علل گاز گرفتن در کودکان و روش های برطرف نمودن آن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

گاز گرفتن Biting  یکی از رفتارهای شایع در دوران کودک مخصوصا در دوران نوپایی است که ممکن است برای کودک و والدین او مشکلاتی را ایجاد نماید.

کودکان نوپا دوست‌داشتنی‌ترین کارها را انجام می‌دهند: بغل‌های غیرمنتظره، جیغ زدن با خنده، و در آغوش گرفتن والدین به صورت ناگهانی .

اما همانطور که تمام والدین یک کودک نوپا تجربه نموده اند این موجودات دوست داشتنی گاهی کارهای نه چندان دوست داشتنی نیز انجام می دهند، مانند لگد زدن، جیغ زدن… یا گاز گرفتن.

گاز گرفتن در بچه های این سن بسیار رایج است، اما اگر کودک نوپای شما به صورت جدی سایرین را گاز می گیرد لازم است این مشکل مورد بررسی قرار گیرد .

هیچ کس نمی خواهد فرزندش یک تهدید برای همسالان خود باشد و بدتر از آن، کودکانی که به آنها برچسب گاز گرفتن می خورد ممکن است از مراکز مراقبتی کودک و مهدکودک اخراج شوند. این مشکل برای والدینی که شاغل هستند یک چالشی بسیار مهم و جدی به حساب می آید که قطعا نمی خواهند با آن روبرو شود.

ممکن است فکر کنید گاز گرفتن یک مرحله از رشد کودک است که طبیعی است که با آن روبرو شوید ، اما لزوماً اینطور نیست. راه‌هایی زیادی وجود دارد که می‌توانید به علل عادت گاز گرفتن کودک نوپاتان پی ببرید. در این مقاله نحوه کمک به مهار این نوع رفتار درکودکان بیان شده است .

علل گاز گرفتن
گاز گرفتن Biting  یکی از رفتارهای شایع در دوران کودک مخصوصا در دوران نوپایی است.

چرا کودکان نوپا گاز می گیرند

گاز گرفتن در اوایل کودکی بسیار رایج است. نوزادان و کودکان نوپا به دلایل مختلفی مانند دندان درآوردن یا کشف یک اسباب بازی یا شی جدید آن را به دهان می برند و گاز می گیرند.

همانطور که کودکان شروع به درک علت و معلول می کنند، ممکن است دیگران را گاز بگیرند تا ببینند آیا می توانند واکنشی را از طرف آنها ببینند یا خیر.

گاز گرفتن همچنین برای کودکان نوپا می تواند برای جلب توجه یا بیان احساساتشان باشد. ناامیدی، خشم و ترس احساسات قوی ای هستند و کودکان نوپا مهارت های زبانی برای برقراری ارتباط با احساسات خود را ندارند.

بنابراین اگر آنها نتوانند به سرعت کلمات مورد نیاز خود را پیدا کنند یا نتوانند احساس خود را بیان کنند، ممکن است به عنوان راهی برای گفتن “به من توجه کن” یا “من این را دوست ندارم!” از گاز گرفتن استفاده کنند.

گاز گرفتن در پسرها کمی شایع تر است و معمولا بین اولین و دومین سالگرد تولد اتفاق می افتد. با بهبود مهارت های زبان، گاز گرفتن کاهش می یابد.

چگونه می توانیم گاز گرفتن را متوقف کنیم؟

برای متوقف نمودن گاز گرفتن، مهم است که بلافاصله پس از وقوع آن، با آن رفتار مقابله کنید. دفعه بعد که فرزندتان گاز گرفت، این مراحل را برای برطرف نمودن آن امتحان کنید:http://buyhelp.ir

مرحله 1: آرام و محکم باشید.

کودک خود را با قاطعیت ” گاز نگیر” خطاب کنید. یا “گزیدن درد دارد !” این جملات را ساده و آسان و در حد درک یک کودک نوپا بیان کنید .
برای کودک روشن کنید که گاز گرفتن اشتباه است، اما تا زمانی که فرزندتان به اندازه کافی بزرگ نشده است از توضیحات طولانی بپرهیزید. حفظ آرامش تا حد امکان به حل سریعتر این مشکل کمک می کند.

مرحله 2: کودکی که گاز گرفته شده را آرام نمایید

توجه خود را به کودکی که گاز گرفته است معطوف کنید، به خصوص اگر کودک دیگری باشد. در صورت وجود جراحت، محل را با آب و صابون تمیز کنید. اگر گاز گرفتگی عمیق است یا خونریزی دارد، به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

مرحله 3: در صورت نیاز کودکی که گاز گرفته را آرام کنید

اغلب، کودکان نوپا متوجه نمی شوند که گاز گرفتن به دیگران آسیب می زند. تسلی دادن به کودکی که از آسیب رساندن به کسی احساس ناراحتی می کند، مشکلی ندارد.

کودکان نوپا ممکن است از اینکه پس از گاز گرفتن به دوست خود آسیب زده اند احساس ناراحتی و اندوه زیادی داشته باشند و بهتر است به آنها اجازه داده شود که دوست خود را دلداری دهند .

اما اگر کودکی که گاز گرفته از این رفتار برای جلب توجه استفاده می کند، لازم نیست که این رفتار را با دادن آرامش و توجه تقویت کنید.

پیشنهاد مقاله: کم وزنی نوزاد در بدو تولد: هر آنچه لازم است در این مورد بدانید

مرحله 4: پیشنهادهای جایگزین.

وقتی همه چیز آرام شد، جایگزین هایی برای گاز گرفتن به کودک پیشنهاد کنید تا زمانی که می خواهید با دیگران ارتباط برقرار کند از آنها استفاده کند مانند استفاده از کلمات “نه”، “وایسا ” و “این اسباب بازی مال من است.

مرحله 5: پرت نمودن حواس برای بچه های این سن معجزه می کند.

اگر سطح احساسات و انرژی کودک در حال افزایش است یا اگر در اثر موضوعی احساس ناراحتی در او ایجاد شده است، با پرت نمودن حواس او به یک فعالیت مثبت تر، مانند رقصیدن با موسیقی، رنگ آمیزی، یا بازی کردن کمک کنید.

تنبیه معمولاً ضروری نیست، زیرا بیشتر بچه‌ها متوجه نمی‌شوند که گاز گرفتن ضرر دارد. هرگز به کودکی که گاز گرفته است ضربه نزنید یا او را متقابلا گاز نگیرید، زیرا این کار به کودک می آموزد که این رفتار خوب است.

اگر مراحل بالا را امتحان کرده‌اید و این رفتار متوقف نمی‌شود، دادن زمان به کودک‌ ممکن است موثر باشد. ممکن است بهتر باشد که کودکان نوپا را برای یک یا دو دقیقه به یک مکان تعیین شده – مانند یک صندلی آشپزخانه یا اتاق خود برده شوند تا آرام شوند.

مقابله با گاز گرفتن در کودکان
وقتی همه چیز آرام شد، جایگزین هایی برای گاز گرفتن به کودک پیشنهاد کنید.

به عنوان یک قاعده کلی، حدود 1 دقیقه در مکان مقرر ماندن می تواند اثر مناسبی برای آرام کردن کودک داشته باشد. تایم اوت های طولانی تر هیچ مزیت اضافه ای ندارد. اگر کودک از جای خود بلند شود و از بازگشت به خارج از مکان مورد نظر امتناع کند می توانند تلاش های والدین را تضعیف کنند . بنابراین از طولانی کردن زمان انتظار کودک اجتناب نمایید .

ایجاد یک محیط که گاز گرفتن در آن ممنوع است:

چه احساس کنید که کودک در حال ترک عادت گاز گرفتن است و چه این عادت در حال انجام است، مهم است که فرهنگ عدم تحمل گاز گرفتن را در خانه، مهد کودک و جاهای دیگر ایجاد کنید.

در اینجا چند راه برای ترک عادت گازگرفتن بیان شده است :

مقاوم باشید و همیشه قانون ” گاز گرفتن ممنوع” را اجرا نمایید

از تقویت مثبت استفاده کنید. به جای تنبیه نمودن کارهای اشتباه کودک ، سعی کنید وقتی فرزندتان خوب رفتار می کند، او را تحسین کنید.
می‌توانید از جملاتی مانند «خیلی خوشحالم که مشکلت را به دوستت گفتی » یا «چقدر خوب و آرام بازی کردی » برای تقویت جایگزین‌های مثبت برای گاز گرفتن استفاده کنید.

از پیش برنامه ریزی

اگر کودک نوپا بداند در موقعیت‌های جدید یا پر انرژی چه انتظاری از آنها دارید ممکن است راحت‌تر باشند و تمایلی به گاز گرفتن نداشته باشند.

اگر گاز گرفتن در مهدکودک اتفاق افتاد، قبل از رفتن به فرزندتان بگویید چه انتظاری از او دارید . اگر یک محیط بزرگ و پر هرج و مرج به نظر می رسد و برای کودک طاقت فرسا است، ممکن است بهتر باشد کودک خود را به یک محیط کوچکتر منتقل نمایید .

جایگزین پیدا کنید

همانطور که مهارت های زبانی کودک رشد می کند، می توانید به او کمک کنید تا عادت گازگرفتن را با سایر رفتارها جایگزین نماید .
اگر به کمک نیاز دارید، یک پزشک، مشاور یا متخصص رفتاردرمانی کودک می‌تواند راه‌هایی را برای آموزش مدیریت احساسات شدید و ابراز احساسات به شیوه‌ای سالم به کودک آموزش دهد .

چه زمانی باید با دکتر تماس بگیرم؟

گاز گرفتن در نوزادان و کودکان نوپا رایج است، اما زمانی که بچه ها حدود 3 یا 4 سال دارند باید این رفتار متوقف شود. اگر کودک از این سن فراتر رفت و این عادت او همچنان پابرجاست به نظر می رسد در حال بدتر شدن است و با سایر رفتارهای ناراحت کننده رخ می دهد، با پزشک کودک خود صحبت کنید.

موسسه زندگی برتر اکسین  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

Maryam Aghaeizade
Maryam Aghaeizade
سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.
سایر مقالات مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
جهت دریافت مشاوره رایگان خدمات پرستاری در منزل، فرم زیر را تکمیل کرده و برای ما ارسال نمایید؛ کارشناسان زندگی برتر اکسین، در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.
لطفاً برای تکمیل این فرم، جاوا اسکریپت را در مرورگر خود فعال کنید.