عفونت چشم در نوزادان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

دوران نوزادی و کودکی را می توان حساس ترین دوران زندگی انسان دانست. چرا که بخاطر سیستم دفاعی ضعیف، بدن استعداد دریافت اکثر بیماری ها را دارد. یکی از بیماری های شایع در میان نوزادان عفونت چشم می باشد. عامل ویروس یا باکتری موجب بروز این بیماری می باشد. در مورد خطری که این بیماری برای نوزاد ممکن است بوجود بیاورد بایستی اطلاعاتی هر چند جزئی در اختیار والدین قرار گیرد. در مقاله پیش رو در مورد عفونت چشم در نوزادان توضیحاتی خواهیم داد.

عفونت چشم نوزاد چیست؟

التهاباتی که ناحیه جداره چشم و اطراف آن برای نوزاد بوجود می آید عفونت چشم می نامند. همانگونه که گفته شد منشاء این التهابات ممکن است ویروس و یا باکتری باشد‌. بخاطر حساس بودن چشم خصوصا در نوزادان به راحتی بوجود می آید. نوزادان دز زمانی که مبتلا به سرما خوردگی می شوند امکان مبتلا شدن به عفونت چشم در آنان بسیار زیاد می باشد و نکته مهم این که عفونت های ویروسی واگیردار بوده و به راحتی قابل انتقال می باشند. در صورتی که احتمال انتقال عفونت های باکتریائی وجود ندارد. نکته اساسی این که بخاطر حساس بودن چشم به عنوان یکی از اعضای مهم بدن در صورت بروز هر گونه عفونت و ناراحتی چشم در نوزاد حتما به پزشک اطفال مراجعه کنید.

علائم عفونت چشم در نوزادان

این علائم در نوزادان ممکن است به صورت های زیر خود را نشان دهد:

  • ترشح زرد یا سبز چرک و عفونت در چشم و کناره های آن
  • چسپیده شدن پلک چشم نوزاد موقع بیدار شدن از خواب
  • بازگشت دوباره این ترشحات در طول شبانه روز بعد از پاک نمودن چشم نوزاد

همانگونه که قبلا نیز  گفته شد عفونت چشم در نوزاد دو حالت دارد. ویروسی و باکتریایی که در هر دو حالت چشم نوزاد دچار تورم می گردد.

عفونت چشم در نوزادان و تورم ویروسی

در مورد تورم ویروسی و عفونت چشم در نوزاد بایستی گفت که بروز نشانه در قسمت سفیدی چشم است. ترشحات چشم به صورت اشک زیاد می شود. اما چرک و عفونتی دیده نمی شود.

عفونت باکتریایی

تورم باکتریایی در چشم نوزاد به صورت پلک های چسپیده به هم خود را نشان می دهد. این چسپیدگی پلک نوزاد بخاطر وجود چرک در چشم می باشد که بعد از خوابیدن خود را نشان می دهد. تورم باکتریایی در یک یا هر دو چشم ممکن است خود را نشان دهد.

مراجعه به پزشک متخصص اطفال

همانگونه که گفته شد بخاطر اهمیت و حساسیت این عضو از بدن در نوزادان در صورت بروز علائم گفته شده در عفونت چشم در نوزادان در زمان درمان بیش از سه الی چهار روز طول بکشد حتما به پزشک متخصص اطفال مراجعه گردد.

  • در صورتی که چشم قرمز و اطراف آن دچار تورم گردیده و همراه با درد باشد.‌
  • در صورتی که در بینایی چشم کودک مشکلی بوجود بیاید
  • اگر نوزاد دچار ضعف و یا تب گردد.
  • نکته مهم دیگر برای مراجعه به متخصص اطفال زمانی است که ترشحات غلیظی در چشم نوزاد مشاهده گردد بخاطر این که ممکن است مجاری اشک بسته شود.

نکات ویژه والدین

در مورد عفونت چشم در نوزادان نکته مهمی که والدین بایستی در نظر بگیرند این مسئله مهم می باشد که ممکن است ناراحتی چشم نوزاد بخاطر وجود ذرات ریز مانند گرد و غبار و یا خاک، ماسه و خاک اره در جسم باشد. این ذرات معمولا در قسمت بالای چشم و زیر پلک بالا گیر می کنند. این نوع عفونت با استفاده از قطره چشمی آنتی بیوتیک کنترل می گردد. اما برای درمان قطعی حتما بایستی ذره موجود در چشم توسط پزشک متخصص اطفال خارج گردد.

درمان عفونت چشم نوزادان

اولین مرحله درمان عفونت چشم در نوزادان شستشوی با احتیاط چشم های او می باشد. بهترین روش پنبه نگهداری شده در آب ولرم شستشو داده شده است. این کار را چندین بار در روز انجام دهید.

هنگام مراجعه به پزشک  اطلاعاتی را در اختیار شما قرارمی دهد که در کنار درمان بایستی بکار گرفته شود.

معمولا پزشک برای درمان چشم نوزاد از قطره استفاده می کند که والدین بایستی آنرا در چشم نوزاد ریخته و به آرامی مالش دهند. در زمان استخدام پرستار کودک باید این موارد  را نیز به اطلاع او برسانید.

اطلاعاتی که پزشک در اختیار والدین قرار می دهند مربوط به کارهای جانبی در خانه می باشد مانند شستشوی چشم با آب ولرم، استفاده از چای ولرم، کمپرس آب گرم برای کمتر نمودن تورم چشم.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان