زندگی برتر اکسین | ارائه خدمات مراقبتی و پرستاری در منزل

پرستاری, مقالات

8 نکته کاربردی برای سحرخیز شدن

سحرخیزی Waking Up Earlier فواید زیادی برای سلامتی دارد و باعث تقویت تمرکز و بهبود سطح انرژی در کل روز می‌شود. در این مقاله هشت نکته کاربردی برای عادت به سحرخیزی بیان شده است:

آشنایی با فواید سحرخیزی

1-شب‌ها زودتر بخوابید

اگر به بدن خود عادت دهید که شب‌ها زودتر بخوابید در نتیجه صبح‌ها نیز راحت از خواب بیدار خواهید شد. بیشتر بزرگسالان باید هر شب بین هفت تا نه ساعت بخوابند. اگر فردی کمتر از این زمان بخوابد قطعاً برای بیدار شدن در صبح روز بعد با مشکل روبرو خواهد شد.

2- از لوازم الکتریکی فاصله بگیرید

30 دقیقه قبل از خواب از گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌، تلویزیون و هر چیزی که ممکن خواب شبانه را مختل کند فاصله بگیرید. به گفته محققان  نور آبی ساطع شده از صفحه نمایش باعث اختلال در سطح ملاتونین طبیعی بدن می‌شود و خوابیدن را دشوارتر می‌کند. برای دست یابی به احساس شادی و انرژی بیشتر در روز، لازم است شب‌ها زودتر بخوابید و قبل از خواب از وسایل الکتریکی فاصله بگیرید.

 

3- اجتناب از میان‌وعده‌های آخر شب

در حالی که برخی از مطالعات نشان داده‌اند که صرف میان‌وعده‌ها در زمان نزدیک به خواب ممکن است به کاهش احساس گرسنگی در طول شب کمک کند، برخی تحقیقات نشان داده اند که این کار باعث تشدید علائم رفلاکس اسید معده می‌شود. گاهی اوقات ممکن است احساس خستگی به جای احساس گرسنگی اشتباه تشخیص داده شود، بنابراین بهتر است به جای صرف میان وعده‌های سنگین در آخر شب، اشتهای خود را برای صبحانه نگه دارید.

 

4- پرهیز از نوشیدنی‌های انرژی‌زا و قهوه

هرچند که مصرف نوشیدنی‌های انرژی زا و قهوه ممکن است برای افرادی که تمایل به مطالعه شبانه دارند کابردی باشد ، اما تحقیقات دانشمندان ثابت کرده است که  مصرف مقادیر زیاد شکر یا کافئین قبل از خواب باعث ایجاد اختلال و بیخوابی می‌شود. بنابراین محدود کردن مصرف نوشابه‌های شیرین، نوشیدنی‌های انرژی زا و قهوه باعث ایجاد عادات خواب سالم‌تر می‌گردد. سعی کنید قبل از خواب به جای نوشیدن مایعات کافئین دار، یک لیوان آب بنوشید.

مطالعه کنید
امنیت کار پرستار کودک که چگونه می تواند شغل پیدا نماید

آشنایی با نکات ضروری برای سحرخیزی

 

5- گوشی خود را بی‌صدا کنید

قبل از خواب، تلفن خود را خاموش کنید یا تلفن را بر روی حالت بی صدا قرار دهید. اعلان‌های تلفن همراه ممکن است باعث بیدار شدن شما در نیمه شب شود و این وسوسه را بوجود آورد تا گوشی خود را چک کنید. این کار قطعاً چرخه خواب را مختل خواهد کرد.

همیشه به خود یادآوری کنید که پیام‌های تلفن همچنان در صبح قابل خواندن هستند و مشکلی بوجود نمی‌آید اگر برای چک کردن تلفن همراه خود تا صبح صبر کنید. بنابراین برای بهره مندی از خواب با کیفیت ارتباط خود را تا صبح با تلفن قطع کنید.

 

6- از شب‌بیداری خودداری کنید

گاهی اوقات ممکن است به حدی درگیر انجام کاری باشید که با وجود خستگی و نیاز به استراحت از خوابیدن به موقع اجتناب کنید. قطعاً این کار، انتخاب عاقلانه ای نیست زیرا نه تنها منجر به احساس خستگی در صبح روز بعد می‌شود، بلکه توانایی بدن را برای عملکرد صحیح  محدود می‌کند.

به گزارش محققان فردی که یک شب را بدون خواب بگذراند، اغلب در روز بعد با اختلال در تمرکز مواجه می‌شود. این امر نشان می‌دهد که خواب چقدر برای بدن ما مهم است. اگر یک امتحان بزرگ در پیش رو دارید، بهتر است از به تعویق انداختن کارها خودداری کنید تا مجبور نشوید برای تمام کردن آنها یک شب تمام  بیدار بمانید . مطمینا این کمبود خواب و مشکلات ناشی از آن ارزش این کار را ندارد .

شرایط لازم برای سحرخیزی

7- پرده‌های اتاق را باز بگذراید

قبل از رفتن به محل خواب، پرده‌های اتاق را کمی باز بگذارید. به این ترتیب، نور خورشید صبحگاهی به شما کمک کند تا به طور طبیعی از خواب بیدار شوید. در روزهای آفتابی، این کار یک استراتژی موثر برای سحرخیزی است.

مطالعه کنید
پرستاری از سالمند دارای هپاتیت

 

8- ساعت زنگ دار را دور از محل خواب قرار دهید

برای جلوگیری از به تعویق انداختن زنگ ساعت یا تلفن، آنها را در مکانی که با تخت خواب فاصله دارد قرار دهید. به این ترتیب، وقتی زنگ هشدار به صدا در‌می‌آید، مجبور می‌شوید از رختخواب خارج شوید تا آن را خاموش کنید. در این شرایط به موقع بیدار خواهید شد و احتمالاً دیگر تمایلی به برگشت به محل خواب نخواهید داشت.

عادت نمودن به سحرخیزی نیازمند صرف زمان و پشتکار است، بنابراین بهتر است از خود انتظار نداشته باشید که بلافاصله هر روز ساعت 5 صبح از خواب بیدار شوید.

سعی کنید این تغییرات کوچک را در برنامه روزانه خود اعمال کنید تا سحرخیزی برای شما امکان پذیر شود. بی‌گمان با این تغییرات کوچک، بدن شما در نهایت به سحرخیزی عادت خواهد کرد.

 

شناخت نکات موثر بر سحرخیزی

 

مرکز پرستاری زندگی برتر اکسین با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.

2/5 - (1 امتیاز)

مشاوره رایگان با کارشناسان

کارشناسان زندگی برتر اکسین آماده پاسخگویی به شما هستند