اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

انسانها موجودات اجتماعی هستند. این جمله احتمالاً یکی از رایج ترین تعاریف برای توصیف افراد است. به این ترتیب، ما اغلب حضور دیگران را بدیهی می دانیم. با این حال، تنهایی یک مسئله جدی در بین افراد بدون در نظر گرفتن سن، جنسیت و قومیت آنهاست.  در این نوشته از وب سایت زندگی برتر ما به بررسی اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی می پردازیم.

اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی

تنهایی یک نگرانی سلامتی است که برای مدت طولانی وجود داشته است، اما هنوز به ندرت در مورد آن صحبت می شود. این امر به ویژه برای افراد مسن، یک گروه اجتماعی که بیش از همه از آن متاثر می شود، مشکل ساز است. اگرچه تنهایی به عنوان یک احساس تلقی می شود، اما پیامدهای واقعی زندگی بر سلامت انسان دارد. مطالعات متعددی وجود دارد که بر اثرات تنهایی در میان سالمندان تمرکز دارد. یافته‌های آن‌ها تا حدودی مشکل تنهایی و علل آن را روشن می‌کند و همچنین اطلاعاتی در مورد پیامدهای نامطلوب سلامتی ناشی از آن ارائه می‌دهد. اگر می خواهید بیشتر بدانید، به خواندن ادامه دهید. گرچه این روزها با استخدام پرستار سالمند می توان کمی شرایط تنهایی را مدیریت کرد.

علل انزوا و تنهایی سالمندان

تنهایی سالمندان ممکن است ناشی از عوامل مختلفی باشد. اولاً، می تواند نشانه ای از یک اختلال روانی یا بیماری دیگری مانند افسردگی یا زوال عقل باشد. هر دوی این شرایط اغلب باعث می‌شود افراد از نظر اجتماعی گوشه‌گیر شوند، که به نوبه خود منجر به احساس تنهایی و انزوای اجتماعی می‌شود. علاوه بر این، سالمندان ممکن است به دلیل نگرانی های سلامتی خود برای بیرون رفتن مردد باشند. به عنوان مثال، آنها ممکن است از آسیب دیدن یا بیمار شدن بیشتر در خارج از خانه خود بترسند. اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی با این علل بیشتر می شود.

عوامل دیگری که در ایجاد تنهایی در میان سالمندان نقش دارند، متغیرهای موقعیتی هستند، مانند طلاق یا فوت همسر، خروج فرزندان از خانه یا مهاجرت سالمندان به مکان جدید، سایر تغییرات در محیط زندگی، تنها زندگی کردن، انزوای فیزیکی اجباری، کمبود فرصت برای شرکت در اجتماع و غیره.

تشخیص علائم

اگر مشکوک هستید که فرد مسنی که می شناسید ممکن است با تنهایی دست و پنجه نرم کند، به دنبال علائم زیر باشید:

  • کمبود انرژی یا انگیزه
  • از دست دادن علاقه به سرگرمی ها
  • عدم علاقه به معاشرت
  • اختلالات خواب و مشکلات حافظه
  • دردهای غیر قابل توضیح یا تشدید شده
  • بی توجهی به بهداشت فردی و سایر برنامه های روزمره
  • غم و اندوه به ظاهر غیرقابل توضیح یا احساس ناامیدی

بررسی اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی

تحقیقات نشان می دهد که تنهایی می تواند بر سلامت سالمندان تأثیر منفی بگذارد. در حالی که مطمئناً منجر به شرایط نامطلوب بهداشتی ذکر شده در زیر نمی شود، ممکن است خطر شروع آنها را تا حد زیادی افزایش دهد. در اینجا تعدادی از اثرات منفی که ممکن است ناشی از تنهایی در میان سالمندان باشد آورده شده است:

افسردگی

یکی از بارزترین اثرات تنهایی، افسردگی است. مطالعات متعدد نشان می دهد که تنهایی همیشه با احساسات منفی مانند غم و اندوه، بی حسی، درد، ناامیدی و ارزش خود پایین همراه است. در مورد افراد مسن، افسردگی ممکن است در نتیجه تنهایی طولانی مدت و انزوای اجتماعی ایجاد شود. از سوی دیگر، شرایط موجود ممکن است با احساس تنهایی و عدم حمایت تشدید شود.

زوال شناختی و زوال عقل از اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی

یکی دیگر از اثرات منفی تنهایی بر سلامتی، بدتر شدن سلامت روان است. در مورد سالمندانی که تنهایی طولانی مدت را تجربه می کنند، اغلب به صورت زوال شناختی و عملکرد شناختی کلی ضعیف تر ظاهر می شود. علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد که انزوای اجتماعی و تنهایی سالمندان منجر به شروع انواع مختلف زوال عقل می شود. این وضعیت به خودی خود می تواند باعث شود که سالمندان منزوی تر شوند.

کاهش سلامت جسمی و روانی

یک مطالعه اخیر بر اساس داده های پروژه ملی زندگی اجتماعی، سلامت و پیری، ارتباط مستقیمی بین تنهایی سالمندان و سلامت جسمی و روانی آنها را نشان داد. محققان دریافتند که سالمندانی که احساس تنهایی و انزوا می کنند گزارش می دهند که وضعیت روحی و جسمی سختی دارند.

افزایش خطر مرگ و میر از اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی

انزوای اجتماعی و تنهایی خطر مرگ و میر را در بزرگسالان 52 ساله و بالاتر افزایش می دهد. در حین یافتن توضیحی برای این مشاهدات، محققان به یک فرضیه جالب رسیدند. سالمندانی که تنها زندگی می‌کنند و فاقد تماس‌های اجتماعی هستند، حتی زمانی که علائم ناخوشایند را تجربه می‌کنند یا سایر شرایط سلامتی جدی را تجربه می‌کنند، به دنبال کمک پزشکی نیستند.

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی اثرات منفی تنهایی در سالمندان بر سلامتی پرداختیم. اگرچه تنهایی یک حالت روحی است، اما می تواند بر سلامت سالمندان تأثیر منفی بگذارد. اولاً، تأثیر نامطلوبی بر سلامت روان آن‌ها می‌گذارد و منجر به احساسات منفی می‌شود و یا باعث ایجاد یا تشدید افسردگی می‌شود.

اگر فکر می کنید که فرد سالمندی که می شناسید ممکن است با تنهایی دست و پنجه نرم کند، به دنبال علائمی مانند ابراز ناراحتی و ناامیدی، کمبود انرژی، یا عدم علاقه به سرگرمی ها و معاشرت باشید. اگرچه ممکن است به تنهایی نتوانید کمک کنید، راه حل های دیگری وجود دارد که می تواند وضعیت آنها را بهتر کند. به عنوان مثال، پرستاری در منزل ممکن است ایده خوبی باشد، به خصوص اگر نتوانید به آنها کمک تمام وقت ارائه دهید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان