مدیریت استرس پرستار در منزل

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

پرستاری از فرد بیمار و یا سالمند در منزل وظیفه ای سخت و دشوار می باشد. بدون شک در کنار دشواری و انجام کارها و خدماتی که بایستی انجام شود پرستار استرس خاص خود را نیز دارد. هر چقدر هم پرستاری با تجربه، آموزش دیده و مجرب باشد، خواه نا خواه این استرس به سراغ او خواهد آمد. در نوشته پیش رو به این مسئله خواهیم پرداخت که در مقابله با استرس پرستار چه مدیریتی انجام داده و چگونه برای   مدیریت استرس پرستار در منزل اقدام کنیم؟

علت این که مدیریت استرس دارای اهمیت می باشد چیست؟

در صورتی که پرستار بیمار یا پرستار سالمند هنگام انجام کارها دچار استرس گردد امری است عادی. اما چرا بایستی آن را مدیریت کرد؟ استرس بیش از حد پرستار در منزل باعث بهم ریختن تمرکز فکری و تعادل عاطفی وی خواهد گردید. همچنین این امکان وجود دارد که همین استرس باعث ضربه و آسیب زدن به خود پرستار و بیمار گردد. بنابراین مدیریت صححیح باعث می گردد تا استرس کنترل و جلو ضربه پذیری به راحتی گرفته شود. اما این نکته را نیز بایستی مد نظر داشته باشیم که بروز مدیریت در همه یکسان نیست و برای انجام آن بایستی دقت و توجه کافی وجود داشته باشد تا همین مدیریت استرس پرستار در منزل نتیجه معکوس ندهد.

دلایل بوجود آمدن استرس در پرستار شاغل در منزل

برخی نکات را می توان عامل بوجود آمدن استرس در پرستار دانست و آنها را عاملی دانست که باعث می گردد پرستار دچار استرسی ناخواسته گردد. این عوامل عبارتند از:

نگرانی

پرستار سالمند نگران این مسئله است که شاید سالمند به کمک او احتیاج داشته باشد و نتواند به خوبی از عهده کار برآید. همین امر باعث اذیت شدن بیمار و سالمند و استرس پرستار گردد.

وحشت

از دیگر دلایلی که بر استرس پرستار می افزاید وحشت پرستار از این مسئله می باشد که نمی تواند از عهده کاری که انجام می دهد برآید. همین امر ممکن است باعث بروز مشکلاتی در انجام وظیفه پرستار گردد.

خستگی و مدیریت استرس پرستار در منزل

مراقبت و پرستاری از بیمار خصوصا سالمند با مشکلاتی همراه می باشد. این امر حتما برای شخص مراقب خستگی هایی را به همراه خواهد آورد‌. بهترین کار این است که در کنار پرستاری خانواده بیمار مراقب باشند. که فشار وارده بر پرستار بیش از حد نشده و باعث خستگی او نگردد. چرا که همین امر خود باعث بوجود آمدن استرس در نزد پرستار در نتیجه مشکل در انجام کارها می گردد.

عصبانیت پرستار

برخی موارد پیش می آید که پرستار از کار تیم پزشکی عصبانی است و یا خود بیمار با نافرمانی های مکرر کاری انجام می دهد که باعث عصبانی شدن  پرستار می گردد. این خود عاملی برای بوجود آمدن استرس بیش از حد به پرستار می گردد. عوامل دیگری نیز می توانند باعث بوجود آمدن این استرس در پرستار گردند. در ادامه در مورد مدیریت استرس پرستار در منزل و کنترل آن توضیحاتی خواهیم داد.

راه های مقابله و مدیریت استرس پرستار در منزل

در مورد راهکارهایی که استرس را از دوش پرستار برخواهد داشت می توان به موارد زیر اشاره نمود:

راه های مقابله و مدیریت استرس پرستار در منزل

مشخص شدن محدوده وظایف پرستار بیمار در منزل

از مشخصه هایی که باعث کاهش استرس در پرستار سالمند یا بیمار در منزل می گردد مشخص شدن و تعیین وظایف پرستار می باشد. وقتی پرستار بیمار وظیفه خود را در قبال بیمار بداند که چه کاری را چه موقع انجام دهد، مدیریت دارویی، تعذیه و بهداشت را چه موقع و چگونه عملی کند، رایط بهتر می شود. مدیریت تمامی این ها باعث می گردد که دچار استرس کمتری گردد‌.

یک پرستار بیمار و سالمند نمی تواند مسیر فکری یا عواطف بیمار را تغییر دهد. اما می تواند با کنترل و مدیریت صحیح خود به بهترین نحو ممکن به بیمار کمک کند. در زندگی شخصی بیمار و یا حتی خود بیماری عامل نگرانی هایی برای فرد بیمار می گردد که تغییر در آن برای پرستار غیرممکن است. اما همراهی و همدردی با بیمار می تواند کمک شایانی در این راه به او کند.

قبول کمک برای مدیریت استرس پرستار در منزل

در رده مراقبت و پرستاری از بیمار صد در صد سختی هایی وجود دارد. پرستار سالمند با تهیه برنامه و مکتوب نمودن آن می تواند در برخی از موارد از کمک دیگران بهره مند گردد. به اعضای خانواده و حتی دوستان اجازه دهید در برخی موارد به کمک شما بیایند. مثلا اگر موقع استحمام فرد بیمار به کمک احتیاج داشتید، می توانید از کمک یکی از افراد خانواده بهره مند گردید.

یا حداقل اگر قصد انجام حرکات نرمشی یا پیاده روی بیمار در منزل و یا تهیه غذا برای بیمار را دارید می توانید از کمک اعضای خانواده بهره مند شوید. نکته مهم در این مورد این است که پرستار مدیریت دارویی بیمار را نباید به دیگران بسپارد و حتما در چنین مواردی خود اقدام گر باشد.

اهداف و کارهای خود را واقع بینانه تعیین کنید

با اهداف درست، مدیریت استرس پرستار در منزل به خوبی پیش می‌رود‌. یک پرستار بخاطر این که دچار مشکل نگردد اهداف روزانه و حتی هفتگی خود را مکتوب نموده و مطابق با دستورات پزشکی و مطابق آن پیش برود. کارها را اولویت بندی نموده و ضمن تقسیم به مراحل کوچکتر روزانه بر اساس لیست تنظیم شده از قبل عمل کند تا دچار سردرگمی نشود.

انجام تفریحات روزانه برای مدیریت استرس پرستار در منزل

به عنوان پرستار سالمند برای خودتان و بیمارتان بک سری تفریحات روزانه و سبک برنامه ریزی کنید. مثلا بازی شطرنج یا درست کردن پازل، تماشای برنامه های تلویزیون، مطالعه کتاب، مجلات خاص مانند خیاطی و یا گردشگری و دیگر موارد. این کار هم در کاهش استرس خودتان و بیمارتان مؤثر واقع است.

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی مدیریت استرس پرستار در منزل پرداختیم. پرستار سالمند بهتر است فارغ از کارهایی که بایستی انجام دهد به مطالعه در مورد کار خود خصوصا رفتارشناسی و روانشناسی برخورد با بیمار نیز بپردازد. انجام تمرینات آرام بخش در ساعاتی که کاری ندارد مانند نرمش های یوگا و مدیتیشن کمک زیادی به کاهش استرس در پرستار بیمار انجام خواهد داد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان