سندروم پیش از قائدگی چیست و چه علائمی دارد؟

سندروم پیش از قائدگی چیست

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

PMS مخفف سندرم پیش از قاعدگی است. این کلمه به ترکیبی از علائم فیزیکی، احساسی و رفتاری اشاره دارد که بسیاری از افراد در روزها یا هفته‌های منتهی به دوره قاعدگی خود تجربه می‌کنند. PMS معمولا در اواخر مرحله لوتئال چرخه قاعدگی رخ می‌دهد و با شروع قاعدگی از بین خواهد رفت. علت دقیق PMS به طور کامل شناخته نشده است، اما اعتقاد بر این است که نوسانات هورمونی، به ویژه در سطح استروژن و پروژسترون، در این امر نقش دارند. در این مطلب قصد داریم نگاهی به علائم سندرم پیش از قائدگی بیندازیم؛ با ما همراه باشید.

هر آنچه نیاز است درباره سندروم پیش از قائدگی بدانید

pms چیست؟ PMS یک بیماری بسیار شایع است که بسیاری از زنان در سنین باروری را تحت تاثیر قرار می‌دهد و نیاز شدید به پرستاری بیمار در این شرایط وجود دارد. علل سندرم پیش از قائدگی مشخص نیست، اما اعتقاد بر این است که تغییرات هورمونی در طول چرخه قاعدگی، در ایجاد آن نقش دارند. علائم PMS می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و از خفیف تا شدید متغیر باشد. در حالی که علائم خاص ممکن است برای هر فردی متفاوت باشد، معمولا علائم مشابه آن نوسانات خلقی، تحریک پذیری، نفخ، حساس شدن سینه‌ها، خستگی، میل به غذا و تغییر در الگوهای خواب است. به یاد داشته باشید که PMS بخشی طبیعی از چرخه قاعدگی است و معمولا با شروع قاعدگی خود به خود برطرف می‌شود.

همچنین بخوانید: بیماری اسکلرودرما چیست و روش های مراقبت از بیمار مبتلا که پرستار بیمار باید بداند

نشانه های سندرم پیش از قاعدگی یا PMS

علائم سندرم پیش از قاعدگی (PMS) می‌تواند از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد، اما علائم رایج آن، عبارتند از:

  • تغییرات خلقی: احساس تحریک پذیری، اضطراب، افسردگی یا تجربه نوسانات خلقی.
  • علائم فیزیکی: حساس شدن سینه‌ها، نفخ، خستگی، سردرد، دردهای عضلانی، درد مفاصل و تغییر در اشتها.
  • علائم عاطفی: افزایش حساسیت، احساس سرگیجه، تحریک پذیری و مشکل در تمرکز.
  • تغییر در الگوی خواب: بی خوابی یا خواب آلودگی مفرط.
  • میل به غذا یا تغییر در اشتها: ولع خوردن انواع خاصی از غذا یا افزایش گرسنگی.
  • احتباس آب: احساس نفخ یا افزایش وزن به دلیل احتباس مایعات.

توجه داشته باشید که شدت و مدت علائم PMS می‌تواند متفاوت باشد. اگر علائم به طور قابل توجهی با زندگی روزمره تداخل داشته باشد یا باعث ناراحتی شود، توصیه می‌شود برای ارزیابی و گزینه‌های درمانی بالقوه با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

سندروم پیش از قائدگی
اضطراب، افسردگی یا تجربه نوسانات خلقی از نشانه های سندروم پیش از قائدگی است.

تشخیص pms چگونه است؟

تشخیص سندرم پیش از قاعدگی (PMS) معمولا شامل ارزیابی جامع علائم و الگوهای قاعدگی شما است. در حالی که هیچ آزمایش پزشکی خاصی برای تشخیص قطعی PMS وجود ندارد، متخصصان مراقبت‌های بهداشتی برای تشخیص به معیارهای خاصی تکیه می‌کنند. در اینجا یک مرور کلی از روند تشخیصی را دنبال می‌کنیم:

  • ردیابی علائم: ثبت علائم خود در چند دوره قاعدگی می‌تواند مفید باشد. علائم خاص، شدت، مدت و زمان آن را در رابطه با چرخه قاعدگی خود یادداشت کنید. این اطلاعات به ارزیابی همخوانی علائم با الگوهای PMS کمک می‌کند.
  • معیارهای علائم: طبق گفته کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان (ACOG)، برای تشخیص PMS، باید علائم فیزیکی و عاطفی خاصی را در مرحله قبل از قاعدگی تجربه کنید. این علائم باید به اندازه کافی قابل توجه باشد تا در زندگی روزمره شما اختلال ایجاد کند و ظرف چند روز پس از شروع قاعدگی کاهش یابد.
  • حذف سایر شرایط: برای متخصص مراقبت‌های بهداشتی مهم است که سایر بیماری‌های زمینه‌ای پزشکی یا روانی که می‌توانند علائم مشابهی ایجاد کنند را بررسی و آن‌ها را رد کند. این شرایط ممکن است شامل افسردگی، اختلالات اضطرابی، اختلالات تیروئید و برخی بیماری‌های مزمن باشد.

ارتباط صادقانه با پزشک در مورد علائم شما برای تشخیص دقیق بسیار مهم است.

همچنین بخوانید: جراحی لاپاراسکوپی: هر آنچه برای مراقبت از بیمار جراحی شده با این روش لازم است بدانید؟

زمان مراجعه به پزشک متخصص زنان

در صورتی که علائم شما شدید شده یا بسیار آزاردهنده وغیرمعمول شدند، لازم است که به پزشک متخصص زنان مراجعه کنید. در این شرایط، معمولا از درمان‌های کنترل‌کننده و نگهدارنده برای تسکین سندرم و علائم آن استفاده می‌شود. به علاوه گاهی اوقات ممکن است مشکلات بیشتر و جدی‌تری وجود داشته باشد.

چگونه علائم PMS با نزدیک شدن به دوره یائسگی زن تغییر می‌کند؟

توجه داشته باشید که وقتی صحبت از سندرم پیش از قاعدگی (PMS) می‌شود، تجربه هر زنی می‌تواند متفاوت باشد. با این حال، با نزدیک شدن یک زن به یائسگی که پایان دوره‌های قاعدگی و پایان سال‌های باروری است، ممکن است تغییراتی در علائم PMS ایجاد شوند. در ادامه این علائم را بررسی می‌کنیم:

  • پریودهای نامنظم: با نزدیک شدن به یائسگی، چرخه‌های قاعدگی ممکن است نامنظم شوند. این می‌تواند منجر به علائم PMS نامنظم یا به طور کلی عدم وجود PMS شود.
  • نوسانات خلقی: برخی از زنان ممکن است در مرحله قبل از قاعدگی دچار نوسانات خلقی شوند، اما ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی، تغییرات خلقی شدیدتر یا مکرر باشند.
  • علائم فیزیکی: علائمی مانند حساسیت سینه، نفخ و گرفتگی ممکن است با تغییر سطح هورمون‌ها در طول یائسگی کاهش یافته یا ناپدید شوند. با این حال، تفاوت‌های فردی وجود دارد.
  • تغییرات عاطفی: زنانی که به یائسگی نزدیک می‌شوند ممکن است تغییرات عاطفی از جمله تحریک پذیری، اضطراب یا غمگینی را تجربه کنند. این احساسات می‌توانند تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار گیرند، اما ممکن است همیشه مستقیماً با PMS مرتبط نباشند.

به یاد داشته باشید که یائسگی یک فرآیند طبیعی است و علائم PMS می‌تواند از زنی به زن دیگر بسیار متفاوت باشد.

 سندرم پیش از قاعدگی در زنان
وقتی صحبت از سندرم پیش از قاعدگی می‌شود، تجربه هر زنی می‌تواند متفاوت باشد.

اگر در مورد علائم خود نگران هستید یا ناراحتی قابل توجهی را تجربه می‌کنید، ایده خوبی است که برای مشاوره و راهنمایی شخصی با یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی مشورت کنید.

سخن پایانی

در این مطلب از موسسه پرستاری زندگی برتر دیدیم که سندرم پیش از قائدگی چیست و چه علائمی دارد. این سندرم در برخی از افراد با شدت زیاد خود را نشان داده و بعضی دیگر از بانوان، هیچ علائم و نشانه‌هایی از آن را تجربه نمی‌کنند. شما چه تجربه‌ای در این باره دارید؟ از دید شما، نشانه های سندرم پیش از قائدگی چیست؟ حتما نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص پرستار در منزل با کارشناسان خبره مجموعه تماس حاصل فرمایید.


سوالات متداول

مفهوم pms چیست؟

Pms یا سندرم پیش از قائدگی، به اختلالاتی گفته می‌شود که خود را به شکل تغییرات خلقی و جسمی نشان می‌دهد.

علل سندرم پیش از قائدگی چیست؟

علت این سندرم مشخص نیست و تنها به تغییرات هورمونی در دوران پریود زنان مرتبط دانسته شده است.

داروهای مناسب کنترل سندروم پیش از قائدگی کدامند؟

معمولا استفاده از داروهای مسکن چون استامینوفن و همینطور داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی پیشنهاد می‌شوند.

درمان خانگی سندرم پیش از قاعدگی چیست؟

ماساژ کمر با روغن زیتون، انجام ورزش سبک و هوازی، کاهش مصرف نمک و نوشیدن آب و مایعات به اندازه کافی در تسکین و درمان سندروم pms کمک کننده هستند.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان