آموزش مهارت دوست یابی در کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

در نوشته پیش رو به آموزش مهارت دوست یابی در کودکان می پردازیم. برای کودکان داشتن دوست در محیط هایی مانند پارک، مدرسه، از میان همسایه ها و حتی کودکان فامیل مورد توجه و جزو فعالیت های عادی خیلی از آنها می باشد.

کودکان دوست دارند در بازی های خود هم زبانی داشته و بتوانند آنها را در سرگرمی های خود و یا خیلی موارد دیگر شریک کنند.

آموزش مهارت دوست یابی در کودکان

یکی از بهترین مراحل زندگی برای فراگرفتن تعالیم و آموزش ها در زمینه های گوناگون علمی، تربیتی و اجتماعی دوران کودکی می باشد. یکی از ضروریات در زندگی همه افراد  آموزش روابط اجتماعی و چگونگی ایجاد آن می باشد.

کمک و آموزش به کودکان در این زمینه برای جهت یابی صحیح در روابط  دوستانه و دوست یابی از ضروریات و دغدغه های والدین می باشد.

امروزه علوم تربیتی و اجتماعی این امکان را فراهم نموده اند تا بتوان  آموزش های لازم در مهارت دوست یابی در کودکان به عنوان سرآغاز یک رابطه اجتماعی سالم در برنامه تعلیمی کودکان جا داد.

در ادامه پیرامون چگونگی تربیت یک کودک اجتماعی و آموزش مهارت دوست یابی در کودکان توضیحاتی خواهیم داد.

تاثیر  آموزش مهارت دوست یابی در کودکان بر سلامت روان

تحقیقات کارشناسان علوم تربیتی و روان شناسی این نکته را ثابت نموده اند که داشتن یک دوست خوب تاثیر مثبتی بر روی سلامت روان کودک خواهد گذاشت و تاثیر آن به دوران کودکی ختم نمی شود. در آینده زندگی و روابط اجتماعی آنان نیز تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.

متاسفانه امروزه تک فرزندی در کنار مزیت های خود مانند صرف وقت بیشتر والدین در تعلیم و تربیت کودک مشکلاتی نیز به همراه خواهد داشت.

فرزندان از محیطی که فقط پدر یا مادر را دیده به محیطی که از والدین خبری نیست مانند پیش دبستانی و مدرسه می روند و تا زمانی که به محیط جدید خو بگیرد ممکن است مشکلاتی را پیش روی خود ببیند.

آموزش مهارت های اجتماعی خصوصا دوست یابی در این دوران می تواند کمک بزرگی در ایجاد رابطه اجتماعی برای او به همراه داشته باشد. در ادامه به برخی از این مهارت های دوست یابی پرداخته و پیرامون آن توضیحاتی خواهیم داد.

نقش والدین و نکات آموزش مهارت دوست یابی در کودکان

تکنیک ها و نکاتی که برای آموزش مهارت دوست یابی در کودکان مورد نیاز است به شرح زیر می باشد:

خواسته کودک قبل از دوست یابی

ببینید کودک شما در دوست یابی چه چیزی را دنبال می کند. خیلی از کوکان به دنبال دوستان زیاد نیستند. بهتر است از کودک خود بپرسید که می خواهد چه چیزی از دوست خود بیاموزد و چه فعالیت هایی را دوست دارد با دوستان خود انجام دهد.

تاکید بر اهمیت داشتن دوست خوب

والدین بایستی به کودک خود در مورد اهمیت داشتن دوست خوب توضیح دهند. البته در این زمینه ضمن توضیح نکات مهم دوست یابی به کودک به حرف ها و نظرات آنها نیز اهمیت بدهید.

 آموزش تفاوت دوستان به کودک

والدین بایستی این نکته را یادآوری کرده و آموزش دهند که یک کودک توانایی آن را ندارد که در هر حالی دوست شما باشد. برخی از دوستان برای صحبت کردن درباره احساسات و تفکرات دوست خوبی هستند.

برخی از دوستان برای انجام کارهای گروهی توانایی خوبی داشته و می توانند همکار و همراه خوبی باشند.

آموزش مهارت دوست یابی در کودکان به صورت عملی

یکی از بهترین کارهایی که والدین می توانند به کودک خود  آموزش بدهند فراگیری دوست یابی می باشد. والدین هم خود و هم با استخدام پرستار کودک در خانه می توانند با انجام بازی های کودکانه در کنار فرزند خود به کودک راه و رسم دوست یابی، هدف از پیدا کردن دوست و دیگر موارد را آموزش دهند.

آموزش مهارت های دوست یابی کودکان در خارج از خانواده

در دوران آغازین پیش دبستانی کودک وارد جامعه ای بزرگتر از خانواده می شود. کودکان با افرادی روبرو می شوند که عضوی از خانواده نبوده و هیچ گونه شناختی از آنها ندارد. در این جا بهترین  آموزش را مربی می تواند به کودک بدهد که از این روش ها می توان نکات زیر را نام برد:

  • مربی و یا معلم از اهمیت داشتن دوست در جامعه صحبت نموده و به کودک در مورد محیط بیرون از خانه و اهمیت داشتن دوست خوب می گوید.
  • از کودک بخواهد که در جمع کلاس در مورد دوست مورد علاقه اش با دیگر کودکان صحبت کند. این مسئله باعث می گردد کودک در وهله اول بودن در گروه را تجربه کرده و در مرحله دوم نظر خود را بیان و نظر دیگران را نیز بشنود.
  • معلم و مربی گفتگوکردن را به کودک آموزش دهد. اولین نکته در فراگرفتن مهارت دوست یابی نحوه گفتگو با طرف مقابل می باشد. مربی می تواند به کودک آموزش دهد که چگونه خود را یک دوست معرفی کند. با معرفی خود و تقاضای معرفی طرف مقابل، احوال پرسی های معمولی می تواند آغاز یک دوستی خوب باشد.
  • مربی می تواند بعد از مدتی از کودک بخواهد تا دوست خود را معرفی کرده و علت این که او را انتخاب نموده است را بیان کند.
  • مربی و یا معلم بایستی مهارت های اجتماعی  از جمله این که یکدیگر را مسخره نکنند به یکدیگر احترام گذاشته و نوبت یکدیگر رارعایت کنند به آن ها یاد دهد. مهم تر این که کودک بایستی به دنبال دوستانی باشند که آنها نیز قوانین دوستی را بدانند.

سخن آخر

در این نوشته از موسسه پرستاری ما به بررسی آموزش مهارت دوست یابی در کودکان پرداختیم. آموزش این مهارت ها به کودک در صورتی تاثیر خود را می گذارد که بین خانواده و کودک، خانواده و مسئولین و مربیان  آموزشی هماهنگی وجود داشته باشد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان