پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

یکی از اجزاء بدن که تاثیر بسیار زیاد و اساسی در تصفیه خون افراد، دفع سموم بدن و حفظ سلامتی انسانها دارد کلیه ها هستند. اگر کلیه ها با مشکلاتی روبرو شوند کار این اجزاء با اختلال مواجه گردیده و شاید نتوان کلیه ها را نجات داد. دیالیز کلیه و درمان با دارو که تا مدتی جوابگوست. شاید نیاز به  پیوند کلیه باشد که آنهم شرایط خاص خود را دارد. در نوشته پیش رو از وب سایت زندگی برتر به پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی  خواهیم پرداخت.

توضیحات مختصری در مورد دیالیز

دیالیز به دو دسته تقسیم می شود که عبارتند از:

  • همودیالیز
  • دیالیز صفاتی

همودیالیز

دستگاهی است که خون را تصفیه کرده و مازاد و مواد مضر را از بدن خارج می کند. اکثر بیمارانی که از دستگاه دیالیز استفاده می کنند، در هفته سه بار این عمل را انجام می دهند. البته مدت زمان ماندگاری فرآیند دیالیز به عوامل زیر بستگی دارد:

  • این که عملکرد کلیه تا چه اندازه تحت تاثیر قرار گرفته شده است.
  • میزان مایعات سالم داخل بدن بعد از آخرین دیالیز چه مقدار است.
  • میزان مواد مضر و سموم جمع شده در بدن چه مقدار است؟

نوع دستگاه همودیالیز

عواملی که گفته شد در فرایند کار بهتر کلیه ها موثر می باشد. گاها این موارد برای پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی در جهتی بهتر مهم خواهند بود.

دیالیز صفاتی

در این روش درون شکم فرد با مایع تصفیه کننده پر می شود و توسط آن خون بدن را پاک سازی می کنند. در این روش توسط ابزار پلاستیکی که درون شکم قرار گرفته است مواد زائد خون تخلیه می شود. برای انجام این روش دیالیزی عمل جراحی کوچکی روی شکم فرد انجام می گیرد. یک شیار ریز ایجاد می کنند تا لوله پلاستیکی را درون آن قرار داده و مواد زائد و مضر از این طریق خارج گردد.

پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی در منزل

امروزه بخاطر پیشرفت تکنولوژی در زمینه درمانی و پزشکی این امکان وجود دارد که امر مراقبت و پرستاری در منزل صورت گیرد. البته بهترین کار این است که به دلیل حساسیت بالا و شرایط اختصاصی، از پرستار بیمار کاربلد، مجرب و متخصص در این امر استفاده کنید.

پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی در منزل

مراقبت از بیماران دیالیزی در منزل مزیت هایی دارد که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پایین آمدن هزینه ها از جمله هزینه بستری شدن در بیمارستان
  • کم شدن رفت و آمد به مطب پزشک
  • داشتن حس آرامش بیمار
  • تسریع در درمان و بهبودی حال بیمار
  • مدت زمان رسیدگی بیشتر به وضعیت بیمار توسط پزشک در منزل
  • در کنار خانواده بودن بیمار در طول درمان
  • قرارگرفتن در فضای پاکیزه
  • دریافت موادغذایی مناسب

اهداف مراقبت از بیماران دیالیزی سالمند در منزل

مراقبت، نگهداری سالمند و پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی شرایط و اهداف مخصوص به خود را دارد. در میان روش های اصلی و تکنیک های مهم مراقبتی، می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مطمئن شدن از انجام موفقیت آمیز فرایند دیالیز به اندازه کافی
  • مصرف مواد غذایی مناسب
  • بررسی هورمون های بدن در صورت کم شدن آن در بدن
  • تمیز و پاک نگه داشتن محل ورود کانتر
  • مراقبت از بیماران دیالیزی در منزل به منظور کاهش بستری شدن فرد سالمند در بیمارستان
  • بالا بردن سطح کیفی زندگی در فرد مبتلا به ناراحتی کلیوی

راه های نگهداری از بیمار سالمند دیالیزی در منزل

از جمله موارد مهم در پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی در منزل دقت کافی بر روی مسئله دوز مصرفی دیالیز برای فرد دیالیز شونده است. چرا که کمبود این دوز مصرفی باعث کوتاه شدن عمر فرد بیمار می گردد. فرد بیمار را دچار سوء تغذیه و کم خونی خواهد کرد‌. در نتیجه اجبار به بستری نمودن فرد سالمند دیالیزی در بیمارستان و هزینه های بیشتر رقم‌ می خورد.

دومین روش مراقبت از بیمار سالمند دیالیزی در منزل این است که برای مراقبت از این بیماران باید محل ورود رگ ها برای فرایند دیالیز تمیز و عاری از عفونت احتمالی باشد. چرا که ورود عفونت به بدن بیمار سالمند خطرات جدی را در پی خواهد داشت. چرا که مصرف آنتی بیوتیک برای این افراد مضر می باشد.

روش دیگر مراقبت از فرد سالمند دیالیزی این است که مصرف نمک برای این افراد به گونه ای تنطیم گردد که با وضعیت بیماری فرد متناسب باشد‌‌. اینکه گفته شود مصرف نمک برای بیمار دیالیزی ضروری است کاملا اشتباه می باشد. زیرا بعضی از این بیماران دچار فشار خون پایین می شوند و مقدار نمک زیاد خصوصا و موقع انجام دیالیز ضروری می باشد.

از دیگر روند های پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی این مسئله است که مصرف آب در این بیماران کنترل گردد. زیرا برخی از بیماران در مورد مایعات موجود در بدن دچار مشکل می شوند.

از دیگر موارد مراقبت از فرد بیمار سالمند دیالیزی در منزل مصرف پتاسیم در غذاها می باشد. خصوصا مصرف هندوانه برای افراد دیالیزی مناسب نمی باشد.

سخن آخر پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی

در این مقاله از وب سایت زندگی برتر به بررسی پرستاری از بیمار سالمند دیالیزی پرداختیم. اما نکته پایانی این که به دلیل حساسیت فوق العاده مراقبت از افراد دیالیزی حتما مراقبت از این بیماران توسط پرستار آموزش دیده و متخصص در این زمینه صورت گیرد. مصرف دز داروها دقیق و طبق دستورات پزشک متخصص امر صورت گیرد‌ چرا که کم یا زیاد شدن این دز دارو می تواند خطرات مرگباری برای فرد سالمند دیالیزی داشته باشد. ضمن این که در مصرف مایعات و غذاها حتما طبق دستور پزشک عمل گردد و از مصرف و توصیه های خودسرانه جدا پرهیز گردد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان