سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

برای داشتن یک تغذیه سالم در هنگام بیماری بایستی سعی کنید از راهنمایی ها و دستورات پزشک خود و پزشک متخصص تعذیه بهره ببرید. تاثیر مواد غذایی چه در دوران سلامت و چه در دوران بیماری بر روی سلامت فرد بسیار مهم می باشد. خصوصا زمان بیماری که بایستی خیلی از موارد را رعایت کرد. تغییر رویه در مصرف  برخی از غذاها در برنامه روزانه بایستی اتفاق بیافتد تا فرایند درمان بهتر انجام پذیرد. البته بازهم یادآوری می کنیم که تغییر در برنامه غذایی در هنگام بیماری حتما بایستی زیر نظر پزشک صورت پذیرد. با ذکر این مقدمه در مقاله پیش رو در مورد سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری توضیحاتی ارائه خواهیم داد.

تعریف تغذیه سالم

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که تصمیم داشته باشید یک رژیم عذایی را رعایت و برای آن برنامه ریزی کنید. اما این را نمی دانید که چه مواد غذایی را حذف و چه چیز را جایگزین کنید.

برای یک تغذیه سالم بایستی انواع مواد غذایی از گروهای مختلف را در برنامه خود جای دهید. بهتر است این کار را زیر تظر پزشک متخصص انجام دهید و برنامه خود را بر مبنای توصیه دیگران و یا حتی برنامه غذایی دیگران تنظیم و استفاده ننمائید.

یک غذای سالم کلیه مواد پروتیینی و کم چرب را شامل می شود. اما وضعیت غذایی برای بیماران متفاوت است. در ادامه در مورد آن توضیحاتی خواهیم داد.

سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری

مواد غذایی و روش تغذیه که در هنگام بیماری ها بایستی استفاده نمود عبارتند از:

تغذیه در هنگام بی اشتهایی

هنگامی که شخص دچار بی اشتهایی گردیده در طول شبانه روز بیشتر از زمانی که در سلامت هستید وعده های غذایی با حجم کم بخورید‌. بهترین روش در هنگام بی اشتهایی غذا خوردن در کنار سایر افراد خانواده می باشد. این کار باعث تحریک اشتهای شما می شود.

در هنگام بی اشتهایی تهیه فهرستی از غذاهایی که دوست دارید را در لیست عذایی روزانه خود بگنجانید. همچنین میان وعده های مغذی مانند مغز آجیل ها می تواند در این زمینه کمک خوبی در رفع بی اشتهایی شما داشته باشد. پرستار بیمار باید به این نکات توجه داشته باشید.

سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری و تهوع

در هنگام بروز چنین حالتی بهتر است غذاهای ملایم را انتخاب نموده و در طول روز بیشتر بیشتر از زمان سلامت و با وعده های کم غذا را میل کنید. استفاده از آبنبات سفت نعنا و زنجبیل در اینچنین مواردی کارگشا می باشد.

سعی کنید غذا را آهسته مصرف کرده و هنگام خوردن غذا از مصرف بیش از حد آب خودداری کنید‌. در صورت ادامه حالت تهوع بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

تعذیه در هنگام زخم های دهان، خشکی دهن یا مشکل بلع

سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری های دهانی را بررسی می کنیم. در شرایط ابتلا به بیمار هایی که منجر به مشکلاتی در دهان می گردد بهتر است از خوردن غذاهایی که سفت هستند و نیاز به جویدن زیاد دارند خودداری کنید.

تعذیه در هنگام زخم های دهان، خشکی دهن یا مشکل بلع

غذاهایی مانند گوشت و سبزیحات را پوره کنید تا خوردن آنها راحت تر گردد. غذاهایی مانند سوپ و آش گزینه های خوبی برای اینچنین مواقعی محسوب می شوند‌. البته اگر مشکل بلع غذا جدی بود حتما به پزشک مراجعه کنید.

برای رفع خشکی دهان بهتر است از آدامس و یا آبنبات های سفت استفاده نمایید.

سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری اسهال

اسهال یکی از عوارض شایع مصرف برخی از داروها و یا علامت وجود میکروب یا ویروس در سیستم گوارشی می باشد. خوردن غذاهای نرم و ملایم و پرهیز از غذاهای چرب می تواند برای رفع این مشکل کمک کننده باشد.

در هنگام ابتلا به اسهال خوردن مایعات سالم و آب را چند برابر کنید. زیرا اسهال به سرعت باعث کاهش آب بدن می شود‌. یکی از راههای جایگزینی الکترولیت ها نوشیدن یک نوشیدنی ورزشی و رقیق شده با آب می باشد. گزینه مهم در مورد اسهال این است که اگر این بیماری مشکل ساز گردید حتما به پزشک مراجعه کنید.

تغذیه هنگام یبوست

سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری یبوست را بررسی می کنیم. یکی از عوامل بوجود آمدن یبوست خصوصا در سالمندان استفاده از داروهای  ضد درد می باشد. برای کمک به پیشگیری و درمان از یبوست، غذاهای سرشار از فیبر مانند آلو، زردآلو، سس سیب و غلات استفاده کنید.

تحرک کافی و راه رفتن نیز می تواند به حرکت دستگاه گوارش شما کمک کند. بنابراین سعی کنید حتما پیاده روی و ورزش را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری و کمبود مواد مغذی

اگر واقعا در تهیه و تغذیه از یک رژیم غذایی معتدل مشکل دارید بهتر است از یک مکمل ویتامین و مواد معدنی استفاده کنید‌. البته استفاده از مکمل های دارویی بایستی با نظر پزشک تغذیه باشد. خصوصا اگر داروهایی را برای یک بیماری خاص مصرف می کنید بهتر است حتما داروهای مکمل را با نظر پزشک معالج مصرف کنید.

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی سالم ترین روش های تغذیه در هنگام بیماری پرداختیم. در هنگام بیماری برنامه رژیم غذایی تان حتما بایستی زیر نظر پزشک متخصص تغذیه صورت پذیرد. به هیچ وجه هنگام بیماری غذاهایی که سلامت شما را به خطر می اندازد استفاده نکنید.

مطالب مرتبط : سو تغذیه در سالمندان چیست و راه های تشخیصی و درمانی آن کدامند؟

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان