چگونه با وجود درد سیاتیک خواب بهتری داشته باشیم؟ 

تمرین برای درد سیاتیک

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

سیاتیک شامل درد در یک یا دو طرف بدن است که به‌صورت دردهای شدید یا غیرقابل تحمل خودش را نشان می‌دهد. در برخی از کیس‌ها درد سیاتیک در شب و در زمان خواب بروز می‌کند. برای این مورد بهتر است که راهکارهایی برای درمان و کاهش دردهای سیاتیک و روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک پیدا کنید. معمولا راهکارهایی مانند تغییر پوزیشن در زمان خواب، انتخاب تشک یا بالش مناسب، ماساژ، تمرینات ورزشی و غیره می‌تواند برای داشتن خواب بهتر مفید باشد.

درد سیاتیک چیست؟

عصب سیاتیک یک عصب بلند و تعداد زیادی نورون و رگ‌های کوچک‌ است که در نیمه پایینی بدن منتشر شده است. این عصب از ناحیه پایینی کمر شروع شده و در لگن و پاها منتشر می‌شود. بیماری سیاتیک به‌معنای انتشار درد و ناراحتی در یک یا هر دو طرف بدن است. زمانی که عصب سیاتیک فشرده می‌شود؛ شما درد را در ناحیه مورد نظر تجربه می‌کنید. بدن شما دو عصب سیاتیک دارد که در هر سمت بدن قرار گرفته است؛ به‌همین دلیل است که درد سیاتیک معمولا در یک طرف بدن ایجاد می‌شود. در بدن انسان بلندترین عصب سیاتیک است. این عصب در ریشه به‌صورت دسته‌ای از 5 عصب مجزا در طرفین ستون فقرات قرار دارند. 2 تا 5 تا از عصب‌های ستون فقرات از بین مهره‌های کمری و خارجی در پایین ستون فقرات خارج می‌شوند. 3 عصب دیگر از سوراخ‌های نای در مهره‌های S1، S2 و S3 خارج می‌شوند. زمانی که درد سیاتیک بروز می‌کند؛ آگاهی و یاد گرفتن روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک از مهم‌ترین مواردی است که باید در اولویت قرار بگیرد.

طول درمان درد سیاتیک

بروز درد سیاتیک معمولا برای 4 تا 6 هفته ادامه دارد. در این مدت درد با شدت زیادی بروز می‌کند. ویژگی‌های این درد به شکل سوزن‌سوزن شدن است. همچنین درد سیاتیک می‌تواند حاد بوده و به صورت گزگز خودش را نشان دهد. اگر درد سیاتیک بیشتر از 6 هفته ادامه پیدا کند؛ نشانه بروز یک بیماری مزمن است. در این صورت آموزش روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک از مهم‌ترین مسائل برای بهبود زندگی فرد است.

معمولا چاره این درد، صبوری کردن است. راهکارهایی مانند ماساژ سیاتیک در خانه و تمرین برای درد سیاتیک به کاهش علائم این بیماری کمک می‌کند. در مواردی که درد سیاتیک بیشتر از 12 ماه طول بکشد؛ لازم است که اقدامات درمانی برای کاهش درد انجام شود. پیش از این مدت معمولا با صبوری و کاهش علائم می‌توانید این بیماری را پشت سر بگذارید. معمولا کسانی که به سیاتیک مبتلا هستند؛ بدون هیچ روش درمانی خاصی، بهبود پیدا می‌کنند؛ اما سیاتیک به‌طور بالقوه می‌تواند درد دائمی عصب را در پی داشته باشد؛ بنابراین در صورت وجود هرگونه علائمی مانند بی‌حسی یا ضعف در پای آسیب دیده یا اختلال در عملکرد روده و مثانه باید خیلی زود به اورژانس مراجعه شود. همچنین استفاده از خدمات پرستار بیمار در این راستا می‌تواند مفید باشد.

ماساژ برای درد سیاتیک
معمولا چاره درد سیاتیک، صبوری کردن است.

به نقل از سایت mayoclinic:

درد سیاتیک می‌تواند تقریباً در هر نقطه‌ای از مسیر عصبی بدن باشد. به خصوص در مسیر کمر تا باسن، پشت ران و ساق پا قرار دارد.

این درد هم می‌تواند خفیف باشد و هم یک درد سوزناک متفاوت باشد. معمولا مانند یک شوک الکتریکی احساس می‌شود. هنگام سرفه، عطسه یا نشستن طولانی مدت درد سیاتیک بدتر می‌شود. به طورکلی درد در ناحیه سیاتیک فقط یک طرف بدن را درگیر می‌کند.

برخی از افراد همچنین دارای گزگز یا ضعف عضلانی در ساق پاهایشان هستند. در درد سیاتیک ناحیه پا، یک قسمت از پا ممکن است درد داشته باشد، در حالی که قسمت دیگر می تواند احساس بی حسی داشته باشد.

علائم درد سیاتیک

علائم درد سیاتیک می‌تواند گاه‌گداری به‌صورت موقتی بروز کرده و بعد رفع شود. درد سیاتیک معمولا بسیار دردناک یا بسیار شدید و ناتوان کننده است. نوع دقیق علائم به موضع آسیب عصب نخاعی بستگی دارد. برخی از علائم درد سیاتیک در ریشه‌های عصب سیاتیک بروز می‌کند؛ ولی برخی دیگر که متداول‌تر هستند؛ در تمام انواع سیاتیک موجود هستند. رایج‌ترین علائم سیاتیک و علت درد سیاتیک در شب معمولا تنها یک پا را درگیر می‌کنند. این علائم از ناحیه کمر یا باسن به ران پا و سپس کف پا منتشر می‌شوند. سیاتیک ممکن است باعث ایجاد درد در جلو، پشت، بخش داخلی و بیرونی ران و ساق پا شود. از علائم متداول سیاتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. درد

درد سیاتیک ممکن است ادامه‌دار یا متناوب باشد. این درد معمولا به‌صورت سوزش یا درد ناگهانی که تیر می‌کشد؛ بروز می‌کند. معمولا درد پا شدیدتر از درد کمر است. درد پا بیشتر در ناحیه ساق پا بروز می‌کند. بروز درد از مهم‌ترین مواردی است که باعث کم شدن کیفیت خواب می‌شود. با یاد گرفتن روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک می‌توانید از این اتفاق جلوگیری کنید. نحوه خوابیدن برای درد سیاتیک برای رفع علت درد سیاتیک در شب، از اهمیت زیادی برخوردار است.

2. تغییرات حسی

ممکن است در پشت ساق پا احساس بی‌حسی، گزگز، یا سوزن‌سوزن شدن داشته باشید. با یاد گرفتن نحوه خوابیدن برای درد سیاتیک، می‌توانید درد سیاتیک را در شب کنترل کنید.

3. ضعف در درد سیاتیک

ممکن است در ساق یا کف پا احساس ضعف برای شما ایجاد شود. احساس سنگینی در پای آسیب دیده باعث می‌شود که بلند کردن پا از زمین سخت‌تر باشد.

4. درد و آسیب در زمان تغییر وضعیت بدن

از نشانه‌های درد سیاتیک این است که این درد با تغییر وضعیت بدن تغییر می‌کند. تغییر درد سیاتیک در این پروسه می‌توانند شامل کمتر یا بیشتر شدن باشد. تغییر وضعیت یکی از روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک است. تغییر پوزیشن در خواب می‌تواند به کاهش درد سیاتیک کمک کند.

معمولا در زمان نشستن، ایستادن، ایستادن طولانی، خم شدن، چرخش به طرفین، یا سرفه کردن، درد سیاتیک بدتر می‌شود. همچنین در برخی از افراد درد سیاتیک در زمان خوابیدن یا دراز کشیدن، بدتر یا بهتر شود.

روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک
درد سیاتیک ممکن است ادامه‌دار یا متناوب باشد.

علل ایجاد درد سیاتیک

درد سیاتیک معمولا روی زندگی روتین فرد تاثیر سو می‌گذارد و حتی ممکن است باعث شود خواب نیز کیفیت خوبی نداشته باشد و لازم باشد فرد روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک را بشناسد تا بتواند خواب راحتی داشته باشد. رایج‌ترین دلایل بروز درد سیاتیک عبارت‌اند از:

فشار روی عصب سیاتیک ناشی از فتق دیسک در ستون فقرات یا رشد بیش از حد استخوان روی مهره که باعث درد سیاتیک می‌شود. به‌مرور زمان دلایلی مانند تومور یا بیماری‌هایی مانند دیابت، بیماری سیاتیک را ایجاد می‌کنند.

گاهی درد سیاتیک ناشی از تحریک عصب سیاتیک در دوران بارداری است؛ بنابراین درد سیاتیک در بارداری هم نسبتا شایع است. دلایل رایج درد سیاتیک، عبارت‌اند از:

  • فتق دیسک کمر
  • تنگی کانال نخاعی یا آسیب نخاعی
  • سریدن مهره‌های کمری

تشخیص درد سیاتیک

سیاتیک با بررسی معاینات بدنی و سوابق پزشکی تشخیص داده می‌شود. علائم واضح و انجام معاینات اختصاصی به پزشک برای تشخیص کمک می‌کند. گاهی از عکس رادیوگرافی و سایر تست‌ها مانند سی‌تی‌اسکن، ام‌آر‌آی و الکترومایوگرام هم استفاده می‌شود. رایج‌ترین کارهایی که برای تشخیص درد سیاتیک انجام می‌شود؛ عبارت‌اند از:

معاینه و شرح حال پزشکی

از مهم‌ترین مواردی که برای تشخیص درد سیاتیک و در نهایت پیدا کردن روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک به پزشک کمک می‌کند؛ پیدا کردن علت بروز سیاتیک است. در معاینات فیزیکی، موارد زیر بررسی می‌شوند:

  • شیوه نشستن بیمار در نظر گرفته می‌شود. از بیمار خواسته می‌شود که ستون فقرات خود را در جهات مختلف حرکت دهند.
  • راه رفتن بیمار بررسی می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود که راه بروند یا به یک سمت خم شوند.
  • از بیمار خواسته می‌شود که دراز کشیده و پای خود را با زاویه 90 درجه بالا ببرد. در بیمارانی که پارگی دیسک کمر دارند؛ این زاویه به 30 درجه کاهش پیدا می‌کند.
  • از بیمار خواسته می‌شود که روی پاشنه یا پنجه پا راه برود.
  • برخی از رفلاکس‌ها روی بیماران امتحان می‌شود.

به طورکلی برای پیدا کردن علت بیماری گرفتن شرح حال بیمار و معاینات فیزیکی مفید است.

  • رادیوگرافی

گاهی برای تشخیص علت درد کمر و پاها از رادیوگرافی استفاده می‌شود.

  • سی‌تی‌اسکن

سی‌تی‌اسکن می‌تواند برای تشخیص درد پشت، کمر و پاها کمک کننده باشد.

  • ام‌آر‌آی

یکی از اصلی‌ترین ابزار تشخیص درد سیاتیک، ام‌آرآی است. با کمک این روش می‌توانید علت بروز درد سیاتیک را شناسایی کنید. تفکیک این مسئله که دیسک کمر پاره شده است؛ مهره‌ها دچار ساییدگی شده‌اند یا کانال نخاعی تنگ شده است؛ در این روش ساده‌تر خواهد بود.

  • نوار عصب و عضله

دکتر برای اینکه تشخیص بدهد کدام عصب‌ها دچار آسیب شده‌اند و چرا درد به‌وجود آمده است؛ از الکترومیوگرافی استفاده می‌کند. در این روش سوزن‌های کوچک داخل عضلات می‌روند تا میزان آسیب دیدن و آسیب ندیدن آن‌ها توسط نوار عصب و عضله بررسی شود. همچنین مدت زمان ارسال پیام، نشانه‌های مهمی را از درد سیاتیک مشخص می‌کند.

بهترین روش خوابیدن برای درد سیاتیک
گاهی درد سیاتیک ناشی از تحریک عصب سیاتیک در دوران بارداری است

روش‌های کاهش درد سیاتیک

درد سیاتیک معمولا تمام زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در کیس‌هایی که این درد روی کیفیت خواب فرد هم تاثیر می‌گذارد؛ لازم است که در حین درمان روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک را هم یاد بگیرید. به‌این‌ترتیب سیاتیک آسیب کمتری برای فرد ایجاد می‌کند و خواب‌آلودگی و بی‌حوصلگی را در پی ندارد. معمولا با ماساژ سیاتیک در خانه، تمرین برای درد سیاتیک و غیره می‌توان علائم سیاتیک را کاهش داد. از مهم‌ترین روش‌های درمان سیاتیک عبارت‌اند از:

استراحت

روش کلاسیک درمان درد سیاتیک و همچنین یک روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک، استراحت است. استراحت در تخت باعث می‌شود که علائم و نشانه‌های سیاتیک کمتر شده و تحمل طول دوره سیاتیک ساده‌تر خواهد بود. استراحت و البته آشنایی با نحوه خوابیدن برای درد سیاتیک راهکار خوبی برای درمان سیاتیک در خانه است. در طول استراحت از تمرین برای درد سیاتیک و ماساژ سیاتیک در خانه هم استفاده کنید.

مسکن قوی

اولین روش درمان سیاتیک در خانه، مصرف مسکن‌های ضدالتهاب است. همچنین روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک شامل مصرف مسکن‌های مناسب است. از مهم‌ترین مسکن‌هایی که برای درمان سیاتیک کاربرد دارند؛ شامل دیکلوفناک، ملوکسیکام، پروفن، ناپروکسن و سلکوکسیب است. همچنین آمپول کتورولاک برای کاهش التهاب و درد مفید است. مسکن‌ها همچنین در نحوه برخورد با پرخاشگری سالمندان هم کارساز هستند.

ورزش برای درمان درد سیاتیک

تمرین برای درد سیاتیک برای کاهش درد سیاتیک و درمان آن وجود دارد. ورزش همچنین جز روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک هم هست. از مهم‌ترین ورزش‌هایی که به درمان سیاتیک کمک می‌کند؛ عبارت‌اند از:

  1. کشش زانو تا سینه: برای این حالت روی زمین دراز کشیده و زانوها را خم کنید و کف پاها را روی زمین قرار دهید. با کشیدن زانو به داخل سینه می‌توانید درد سیاتیک را کاهش دهید. این حالت را برای 20 تا 30 ثانیه نگه دارید.
  2. کشش آزاد عصب سیاتیک: دراز کشیده و یک بالش زیر سرتان بگذارید. زانوها را خم کرده و یکی از پاها را به‌آرامی به سمت سر صاف کنید و چند ثانیه این حالت را نگه دارید. این حرکت را برای پای دیگر هم تکرار کنید.
  3. مار کبری: کافی است برای این حالت روی شکم دراز کشیده و از کمر به بالا آرام آرام روی دستان خود بلند شوید و یک مانند یک مار کبری روی زمین قرار بگیرید. این حرکت را 8 تا 10 بار تکرار کنید.

درمان درد سیاتیک با پیاده‌روی

اگر به‌دنبال روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک و راهکارهایی برای کاهش درد سیاتیک هستید؛ می‌توانید پیاده‌روی را امتحان کنید. انجام پیاده‌روی در کنار تمرین‌های کششی معرفی شده، بسیار مفید خواهد بود.

درمان درد سیاتیک
شیوه نشستن بیمار در درد سیاتیک در نظر گرفته می‌شود.

درمان قطعی سیاتیک

زمانی که علائم خطر در فرد بروز کند؛ برای درمان به جراحی نیاز دارید. درواقع درمان قطعی برای درد سیاتیک، جراحی است. بیشتر افرادی که درد سیاتیک را تجربه می‌کنند؛ تنها با استراحت و روش‌های درمانی ساده‌تر بهبود پیدا می‌کنند و نیازی به جراحی ندارند؛ اما اگر فرد دچار بی‌حسی اندام، اختلال در عملکرد مثانه و روده و ضعف پا شود؛ معمولا به‌صورت اورژانسی جراحی می‌شود.

درصورتی که به بیماری سیاتیک مبتلا هستید و این بیماری کیفیت خواب شما را تحت تاثیر قرار داده است؛ باید موارد زیر را هم در نظر داشته باشید:

  • از بهترین روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک این است که به پشت بخوابید. یک بالش زیر زانو قرار دهید تا کمی پا به‌طرف بالا آمده و عصب سیاتیک آزاد شود.
  • اگر خوابیدن روی کمر برای شما سخت و ناراحت کننده است؛ می‌توانید به پهلو دراز کشیده و یک بالش هم بین پاهای خود قرار دهید.
  • انتخاب تشک مناسب و بالش راحت هم برای خوابیدن بهتر، برای کسانی که درد سیاتیک دارند؛ مفید است.

نحوه انتخاب بالشت و پتو مناسب برای درد سیاتیک

به جز اینکه باید روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک را یاد بگیرید؛ شما به پتو و بالش مناسب برای کنترل درد این بیماری نیاز دارید. انتخاب بالش و تشک مناسب برای درمان سیاتیک در خانه نیز مناسب است. بالش و تشک شما باید طوری انتخاب شوند که ستون فقرات در یک وضعیت متعادل و طبیعی روی آن قرار بگیرد و از تنش روی عصب سیاتیک جلوگیری شود. از روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک این است که شما بالش و تشک را بر اساس شکل و اندازه بدن انتخاب ‌کنید. برای این منظور به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • انتخاب بالش با ارتفاع و سختی مناسب: ارتفاع بالش باید به‌اندازه‌ای باشد که فاصله بین گردن و شانه را پر کند و سر شما در یک سطح با بدن قرار بگیرد. درصورتی‌که بالش بیش از حد بلند یا کوتاه باشد؛ ممکن است ستون فقرات آسیب دیده و از خط مستقیم خارج شود و باعث ایجاد درد بیشتر شود. همچنین بالش شما باید ابعادی داشته باشد که سر شما را پشتیبانی کند و از فرو رفتن آن جلوگیری کند. اگر بالش بیش از حد نرم یا سفت باشد؛ ممکن است سر به زیر یا بالا کشیده شده و فشار روی عصب سیاتیک ایجاد شود.
  • انتخاب تشک با سختی و الاستیسیته مناسب: سختی تشک باید به‌اندازه‌ای باشد که بدن را حمایت کند و اجازه خم شدن بیش از اندازه ستون فقرات را ندهد. اگر تشک شما بیش از اندازه نرم باشد؛ ممکن است بدن در تشک نفوذ کند و ستون فقرات از شکل طبیعی‌اش خارج شود. سفت بودن بیش از اندازه تشک هم باعث می‌شود که بدن به‌خوبی حمایت نشده و نقاط فشاری ایجاد شود. همچنین تشک باید به اندازه‌ای الاستیک باشد که با تغییرات موقعیت خواب شما هماهنگ شده و از تنش روی عضلات و مفاصل جلوگیری شود.
  • انتخاب بالش و تشک با مواد باکیفیت و مرغوب: بالش و تشک شما باید از موادی تهیه شده باشند که در شما آلرژی ایجاد نکنند و از رطوبت و گرما و حشرات محافظت کنند. اگر بالش و تشک شما از مواد نامناسب ساخته شده باشد؛ ممکن است باعث خارش، سوزش، عفونت یا بوی بد شوند و خواب را مختل کنند. همچنین بالش و تشکی که از مواد باکیفیت ساخته شده باشد؛ طول عمر بالایی داشته و دیرتر دچار پارگی، فرسودگی یا دفرمه شدن می‌شود.

راهکارهای خوابیدن صحیح برای درد سیاتیک

سیاتیک همواره تاثیر زیادی روی کیفیت خواب فرد دارد. برای اینکه بتوانید خواب بهتری داشته باشید؛ لازم است برخی از راهکارها را یاد بگیرید. درصورتی‌که سیاتیک کیفیت خواب شما را تحت تاثیر قرار دهد؛ در طول روز دچار خستگی، بی‌حوصلگی و کاهش تمرکز می‌شوید. نداشتن خواب کافی و مناسب به‌مرور زمان باعث افزایش و شدت درد فرد هم می‌شود. برای جلوگیری از این چرخه مخرب شما به آگاهی از روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک نیاز دارید:

ماساژ برای درد سیاتیک
شما به پتو و بالش مناسب برای کنترل درد سیاتیک و این بیماری نیاز دارید.
  • استفاده از گرما یا سرما: از روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک استفاده از گرما و سرما برای کنترل درد سیاتیک است. این راهکار خون‌رسانی به ناحیه آسیب دیده را افزایش داده و از التهاب و انقباض عضلات جلوگیری می‌کند. برای این منظور استفاده از کمپرس سرد و گرم، پتوهای برقی، کیسه یخ و غیره استفاده کنید و آن‌ها را روی ناحیه آسیب دیده قرار دهید. معمولا گرما برای افرادی که درد مزمن دارند و سرما برای کسانی که درد حاد دارند؛ کاربرد دارد؛ اما شما باید براساس احساس خود گرما یا سرما را انتخاب کنید. به‌عبارتی باید ببینید که از بین گرما یا سرما کدام یک برای شما مناسب‌تر و کارسازتر است.
  • استفاده از داروهای مسکن: داروهای مسکن برای کاهش درد و التهاب کاربرد دارند و شما برای خواب می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. شما می‌توانید از داروهای ضدالتهاب غیرواستروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا آسپرین استفاده کنید. درصورتی که این داروها موثر نبودن؛ پزشک داروهای قوی‌تری مانند ترامادول، گاباپنتین یا پرگابالین را تجویز می‌کند.
  • استفاده از روش‌های طب سنتی: از جمله روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک متدهای طب سنتی است که از درد التهاب سیاتیک می‌کاهد. شما می‌توانید از روش‌هایی مانند طب سوزنی، ماساژ، یوگا و استفاده از فواید مدیتیشن، تای‌چی، چی‌گونگ، آروماتراپی، هومیوپاتی، پیاده‌درمانی یا مگنت درمانی استفاده کنید. یا با یک متخصص طب سنتی مشورت کنید تا روش مناسب را به شما پیشنهاد بدهد.
  • رعایت نظم و اصول خواب: نظم و اصول خواب برای تنظیم ساعت بیولوژیک بدن مفید است و برای خواب شما را آماده می‌کند. بهتر است تلاش کنید که در یک ساعت مشخص بخوابید و در یک زمان مشخص بیدار شود و از خوابیدن در روز خودداری کنید. همچنین باید محیط خواب را تاریک، ساکت و خنک و راحت نگه دارید و از وسایل الکترونیکی مانند تلویزیون، کامپیوتر، گوشی موبایل یا تبلت پیش از خواب استفاده نکنید. درکیس‌هایی که مشکل خواب دارند؛ استفاده از متدهای کمکی مانند موسیقی آرامش‌بخش، نوشیدن چای گیاهی، استفاده از اسپری‌های آرامش‌بخش، مطالعه، موسیقی ملایم و غیره می‌تواند مفید باشد تا ذهن شما آرام شده و خواب راحت‌تری داشته باشید.
  • تغییر پوزیشن خواب: تغییر پوزیشن در خواب می‌تواند برای کاهش درد سیاتیک مفید باشد. برای مثال اگر شما به شکم می‌خوابید و دچار درد شده‌اید؛ بهتر است به پشت یا پهلو بخوابید. تغییر پوزیشن همواره می‌تواند باعث بهتر شدن یا بدتر شدن درد سیاتیک شود.
  • تمرینات کمر: تمرینات کمر و کانال نخاعی برای کاهش سیاتیک مفید است. تمریناتی مانند خم شدن یا رفتن روی توپ و تمرینات کششی برای عضلات پشت پا یا شکم می‌تواند به بهبود شما کمک کند.
  • ماساژ: ماساژ برای کاهش درد سیاتیک و رفع علت درد سیاتیک در شب مفید است. شما می‌توانید به کمک برخی روغن‌های گیاهی و طبیعی این کار را انجام دهید.

طرز نشستن صحیح بیماران سیاتیک

اگر مدت زمان زیادی را در حالت نشسته باقی می‌مانید و احساس می‌کنید که عصب سیاتیک دچار درد شده است؛ علاوه بر اینکه باید نحوه خوابیدن برای درد سیاتیک را بشناسید؛ باید شیوه نشستن را تغییر دهید. برای کاهش درد و کنترل درد سیاتیک، بهتر است موارد زیر در نشستن رعایت کنید:

  • در حالت نشسته، شانه‌ها باید عقب قرار بگیرند: ستون مهره باید در حالت صاف قرار داشته باشد و باسن در قسمت عقب صندلی جای بگیرد.
  • حفظ انحنای پشت بدن: در پشت بدن سه انحنای مختلف وجود دارد. برای حفظ این سه انحنا باید از یک حوله تا شده یا بالش استفاده کنید.
  • توزیع وزن به‌صورت یکسان: بهتر است دقت کنید که وزن بدن به‌طور مساوی در تمام لگن توزیع شده باشد و تنها روی یک سمت بدن جمع نشود.
  • خم کردن زانو: زانو باید در زاویه 90 درجه و کمی بالاتر از لگن قرار بگیرد. کف پاها هم باید روی زمین باشند.
  • حرکت دادن به بدن: هر 30 دقیقه یک بار باید از جا بلند شده  کمی حرکات کششی انجام دهید.
  • تنظیم ارتفاع صندلی: آرنج‌ها باید روی میز یا صندلی قرار بگیرند تا شانه‌ها در حالت ریلکس باشند.
  • اجتناب از نشستن طولانی مدت: نشستن طولانی مدت روی دیسک‌ها و رباط‌های کمر فشار وارد می‌کند. بهتر است بین ساعت‌های کاری استراحت کافی داشته باشید یا از میز کار ایستاده استفاده کنید.

درمان قطعی درد سیاتیک

درد سیاتیک معمولا با صبر و استراحت کردن خودبه‌خود درمان می‌شود. همچنین راهکارهایی مانند ماساژ، استفاده از داروهای مسکن و غیره برای درمان این عارضه مفید است. هرچند در بیشتر کیس‌ها دردهای سیاتیک دوباره عود می‌کنند؛ اما درمان این عارضه ساده و کاهش علائم آن کار چندان دشواری نیست.

درد سیاتیک
درد سیاتیک معمولا با صبر و استراحت کردن خودبه‌خود درمان می‌شود.

چگونگی استراحت در درمان سیاتیک

آشنایی با شیوه استراحت برای درمان سیاتیک و کاستن درد و مشکلات ناشی از سیاتیک از روش‌های مهمی است که در هر شرایط می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. شاید از خودتان بپرسید چرا شیوه استراحت برای درمان سیاتیک مهم است؟ ازآنجایی‌که فشار به عصب سیاتیک، باعث بروز این بیماری می‌شود؛ استراحت یک بخش اساسی از درمان برای کاهش درد و بهبودی عضلات پایین پا و پشت پا است. استراحت همواره یکی از روش‌های درمان کلاسیک درد سیاتیک بوده است. چرا که باعث کاهش فشار و التهاب در ناحیه پشتی بدن و عصب سیاتیک می‌شود.

این فشار می‌تواند برای عصب سیاتیک مضر باشد و دردهای شدید در آینده ایجاد کند. به‌کمک روش‌های مناسب استراحت و روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک  می‌توانید فشار را روی ستون فقرات کاهش دهید. استراحت باعث می‌شود که بدن بهبود پیدا کرده و روند درمان موثرتر واقع شود. شیوه استراحت در درمان بیماری سیاتیک عبارت‌اند از:

  • خوابیدن در وضعیت مناسب روی پشت یا پهلو یا دراز کردن پاها و قرار دادن بالشت زیر سر
  • استفاده از بالش‌های مخصوص سیاتیک
  • استفاده از پشتی‌های مخصوص برای کاهش فشار روی ستون فقرات و عضلات پشت آن
  • استفاده از یخ و حوله مرطوب گرم برای کاهش التهاب و درد
  • انجام برخی تمرینات ورزشی کمر و کانال نخاعی
  • ماساژ عضلات پشتی
  • تمرینات تنفسی به‌خصوص تنفس عمیق

آیا ورزش در کاهش درد سیاتیک مفید است؟

یکی از متدهای درمان سیاتیک، تمرین برای درد سیاتیک است. البته تمرینات ورزشی باید زیر نظر پزشک انجام شوند. چرا که تمرینات غلط می‌تواند به بدتر شدن شرایط بیمار منجر شود. درصورتی‌که تمرینات مناسبی را انتخاب کنید؛ ورزش برای کاهش دردهای سیاتیک مفید است. برای مثال ورزش‌های اروبیکی مانند دو، پیاده‌روی، شنا، دوچرخه‌سواری و بدنسازی می‌تواند برای کاهش درد و بهبود جریان خون در ناحیه آسیب‌دیده مفید باشد. به جز این موارد، یوگا هم با افزایش انعطاف‌پذیری و تقویت عضلات پشتی می‌تواند فشار روی عصب سیاتیک را کاهش داده و به افزایش انعطاف‌پذیری کمک کند.

همچنین تمرین برای درد سیاتیک و تمرینات اصلاحی که در بالا عنوان شد؛ برای درمان سیاتیک مفید است. معمولا از بین ورزش‌هایی که برای بهبود درد سیاتیک در نظر می‌گیرند؛ ورزش‌هایی که فشار را روی کمر افزایش می‌دهند؛ کاهش پیدا می‌کنند. این تمرینات شامل مواردی مانند دراز کشیدن به پشت، برداشتن اجسام سنگین، برخی از حرکات بدنسازی، و برخی حرکات یوگا است.

روش ماساژ سیاتیک در خانه

یکی از روش‌های درمان سیاتیک، ماساژ است. معمولا ماساژ کف پا برای این عارضه انتخاب می‌شود. این روش می‌تواند موقتا درد ناشی از سیاتیک را کنترل کند. همچنین ماساژ لگن، کمر و سایر بخش‌های بدن برای کاهش درد سیاتیک مفید است. از آنجایی که سیاتیک براثر فشار عصبی خفیف تا شدید ایجاد می‌شود؛ معمولا می‌توان با ماساژ این فشار را کاهش داد. از دیگر دلایل شایع سیاتیک گرفتگی کمر است که با ماساژ می‌توان آن را تقلیل داد.

سخن آخر

سیاتیک یک حالت دردناک است که یک یا دو طرف بدن را درگیر می‌کند. این بیماری معمولا خواب فرد را تحت تاثیر قرار داده و باعث می‌شود که فرد کیفیت خواب خوبی نداشته باشد. با توجه به اینکه خواب اهمیت زیادی در زندگی فرد دارد و نداشتن خواب کافی، باعث بی‌حوصلگی و مشکلات سلامتی در طول روز می‌شود؛ لازم است که همواره به دنبال روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک باشید. معمولا برای کنترل درد سیاتیک انتخاب بالش و تشک مناسب مفید است. همچنین انتخاب روش‌های مناسب برای خوابیدن به شما در این زمینه کمک می‌کند. معمولا در انتخاب تشک مناسب برای درد سیاتیک باید به سفتی و نرمی تشک توجه کنید. همچنین ارتفاع بالش برای راحتی و خلاصی از درد سیاتیک مهم است.

سوالات متداول

1. روش درمان درد سیاتیک چگونه است؟

اولین قدم برای درمان درد سیاتیک همچنین آشنایی با روش صحیح خوابیدن برای درد سیاتیک این است که به دکتر ارتوپد و مغز و اعصاب مراجعه کنید.

2. آیا پادرد با درد سیاتیک همراه است؟

پا درد ممکن است یکی از علائم بیماری سیاتیک باشد. درد پا در یک یا دو طرف بدن ایجاد می‌شود و معمولا به شکل سوزن‌سوزن شدن رخ می‌دهد.

3. کمردرد نشانه درد سیاتیک است؟

همیشه کمردرد نشانه سیاتیک نیست؛ اما درد سیاتیک ممکن است با کمردرد یا به شکل کمردرد بروز کند.

4. چه نوع ورزشی برای درد سیاتیک مفید است؟

کشش زانو تا سینه، کشش آزاد عصب سیاتیک و ورزش مار کبری از موثرترین روش های درمانی سیاتیک هستند.

Maryam Aghaeizade
Maryam Aghaeizade
سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
پرستاری در منزل زندگی برتر
درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جهت دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و برای ما ارسال نمایید؛ کارشناسان زندگی برتر اکسین، در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.