشم را دارند، می‌تواند تاری دید به طور ناگهانی را در پی داشته باشد. این وضعیت به خاطر لخته‌های خونی یا پلاک‌های چربی رخ داده و حتما نیاز به درمان فوری دارد. التهاب یا آسیب به عصب بینایی نیز تاری دید را در پی دارد. این مشکل اغلب با درد همراه بوده و به خاطر عفونت، التهاب یا بیماری‌های خودایمنی رخ می‌دهد.

علت تاری دید ناگهانی در چشم راست

علت تاری دید ناگهانی در چشم چپ

علت تاری دید ناگهانی در چشم چپ نیز می‌تواند پارگی شبکیه یا میکروآئوریسم شبکیه باشد. پارگی یا جداشدگی شبکیه یک وضعیت حاد است که منجر به کاهش ناگهانی دید می‌گردد. در صورتی که به این مشکل به موقع پاسخ داده نشود، احتمال نابینایی برای همیشه وجود خواهد داشت. میکروآئوریسم شبکیه نیز به پارگی رگ‌های خونی کوچک در این بخش از چشم اشاره دارد که این وضعیت به خاطر فشار خون بالا یا دیابت است.

درمان تار شدن ناگهانی چشم

روش‌های درمان تاری دید ناگهانی به دلیل ایجاد آن وابسته است. بنابراین، وقتی تاری دید با ضعف چشم، پیری یا اختلال در چشم همراه است، می‌توان از راه‌های درمانی نظیر استفاده از عینک، لنز یا حتی جراحی استفاده کرد. وقتی بیماری‌هایی همچون قند خون، گلوکوم یا آب مروارید موجب ایجاد تاری دید شود، باید فورا برای درمان به پزشک مراجعه نمود.

اگر شما نیز به تار شدن ناگهانی چشم دچار شده و این وضعیت برایتان آزاردهنده شده است، حتما باید به پزشک مراجعه نمایید. این بیماری اغلب با علائمی مانند سردرد شدید همراه است و تغییرات مخربی را در سبک زندگی فرد به وجود می‌آورد؛ به گونه‌ای که دیگر نتوان حتی به ساده‌ترین کارهای روزمره پرداخت. یک چشم‌پزشک متخصص با معاینه هر یک از چشم‌ها و همچنین بررسی علائم به وجود آمده، بهترین راه‌های درمانی را برای شما در نظر خواهد گرفت. در کنار آن، خوب است از راه‌های درمانی خانگی و ساده موجود در زندگی برتر نیز استفاده کنید.


سوالات متداول

تار شدن چشم به صورت ناگهانی به چه معناست؟

تاری ناگهانی چشم به معنای از دست دادن ناگهانی کیفیت بینایی است که فرد شاید این مشکل را با یک چشم یا هر دوی آن‌ها داشته باشد. تاری چشم بین چند ثانیه تا چند ساعت زمان می‌برد.

علت تاری دید ناگهانی چیست؟

تحقیقات نشان می‌دهد انواع مشکلات چشمی، عروقی، عصبی و سیستمیک در بروز این بیماری نقش داشته و گاهی اوقات تنها پزشکان می‌توانند دلیل آن را پیدا کنند. برای نمونه، آب سیاه، آب مروارید، جدا شدن شبکیه یا التهاب قرنیه از رایج‌ترین مشکلات چشمی میان این دسته از بیماران هستند.

Meysam Ganji
Meysam Ganji
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگذاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
پرستاری در منزل زندگی برتر
درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جهت دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و برای ما ارسال نمایید؛ کارشناسان زندگی برتر اکسین، در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.