تاثیر موسیقی بر روحیه سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

همه دوست داریم روزهای زندگی مان را با آرامش شروع و با شادی سپری کنیم. یکی از اقشاری که دوست دارند روزشان همراه با یأس و نومیدی نباشدسالمندان هستند. در این راستا اگر فرد در منزل و در کنار خانواده زندگی می کند وظیفه اطرافیان می باشد که زمینه راحتی فکری و روحی فرد سالمند را فراهم کنند. یکی از این روش های تاثیرگذار گوش دادن به موسیقی دلخواه این افراد می باشد. در ادامه و در مقاله پیش رو در مورد تاثیر موسیقی بر روحیه سالمندان توضیحاتی خواهیم داد.

آیا نیازی به گوش دادن موسیقی برای سالمندان وجود دارد؟

همانگونه که می دانیم مرحله سالمندی برای افراد چه زن و چه مرد کوله باری از خاطره به همراه دارد. خاطراتی از دوران گذشته و یا دوستان و یارانی که دیگر حضور ندارند. در کنار این یادآوری ها یکی از ضروریاتی که احساس می گردد تحمل آنها می باشد و موسیقی گزینه مناسبی است.

شاید موارد دیگری از جمله  دیدار دوستان,، نرمش ها و ورزش های گروهی، مشارکت در گردش ها و اردوهای تفریحی هم خوب باشند، اما موسیقی نسبت به موارد گفته شده مسیر راحت تری دارد.

گوش دادن به موسیقی هایی که یادآور خاطرات خوب هستند، تاثیر بسیار زیادی در حفظ و شادابی روانی سالمند دارد. در ادامه چند پیشنهاد موثر و جالب در زمینه گوش دادن موسیقی برای سالمند را در اختیارتان قرارخواهیم داد. با این نکات می توان به راحتی تاثیر موسیقی بر روحیه سالمندان را دریافت کرد.

نکاتی برای گوش دادن موسیقی سالمندان

این پیشنهادها برای سالمندان بسیار جذاب و مناسب هستند. در عین حال می توان اثر موسیقی را هم دریافت کرد.

انتخاب یک موسیقی خوب برای سالمندان

موسیقی انواع گوناگونی دارد. برخی از موسیقی ها آرام و برخی تند هستند. اما معمولا موسیقی که افراد را آرام می کند نوع آرامبخش آن می باشد. اما برای فردسالمند انتخاب نوع موسیقی را برعهده خودشان بگذارید. ممکن است یک موسیقی که به مذاق شما خوش نیاید برای فرد سالمند یادآور خاطره ای با دوست یاعزیزی باشد.

امکان کاهش آلزایمر در سالمندان با گوش دادن به موسیقی

یکی از روش های درمانی در سالمندان موسیقی درمانی می باشد. گوش دادن به موسیقی باعث بهبود رفتاری، خواب و عملکرد بهتر مغز می شود. بهتر است فرد سالمند را علاقه مند به گوش دادن به موزیک و حتی بیان خاطرات خود از شنیدن آن کنید. این امر باعث تحریک مغز به یادآوری گذشته و تقویت حافظه فرد خواهد شد. این خود تاثیر موسیقی بر روحیه سالمندان را نشان خواهد داد.

سعی کنید روزتان را باموسیقی آغاز کنید

از لحاظ علمی ثابت گردیده گوش دادن موسیقی باعث افزایش انرژی در افراد خصوصا سالمندان می شود. حتی باعث تسهیل کارهای روزانه می گردد. پرستار سالمند می تواند  موسیقی را در ابتدای روز برای فرد در  برنامه داشته باشد.

سعی کنید روزتان را باموسیقی آغاز کنید

تاثیر موسیقی بر هورمون های مغز

تحقیقات دانشمندان نشانگر آن است که گوش دادن به موسیقی دلخواه در تمامی افراد خصوصا افراد سالمند باعث افزایش کارایی مغز خصوصا در افراد سالمند می گردد.  لازم به توضیح است که کمبود سروتونین در مغز باعث بیماری هایی مانند افسردگی و دلتنگی در افراد سالمند می گردد.

کنترل کلسترول در سالمندان با گوش دادن به موسیقی

شاید باعث تعجب گردد اما تحقیقات نشان داده که گوش دادن به موسیقی درسالمندان می تواند سلامتی قلب را بهبود بخشیده و کلسترول خون را پایین بیاورد. بر طبق این تحقیقات اگر بیمار سالمندی حداقل 30 دقیقه به موسیقی مورد علاقه خود گوش دهد تاثیر فیزیکی بر روی رگ های خونی گذاشته و باعث انبساط و پاکسازی آنها می گردد.

تاثیر موسیقی بر روحیه سالمندان

موسیقی به روش های زیر می تواند بر روان سالمندان اثر داشته باشد:

  • گوش دادن به موسیقی دلخواه فرد سالمند باعث افزایش حس اعتماد به نفس در وی خواهد گردید. ضمن این که وابستگی به دیگران را نیز کاهش می دهد.
  • گوش دادن به موسیقی خود ارزشمندی در سالمند را افزایش خواهد داد.
  • گوش دادن موسیقی نظم ویژه و خاصی به ذهنیت فرد سالمند می دهد. از تشویش و پراکندگی ذهنی جلوگیری می کند.
  • تحقیقات نشان داده که گوش دادن به موسیقی وابستگی به مصرف دارورا در افراد سالمند کاهش خواهد داد.
  • کاهش افسردگی، اضطراب و تپش قلب به عنوان تاثیر موسیقی بر روحیه سالمندان دیده می شود.

سخن آخر

در این نوشته از وب سایت موسسه پرستاری زندگی برتر ما به بررسی تاثیر موسیقی بر روحیه سالمندان پرداختیم. هر چند گوش دادن به موسیقی مزیت های ویژه ای برای فرد سالمند دارد اما بایستی موسیقی مورد علاقه و پسند شان باشد و این مسئله فارغ از نوع آن و علاقه اطرافیان به نوع موسیقی دلخواه فرد سالمند می باشد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان