ارتباط با نوزاد : چگونه با نوزاد خود بیشتر ارتباط برقرار کنیم؟

ارتباط با نوزاد

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

برقراری ارتباط با نوزاد پس از تولد او اهمیت زیادی دارد، چرا که بچه‌ها از بدو تولد عواطف و احساسات را درک می‌کنند و برقراری یک ارتباط سالم می‌تواند در رشد کودک و شادی او تاثیرگذار باشد. اولین ارتباطی که کودک از بدو تولد خود تجربه می‌کند، رابطه با پدر و مادر است. البته پس از مدتی دامنه این ارتباط قوی‌تر شده و به دیگر اعضای خانواده مانند مادربزرگ و حتی پرستار بچه می‌رسد. یکی از مواردی که پدر و مادرها باید یاد بگیرند، نحوه ارتباط با نوزاد خود است. در این مطلب درباره برقراری ارتباط با نوزاد تازه متولد شده صحبت می‌کنیم؛ پس تا انتها همراه ما باشید.

آموزش ارتباط گیری با نوزاد ویژه پدر و مادر

کارهای مختلفی می‌تواند به شما کمک کند تا با نوزاد خود ارتباط برقرار کنید، این کارها ساده هستند، اما با این وجود تاثیر زیادی در نزدیک شدن شما به نوزاد خود دارند. در ادامه موارد مهم در آموزش برقراری ارتباط با نوزاد را ارائه کرده‌ایم.

  • تماس فیزیکی با نوزاد می‌تواند احساسات و عواطف میان نوزاد و والدین را برقرار کند. کودک خود را در آغوش بکشید و او را نوازش کنید. نوازش نوزاد در هنگام خواباندن یا غذا دادن به او اهمیت زیادی دارد.
  • وقتی کودک را در آغوش کشیده یا نوازش می‌کنید، تا جای ممکن ارتباط چشمی خود با نوزاد را حفظ کنید. این ارتباط چشمی به نوزاد احساس آرامش و راحتی بیشتری می‌دهد.
  • لبخند زدن به نوزاد را فراموش نکنید. چهره خندان شما برای نوزاد دوست‌داشتنی‌تر خواهد بود. از طرفی دیگر نوزاد با دیدن لبخند شما، سعی در تقلید این کار و خندیدن می‌کند.
  • با نوزاد خود صحبت کنید تا ارتباط قوی‌تری میان شما و نوزاد برقرار شود. برای او کتاب بخوانید، لالایی بگویید و حرف بزنید. با وجود آنکه نوزاد معنای حرف‌های شما را نمی‌فهمد، اما این کار دامنه ارتباط را قوی‌تر می‌کند.
  • به نوزاد خود توجه کنید، به ویژه زمانی که به شما نیاز دارد. مثلا وقتی نوزاد گریه می‌کند، به او بی‌توجه نباشید. وقتی نوزاد گرسنه است، پوشک خود را خیس کرده و یا درد دارد؛ به نیاز او پاسخ دهید.

البته ممکن است والدین متناسب با شناخت نوزاد خود، از روش‌های دیگری نیز مانند بیرون بردن نوزاد برای نزدیک شدن و تعامل با نوزاد استفاده کنند.

برقراری ارتباط با نوزاد
کارهای ساده‌ای هستند که به شما کمک کند تا با نوزاد خود ارتباط برقرار کنید.

مهارت های ضروری ارتباط با نوزاد

ولدین برای آن که به نوزاد خود نزدیک شده و ارتباط خوبی را با او برقرار کنند، باید مهارت های لازم برای برقراری ارتباط با نوزاد را فرابگیرند. در این بخش مهم‌ترین این مهارت‌ها در آموزش برقراری ارتباط با نوزاد را معرفی می‌کنیم.

  • با عشق و رفتار محبت‌آمیز به نوزاد خود نشان دهید که مورد توجه شما قرار دارد. این کار اعتماد نوزاد را جلب کرده و برقراری ارتباط با او را آسان‌تر می‌کند.
  • برای نوزاد خود وقت گذاشته و با او فعالیت‌های مختلفی مانند بازی کردن را انجام دهید. مشغول بودن نوزاد علاوه بر برقراری ارتباط او با والدین، زمینه رشد را نیز فراهم می‌کند.
  • حالت‌ها و ایما و اشاره نوزاد خود را بشناسید. بچه‌ها از روش‌های مختلفی برای نمایش نیاز خود استفاده می‌کنند. دانستن این حرکات موجب ارتباط بهتر شما با نوزاد می‌شود و همچنین سریع‌تر می‌توانید به نیاز او پاسخ دهید.
  • خود را برای نزدیک شدن به نوزاد، صحبت کردن و نوازش او علاقه‌مند نشان دهید. نوزاد این تمایل و علاقه شما را درک می‌کند و زمینه ارتباط بهتر با او فراهم می‌شود.

نحوه برقراری ارتباط صمیمی و عمیق با فرزندمان

مادرها معمولا در جهت نحوه ارتباط با نوزاد خود بیشتر درگیر هستند، چرا که به نوزاد شیر می‌دهند و ارتباط فیزیکی بیشتری دارند. به خاطر داشته باشید که آموزش برقراری ارتباط با نوزاد برای پدرها نیز اهمیت زیادی دارد. اغلب پدرها مدت طولانی را در خارج از منزل هستند، اما زمانی که به منزل باز می‌گردند، باید برای کودک خود وقت بگذارند. یادگیری نکات مهم برای برقراری ارتباط بیشتر با نوزاد برای هر دو والدین مهم است.

مادرها معمولا در نحوه ارتباط با نوزاد خود بیشتر درگیر هستند.

به خاطر داشته باشید که ارتباط صمیمانه و عمیق با فرزندان به یک‌باره ایجاد نمی‌شود، بلکه نیازمند تلاش و صرف وقت و انرژی است. برای نزدیک شدن به کودکان تمام تلاش خود را به کار ببرید، چرا که این ارتباط زمینه تربیت و آرامش روانی فرزند شما در آینده را تضمین می‌کند.

به نقل از وبسایت naeyc

از بدو تولد، نوزادان از طریق صداها، حرکات و حالات صورت شروع به برقراری ارتباط می‌کنند که به تدریج به مهارت‌های پیچیده‌تر گفتار و زبان تبدیل می‌شود. والدین و مراقبان نقش حیاتی در حمایت از این توسعه دارند، از طریق مکالمات روزانه، تشویق به برقراری ارتباط، خواندن کتاب‌ها، آواز خواندن، مدل‌سازی گفتار صحیح و بازی‌های تعاملی. نقاط عطف کلیدی، مانند صدا زدن در سه ماهگی و گفتن اولین کلمات در حدود دوازده ماهگی، به پیگیری پیشرفت کمک می‌کند. اگر نگرانی‌هایی در مورد توسعه ارتباطی کودک ایجاد شود، توصیه می‌شود که به طور زودهنگام توسط متخصصان ارزیابی شود تا مشکلات احتمالی به طور مؤثر برطرف گردد.

مهارت های ضروری ارتباط با نوزاد
در مجموع مهارت‌های ارتباطی با نوزاد را در خود تقویت کنید و در این راه صبور باشید تا ارتباط صحیح برقرار شود.

ارتباط نوزاد با بیش از یک نفر

نوزاد معمولا در سال اول تولد خود بیشتر با پدر و مادر ارتباط دارد. به همین دلیل به والدین توصیه می‌شود که نحوه ارتباط با نوزاد خود را یاد بگیرند. رفته رفته با بزرگتر شدن نوزاد، دامنه ارتباط او بیشتر می‌شود و علاوه بر والدین با مادربزرگ و پدربزرگ و کسی مانند پرستار نوزاد که وظیفه مراقبت از او را بر عهده دارد، ارتباط برقرار می‌کند. وجود یک پرستار حرفه‌ای می‌تواند خیال والدین را راحت کند، چرا که پرستار از یک سو امنیت و راحتی نوزاد را برقرار می‌کند و از سوی دیگر نکات مهم برای برقراری ارتباط بیشتر با نوزاد را می‌داند. توجه به رژیم غذایی نوزاد نیز یکی دیگر از نکات مهم در این دوران است.

یافتن یک پرستار حرفه‌ای و مورد اعتماد برای نگهداری از نوزاد کار آسانی نیست. به همین دلیل بهترین راه ممکن این است که به سراغ مراکز خدمات پرستاری معتبر بروید. موسسه خدمات پرستاری زندگی برتر از جمله معتبرترین مراکز خدمات پرستاری است که با پرستاران نوزاد و کودک حرفه‌ای همکاری داشته و آماده است تا پرستار مورد نیاز شما را اعزام کند.

سوالات متداول

1.والدین نحوه ارتباط با نوزاد خود را از چه زمانی باید آغاز کنند؟

ارتباط نوزاد با والدین به ویژه مادر، بلافاصله پس از تولد آغاز می‌شود و به همین دلیل مادر و پدر باید از همان بدو تولد برای نزدیک شدن و برقراری ارتباط صحیح با نوزاد خود تلاش کنند.

2.مهارت های لازم برای برقراری ارتباط با نوزاد چیست؟

از جمله مهارت‌های برقراری ارتباط با نوزاد می‌توان به در آغوش کشیدن، نوزاش کردن، صبحت کردن، آواز خواندن برای نوزاد، ارتباط چشمی، لبخند زدن و توجه به گریه و نیازهای از اشاره کرد.

3.برقراری ارتباط با نوزاد تازه متولد فقط مخصوص پدر و مادر است؟

در اوایل تولد نوزاد، ارتباط با او تنها توسط پدر و مادر انجام می‌شود. رفته رفته دامنه این ارتباط قوی‌تر شده و به افرادی همچون مادربزرگ و پرستار نوزاد نیز می‌رسد.

4.پرستار کودک چگونه با نوزاد ارتباط برقرار می‌کند؟

یک پرستار حرفه‌ای برای برقراری ارتباط با نوزاد مهارت‌های لازم را دریافت کرده است. همچنین برای شناخت فرزند شما و نزدیک شدن به او وقت می‌گذارد تا ارتباط سالم آن‌ها شکل بگیرد.

5.آیا حضور پرستار نوزاد در رشد مهارت‌های ارتباطی او موثر است؟

نوزاد همزمان با بزرگ شدن باید با محیط بیرونی و افراد بیشتری ارتباط برقرار کند تا مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی را آموزش ببیند. وجود یک پرستار کودک علاوه بر آنکه خیال والدین را بابت امنیت نوزاد راحت می‌کند، در رشد مهارت‌های ارتباطی او نیز موثر است.
لطفا امتیاز خود را ثبت کنید
دانیال عزیزیان
دانیال عزیزیان
سلام ، من دانیال هستم. مدت 8 سال هست که در زمینه تولید محتوا فعالیت میکنم. چند سال است که به حوزه سلامت و پزشکی علاقه مند شدم و کارم را به صورت تخصصی در این حوزه ادامه دادم. اینجا قصد دارم اطلاعاتی را که به صورت تخصصی در این مدت به دست آوردم با شما به اشتراک بگذارم.
پرستاری در منزل زندگی برتر
درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان
لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
سایر مقالات مرتبط
guest
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جهت دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و برای ما ارسال نمایید؛ کارشناسان زندگی برتر اکسین، در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
لطفا برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.