اهمیت بازی در کودکان به عنوان یکی از مهم ترین بخش های تکاملی ذهن و جسم کودکان است.
در دنیای امروز که والدین در تلاش برای برقراری تعادل بین برنامه های کاری و خانگی هستند ، والدین به سختی میتوانند که زمان قابل قبولی را با فرزندان خود بگذرانند. این کار برای والدین ضروری است که بهترین استفاده را از زمانی که در کنار فرزندان خود هستند نمانید. فرزند شما نیاز دارد که والدین زمانی به آنها اختصاص داده و بتوانند درکنار والدین بازی و آرامش کسب نمایند.
اهمیت بازی کردن والدین با کودکان
بسیاری از فعالیتهایی که حول محور بازی با کودکان است سبب ساختن پیوند های محکم بین فرزند و والدین و یا پرستار کودک میشود.این بازی ها باعث میشود که والدین متوجه استعدادهای منحصر به فرد هر کودک را بشناسد.
همچنین بازی با کودکان باعث کاهش استرس والدین میگردد. بازی به والدین اجازه می دهد تا از منحصر به فرد بودن هر کودک قدردانی کنند. بازی کردن با فرزندانتان میتواند کاهشدهنده استرس باشد. خندیدن و آرامش برای سلامتی خودتان و همچنین فرزندانتان بسیار مهم است.
به خاطر داشته باشید که والدین اولین و محبوبترین همبازی کودکان هستند. از همان ابتدای زندگی فرزند تان مشغول بازی با شما است ، به عنوان مثال حرکات چهره مادر در هنگام عوض نمودن پوشک و تغییرات چهره والدین در هنگام رویارویی با کودک همگی برای کودک نوعی بازی محسوب میشود.
بیشتر بخوانید : تاثیر بازیهای فکری بر کودکان
در ذکر فواید اهمیت بازی در کودکان مهم است بدانیم که کودک هنگام بازی با والدین با الگو برداری از رفتارهای آنها مهارتهای اجتماعی را فرا میگیرند.
بازی به کودکان اجازه میدهد تا قدرت تخیل ، مهارت ، توانایی جسمی ، شناختی و عاطفی خود را رشد دهند. بازی برای رشد کامل مغز مهم است. کودکان از طریق بازی میتوانند در سنین بسیار پایین با دنیای اطراف خود تعامل نمایند.
بازی به آنها اجازه میدهد تا چیزهای جدید را با سرعت خاص خود کشف کنند ، توانایی خود را در زمینه توانایی های بدنی افزایش دهد ، مهارتهای جدید بیاموزند و کارها را به روش خودشان پیش ببرند. در حین بازی با دیگران ، کودکان مهارت های رهبری را با هدایت فعالیت ها و یا با پیروی از رهبر گروه یاد میگیرند.
مراحل تدریجی بازی در کودکان
کودکان در بازی های خود به صورت تدریجی پیشرفت می نمانید و مراحلی را طی می کنند. که شامل موارد زیر است:
رفتار تماشاگر
در این مرحله کودک به تماشای بازی بقیه کودکان میپردازد ، اما به این بازی نمیپیوندند.
بازی انفرادی
بازی کردن به تنهایی و بدون توجه به دیگران. درگیر شدن در فعالیتهای مستقل مانند بازی با لوگو یا اسباب بازیهای دیگر.
فعالیتهای موازی
مرحله بازی در نزدیکی سایر کودکان اما در تعامل نبودن با آنها، حتی هنگامی که همگی درحال انجام یک نوع بازی هستند.
بازیهای جمعی
بازی در گروه های کوچک و بدون قوانین مشخص یا نقشهای تعیین شده
بازیهای تعاملی
تصمیم به همکاری با یکدیگر برای تکمیل یک بازی یا وانمود کردن به انجام بازی با نقشهای خاص برای همه اعضای گروه. ایمنی در بازیها از اهمیت بالایی برخوردار است.
اهمیت بازی در کودکان و ویژگیهای اسباب بازیهای کودک
- بدون قطعات تیز ، شکاف و تکههای شکسته ساخته شده است
- به اندازه کافی برای تحمل وزن کودک مستحکم باشد
- غیر سمی و بدون سرب
- به راحتی تمیز شود
- غیر برقی
- به دلیل ایمنی بررسی شود
- در کودکان نوپا قطعات ریز نداشته باشد
- توسط شرک سازنده گواهی سلامت داشته باشد.
از موارد اهمیت بازی در کودکان این است که در مراحل ابتدایی زندگی کودک شروع میشود و در طول زندگی او ادامه مییابد. در طی بازی کودکان یاد می گیرند که چگونه معاشرت کنند ، فکر کنند ، مشکلات را حل کنند ، بزرگ شوند و از همه مهمتر به تفریح بپردازند.
شراکت والدین در دنیای بازی های کودکانه نه تنها برای کودک مفید است بلکه برای والدین نیز بسیار سودمند است.
بازی والدین با کودکان پیوندهایی را برقرار می کند که سبب تقویت ارتباطات، تبادل ارزشها، تعامل در حل مشکلات را آموزش میدهد. سرانجام، به والدین این امکان را میدهد که یک بار دیگر جهان را از چشمان یک کودک ببینند.
اهمیت بازی در کودکان در مراحل اولیه زندگی
سالهای اولیه کودکی زمانی سرشار از بازیهای مختلف و یادگیری بدون توقف است.
در حالی که همه ما میدانیم که کودکان هنگام بازی زندگی کردن را یاد میگیرند ، اما درک واقعی این مسئله که مغز تا چه حدی در طی بازی رشد و تکامل پیدا مینماید بسیار جذاب است .
در اینجا به یادآوری برخی از مزایای بازی میپردازم، به این ترتیب دفعه بعد که یک فعالیت سرگرم کننده را با فرزندان خود شروع مینمایید میتوانید اطمینان داشته باشید که کاری که انجام میدهند دارای مزایای آموزشی شگفتانگیزی است.
– اهمیت بازی در کودکان در یادگیری زبان و واژگان
در حالی که کودکان بازی میکنند ، آنها مهارتهای زبانی خود را پرورش میدهند. قرار گرفتن مداوم در معرض چیزها و فعالیتهای جدید ، سبب سازماندهی و گسترش دایره واژگان آنها میشود. در این شرایط کودک با بیان اینکه در حال انجام چه کاری است مهارت استفاده از زبان را گسترش داده و ساختار گرامر و روش صحیح جملهسازی را یاد میگیرند.
از کودک خود بپرسید که درحال انجام چه کاری است؟ در مورد اسباببازیها و وسایلی که با آنها بازی میکند بپرسید و اینکه هدف هر بازی چیست.
میتوانید وقتی فرزند شما در حال نقاشی کردن است از او بپرسید که در مورد چیزی که کشیدی برای من صحبت کن. با اینکار میتوانید از روش تفکر فرزند خود در خلق چیزهای مختلف آگاه شوید.
– پرورش توانایی شناختی
هر بازی جدید راهی برای کودکان فراهم میآورد تا درک خود را از مفاهیم جدید بسازند. کودک از طریق بازی ، جهان را کشف میکنند و میتوانند یاد بگیرند که چگونه مسائل را در هنگام جستجو و بررسی حل نمایند.
در طی بازی مغز کودک تحریک می شود و دائماً تواناییهای فکری (شناختی) خود را پرورش میدهند. کودکان مهارتهایی مانند حافظه، درک، توانایی حل مسئله، مهارتهای تفکر و غیره را در طی بازی پرورش میدهند.
– مهارتهای اجتماعی
هیچ راهی بهتر از بازی وجود ندارد که کودکان معاشرت را یاد بگیرند. خواه این بازی بین کودک با خواهر و برادرش باشد و خواه با دوستان دیگر. آنها همچنین این مهارتها را از طریق تعامل با والدین فرا میگیرند.
بیشتر بخوانید : بازی های ساده خانگی برای بهبود رشد شناختی مغز کودکان
اهمیت بازی در کودکان و مهارتهای اجتماعی که میتوان آموخت
- نشان دادن همدردی
- قاطع بودن اما قادر به پیروی و حمایت از دیگران بودن
- رعایت نوبت دیگران
- پیروی از قوانین
- درک چیزهای مختلف از دیدگاه دیگران
- یادگیری رفتار قابل قبول اجتماعی
- ابراز همدردی و همدلی
- در نظر گرفتن احساسات دیگران
- حل و فصل مسائل به طور مستقل
- یادگیری سازش
– رشد عاطفی
برخی از اشکال بازی ، مانند زمانی که کودکان لباس میپوشند و نقش بازی میکنند ، روشهای بسیار خوبی برای ابراز احساسات کودک میباشد. و در حین بازی ، کودک هوش هیجانی خود را گسترش می دهد.
– مهارتهای تحرک جسمی
مهارت های بدنی بخش مهمی از پیشرفت ذهنی و جسمی کودک است.
در حین بازی های جسمی کودکان ماهیچه های بلند در سرتاسر بدن حرکت و پرورش مییابند . فعالیت های نظیر کوهنوردی، تعقیب و گریز، سوار کاری، شنا، طناب بازی سبب پرورش مهارتهای جسمی کودک است.
– توانایی حل مسئله و اهمیت بازی در کودکان
هنگامی که کودکان مشغول به بازی هستند ، اغلب باید با چالش روبرو شوند و مشکلات را در طول مسیر بازی حل کنند.
این مشکلات ممکن است به صورت درگیری با یک دوست به وجود آید، یک سازه که مدام در حال سقوط است و یا رنگی که در بسته مداد رنگی وجود ندارد و باید از ترکیب رنگها بوجود آید.
هر چه بازی چالشیتر و سرگرم کنندهتر باشد ، کودک مشتاق به یافتن راهحلهای مناسب برای حل مسائل میشود و این مهارت مهم را در زندگی یاد میگیرد.
– مهارتهای ریاضی
مهارتهای ریاضی با گذراندن کلاس های مدرسه گسترش نمییابد بلکه در نخستین سال های زندگی کودک و طی بازی گسترش مییابد. دوران کودکی زمان شکلگیری و درک مفاهیم بنیادی است. اگر این مهارتها در اوایل دوره کودکی به کودک آموزش داده شود ، یادگیری آن برای كودكان طبیعی خواهند بود و بعداً مفاهیم اصلی ریاضی را بهتر خواهند آموخت.
خدمات پرستاری زندگی برتر اکسین با کادری ماهر و باتجربه در امر مراقبت از کودک در منزل و ارائه خدمات روانشناسی، سال هاست که توانسته است، رضایت استفاده کنندگان از خدمات این را فراهم آورد. پرستاران با تجربه این در پرورش کودکانی سالم و موفق به والدین گرامی یاری رسانده و در هر ساعت شبانه روز آماده خدمت گذاری و همراهی میباشد.
بیشتر بخوانید :بازی کودکان در دوران کرونا
این است که در سن پایین و در مراحل ابتدایی زندگی شروع میشود و در طول زندگی او ادامه می یابد. در بازی، کودکان یاد میگیرند چگونه فکر کنند، مشکلات خود را حل کنند و به تفریح بپردازند.
هیچ راهی بهتر از بازی وجود ندارد که کودکان معاشرت را یاد بگیرند. چه بازی بین کودک با خواهر و برادرش باشد و یا با دوستان دیگر. آنها همچنین این مهارت ها را از طریق تعامل با والدین فرا می گیرند.
نشان دادن همدردی، پیروی از قوانین، رعایت نوبت دیگران، ابراز همدردی و همدلی، یادگیری سازش حل مسائل به طور مستقل و یادگیری رفتار قابل قبول اجتماعی.
هیچ راهی بهتر از بازی وجود ندارد که کودکان معاشرت را یاد بگیرند. خواه این بازی بین کودک با خواهر و برادرش باشد و خواه با دوستان دیگر. آنها همچنین این مهارتها را از طریق تعامل با والدین فرا میگیرند.