مشکلات اسکلتی کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

یکی از آسیب زاترین مشکلاتی که در  کودکان پدید می آید و متاسفانه از شایع ترین آنها نیز می باشد مشکلات اسکلتی می باشد. برخی از این موارد مادرزادی و برخی نیز بر اثر کمبود ویتامین یا بیماری ها پدید می آید. متاسفانه اگر از نظر پزشکی رسیدگی درستی نشود این مشکل در سالهای بعد یعنی نوجوانی، جوانی و حتی بزرگسالی نیز ادامه داشته و شدت می یابد. در مقاله پیش رو به توضیحاتی در مورد مشکلات اسکلتی کودکان و علل و درمان پرداخته و در این مورد با اهمیت استخدام پرستار کودک اطلاعات بیشتری خواهیم داد.

مشکلات اسکلتی در کودکان چه نشانه هایی دارند؟

در مورد این مشکلات و نشانه های آن بایستی گفت:

  • در اولین گام خود را به صورت دردهای موضعی نشان خواهند داد. این دردها می توانند به نواحی دیگری نیز سرایت داشته باشند. همین امر موجب می گردد که کودک تمایلی به حرکت از خود نشان ندهد.
  • در مرحله بعدی این دردها کم کم افرایش خواهند یافت و در یک نقطه ثابت می شوند. همین امر موجب می شود که کودک از دست زدن به بدنش احساس ناراحتی کرده و اجازه تماس با بدن خود را به کسی ندهد.
  • با توجه به تمرکز درد در یک نکته احتمال بوجود آمدن اسپاسم عضلانی و حتی تغییر در حالات حرکتی خصوصا راه رفتن کودک گردد.
  • عدم راه رفتن صحیح موجب کاهش و عدم تناسب اندام در کودکان می شود که این عارضه می تواند تا دوران بعد از کودکی ادامه یابد.

عوارض مشکلات اسکلتی کودکان

این عوارض عبارتند از:

عدم تعادل اسکلتی

بخاطر این که عضلات کودکان در حال رشد می باشند مشکلات اسکلتی در آنها ضمن ایجاد دردهای شدید باعث تغییر در فرم استخوان ها و عضلات گردیده که درسنین بالا می تواند مشکل زا باشد.

عوارض جسمی و معلولیت

دردهای ناشی از مشکلات اسکلتی کودکان می تواند در کودک تاری دید، رنگ پریدگی، درد در ناحیه شکم و عرق سرد را به دنبال داشته باشد. البته لازم به ذکر است که این عارضه ها در دختران بیشتر دیده می شود. فشرده شدن عضلات و تاندون ها باعث ایجاد درد بیشتر و حتی معلولیت می شوندو کودک با احساس  درد در پاها، دست ها و شکم ممکن است باعث تغییر درحرکت وراه رفتن و تغییر درلگن و ستون فقرات گردد.

ترس از عوارض مشکلات اسکلتی کودکان

ترس ناشی ازدرد یک ناحیه از بدن خصوصا در ناحیه مفاصل می تواند باعث برخی ناهنجاری ها در کودک گردد. البته این ترس در کودک می تواند جنبه روانی نیز داشته باشد.

تشخیص مشکلات اسکلتی در کودکان

این تشخیص در کودکان از طریق پزشک متخصص و با معاینه و ارزیابی از سطح درد، دامنه حرکت، قدرت انعطاف پذیری و واکنش کودک به درد قابل تشخیص می باشد. پزشک برای تشخیص دقیق تر و بهتر  دستور تصویربرداری و آزمایش خون را در برنامه های معاینه ای خود قراردهد. با انجام این آزمایشات و  تصویریرداری نقص احتمالی اناتومیک، وجود احتمالی تومورو یا بیماری هایی مانند روماتوئید مشخص خواهد شد.

از دیگر اقدامات پزشک این می باشد که دستور آزمایشات برای عملکرد اعصاب نیز داده شود. در کودکان درد در ناحیه شانه می باشد. این درد در مواقعی کودک را بدجور اذیت می کند و حتما بایستی برای تشخیص علت و درمان به پزشک مراجعه نمود.

درمان مشکلات اسکلتی در کودکان

برای تشخیص و درمان بهتراست متخصص روماتولوژی کودک را به صورت دقیق مورد معاینه قرار دهد تا بتوان هم درد وهم اضطراب ناشی از این عارضه را کنترل و درمان نمود. با توجه به علت درد می توان موارد زیر را برای درمان کودک پیشنهاد نمود:

  • ماساژ درمانی تحت نظر پزشک
  • تزریق ضدالتهاب یا استروئید
  • فیزوتراپی طبق نظر پزشک بر پایه تقویت عضلات و کششی
  • کاردرمانی برای از سرگیری فعالیت های منظم
  • درمان بیماریهای زمینه ای زیر نظر پزشک با دارو
  • معالجات روان درمانی
  • معالجه از طریق گرما یا سرما درمانی
  • انجام جراحی در صورت تشخیص پزشک معالج

مشکلات ناشی از ناراحتی های اسکلتی

مشکلاتی. که برای کودکان با عارضه و ناراحتی ها و مشکلات اسکلتی کودکان پیش می آید عبارتند از:

  • پاهای پرانتزی و یا ستون فقرات منحرف می باشد که دلیل آن نرمی استخوان(ریکتز) است. این بیماری باعث نرم و ضعیف شدن استخوان های کودک می گردد. علت این بیماری کمبود ویتامینD  می باشد. این ویتامین عامل اصلی جذب کلسیم و فسفر می باشد.
  • نرمی استخوان با معاینه فیزیکی توسط پزشک و شرح حال بیمار قابل تشخیص است. پزشک برای اطمینان از تست های آزمایشگاهی و رادیولوژی استفاده می کند.
  • یکی دیگر از دردهای رایج در کودکان درد کف پا می باشد که ممکن است بعد از مدتی از بین برود. اما مراجعه به پزشک ضروری می باشد.
  • برای درمان نرمی استخوان نیز تجویز دارویی پاسخ خوبی است. مصرف ویتامین D و تغذیه کافی کلسیم و فسفر بهترین روش درمانی است. نکته مهم اینکه مصرف روزانه مولتی ویتامین و ویتامین D در دوران شیردهی زیرنظر پزشک می تواند در بروز این بیماری در کودک موثر باشد.

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی مشکلات اسکلتی کودکان پرداختیم. در صورتی که کودک شما در ناحیه مفاصل وعضلات احساس درد می کند و این درد برای مدت طولانی ادامه دارد حتما به پزشک مراجعه نموده تا با انجام معاینه و آزمایش به علت درد پی برده شود. البته ممکن است این درد اسپاسم یا گرفتگی عضله باشد که تشخیص و درمان آن برعهده پزشک می باشد. از تجویز دارو و درمان به صورت خودسرانه جدا پرهیز گردد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان