هر آنچه باید در مورد شروع غذای جامد نوزاد بدانید

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

بهترین زمان برای معرفی غذای جامد زمانی است که کودک شما مهارت های لازم برای خوردن را پیدا کرده است. پزشکان توصیه می کنند مادران شیرده تا 6 ماهگی کودک صبر کنند.

اما گاهی اوقات نوزادان زودتر از این زمان آماده خوردن مواد جامد هستند. اما از کجا می توان فهمید که کودک آماده خوردن مواد جامد است ؟ برای غذا خوردن ، نوزادان به کنترل خوب سر و گردن نیاز دارند و باید بتوانند روی صندلی بلند بنشینند. این اتفاق معمولاً تا سن 4 تا 6 ماهگی نمی افتد.

همچنین ، اگر می خواهید فرزندتان را قبل از این سن با مواد جامد تغذیه کنید ، ممکن است متوجه شوید که او غذا را به همان سرعت که از دهانش خارج می کنید ، از دهان خود بیرون می ریزد.

نوزادان از 4 تا 6 ماهگی شروع به از دست دادن این بازتاب طبیعی می نمایند که شروع به خوردن غذاهای جامد را برای آنها آسان می کند.

علائم دیگر آماده بودن نوزادان برای خوردن غذاهای جامد

شروع غذای جامد
نوزادان از 4 تا 6 ماهگی شروع به از دست دادن این بازتاب طبیعی می نمایند.

کودک به غذاها علاقه مند هستند. به عنوان مثال ، کودک ممکن است دیگران را هنگام غذا خوردن تماشا کنند ، به دنبال غذا بروند و هنگام نزدیک شدن غذا دهان خود را باز کنند.

کودک مهارت های حرکتی دهان و دندان را دارند که برای انتقال غذا به گلو و بلعیدن آن لازم است.

وزن آنها معمولاً دو برابر وزن هنگام تولد یا نزدیک به آن است.

صبر کنید تا کودک شما حداقل 4 ماهه باشد و این علائم آمادگی را قبل از شروع مواد جامد نشان دهد. نوزادانی که غذاهای جامد را قبل از 4 ماهگی شروع می کنند ، بعداً در معرض خطر بیشتری برای چاقی و سایر مشکلات فیزیکی قرار دارند.

همچنین قبل از این زمان ممکن است مغز و ماهیچه های کودک به اندازه کافی برای بلعیدن ایمن غذاهای جامد هماهنگی نداتشته باشد و ممکن است غذا کودک را خفه کند و یا غذا وارد ریه های کودک گردد .

چگونه باید تغذیه کودک با غذای جامد را شروع کنم؟

وقتی زمان مناسب فرا رسیده باشد بهتر است غذای جامد کودک از غلات تک دانه و غنی از آهن تشکیل شود. غلات برنج به طور سنتی اولین غذای نوزادان است ، اما شما می توانید با هر غذایی که ترجیح می دهید شروع کنید. با 1 یا 2 قاشق غذاخوری غلات مخلوط با شیر مادر یا شیر خشک مخلوط شده با آب شروع کنید.

یک گزینه خوب دیگر ، گوشت پخته شده و پوره شده غنی از آهن است. کودک خود را با یک قاشق کوچک از این گوشت تغذیه کنید و هرگز غلات را به بطری شیرکودک اضافه نکنید مگر اینکه پزشک آن را برای کودک شما توصیه کند.

در این مرحله ، غذای جامد باید بعد از تغذیه کودک با شیر مادر به کودک داده شود. به این ترتیب ، کودک شما از شیر مادر سیر می شود که باید منبع اصلی تغذیه کودک تا 1 سالگی باشد.

پس از مدتی که کودک اولین غذای جامد خود را دریافت نمود ، می توانید از سایر موارد مانند میوه های پوره شده ، سبزیجات ، لوبیا ، عدس یا ماست برای تغذیه کودک استفاده نمایید . چند روز بین معرفی غذاهای جدید فاصله بگذراید و صبر کنید تا مطمئن شوید کودک شما نسبت به این مواد غذایی واکنش آلرژیک ندارد برای آشنایی با علائم آلرژی و راه های کنترل آن در کودکان مقاله آلرژی غذایی در کودکان را مطالعه کنید.

متخصصان توصیه می كنند که بهتر است مواد حساسیت زای رایج در نوزادان در سنین 4-6 ماهگی وارد تغذیه آنها گردد . این کار شامل نوزادانی که سابقه خانوادگی آلرژی غذایی دارند نیز می گردد .

در گذشته ، مردم فکر می کردند که نوزادان نباید پیش از تولد یکسالگی غذاهایی (مانند تخم مرغ ، بادام زمینی و ماهی) را بخورند . اما مطالعات اخیر نشان می دهد که انتظار طولانی مدت برای ورود این مواد به تغذیه کودک می تواند کودک را بیشتر مستعد دچار شدن به آلرژی غذایی کند.

به محض اینكه كودک غذاهای جامد را بخورد این غذاها را وارد برنامه غذایی کودک نمایید . اطمینان حاصل کنید که آنها در فرم هایی سرو می شوند که کودک شما به راحتی می تواند آنها را ببلعد.

می توانید مقدار کمی کره بادام زمینی را به طور مثال در پوره میوه یا ماست مخلوط شده یا تخم مرغ های نرم مخلوط شده امتحان کنید.

استفاده از آب میوه برای نوزادان توصیه نمی شود. آب میوه هیچ مزیتی برای سلامتی حتی برای نوزادان بزرگتر ندارد.

آب میوه می تواند کودک را سیر کند و جای کمی برای غذاهای مقوی بیشتر در کودک بگذارد،همچنین باعث افزایش نرخ چاقی و ایجاد اسهال می شود و حتی هنگامی که دندان ها شروع به رویش می کنند کودک را در معرض پوسیدگی دندان قرار می دهد.

آلرژی به غذای جامد در کودک

اگر اعضای نزدیک خانواده آلرژی ، آلرژی غذایی یا بیماری های مرتبط با آلرژی مانند اگزما یا آسم داشته باشند ، کودکان در معرض خطر آلرژی غذایی قرار دارند. در مورد هرگونه سابقه خانوادگی آلرژی غذایی با پزشک خود صحبت کنید.

در بعضی از بچه ها ، خطر ابتلا به آلرژی به بادام زمینی ممکن است به زمانی که شروع به خوردن محصولات بادام زمینی می کنند ، باشد. با پزشک خود در مورد نحوه و زمان معرفی این غذاها به کودک خود صحبت کنید.

علائم احتمالی آلرژی به غذای جامد عبارتند از:

  • راش
  •  نفخ یا افزایش چسبندگی
  • اسهال
  • استفراغ

برای واکنشهای شدید آلرژیک ، مانند کهیر یا مشکل تنفس ، بلافاصله به اورژانس مراجعه نمایید . اگر کودک شما هر نوع واکنشی نسبت به غذایی دارد ، تا زمانی که با پزشک خود صحبت نکرده اید ، آن غذا را دوباره به کودک ندهید .

همچنین تا قبل از یکسالگی به کودک عسل ندهید. این ماده می تواند شامل هاگ باشد که برای بزرگسالان بی ضرر است ، اما می تواند باعث بوتولیسم در نوزادان شود. و تا زمانی که کودک شما از 12 ماهگی عبور نکرده است ، شیر معمولی گاو به او ندهید.زیرا مواد تغذیه ای مورد نیاز نوزادان را ندارد.

پیشنهاد مقاله: کودکان با نیاز‌های خاص

نکاتی برای تغذیه کودک با غذای جامد

اگر از غذای آماده برای کودک استفاده می نمایید بهتر است این مواد در ظروف کوچک و مناسب عرضه شوند و تولیدکنندگان باید از دستورالعمل های دقیق ایمنی و تغذیه ای پیروی کنند. از مارک هایی که دارای قندهای اضافه شده در غذای کودک هستند خودداری کنید.

غذای جامد آماده
اگر از غذای آماده برای کودک استفاده می نمایید بهتر است این مواد در ظروف کوچک و مناسب عرضه شوند.

اگر قصد دارید غذاهای کودک خود را در خانه تهیه کنید ، آنها را با دستگاه غذاساز یا مخلوط کن پوره کنید ، در اینجا مواردی را باید بخاطر بسپارید:

  1. دست ها را به خوبی بشویید.
  2. برای حفظ مواد مغذی موجود در غذای کودک ، از روش های پخت و پزی استفاده کنید که مواد غذایی بیشترین ویتامین ها و مواد معدنی را در خود نگه می دارد. سعی کنید به جای جوشاندن ، میوه و سبزیجات را بخارپز کنید
  3. قسمتهایی از غذا را که قرار نیست بلافاصله استفاده کنید به جای کنسرو کردن ، منجمد کنید.
  4. چغندر ، اسفناج ، لوبیای سبز ، کدو و هویج را برای نوزادان زیر 4 ماه استفاده نکنید. این مواد می تواند حاوی مقادیر زیادی نیترات باشند که می تواند باعث کم خونی در نوزادان شود. به جای آن از انواع مختلفی دیگر سبزیجات استفاده کنید.
  5. چه غذای کودک را آماده بخرید و چه خودتان آن را تهیه کنید ، بافت و سازگاری آن مهم است. در ابتدا ، نوزادان باید غذاهای تک ماده ای کاملاً پوره شده بخورند. (مثلاً فقط سیب ، نه سیب و گلابی که با هم مخلوط شده باشند).
  6. بعد از اینکه برای کودک از غذاهای جداگانه استفاده نمودید ، تهیه مخلوط پوره شده از دو ماده غذایی مشکلی ندارد.
  7. هنگامی که نوزادان حدود 9 ماهه هستند ، با شروع حرکت به سمت یک رژیم غذایی که شامل غذاهای معمولی با بافت های درشت و نرم او را تغذیه نمایید .
  8. حدود 6 ماهگی زمان خوبی است که کودک شما از یک فنجان دسته دار مخصوص کودک برای نوشیدن مایعات استفاده کند .
  9. می توانید به کودک 6 ماهه خود آب میوه بدهید اما فقط آب میوه خالص که هیچ گونه افزودنی نداشته باشد . بهتر است در شیشه شیر به کودک آب میوه ندهید و به یاد داشته باشید که مقدار آب میوه کودک خود را به کمتر از 4 اونس (120 میلی لیتر) در روز محدود کنید.
  10. آب میوه زیاد بدون تغذیه کافی از شیر مادر یا شیر خشک سبب چاقی کودک می گردد . نوشیدن بیش از حد آب میوه می تواند باعث ایجاد اسهال شود.
  11. بهتر است در طی چند ماه آینده ، غذاهای متنوعی از جمله غلات غنی شده با آهن ، میوه ها ، سبزیجات و گوشت های پوره شده را به رژیم غذایی کودک وارد نمایید .

پرستاری زندگی برتر اکسین با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان