پرستار سالمند ویلچری و فلج

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

سالمندان عضوی از خانواده هستند که به علت کهولت سن توانایی فعالیت و انجام خیلی از کارها را ندارند. متاسفانه برخی از بیماری ها نیز باعث می گردد تا سالمندان دچار مشکل عدیده دیگری مانند ضعف در حرکت و حتی فلج شدن گردند. بیماری هایی مانند روماتیسم شدید و کهنه، سکته های مغزی و دیگر عوامل می توانند به راحتی فرد سالمند را فلج نموده و احتیاج به مراقبت خاص و ویژه را در برنامه روزانه زندگی سالمند ضروری می کند. در نوشته پیش رو در مورد پرستار سالمند ویلچری و فلج  توضیحاتی را خدمت شما ارائه خواهیم نمود.

سالمندان ویلچری فلج

این گروه از سالمندان برای انجام کارهای شخصی و روزانه خود احتیاج به مراقبت ویژه دارند. چرا که در این حالت سالمند قادر به حرکت دادن و یا حتی کنترل عضلات خود نیست.

از سویی دیگر سالمندی که دچار فلج جزئی و ناقص است شرایط سختی دارد. این به وضیتی گفته می شود که سالمند در این وضعیت در عضلات فلج خود حس داشته و احتمالا قادر به حرکت جزئی نیز می باشد. اما در کل توانایی انجام کارهای خود را ندارد. استخدام پرستار سالمند ویلچری و فلج می تواند شرایط خوبی فراهم کند.

مراقبت های ویژه از سالمند ویلچری فلج موارد مختلفی را مانند استحمام، خوردن غذا، دادن دارو، فیزیوتراپی و دیگر موارد را شامل می گردد.

اهمیت مراقبت از سالمند ویلچری فلج

سالمندی که مشکل فلج شدن دارد به مراقبت ویژه و خاص خود آن هم به صورت شبانه روزی نیازمند است. این امر از عهده فرد عادی بر نخواهد آمد و ضرورت حضور پرستار حرفه ای و آموزش دیده را می طلبد. برخی از خانواده ها تمایل دارند که سالمند فلج بخاطر رسیدگی و مراقبت بهتر و استاندارد در خانه سالمندان نگهداری شود. چه در منزل و چه در خانه سالمندان این پرستاری قوانین و عملکرد خاص خود را می طلبد. در هر دو صورت اهمیت این مراقبت را می توان در مرحله اول سلامتی بهتر جسمی و روانی سالمند و در مراتب بعدی به بهداشت جسمی، زندگی راحت تر و دیگر موارد اشاره نمود.

وظایف پرستار سالمند ویلچری و فلج در منزل

همانگونه که قبلا گفته شد مراقبت از سالمند ویلچری فلج هم در منزل و هم در خانه سالمندان صورت می پذیرد که در این بخش به ظایف پرستار از سالمندان فلج در منزل خواهیم پرداخت.

کمک به حرکت سالمند

سالمند ممکن است به صورت کامل فلج نباشد اما عدم توانایی جسمی وی را ویلچر نشین نموده. بخاطر همین اولین وظیفه پرستار در منزل سالمند کمک به حرکت سالمند و بلند شدن از روی ویلچر می باشد. هر چند اندک اما در طول روز بایستی پرستار کمک کند تا سالمند از روی ویلچر بلند شده و حرکتی داشته باشد.

مراقبت عدم ایجاد زخم بستر

پرستار سالمند ویلچری و فلج بایستی برای اینکه سالمند به زخم بستر و یا مشکل پوستی دچار نشود حتما وی را در رختخواب و یا روی ویلچر جابجا کند. اگر بخشی از بدن دچار حساسیت و زخم شده نسبت به مراقبت ویژه و پانسمان طبق دستور پزشک اقدام نماید.

فیزیوتراپی در منزل

از دیگر وظایف اساسی پرستار سالمند ویلچری و فلج انجام فیزیوتراپی فرد سالمند ویلچری فلج در منزل می باشد.

البته ذکر این نکته ضروری است که یادآوری کنیم ممکن است این کار توسط فیزیوتراپ در مراکز درمانی صورت پذیرد. اما بخشی را می توان با نظارت جانبی در منزل و توسط پرستار انجام داد. این حرکات می تواند شامل نرمش های روزانه دست ها و پاها باشد و در صورت امکان حرکات نرمشی توسط خود سالمند بر روی ویلچر.

تهیه غذای مناسب برای سالمند فلج

یکی از اساسی ترین وظایف پرستاری از سالمند در منزل تهیه غذای مناسب برای فرد می باشد.

سالمند بدون تحرک قادر به پخت و پز و تهیه غذای خود نمی باشد. به همین خاطر پرستار ضمن بررسی رژیم غذایی سالمند اقدام به تهیه و سرو غذا جهت فرد می کند.

پیگیری مراقبت های درمانی پرستار سالمند ویلچری و فلج بایستی وضعیت سلامتی وی را مرتبا چک و در صورت لزوم ثبت و به اطلاع پزشک برساند. این برنامه ها شامل ثبت فشار خون روزانه، میزان قند، در صورت نیاز تزریق انسولین، خوراندن دارو، تعویض سوند، تزریق سرم و دیگر موارد می باشد.

مراقبت های جانبی و تجهیزاتی

مراقبت های پرستار سالمند ویلچری و فلج  در منزل نیز خاص خود می باشد. این مراقبت ها و تجهیزات عبارتند از:

ویلچر(صندلی چرخ دار)

اصلی ترین و اساسی ترین بخش مراقبتی سالمند فلج بررسی وضعیت ویلچر وی می باشد. پرستار مراقب موظف می باشد که ویلچر را بررسی کند. در صورت نیاز به تغییرات و تطبیق با محیط منزل کارهای لازم را انجام دهد. ضمن این که بازدید روزانه و بررسی قطعات خصوصا چرخ های ویلچر مهم می باشد.

تنظیم وسایل و تجهیزات خانه

در گام بعد پرستار سالمند ویلچری و فلج برای رفت و آمد بهتر در منزل حتما بایستی تغییراتی در چیدمان وسایل منزل مانند مبل ها، میز و دیگر لوازم خانه را انجام دهد تا سالمند در این زمینه به مشکلی برخورد نکند.

مناسب نمودن درب های منزل

گام بعدی و وظیفه پرستار این می باشد که مسیر رفت و آمد و خصوصا درب ها را به گونه ای درست کند که عبور با ویلچر به اتاق ها، سرویس بهداشتی و دیگر نقاط منزل به راحتی صورت پذیرد.

استفاده از تجهیزات مخصوص حمام و دستشویی

وضعیت سالمند ویلچری فلج به گونه ای خاص می باشد و برای استحمام و سرویس بهداشتی احتیاج به تجهیزات خاص مانند صندلی ویژه حمام، صندلی دسته دار ویژه دستشویی، لگن یا وان ویژه استحمام و دیگر موارد می باشد. حتما بایستی این تجهیزات تهیه و در محل خود قرار گیرد تا پرستار و خود سالمند به مشکلی در این زمینه برخورد نکنند.

استاندارد سازی اتاق خواب وضعیت اتاق خواب این افراد با دیگران تفاوت دارد. پرستار مراقب موظف می باشد برای ایمن سازی اتاق خواب که مناسب باشد و حرکت ویلچر در آن به راحتی باشد را ملاک قرار دهد‌. بلندی تخت بایستی به گونه ای باشد که رفت و آمد بر روی آن برای فرد سالمند به راحتی مقدور باشد. پرستار بایستی لوازمی که در طول شب مناسب و مورد احتیاج سالمند فلج می باشد در کنار تخت و در محل مناسب قرار دهد.

سخن آخر

وظیفه بررسی وضعیت جسمی، دارویی و بهداشتی سالمند بر عهده پرستار و با نظارت پزشک می باشد. بهتر است در نحوه انجام کار دخالت نگردد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان