آنفولانزا در نوزادان: علل ،علایم ،روش های پیشگیری و درمان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آنفولانزا INFLUENZA (FLU) می تواند برای همه نوزادان حتی نوزادان سالم خطرناک باشد. نوزادان 6 ماه به بالا هر سال به واکسن آنفولانزا احتیاج دارند. این واکسن به محافظت از کودکان در برابر مشکلات جدی سلامتی کمک می کند.

در خصوص نوزدان کوچکتر لازم است والدین ، ​​سایر اعضای خانواده و مراقبان هر سال واکسن آنفلوآنزا تزریق نمایند تا از نوزادانی که برای دریافت واکسن بسیار کوچک هستند محافظت کند.

علائم و نشانه های آنفولانزا شامل بدن درد ، لرز ، سرفه ، خستگی ، تب ، سردرد ، آبریزش یا گرفتگی بینی ، گلودرد ، استفراغ و اسهال است.

اگر فکر می کنید نوزاد شما مبتلا به آنفولانزا است ، بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید. درمان سریع می تواند از عوارض جدی آنفولانزا جلوگیری کند.

آنفولانزا چیست؟

علل آنفولانزا
آنفولانزا ویروسی است که می تواند باعث بیماری های جدی شود.

آنفولانزا ویروسی است که می تواند باعث بیماری های جدی شود. این بیماری چیزی بیشتر از آبریزش بینی و گلودرد است. محافظت از نوزادان و کودکان خردسال در برابر آنفولانزا بسیار مهم است زیرا می تواند آنها را بسیار بیمار کند. در موارد نادر ، آنفولانزا می تواند باعث مرگ شود.

در سال 2017 ، آنفولانزا باعث ثبت رکورد مرگ و میر در کودکان شد. اکثر کودکانی که فوت کردند واکسن آنفلوآنزا دریافت نکرده بودند.

آنفولانزا چگونه منتشر می شود؟

آنفولانزا به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. وقتی فرد مبتلا به آنفولانزا سرفه ، عطسه یا صحبت می کند ، ویروس از طریق هوا پخش می شود.

در صورت تنفس ویروس یا لمس چیزی (مانند اسباب بازی) که حاوی ویروس آنفلوآنزا است و سپس مالدین به بینی ، چشم یا دهان ، نوزاد می تواند به آنفولانزا مبتلا شود.

افراد مبتلا به آنفولانزا ممکن است بتوانند دیگران را از 1 روز قبل از بیمار شدن تا 5 تا 7 روز پس از آن آلوده کنند. افرادی که بسیار مبتلا به آنفولانزا هستند یا کودکان خردسال ممکن است بتوانند آنفولانزا را به مدت طولانی تری منتقل کنند ، به خصوص اگر هنوز علائم داشته باشند.

آیا فرزند شما هر سال به واکسن آنفولانزا نیاز دارد؟

بله / مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (که CDC نیز نامیده می شود) و آکادمی اطفال آمریکا (که AAP نیز نامیده می شود) توصیه می کنند که همه افراد 6 ماه به بالا هر سال واکسن آنفلوآنزا را تزریق کنند.

به خصوص برای کودکان زیر 5 سال مهم است که هر ساله این کار انجام شود زیرا آنها بیشتر از بچه های بزرگتر دچار مشکلات جدی سلامتی ناشی از آنفولانزا می شوند. آنفولانزا می تواند برای همه کودکان حتی کودکان سالم خطرناک باشد.

بهترین راه برای محافظت از کودک در برابر آنفولانزا این است که مطمئن شوید هر سال قبل از فصل آنفولانزا  یعنی قبل از پاییز واکسن آنفولانزا دریافت می کند. البته ممکن است کودک به غیر از فصل آنفولانزا ، در هر زمان از سال به این بیماری مبتلا شود.

دو راه برای دریافت واکسن آنفولانزا برای فرزند شما وجود دارد:

واکسن آنفلوآنزا. کودکان 6 ماه به بالا می توانند واکسن آنفولانزا بزنند.

اسپری بینی آنفولانزا. این یک اسپری مخصوص است که متخصص اطفال در بینی کودک استفاده می نماید . اکثر کودکان 2 سال به بالا می توانند از اسپری بینی آنفولانزا استفاده کنند.

اما توصیه نمی شود که این اسپری برای کودکانی که بیماری های خاصی دارند مانند آسم ، مشکلات قلبی و ریوی یا سیستم ایمنی ضعیفی که او را در برابر عفونت به خوبی محافظت نمی کند، استفاده شود .

اسپری بینی آنفولانزا همچنین برای کودکانی که به مدت طولانی داروهای خاصی مانند آسپیرین مصرف می کنند (که به آن درمان طولانی مدت آسپیرین گفته می شود) توصیه نمی شود.

اولین باری که کودک واکسن آنفولانزا می زند ، دو دوز دریافت می کند تا بهترین محافظت را در برابر آنفولانزا را به او بدهد. و سپس کودک هر سال یک دوز واکسن دریافت می کند. اگر مطمئن نیستید که کدام واکسن برای فرزند شما مناسب است ، از متخصص اطفال مشورت بخواهید.

واکسن آنفولانزا برای اکثر کودکان ، حتی نوزادانی که زودتر از موعد (قبل از هفته 37 بارداری) متولد می شوند ، بی خطر است. اما اگر نوزاد در گذشته نسبت به واکسن آنفولانزا واکنش بدی داشت ، به پزشک اطلاع دهید. ممکن است پزشک بخواهد پس از دریافت واکسن ، کودک را از نزدیک معاینه کند تا واکنش بدن او را بررسی نماید .

اگر کودک به تخم مرغ حساسیت دارد ، قبل از تزریق واکسن با پزشک صحبت کنید تا تصمیم بگیرد که آیا واکسن آنفولانزا برای او مناسب است یا خیر. برخی از واکسن های آنفولانزا از تخم مرغ تهیه می شوند.

ویروس های مختلف آنفولانزا وجود دارد و همیشه در حال تغییر هستند. هر سال یک واکسن آنفولانزا جدید برای محافظت در برابر سه یا چهار ویروس آنفولانزا ساخته می شود که احتمالاً در فصل آینده افراد را بیمار می کند.

با استفاده از واکسن ، محافظت در برابر آنفولانزا حدود یک سال طول می کشد ، بنابراین مهم است که فرزند خود را هر سال واکسینه کنید.  لازم است واکسن را از مراکز پزشکی معتبر یا داروخانه ها ، دریافت کنید.

آیا برخی از کودکان بیشتر از بقیه دچار مشکلات جدی سلامتی ناشی از آنفولانزا می شوند؟

بله . نوزادان و کودکان زیر 5 سال- و به ویژه کودکان زیر 2 سال- بیشتر از کودکان بزرگتر دچار عوارض آنفولانزا می شوند. نوزادان نارس نیز در معرض خطر عوارض جدی آنفولانزا هستند. CDC توصیه می کند که نوزادان نارس با توجه به سن زمانی (زمان تولد) بیشتر واکسن ها از جمله واکسن آنفولانزا را دریافت کنند.

حتی اگر نوزادی کوچک به دنیا بیاید یا وزن کمی داشته باشد ، می تواند واکسن خود را همزمان با سایر نوزادان هم سن خود دریافت کند. کودکان مبتلا به بیماری های مزمن و مواردی مانند آسم ، بیماری قلبی یا اختلالات خونی نیز در معرض خطر عوارض آنفولانزا هستند.

آنفولانزا چه مشکلاتی برای سلامتی کودکان ایجاد می کند؟

عوارض آنفولانزا در کودکان زیر 5 سال عبارتند از:

بدتر شدن بیماری مزمن مانند بیماری قلبی یا آسم

مشکلات مغزی مانند انسفالوپاتی که هر نوع بیماری مغزی است که بر ساختار مغز یا نحوه عملکرد مغز تأثیر می گذارد.

کم آبی بدن این بدان معناست که آب کافی در بدن کودک وجود نخواهد داشت .

پنومونی. این عفونت در یک یا هر دو ریه است.

مشکلات سینوسی و عفونت گوش. سینوس ها فضاهای خالی هوایی درون استخوان های اطراف بینی هستند. عفونت سینوسی می تواند زمانی رخ دهد که مایع در سینوس ها جمع شود.

مرگ. عوارض آنفولانزا گاهی اوقات منجر به مرگ می شود ، اما این مورد نادر است.

علائم و نشانه هایی که نوزاد مبتلا به آنفولانزا شده است چیست؟

اگر نوزاد دارای هر یک از این علائم و نشانه های آنفولانزا است ، فوراً با پزشک اطفال تماس بگیرید یا او را نزد پزشک ببرید:

خستگی زیاد یا خواب آلودگی

سرفه کردن

تب (100 درجه فارنهایت یا بالاتر) ، لرز یا لرزش بدن. همه آنفلوانزا تب ندارند.

سردرد ، یا درد عضلات یا بدن

آبریزش یا گرفتگی بینی

گلو درد

استفراغ یا اسهال

علایم آنفولانزا اغلب به سرعت ظاهر می شود. تب و اکثر علائم و نشانه های دیگر می تواند یک هفته یا بیشتر طول بکشد. در حالی که نوزاد نمی تواند به شما بگوید چه احساسی دارد ، نوزادانی که آنفولانزا دارند اغلب بیمارتر ، بی حال تر و ناراحت تر از نوزادانی هستند که سرماخوردگی دارند.

اگر نوزاد حتی در صورت تزریق واکسن آنفولانزا به آنفولانزا مبتلا است ، با پزشک تماس بگیرید.

خطر آنفولانزا
آنفولانزا به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.

اگر کودک دارای هر یک از این علائم است ، او را به اورژانس بیمارستان ببرید:

گریه زیاد که آرام نشود

رنگ مایل به آّبی لب یا صورت

بیماریهای مزمن مانند آسم بدتر شده باشد

تنفس سریع ، مشکل در تنفس ، درد قفسه سینه

تب در نوزادان زیر 12 هفته ، تب بالای 104 درجه فارنهایت در نوزادان یا کودکان بزرگتر ، یا تب همراه با بثورات پوستی

تب یا سرفه که بهتر می شود اما پس از آن دوباره برمی گردد و بدتر می شود

داشتن تشنج. تشنج زمانی است که تمام بدن یا قسمتهای بدن بدون کنترل حرکت می کنند.

عدم نوشیدن مایعات کافی یا عدم تولید ادرار به اندازه معمول. اگر کودک شما به مدت 8 ساعت ادرار نمی کند ، دهانش خشک است یا هنگام گریه اشک نمی ریزد ، ممکن است دچار کم آبی شده باشد.

بیدار نشدن یا هوشیار نبودن یا عدم برقراری ارتباط با شما هنگام بیداری

درد شدید عضلانی. ممکن است آنقدر شدید باشد که کودک نتواند راه برود.

استفراغ شدیدی  که متوقف نمی شود

آنفولانزا در نوزادان و کودکان چگونه درمان می شود؟

پزشک ممکن است داروی ضد ویروسی برای پیشگیری یا درمان آنفولانزا تجویز کند. ضد ویروس دارویی است که عفونت های ناشی از ویروس ها را از بین می برد.

آنتی ویروس ها می توانند آنفولانزای نوزاد را ملایم تر کرده و به کودک کمک کنند تا سریعتر احساس بهتری داشته باشد. داروهای ضد ویروسی همچنین می توانند از عوارض جدی آنفولانزا مانند عفونت ریه به نام ذات الریه جلوگیری کنند.

داروهای ضد ویروس در صورت استفاده در عرض 2 روز پس از داشتن علائم ، بهترین عملکرد را خواهد داشت . همه کودکان زیر 5 سال در معرض خطر بالای ابتلا به آنفولانزا هستند ، به ویژه کودکان زیر 2 سال. کودکانی که زودرس متولد شده اند یا دارای بیماریهای مزمن مانند آسم یا بیماری سلول داسی شکل هستند نیز در معرض خطر زیادی هستند.

سه دارو در ایالات متحده برای پیشگیری یا درمان آنفولانزا در کودکان تأیید شده است:

Oseltamivir (Tamiflu®) برای کودکان تا 2 هفته. این دارو به صورت کپسول یا مایع عرضه می شود.

Zanamivir (Relenza®) برای کودکان حداقل 5 سال. این دارو پودری است که کودک از طریق دهان استنشاق می کند. برای افرادی که مشکلات تنفسی دارند مانند آسم توصیه نمی شود.

پرامیویر (Rapivab®) برای کودکان حداقل 2 سال. این دارو از طریق سوزن به ورید (که IV نیز نامیده می شود) تزریق می شود.

اگر فرزند شما آنفولانزا دارد ، به او کمک کنید تا استراحت زیادی داشته باشد و مایعات فراوان بنوشد. شاید او نمی خواهد زیاد غذا بخورد. سعی کنید به او وعده های غذایی کوچک بدهید تا بدنش ضعیف نشود .

اگر کودک دچار تب شده است  از پزشک بپرسید که آیا می توانید مقداری استامینوفن نوزاد یا کودکان (Tylenol®) یا ایبوپروفن (Motrin® یا Advil®) را به او بدهید.

بدون مشورت با پزشک هرگز به کودک آسپرین ندهید. آسپرین می تواند باعث اختلال نادر اما تهدید کننده زندگی در کبد به نام سندرم ری در کودکان مبتلا به بیماریهای خاص مانند سرماخوردگی ، آنفولانزا و آبله مرغان شود.

اگر کودک شما سرفه می کند یا سرماخوردگی دارد ، به او داروهای سرفه و سرماخوردگی بدون نسخه ندهید. متخصصان می گویند این داروها می توانند مشکلات سلامتی جدی برای کودکان ایجاد کنند. قبل از دادن هر نوع دارویی به نوزاد ، با پزشک او مشورت کنید.

مرکز پرستاری زندگی برتر اکسین  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.


سوالات متداول

طرحواره پیدا نشد.
Maryam Aghaeizade
Maryam Aghaeizade
سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جهت دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و برای ما ارسال نمایید؛ کارشناسان زندگی برتر اکسین، در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.