انسداد روده در کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

یکی از مشکلاتی که در صورت عدم رسیدگی می تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد انسداد روده می باشد. این عارضه ممکن است در هر سنی رخ دهد. در نوشته پیش رو ضمن توضیح در مورد انسداد روده و علل آن به عارضه انسداد روده در کودکان پرداخته و توضیحات بیشتری در این زمینه خواهیم داد.

انسداد روده چیست؟

انسداد یا گرفتگی روده را می توان عارضه یا مشکلی دانست که در آن غذاها و مایعات به دلیل بسته بودن مسیر نمی توانند از روده کوچک یا روده بزرگ عبور کنند.

برای انسداد روده می توان عوامل گوناگونی از جمله چسپندگی روده بعد از عمل های جراحی، وجود کیسه های ملتهب یا چرکین در دیواره روده، فتق، تومور و یا کیست داشته باشد. لازم به ذکر می باشد که جهت درمان این مشکل بایستی سریع اقدام اساسی نمود چرا که بدون درمان مناسب و به موقع قسمت های مسدود روده به دلیل عدم خون رسانی دچار مردگی شده و باعث بروز مشکلاتی نظیر پارگی دیواره روده و عفونت محفظه شکمی خواهد گردید.

درمان به موقع می تواند باعث از بین رفتگی انسداد و بهبودی کامل فرد مبتلا گردد. انسداد روده در کودکان نیز می تواند منجر به بروز مشکلات بسیاری شود.

دلایل انسداد روده و علائم آن چیست؟

در مورد دلایل انسداد روده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • فتق
  • چسپندگی روده
  • انسداد مکانیکی روده بزرگ به علت سرطان روده بزرگ
  • ایلئوس
  • پیچ خوردگی روده بزرگ
  • مدفوع خشک و سفت
  • تنگ شدن روده بزرگ در اثر التهاب یا جراحت و یا جسم خارحی بلعیده شده
  • دیورتیکولیت

در مورد علائم انسداد روده نیز می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • تهوع
  • استفراغ
  • اسهال
  • درد متناوب شکم
  • یبوست های طولاتی
  • عدم توانایی در دفع مدفوع یا خارج نمودن گاز روده
  • نفخ شدید و ورم معده

این موارد دلایل و علایم انسداد روده می باشند.

ممکن است انسداد روده در کودکان نیز رخ دهد که در ادامه پیرامون آن توضیح خواهیم داد.

پیشنهاد مقاله : هر آنچه لازم است درباره کم وزنی نوزاد در بدو تولد بدانید

انسداد روده در کودکان

این مشکل در کودکان بدین معنی است که روده بزرگ یا کوچک به صورت جزئی و یا کامل مسدود گردیده باشد. این مشکل در کودکان باعث می گردد غذا از روده عبور نکند. شکم دارای درد می شود. متاسفانه اگر این مشکل درمان نگردد ممکن است باعث مرگ کودک گردد.

علل انسداد روده در کودکان در کودکان زیر دو سال ممکن است این مشکل به دلیل اختلال درون کششی پدید می آید. این عارضه در کودک بیشتر به صورت مادر زادی پدید می آید.

در کودکان و در سنین مختلف این عارضه و مشکل بیشتر به دلیل بیماری کرون می باشد که یک بیماری انتهایی روده و ناشی از پیچ خوردگی است.

علائم انسداد روده در کودکان

این علائم عبارتند از:

درد شکم: مهم ترین علامت ناشی از انسداد روده در کودکان دردهای متناوب شکم است که بیشتر همراه با گریه های شدید در کودکان می باشد.

از علایم دیگر ناشی از انسداد روده نفخ و ناتوانی در اجابت مزاج همراه یا تهوع و استفراغ است.

انسداد روده در کودکان باعث می گردد غذا از روده عبور نکند.

از دیگر علایم انسداد روده در کودکان مخاط آلوده به خون روی مدفوع بوده که این علامت در موارد درون کششی اتفاق می افتد‌. در این این مشکل بخشی از روده کودک به بخش دیگری کشیده می شود و بیشتر در روده های کوچک و بزرگ اتفاق می افتد.

بهتر است در مورد مراجعه به پزشک متخصص کودک و درمان سهل انگاری نگردد. چرا که ممکن است به مسدود شدن و پارگی بخشی از روده منجر گردد. به این حالت پریتونیت گفته می شود.

ممکن است کودک به صورت مداوم دچار حالت تهوع بشود که این ممکن است به دلیل آب زدایی بدن باشد و تشخیص آن فقط با پزشک می باشد. در این زمینه با استخدام پرستار کودک نیز می توانید به مدیریت بهتر شرایط کمک کنید.

چه زمان به پزشک مراجعه گردد؟

هنگانی که احساس نمودید کودک شما علائم انسداد روده دارد بایستی سریع به پزشک کودک مراجعه نمایید. پزشک ضمن معاینه متوجه این مشکل خواهد شد. ضمن این که برای خطر آب زدایی کودک ممکن است مایعات به کودک تزریق گردد. برای این که به مشکل کودک پی برده شود پزشک متخصص دستور رادیوگرافی خواهد داد.

در صورتی که پزشک متوجه مشکل درون کشش در روده کودک گردد ممکن است دستور تنقیه با هوا را دهد که باعث می شود بافت روده به حالت اولیه خود باز گردد. در صورتی که مشکل با تنقیه حل نگردد ممکن است دستور جراحی داده شود. البته برای اینکه مشکل انسداد روده در کودکان برطرف گردد ممکن است بخشی از روده کودک برداشته شود. این کار باعث خواهد گردید که کودک به رشد طبیعی و عادی خود ادامه دهد.

سخن آخر

در این نوشته از وب سایت موسسه پرستاری زندگی برتر ما به بررسی انسداد روده در کودکان پرداختیم.  با بروز علائم انسداد روده در کودک حتما و سریع به پزشک متخصص مراجعه نمایید و از خود درمانی جدا پرهیز کنید. ممکن است در این موارد افراد دیگر دخالت نموده و هر یک دستوری دهند اما بهترین راهکار عدم اجازه دخالت و مراجعه به پزشک متخصص می باشد در این امر سرعت عمل در روند بهبود کودک تاثیر بسزایی خواهد داشت.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان