علایم بیش فعالی یا ADHD در زنان و دختران را بشناسید

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

بیش فعالی یا ADHD یکی از شایع ترین اختلالات تکاملی عصبی در دوران کودکی است. معمولاً برای اولین بار در دوران کودکی تشخیص داده می شود و اغلب تا بزرگسالی ادامه می یابد.کودکان مبتلا به بیش فعالی یا ADHD ممکن است در توجه ، کنترل رفتارهای تکانشی دچار مشکل شوند (ممکن است بدون فکر کردن در مورد نتیجه کاری به عمل دست بزنند) یا بیش از حد فعال و پرتحرک باشند.

بیش فعالی یا ADHD در دوران کودکی ایجاد می شود و ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد ، اما ژن های شما نقش مهمی در بروز آن ایفا می کنند.

تخمین زده می شود که بین 5 تا 11 درصد از کودکان بیش فعالی دارند. و بسیاری از آنها دختر هستند. برخی از کودکان از این بیماری عبور می کنند ، اما بیش از سه چهارم افرادی که در دوران کودکی مبتلا به بیش فعالی  بودند ، همچنان در بزرگسالی به آن مبتلا خواهند بود .

آمار گمراه کننده است

پسرها حداقل دو برابر دختران مبتلا به بیش فعالی یا ADHD تشخیص داده می شوند ، اما این لزوما به این معنا نیست که پسران بیشتری به آن مبتلا هستند.

علل بیش فعالی
پسرها حداقل دو برابر دختران مبتلا به بیش فعالی یا ADHD تشخیص داده می شوند.

برخی از متخصصان می گویند این مشکل در دختران به این اندازه تشخیص داده نمی شوند زیرا تشخیص علائم این مشکل در دختران دشوارتر است.

در مورد بیش فعالی در زنان تقریباً به اندازه مردان تحقیق نشده است. در نتیجه ، در مورد چگونگی تأثیر آن بر آنها اطلاعات کمی در دست است.

بیش فعالی یا ADHD همیشه در دوران کودکی شروع می شود ، اما بسیاری از زنان تا زمانی که بزرگسال نباشند متوجه نمی شوند که به آن مبتلا هستند.

پیشنهاد مقاله: اختلال نقص توجه و بیش فعالی ( ADHD) در کودکان و بزرگسالان

مانند پسران ، دختران مبتلا به بیش فعالی  اغلب در مدرسه دچار مشکل می شوند. اما دختران به احتمال زیاد برای بازی کردن دچار مشکل نمی شوند.

علایم بیش فعالی در زنان متفاوت است

سه نوع اصلی بیش فعالی یا ADHD وجود دارد: بی توجهی ، بیش فعالی-تکانشی و ترکیبی بی توجهی و بیش فعالی-تکانشی. نوع بی توجهی بیشتر در دختران شایع است.

این مشکل در دختران همیشه توجه معلمان و والدین را به خود جلب نمی کند و ممکن است علایم پنهانی داشته باشد .

علائم شایع بیش فعالی یا ADHD بی توجه عبارتند از:

• عدم تمرکز و مشکل در گوش دادن و توجه
• حواس پرتی ، بی نظمی و فراموش کردن و از دست دادن مکرر چیزها
• عدم پیگیری
• انجام اشتباهاتی که به نظر می رسد بی دقتی است

دختران مبتلا به اختلال بیش فعالی بیش از حد تمایل دارند به عنوان رویاپرداز دیده شوند. آنها همچنین ممکن است در معاشرت با یکدیگر مشکل داشته باشند .

لازم است والدین و کودک مبتلا به بیش فعالی با پزشک همکاری کافی را داشته باشند تا مطمئن شوند که علایم بیماری به درستی تشخیص داده شده است و درمان مناسب برای آن انتخاب گردیده است .

پس از شناسایی بیش فعالی و سایر ناتوانی های مرتبط می توان با موفقیت این مشکلات را برطرف کرد.

برای زنان بالغ مبتلا به بیش فعالی یا ADHD رسیدن و ماندن در موفقیت شغلی و کنترل استرس های زندگی روزمره دشوار است.
زنان مبتلا به بیش فعالی ممکن است در مدیریت امور شخصی ، تکمیل کارهای خانه و مراقبت از کودکان دچار مشکل شوند.

دختران مبتلا به اختلال بیش فعالی بیش از پسران مبتلا به این اختلال در هنگام انجام کارها با مشکل روبرو می شوند.
بیش فعالی همچنین می تواند خواندن نشانه های اجتماعی را دشوار کند ، که باعث می شود برخی از دختران احساس ناامنی کنند. این می تواند توانایی آنها برای ایجاد دوستی را مختل کند.

این بیماری می تواند آنها را مستعد افسردگی ، اضطراب و اختلالات تغذیه ای کند. دختران مبتلا به بیش فعالی یا ADHD بیشتر از دختران بدون این بیماری دچار بی اشتهایی یا پرخوری عصبی می شوند.

درمان بیش فعالی
بیش فعالی همچنین می تواند خواندن نشانه های اجتماعی را دشوار کند.

علایم را نادیده نگیرید

تشخیص اولین قدم برای دریافت درمان مناسب است. داروها و رفتار درمانی می توانند به بیمار مبتلا به این مشکل در مدیریت بیش فعالی کمک کنند.

در صورت مشاهده علائم این بیماری ، با پزشک مشورت کنید. معلمان ارزیابی بیش فعالی یا ADHD را برای دختران تقریباً به اندازه پسرها پیشنهاد نمی کنند.

اگر معلم دخترتان به شما پیشنهاد داده است که برای ارزیابی بیش فعالی فرزندتان به یک متخصص مراجعه نمایید این پیشنهاد را جدی بگیرید .

لازم است بدانید که اگر فرزند شما مبتلا به بیش فعالی یا ADHD است ، این مشکل خود به خود از بین نمی رود.

دارو و هورمون

علائم بیش فعالی در زنان می تواند با گذشت زمان تغییر کند. اما هورمون ها نیز می توانند باعث تغییر آنها شوند. ممکن است متوجه شوید که تغییرات هورمونی – در طول چرخه قاعدگی ، در دوران بارداری و هنگام ورود به یائسگی – بر نحوه عملکرد موثر داروها یا چگونگی کنترل علائم بیماری تأثیر می گذارد.

در صورت مشاهده تفاوت در تاثیر گذاری داروها یا بروز علایم جدید ، با پزشک خود مشورت کنید. یک متخصص باید داروی شما را در صورت نیاز تنظیم و تجویز مجدد نماید .

زندگی با بیش فعالی یا ADHD

داشتن بیش فعالی یا ADHD می تواند یک چالش بزرگ در زندگی یک زن باشد ، اما این مشکلی است که کودکان و بزرگسالان می توانند سازگاری و کنترل آن را یاد بگیرند.

اگرچه هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد ، افرادی که مراقبت های مناسب را دریافت می کنند می توانند به استعداد های بالقوه خود برسند و از یک زندگی شاد و کامل لذت ببرند.

مرکز پرستاری زندگی برتر اکسین با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان