نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

هر انسانی در زندگی خود با فراز و نشیب‌های زیادی روبرو می‌شود که احساسات و عواطف او را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این بین اتفاقاتی نیز وجود دارند که برخلاف طبیعت انسان که به دنبال شادابی و طراوت است، او را به ناتوانی و سستی می‌کشاند. بیماری یکی از مهم‌ترین معضلاتی است که تمام انسان‌ها را در هر سنی که باشند، درگیر خود می‌کند. بیماری‌ها انواع مختلفی دارند و میزان درگیری افراد با آن‌ها متفاوت از حتی دیگر انسان‌ها می‌باشد.

بنابراین روشن است که هر چقدر بیماری یک فرد سخت‌تر بوده و سلامتی او را بیشتر به خطر بیاندازد، عواطف و احساسات او را بیشتر درگیر خواهد کرد. افزایش احساس ناامیدی، تنهایی، افسردگی، خشم و ناراحتی از جمله پیامدهای ابتلا به انواع بیماری‌ها است. بر این اساس، اطرافیان و کسانی که پرستاری از بیماران را بر عهده دارند، باید شرایط بیمار را درک کرده و بتوانند خشم و ناراحتی بیمار را مدیریت کنند. در این مقاله از زندگی برتر، نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.

نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار

نحوه مدیریت خشم و ناراحتی

بیماران

وقتی شخصی بیمار است، در حال تحمل درد جسمی و روحی است. توجه به بیمار و همدردی با او جزو ابتدایی‌ترین نیازهای هر بیمار می‌باشد. کسی که پرستاری بیمار را بر عهده گرفته باید بتواند بر واکنش‌های مختلف او نسبت به بیماری، پاسخ مناسبی بدهد. در ادامه مهم‌ترین نکات را درباره نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار را برای شما بیان خواهیم کرد:

  • وقتی بیمار از شدت درد بیماری خود عصبانی است یا حتی با گستاخی با شما صحبت می‌کند، فقط شنونده باشید. در چنین شرایطی هر حرفی که بزنید هر چقدر هم منطقی و درست باشد، او را عذاب خواهد داد. نحوه برخورد با بیمار بد حال تاثیر مستقیم بر بهبود بیماری و میزان تحمل او خواهد داشت.
  • وقتی مسئولیت پرستاری از بیمار را پذیرفته‌اید، به این معنی است که خود را در جایگاه نزدیک‌ترین فرد نسبت به او قرار داده‌اید. اگر بیمار پرخاش می‌کند یا رفتار نامناسبی را در زمان عود درد و بیماری خود انجام‌ می‌دهد، وظیفه شما همدردی و صبر کردن است. در چنین شراطی باید شکیبایی کرده و از ایجاد و گسترش نگرش منفی در ذهن خود جلوگیری کنید.
  • پس از این که عصبانیت و ناراحتی بیمار کمی فروکش کرد، سعی کنید مشکل او را به صورت ریشه‌ای حل کنید.

در ادامه برای تکمیل این بخش، راهکارهای مدیریت خشم را مورد بررسی قرار داده و راههای کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی را بیان می‌کنیم.

پیشنهاد مقاله : نحوه انتخاب شرکت پرستاری مناسب برای نگهداری بیمار در منزل

ده راهکار مدیریت خشم

همانطور که می‌دانید، خشم و عصبانیت یکی از انواع مختلف احساسات طبیعی انسان‌ها است که در شرایط مختلف ممکن است آن را بروز دهند. عصبانیت وقتی مشکل‌ساز می‌شود که فرد خشمگین، به خودش یا دیگران آسیبی برساند. روش‌های مختلفی برای مدیریت چنین شرایطی وجود دارد که در ادامه ده راهکار مدیریت خشم را بیان خواهیم کرد:

  • نفس عمیق بکشید

وقتی شخص عصبانی می‌شود، معمولا به افزایش ضربان قلب دچار خواهد شد. در چنین شرایطی فقط چند تنفس عمیق می‌تواند وضعیت او را بهتر کند. وقتی فرد  عصبانی نفسی عمیق می‌کشد، ضربان قلب او نرمال شده و آرام‌تر می‌شود.

  • ذهن‌تان را آرام کنید

وقتی عصبانی هستید، مهم‌ترین کاری که باید انجام دهید این است که بتوانید ذهن خود را آرام کنید. به یک مکان آرام بروید، چشمان‌تان را ببندید و به چیزهایی که علاقه‌مندید فکر کنید.

  • شمارش معکوس را انجام دهید

وقتی به شدت عصبانی هستید، شمارش معکوس اعداد به شما در کنترل میزان ضربان قلب‌تان کمک می‌کند. مثلا از 100 به صورت معکوس شمارش کنید.

  • یک عبارت مثبت را مدام تکرار کنید

وقتی عصبانی هستید، یک جمله یا عبارت مثبت مثل من قوی هستم، من آرامم، من صبورم و … را مدام تکرار کنید. این کار روند آرام شدن‌تان را تسریع خواهد کرد.

  • موسیقی مورد علاقه‌تان را گوش دهید

در حالت  عصبانیت، موسیقی مورد علاقه خود را گوش داده و با آن زمزمه کنید. انجام این کار تاثیر زیادی بر آرام شدن‌تان خواهد گذاشت.

  • کمی حرکات کششی انجام دهید

انجام حرکات کششی تنش را از شما دور کرده و عصبانیت‌تان را کاهش می‌دهد.

  • نوشیدنی مورد علاقه‌تان را میل کنید

وقتی نوشیدنی خاصی را میل می‌کنید، در واقع از حس چشایی خود استفاده کرده و به بازگشت آرامش خود کمک خواهید کرد.

  • مدیتیشن کنید

وقتی مدیتیشن انجام می‌دهید، به طور آگاهانه ذهن خود را به آرامش و سکوت دعوت کرده‌اید. این کار به شما کمک می‌کند تا زودتر به آرامش برسید.

  • به عواقب عصبانیت خود بی‌اندیشید

در حالت عصبانیت به عواقب ادامه‌دار شدن این وضعیت فکر کنید. هر چقدر میزان و شدت خشم  زیاد باشد، احتمال درگیری فیزیکی یا آسیب رساندن به خود یا دیگران وجود دارد.

نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار
راههای کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی

راههای کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی

تا اینجا مهم‌ترین روش‌های کنترل خشم را مورد بررسی قرار دادیم. در این قسمت می‌خواهیم راههای کنترل خشم از دیدگاه روانشناسی را بیان کنیم. طبق نظر روانشناسان مهم‌ترین راههای کنترل خشم عبارتند از:

  • ترک مکان و موقعیتی که باعث خشم و عصبانیت شده
  • شناخت الگوهای فکری منفی و کنترل و مدیریت آن‌ها
  • با خشم خود واقع‌بینانه برخورد کنید. از خود بپرسید که اهمیت موضوعی که شما را انقدر خشمگین کرده چقدر است؟ و …
  • مراجعه به روانشناسان یا مشاوران برای رفع مشکل

کلام پایانی

در این مقاله از سایت زندگی برتر، در مورد احساسات و عواطف انسانی صحبت کردیم. گفتیم خشم و ناراحتی معمولا اولین واکنش فرد درر برابر درد و رنج بیماری است. نکته مهمی که در این مقاله به آن توجه کردیم، نحوه مدیریت خشم و ناراحتی بیمار در حضور پرستار بود. همچنین این مقاله را با بیان نظر روانشناسان برای کنترل خشم به پایان رساندیم.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان