روش مراقبت و پرستاری از بیماران التهاب روده

روش مراقبت و پرستاری از بیماران التهاب روده

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

التهاب را می‌توان واکنش بدن در برابر آسیب‌های فیزیکی یا برخی از بیماری‌ها نامید. علاوه بر این التهاب زمانی رخ می‌دهد که فرد دچار استرس و اضطراب شدید شده باشد. از طرف دیگر می‌توانیم التهاب را یک عارضه در برابر تب تعریف کنیم. در واقع زمانی که دستگاه ایمنی بدن‌تان احساس خطر کند، برای محافظت هر چه بیشتر از شما بدن را وادار به التهاب می‌کند. این در حالی است که حتی وقتی به طور ناگهانی دست خود را می‌برید، بافت پیرامون محل زخم ملتهب می‌شود. همه این نوع اتفاقات زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بدن احساس خطر کند. در این مقاله از موسسه پرستاری زندگی برتر قصد داریم تا در مورد انواع بیماری‌های التهابی صحبت کنیم. علاوه بر این مواردی همچون علائم، دلایل وجود بیماری التهابی و هم‌چنین طول عمر بیماران خود ایمنی را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

نحوه مراقبت از بیمار التهابی

وقتی فرد به یک بیماری عفونی مبتلا می‌شود یا این که سیستم ایمنی بدن او به اشتباه به سلول‌ها و بافت‌های بدن حمله کند، دچار بیماری‌های خودایمنی و التهابات مزمن یا حاد خواهد شد. بیماری‌های التهابی با توجه به این که سیستم ایمنی بدن، بافت کدام اندام را مورد حمله قرار دهد، انواع مختلفی دارند. انواع بیماری‌های التهابی عبارتند از التهاب روده در دستگاه گوارش، التهاب مفاصل، التهاب دندان، التهاب تنفسی و التهاب قلب. در مورد نحوه مراقبت از بیمار التهابی این نکته را باید در نظر داشت که با توجه به نوع و همچنین شدت التهابات در بدن، نحوه درمان آن متفاوت خواهد بود.

در واقع نوع التهاب و میزان شدت آن در نحوه پرستاری بیمار التهابی برای تجویز دارو و همچنین روش تغذیه مناسب تاثیر خواهد داشت. استفاده از داروهای ضدالتهابی به همراه یک رژیم غذایی مناسب باعث می‌شود تا بیمار روند بهبود خود را در شرایط بهتری سپری کند. علاوه بر این مصرف مکمل‌های گیاهی یکی دیگر از عوامل موثر در درمان این نوع از بیماری‌ها موثر هستند. البته مصرف مکمل‌های گیاهی باید برای مدت طولانی انجام شود و نتیجه گرفتن از آن‌ها زمان زیادی لازم دارد. به طور کلی گیاهان زیر می‌تواند در کاهش و درد ناشی از التهابات بدن موثر باشد:

  • چای سبز
  • زنجبیل
  • زردچوبه
  • کندر
  • زوفا
  • گیاه پنجه گربه
  • شاهدانه

در ادامه می‌خواهیم یکی از پرتکرارترین سوالاتی که شما عزیزان در مورد این بیماری‌ها یعنی علائم وجود بیماری التهابی در بدن را پاسخ دهیم. در صورتی که هر یک از علائم  زیر را دارید، یا اینکه از قبل آن‌ها را داشته‌اید و حالا شدت آن بیشتر شده حتما به پزشک مراجعه کنید.

علائم وجود بیماری التهابی در بدن

از جمله مواردی که وجود آن‌ها در بدن شما احتمالا نشانه وجود التهاب باشد، می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • درد
  • تورم
  • مشکلات گوارشی
  • خستگی مدارم

درد

وقتی بدن‌تان بدون این که آسیبی دیده باشد مدام درد داشته باشد، احتمالا دچار التهاب شده باشید. یا این که اگر در حال راه رفتن احساس درد می‌کنید، به احتمال زیاد به التهابات مفاصل زانو و آرتروز مبتلا شده‌اید.

تورم

تورم یکی از اصلی‌ترین علائم وجود بیماری التهابی در بدن است. این مورد بیشتر در نزدیکی غدد لنفاوی به چشم می‌خورد ولی در بعضی مواقع هم تورم در این نقاط نشانه بیماری‌های دیگر نیز می‌تواند باشد. بنابراین در صورتی که در گردن خود و در نواحی که نزدیک به غدد لنفاوی هستند احساس تورم کردید، هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید.

مشکلات گوارشی

گرفتگی عضلات شکمی، نفخ و اسهال از جمله مشکلات گوارشی است که فرد در صورت ابتلا به بیماری‌های التهابی به آن‌ها دچار خواهد شد.

خستگی مداوم

احساس خستگی مداوم به همراه استراحت ناکافی در طول شبانه‌روز یکی از دلایل اصلی لبتلا به بیماری‌ها التهابی در افراد می‌باشد.

علاوه بر مواردی که در مورد علائم وجود بیماری التهابی در بدن افراد گفتیم، ممکن است بیمار مبتلا به التهاب هر یک از علائم زیر را نیز داشته باشد:

  • سردرد مداوم
  • گرفتگی بینی
  • مشکلات پوستی

حالا که با علائم وجود بیماری التهابی در بدن آشنا شدیم، شاید این سوال نیز برایتان به وجود آمده باشد که دلایل وجود بیماری التهابی چه چیز‌هایی ممکن است باشد.

دلایل وجود بیماری التهابی

همانطور که گفتیم ابتلا به بیماری‌های عفونی و خودایمنی باعث بروز التهاب در بدن می‌شود. التهاب در بدن به دو صورت حاد و مزمن ممکن است به وجود بیاید. التهاب حاد که یک فرایند التهابی سریع می‌باشد، بافت‌های بدن را درگیر می‌کند. التهاب مزمن هم یک نوع التهاب طولانی مدت است که باعث تخریب بافت خواهد شد.

از جمله مواردی که به عنوان دلایل وجود بیماری التهابی در بدن شناخته شده‌اند، می‌توان به سابقه خانوادگی، چاقی مفرط، محیط زندگی فرد، عدم تحرک کافی، مصرف دخانیات، خواب ناکافی،  سن و … اشاره کرد.

پیشنهاد مقاله : روش ها و انواع واکسیناسیون برای جلوگیری از بیماری های عفونی

نحوه تشخيص بيماري التهابي در بدن

به طور کلي آزمايش خاصي براي تشخيص وجود التهاب در بدن وجود ندارد، اما پزشک با توجه به علائم بیمار آزمایشات لازم را تجویز می‌کند. بنابراین نحوه تشخیص بیماری التهابی در بدن به این صورت است که پزشک پس از گرفتن اطلاعات لازم در مورد وضعیت بیمار، معاینات بالینی لازم را انجام می‌دهد. پس از انجام معاینه و بررسی علائم بالینی بیمار، آزمایشات خون شامل فاکتورهای CPR و ECR را تجویز کرده و در صورت لزوم دستور انجام عکسبرداری ام آر آی و تصویربرداری هسته‌ای از اندام مورد نظر را نیز تجویز می‌کند.

طول عمر بیماران خود ایمنی

همانطور که گفتیم بیماری خود ایمنی زمانی به وجود می‌آید که سیستم ایمنی بدن، اشتباها بافت‌ها و سلول‌های سالم بدن را به عنوان عامل بیگانه شناسایی کرده و به آن‌ها حمله کند. این اتفاق باعث ابتلای فرد به التهاب در هر یک از اندام‌های بدن شده و مشکلاتی را برای فرد به وجود می‌آورد.

امروزه برای شروع هر چه سریع‌تر درمان این نوع بیماری‌ها، از روش های تشخیصی دقیقی استفاده می‌شود. برای تشخیص بیماری خود ایمنی با آزمایش خون فاکتورهای مختلفی همچون ANA، ECR، CPR و RF مورد بررسی قرار می‌گیرد. طبق تحقیقاتی که متخصصان و پزشکان انجام داده‌اند، مشخص شد که طول عمر بیماران خود ایمنی تشخیص دقیقی ندارد. بنا به گفته محققان پزشکی بیماران خود ایمنی ممکن است مانند دیگر افراد عمر کنند.

قرص آرتریت چیست؟

آرتریت یکی از انواع بیماری‌های التهابی است که باعث التهاب و درد زیاد در مفاصل فرد می‌شود. برای درمان این بیماری التهابی از داروهای ضد روماتوئید و بیولوژیک استفاده می‌شود. سوالی که مخاطبان سایت زندگی برتر در مورد بیماری آرتریت به دفعات از مشاوران ما می‌پرسند این است که بهترین قرص آرتریت چیست؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که با توجه به نیاز بیمار بر اساس سن و شدت بیماری، پزشک داروهای مورد نیاز او را تجویز می‌کند. اما به طور کلی داروهایی چون سولفا سالازین، آزاتیوپرین، آپرمیلاست، آدالیموماب، ریتوکسیماب، آناکینرا و …. بنا به نیاز بیمار برای درمان آرتریت تجویز می‌شود.

سوالات متداول

روش های مراقبت از بیمار التهابی شامل چه مواردی می‌شود؟

در حقیقیت نوع و میزان شدت التهاب در نحوه مراقبت از بیمار التهابی برای تجویز دارو و همچنین روش تغذیه مناسب تاثیر خواهد داشت. استفاده از داروهای ضدالتهابی به همراه یک رژیم غذایی مناسب باعث می‌شود تا بیمار روند بهبود خود را در شرایط بهتری سپری کند.

داروهای خانگی برای درمان التهاب روده وجود دارد؟

بله، میتوان از گیاهانی مثل چای سبز، زنجبیل، زردچوبه، کندر، زوفا و یا گیاه پنجه گربه در منزل استفاده کرد.

علت به وجود آمدن التهاب در بدن چیست؟

ابتلا به بیماری‌های عفونی و خودایمنی باعث بروز التهاب در بدن است. التهاب در بدن به دو صورت حاد و مزمن ممکن است به وجود بیاید.

طول عمر بیماران خود ایمنی چقدر است؟

طبق تحقیقاتی که پزشکان انجام داده‌اند، مشخص شد که طول عمر بیماران خود ایمنی تشخیص دقیقی ندارد. بنا به گفته محققان پزشکی بیماران خود ایمنی ممکن است مانند دیگر افراد عمر کنند.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان