پیشگیری و درمان زخم بستر در منزل و نحوه مراقبت از آن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

با افزایش سن و تحلیل قوای جسمانی، بیماری‌های مختلفی به سراغ انسان می‌آیند. یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که در سنین بالا برای افراد به وجود می‌آید، کاهش فعالیت‌های حرکتی یا از دست دادن توانایی تحرک است‌. برخی از افراد وجود دارند که در اثر بیماری توانایی حرکتی خود را از دست می‌دهند. مشکل آزار دهنده‌ای که ممکن است بر اثر عدم تحرک برای این عزیزان به وجود بیاید، زخم بستر است.

نکته مهمی که در این مورد بدانید این است که بهترین درمان برای زخم بستر پیشگیری از به وجود آمدن آن می‌باشد. ما امروز در این مقاله از خدمات پرستاری زندگی برتر می‌خواهیم در مورد مراقبت و پیشگیری از زخم‌ های بستر در بیماران در منزل صحبت کنیم. اگر شما هم بیمار مستعد ابتلا به این بیماری را دارید یا پرستار بیمار زخم بستر هستید، تا انتها این مقاله را مطالعه کنید. در ادامه این مقاله ما به شما روش‌های پیشگیری از زخم بستر و درمان قطعی زخم بستر را بیان خواهیم کرد.

درمان زخم بستر در منزل

پرستار بیمار زخم بستر
پیشگیری و درمان زخم بستر در منزل و نحوه مراقبت از آن

همان طور که گفتیم زخم بستر بر اثر عدم تحرک و نشستن و خوابیدن طولانی مدت بر روی تخت یا ویلچر به وجود می‌آید. نگهداری و مراقبت از بیمارانی که دچار زخم بستر شده‌اند، شرایط ویژه‌ای دارد. خانواده‌ها و پرستاران باید آموزش‌های لازم دیده باشند تا از بیشتر شدن وسعت زخم و مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

اکثر بیمارانی که دچار زخم بستر می‌شوند، افرادی هستند که توانایی راه رفتن و حرکت ندارند. علاوه بر این افرادی که دچار ضایعات نخاعی هستند نیز از جمله افرادی هستند که در معرض ابتلا به زخم بستر قرار دارند. به طور کلی تمام کسانی که به مدت طولانی باید در بستر یا روی ویلچر باشند، از جمله موارد در معرض ابتلا به زخم بسترند.

برای درمان زخم بستر می‌توان از روش‌های درمانی خانگی و شیمیایی استفاده کرد. بعضی اوقات روش‌های شیمیایی جوابگو نبوده و به طور کامل زخم را بر طرف نمی‌کنند. از طرفی هم این روش درمان بسیار هزینه‌بر بوده و از نظر مالی چالش‌های زیادی را برای خانواده‌ها به وجود می‌آورد. این در حالی است که روش‌های خانگی مشکلات روش‌های درمانی شیمیایی را ندارند. بنابراین به راحتی می‌توانید با استفاده از این روش‌ زخم بستر بیماران خود را کنترل و درمان کنید. در ادامه برخی از روش‌های درمان قطعی زخم بستر در منزل را به شما عزیزان می‌گوییم.

پیشنهاد مقاله : پرستاری از سالمند ناتوان و بستری شده شرایط او و یاری کردن

درمان خانگی زخم بستر

اگر بیماری دارید که دچار زخم بستر شده است، ابتدا باید حواس‌تان باشد که به محل زخم فشار وارد نشود. به همین منظور قبل از هر کاری باید از یک تشک مناسب استفاده کنید. تشک‌هایی که از هوا یا آب پر شده‌اند بهترین تشک برای بیمارانی است که دچار زخم بستر شده‌اند. بعد از آن باید با استفاده از مواد طبیعی زخم را ضدعفونی کرده و کمک کنید تا زخم سریع‌تر بهبود پیدا کند. در ادامه برخی از مواد طبیعی که باعث بهبود زخم بستر می‌شوند را بیان خواهیم کرد:

عسل

عسل یک ماده‌ی طبیعی با طبع گرم است که با بهبود گردش خون در محل زخم، کمک می‌کند تا زخم بستر سریع‌تر درمان شود. شما باید به محل زخم عسل طبیعی بمالید و پس از ۳۰ دقیقه محل زخم را بشویید.

زردچوبه

زردچوبه یک آنتی اکسیدان طبیعی است که برای ضدعفونی و رفع التهاب زخم مورد استفاده قرار می‌گیرد. زخم بستر ممکن است بعد از شستشو دچار التهاب شود. در چنین شرایطی مقداری زردچوبه روی زخم ریخته و زخم را پانسمان کنید.

آب و نمک

از آب و نمک یک محلول  طبیعی برای ضدعفونی کردن زخم است. برای شستشو و ضدعفونی زخم بستر مقداری آب و نمک را مخلوط کرده و بجوشانید. محلول به دست آمده که یک ضدعفونی کننده‌ی قوی می‌باشد را روی ریخته و آن را ضدعفونی کنید.

‌آلوئه‌ورا

گیاه آلوئه‌ورا یک آبرسان قوی‌ است که با قرار دادن برش‌هایی از این گیاه را روی زخم، محل زخم آبرسانی می‌شود. برای این که از این روش نتیجه خوبی بگیرید، این کار را سه بار در طول روز انجام دهید.

استفاده از روغن‌های گیاهی

یکی دیگر از مواد طبیعی که در درمان خانگی زخم بستر بسیار موثر است، استفاده از روغن‌های طبیعی می‌باشد. روغن‌هایی مانند زیتون، اسطوخدوس، نارگیل و … تاثیر بالایی در درمان زخم‌های بستر دارند.

الکل

یکی از مواد ضدعفونی کننده که در علم پزشکی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد، الکل است. اگر زخم بستر در مراحل ابتدایی باشد، می‌توانید با استفاده از الکل و پنبه زخم را ضدعفونی کنید. برای این‌که زخم دچار التهاب نشود، زخم را بعد از استفاده از الکل مرطوب کنید.

سفیده‌ تخم مرغ

یکی دیگر از مواد طبیعی که برای درمان زخم بستر مفید است، سفیده‌ی تخم مرغ می‌باشد. شما می‌توانید برای تسریع در درمان زخم بستر از سفیده‌ی تخم مرغ استفاده کنید. برای این کار باید سفیده‌ی تخم مرغ را روی زخم ماساژ داده و پس از مدت زمان کوتاهی زخم را شستشو دهید.

پرستار بیمار زخم بستر
درمان خانگی زخم بستر

درمان قطعی زخم بستر

برای انجام درمان قطعی زخم بستر باید مراقبت‌های درمانی و مراقبتی از بیمار تحت نظر پزشک متخصص انجام شود. به طور کلی می‌توان گفت که بهترین و سریعترین درمان زخم بستر شامل موارد زیر است:

  • کاهش فشار در ناحیه آسیب دیده
  • تغذیه مناسب
  • کنترل درد با مسکن‌ها
  • پیشگیری از عفونت زخم

سیاه شدن زخم بستر

اگر در مراحل اولیه ابتلای شخص اقدامات درمانی لازم انجام نشود احتمال عفونت یا نکروز که باعث سیاه شدن زخم بستر می‌شود، وجود دارد. در چنین شرایطی بافت چربی زیر پوست درگیر شده و امکان بررسی زخم وجود نخواهد داشت. بنابراین پزشک با تراشیدن لایه رویی زخم بستر، عمق و میزان درگیری دیگر بافت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

کلام پایانی

در این مقاله از سایت زندگی برتر در مورد نحوه مراقبت و پیشگیری از زخم های بستر در بیماران در منزل صحبت کردیم. اکثر افرادی که توانایی حرکت و انجام فعالیت ندارند، در معرض ابتلا به زخم بستر هستند. گفتیم که بهترین و سریعترین درمان زخم بستر شامل مواردی همچون تغذیه مناسب، کاهش فشار روی زخم و پیشگیری از عفونت است. امیدواریم با این مقاله بتوانیم اطلاعات مناسبی را در مورد این بیماری به شما منتقل کرده باشید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان