آرتروز گردن در سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

در دوران سالمندی یکی از بیماری هایی که به سراغ افراد سالمند می آید بیماری ارتروز می باشد. ممکن است این آرتروز مربوط به زانوان، دست و کمر باشد و ممکن است مربوط به گردن. بروز هر کدام حتما مشکلاتی را برای این افراد فراهم می کند. در نوشته پیش رو در مورد آرتروز گردن در سالمندان توضیحاتی را در اختیار شما عزیران قرار خواهیم داد. امیدواریم که مفید واقع گردد.

بیماری آرتروز چیست؟

آرتروز را به عنوان بیماری مفصلی (دژنراتیو) یا‌ (آرتریتدژنراتیو) و (استنوآرتریت) شناخته نی شود. شایع ترین بیماری مزمن مفاصل است. آرتروز روی اکثر مفاصل تاثیر گذار است. اما بیشتر در زانوها، ران، بخش پایین کمر، اتصالات کوچک انگشتان و قاعده انگشت شست و انگشت پا خود را نشان می دهد.

عوامل آرتروز در افراد سالمند

آرتروز گردن در سالمندان یکی از بیماری های شایع است. اگر چه آرتروز ممکن است در تمام سنین سراغ افراد بیاید اما میزان شیوع آن در افراد سالمند بالای 65 سال بیشتر می باشد‌. عوامل خطر ساز رایج در این زمینه عبارتند از:

  • افزایش سن
  • چاقی
  • داشتن سابقه آسیب مفصلی
  • استفاده بیش از حد مفاصل
  • استعداد ژنتیکی و ضعف عضلات ران

علائم آرتروز چیست؟

علائم آرتروز بسته به مفاصل تحت تاثیر و نیز شدت بیماری متغیر می باشد. علائم رایج آرتروز در مفاصل خشکی مفاصل خصوصا در هنگام صبح و یا بعد از استراحت می باشد. از علائم شایع این بیماری عبارتند از :

  • احساس درد و خشکی در مفصل
  • محدودشدن دامنه حرکت مفاصل
  • تورم خفیف در اطراف مفصل
  • دردی که پس از فعالیت یا در پایان روز حس می شود

آرتروز گردن در سالمندان

آرتروز گردن یا (Arthritis in the Neck) شامل گردن سفت و دردناک می باشد. ممکن است به دلایل مختلفی بروز نماید و نسبتا شایع است. آرتروز در بخش پایینی بدن همراه با درد می باشد‌‌. اما در گردن احساس سفتی می کنید. آرتروز گردن شامل تغییراتی است که با گذشت زمان به دلیل آسیب دیدگی اتفاق می افتد.

علائم آرتروز گردن در سالمندان

آرتروز گردن در افراد مختلف متفاوت می باشد. آرتروز گردن هبچ علامتی ندارد و به صورت معمولی سفتی در گردن است که از خفیف تا شدید متفاوت است. دقت کنید پرستار سالمند باید از تمامی شرایط آگاه باشد.

علائم دیگر آرتروز شامل موارد زیر می باشد:

  • سردرد
  • هنگام چرخاندن گردن سر و صدا یا احساس خرد شدن
  • اسپاسم عضلات در گردن و شانه ها
  • سختی و مشکلات در راه رفتن
  • ضعف در دست ها و پاها
  • ازدست دادن تعادل

علائم آرتروز گردن در سالمندان

دو نوع دبگر از علائم آرتروز گردن در سالمندان عبارتند از:

  • رادیکولوپالتی
  •  میلوپاتی

رادیکو لوپالتی

بر ریشه عصب نخاعی علائمی مانند درد،  ضعف، بی حسی و یا احساس گزگز در اندام را ایجاد می کند.

میلوپاتی

یک روند بیماری آرتروزی مربوط به گردن است که با گذشت زمان بر نخاع تاثیر می گذارد. با گذشت زمان به آرامی ظاهر می گردد. علایم آن شامل فشرده شدن ریشه عصب نخاع، رادیکولوپاتی،  درد، ضعف، بی حسی و یا احساس گزگز اندام است.

آرتروز گردن در سالمندان می تواند ناتوان کننده باشد. بخصوص اگر فشار بر روی نخاع وجود داشته باشد که نهایتا منجر به از دست دادن قدرت و هماهنگی و تعادل می باشد‌.

درمان آرتروز در گردن

در بسیاری از موارد درمان آرتروز گردن در سالمندان بدون جراحی می باشد. گزینه های درمانی دارویی نیز برای این بیماری وجود دارد که بر اساس تشخیص پزشک و نوع بیماری تجویز می گردند.

درمان فیزیوتراپی

از روشهای درمانی برای این بیماری می باشد.‌تمرینات در فیزیوتراپی بر روی تقویت عضلات پشت گردن متمرکز شود که باعث فشار کمتری بر ساختار های ستونی فقرات گردنی می شود.

فعالیت بدنی منظم در خانه

وقتی آرتروز گردن در سالمندان دیده می شود شاید فکر کنید عدم حرکت خوب باشد. ولی غیر فعال بودن گردن ممکن است سفتی گردن و عضلات را افزایش دهد.

درمان های خانگی موثر آرتروز گردن در سالمندان

درست خوابیدن

بهتر است با یک بالشت تخت بخوابید که گردن شما در حالت خوبی قرار بگیرد. اگر عادت دارید به پشت بخوابید از بالشت و تشک سفت استفاده کنید‌.

ترک دخانیات

اگر سیگاری هستید هستید سیگار را ترک کنید. چرا که اثربخشی خیلی از داروها را از بین می برد و به انجام فعالیت هایی که از عوارض آرتروز می کاهد کم می کند. به جای آن به ورزش روی بیاورید.

برای بهبود آرتروز گردن در سالمندان از یخ استفاده کنید

از کمپرس سرد برای کاهش درد و التهاب استفاده کنید که خیلی موثر می باشد. موقعیت مناسب گردن در حال تماشای تلویزیون و کار با لب تاب نیز مهم است. بهتر است در هنگام تماشای تلویزیون و استفاده از مانیتور چشم خود را در سطح مقابل و مساوی با مانیتور و تلویزیون قرار دهید.

استفاده درست از تلفن

هنگام مکالمه تلفنی از هدست استفاده کنید تا کمتر خسته شوید.

حالت بدن خود را تغییر دهید

تعییر وضعیت بدن می تواند. به تسکین درد گردن ناشی از آرتروز گردن در سالمندان کمک کند. ضمن این که حالت استرس را به حداقل می رساند.

سخن آخر

در این نوشته ما به بررسی آرتروز گردن در سالمندان پرداختیم. اگر فرد سالمند به مشکل آرترور مواجه شده باشد بهتر است کلیه امور درمانی زیر نظر پزشک متخصص باشد.  از خوددرمانی و خصوصا استفاده از داروهای بدون تجویز پزشک خودداری کنید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان