در شغل پرستاری مفاهیم و عبارات مختلفی وجود دارد که نشان دهنده وظایف آنهاست و هر کدام باید دارای تجربیات مخصوص به خود باشند. حتی حقوق پرستاران و قوانینی که در موردشان وجود دارد نیز در هر مورد متفاوت است. در این مطلب میخواهیم به شما بگوییم که معنی پرستار آنکال چیست؟ نحوه محاسبه حق پرستار آنکال چگونه است و چه قوانینی برای آنها وجود دارد؟
معنی پرستار آنکال چیست؟
خدمات آنکالی، به خدمات مستمری گفته میشود که با کیفیت بالا و در ساعات مختلف شبانهروز و مناطق مختلف در دسترس هستند. بنابراین پرستار آنکال در پزشکی به فردی گفته میشود میتواند خارج از شیفت وظیفه خود و طبق برنامه زمانی که از قبل تعیین شده، برای انجام وظایف پرستاری که از سمت بالا دستانش دریافت میکند، در بیمارستان حضور پیدا کرده و در دسترس باشد. برنامهای که برای پرستار آنکال در نظر گرفته میشود، به صورت 24 ساعته در بیمارستان بوده و باعث اطمینان از ارائه خدمات و مراقبت مستمر بیماران توسط این افراد در هر زمان از شبانه روز خواهد بود و یا می توانید برای استخدام پرستار در منزل با مشاورین مرکز زندگی برتر در تماس باشید.
وظایف پرستار آنکال
به طور کلی یک پرستار آنکال باید به طور کامل در تمام ساعاتی که شیفت میایستد، در دسترس باشد، بنابراین میتوانیم وظایف پرستار آنکال را به صورت زیر تعریف کنیم:
- پرستار آنکال باید در تمام شرایط و ساعات در دسترس باشد و در مدت زمان کوتاهی که معمولا 30 دقیقه است، نزد فردی که نیازمند درمان است رسیده و مراحل مورد نیاز برای برطرف کردن مشکل او را انجام دهد.
- ارائه شرح حال همه بیماریان مراجعه کننده به پزشک آنکال، وظیفه دیگر پرستار در این شیفت است.
- پرستار آنکال باید در مدت زمان شیفت خود داخل بیمارستان، به افرادی که به اورژانس میآیند هم رسیدگی کند.
- مدیریت دارو: تجویز و مدیریت داروها برای بیماران تحت مراقبت، به ویژه در مواقع اضطراری، یکی دیگر از وظایف مهم این پرستاران است.
-
پشتیبانی و آموزش به بیماران و خانوادهها: پرستار آنکال باید بتواند به بیماران و خانوادههایشان در مورد وضعیت سلامت و درمانها اطلاعات لازم را ارائه دهد و در صورت نیاز، آموزشهای لازم را در زمینه مراقبتهای بعد از درمان ارائه کند.
-
همکاری با تیم پزشکی: برقراری ارتباط مؤثر و همکاری با پزشکان و سایر اعضای تیم درمانی برای ارائه بهترین مراقبت ممکن به بیماران از دیگر مسئولیتهای پرستار آنکال است.
-
سازماندهی و نظارت بر روند درمان: پرستار آنکال باید روند درمان بیماران را سازماندهی کرده و در صورت نیاز، تغییرات لازم را در برنامه درمانی اعمال کند.
-
مراقبتهای پیشگیرانه: انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز عوارض و بهبود کیفیت زندگی بیماران، از دیگر وظایف مهم این پرستاران محسوب میشود.
قانون پرستار آنکالی
پرستاران آنکال باید به قوانینی که برایشان تعریف میشود، پایبند بوده و از آنها آگاهی کافی داشته باشد. موارد زیر جزو قانون پرستار آنکالی است:
- نباید برای پرستاران آنکال شیفتهایی در روزهای متوالی و پشت سر هم در نظر گرفته شود.
- پرستار آنکال هر بخش باید از افرادی که در همان بخش مشغول به کار هستند، انتخاب شوند و تنها در صورت کمبود نیرو امکان انتخاب از دیگر قسمتهای بیمارستان وجود دارد.
- یک پرستار آنکال که در بیمارستانی مشخص فعال است، نباید در زمان آنکالی خود شیفت آنکالی را در بیمارستان دیگری داشته باشد.
- عدم حضور پرستار آنکال بدون هماهنگی قبلی منجر به تذکر شفاهی و در صورت تکرار مراحل جدیتری را در پی خواهد داشت.
- پرستاران نمیتوانند در شیفت اصلی خود، آنکال باشند.
- برای هر پرستار آنکال در پزشکی تعداد خاصی آنکالی در نظر گرفته میشود که معمولا برابر با 5 شیفت شب یا 10 شیفت صبح و عصر در یک ماه است. البته این زمانها ممکن است بسته به بیمارستان و نیروهایی که در آن مشغول به کار هستند، متفاوت باشد.
نحوه محاسبه حق پرستار آنکال
حقوق یک پرستار آنکال در قانون کار، براساس سختی های شغل پرستاری به صورت اضافه کاری محاسبه میشود. حقوق یک پرستار آنکال در قانون کار، به صورت اضافه کاری محاسبه میشود. اگر پرستاران آنکال را انتخاب کرده باشد، این حقوق بر اساس ساعاتی که موظف هستند خدمت کنند، محاسبه میشود. در صورت عدم فراخوان، حقوق برای پرستار آنکال در هر سه ساعت، معادل 1 ساعت است.
چگونگی انتخاب پرستار آنکال در پزشکی
قوانین خاصی در انتخاب یک پرستار آنکال وجود دارد. در واقع تنها پرستارانی میتوانند درخواست آنکالی بدهند که ارزیابی عملکردشان باعث دریافت امتیاز مثبت شده باشد. او باید به تماسهایش پاسخگو باشد و زمانی که فراخوانده شده در مکان مورد نظر حضور داشته باشد. همچنین پرستار آنکال در پزشکی باید در برنامههای شیفت آنکالی فعال بوده و در آنها شرکت کند. به جزو این، مواردی مانند انتقال بیماران یا اعزام آنها، رضایت بیماران و … هم جزو امتیازات مثبت یک پرستار به حساب میآید. البته امتیازدهی توسط رئیس بیمارستان، مدیر خدمات پرستاری، سوپروایزر بالینی و سرپرستار نیز با ضرایب مشخص را هم باید به عملکرد پرستاران اضافه کنیم. در نهایت اگر امتیاز کل یک پرستار آنکال بیمارستان بالاتر از 80 درصد باشد، در اولویت انتخاب قرار میگیرد.
آیا پرستار آنکال در قانون کار، باید به اجبار این شیفت را قبول کند؟
اجباری برای آنکه یک پرستار آنکال بیمارستان در زمانی مشخص در محل حضور داشته باشد، وجود ندارد. به جز این هر فردی نمیتواند به عنوان پرستار آنکال انتخاب شود و باید امتیاز کافی را از نظر عملکرد خود دریافت کرده باشد. بنابراین هر پرستاری که به تازگی کار خود را آغاز کرده، نمیتواند در لیست افرادی که برای آنکالی در نظر گرفته میشوند، قرار گیرد.
کلام آخر
پرستار آنکال بیمارستان باید در تایمی که عنوان شده در دسترس باشد تا در مواقع لزوم بتواند به بیماران و مراجعه کنندگان پاسخ دهد. از آنجاییکه فراخوانی این افراد برای شیف آنکال، حقوق خوبی را برایشان در پی خواهد داشت، اغلب پرستاران سعی میکنند تا با تلاش خود بتوانند امتیاز بالایی را دریافت کرده و در نتیجه خود را در لیست انتخاب شدهها قرار دهند. در این مطلب از مرکز خدمات پرستاری زندگی برتر با شرایط پرستار آنکال و پرستار آنکال در قانون کار به صورت کلی آشنا شدیم. امیدوارم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.
سوالات متداول
1. آیا شیفت پرستار آنکال اجباری است؟
2. چگونه پرستار آنکال را انتخاب میکنند؟
3. نحوه محاسبه حق پرستار آنکال چگونه است؟
حقوق یک پرستار آنکال در قانون کار، به صورت اضافه کاری محاسبه میشود. اگر پرستاران آنکال را انتخاب کرده باشد، این حقوق بر اساس ساعاتی که موظف هستند خدمت کنند، محاسبه میشود.