فشارخون بالا در سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

فشارخون بالا در سالمندان : یکی از بیماری هایی که امروزه دامن خیلی از افراد خصوصا سالمندان را گرفته بیماری خطرناک فشار خون می باشد. این بیماری به قاتل خاموش نیز شهرت دارد. چرا که در آغاز هیچ نوع علائم خاصی نداشته و متاسفانه به یک باره خود را در بدترین وضعیت نشان می دهد. حضور پرستار سالمند و پرستار بیمار می تواند به این شرایط کمک بسیاری کند.

بیماری فشار خون چیست؟

برای این که خون در رگ های بدن جریان داشته باشد و مواد غذایی مورد احتیاج سلول ها به آنها برسد احتیاج به نیرویی می باشد که خون را در بدن به گردش در آورد. به این نیرو فشار خون گفته می شود و عامل این فشار انقباض و انبساط و مولد آن قلب می باشد. به طور طبیعی قلب با تلمبه کردن خون توسط ماهیچه ها خون را به شریان های اصلی و از طریق آنها به رگ ها، مویرگ ها و تمامی سلول های بدن می رساند.

از آنجا که خون توسط قلب به دیگر اعضای بدن پمپاژ می شود به دو حالت حداکثر و حداقل در نوسان می باشد که به صورت طبیعی هر دو حالت خطرناک هستند. این فشار بایست همیشه در حالت نرمال و طبیعی باشد. در ادامه در مورد فشارخون بالا در سالمندان توضیحاتی خواهیم داد.

فشارخون بالا در سالمندان

بیماری فشارخون بالا در سالمندان همانگونه که قلب را تحت تاثیر و فشار قرار می دهد به دیگر اعضای بدن نیز از جمله مغز آسیب هایی وارد می کند. علاوه بر مغز فشار خون بالا در سالمندان به چشم و کلیه ها نیز آسیب های جدی خواهد رساند.

فشارخون بالا در سالمندان به صورت مشخص دلیلی ندارد. مجموعه عواملی مانند سن بالا، جنسیت، نژاد و سابقه خانوادگی می توانند در بروز این بیماری تاثیر گذار باشند. ولی در سالمندان عوامل بسیاری وجود دارد که می توانید با آگاهی از آن مانع از ابتلاء فشارخون بالا در سالمندان گردید. عواملی مانند چاقی، مصرف موادغذایی پرنمک، استعمال دخانیات و نوشیدنی های الکلی می تواند در ایجاد این بیماری خصوصا در سالمندان تاثیر گذار باشند.

عوامل تشدید کننده فشارخون بالا در سالمندان

این موارد  عبارتند از:

عوامل تشدید کننده فشارخون بالا در سالمندان

  • مصرف نوشیدنی های کافئین دار مانند چای و قهوه و نوشیدنی های انرژی زا
  • استفاده از داروهای ضد بارداری، داروهای درمان اختلال پیش فعالی، داروهای ضد افسردگی و برخی از داروهایی که در درمان سرطان ها مصرف می شوند
  • درمان های داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی مانند استانینوفن و ایبوبروفن
  • داروهای محرک مانند کوکائین و متافتامین ها

با افزایش سن عروق خونی سخت تر خواهند شد و عبور جریان خون از رگها دشوارتر خواهد شد که فشار خون فرد سالمند را بالا خواهد برد. در سالمندان داشتن اضافه وزن باعث می شود که قلب برای پمپاژ خون سراسر بدن سخت تر کار کند و در نتیجه باعث فشارخون بالا در سالمندان می شود.

ابتلا به برخی از بیماری ها مانند دیابت و یا بیماری های کلیوی بیشتر سایر افراد سالمند را در معرض قرار خواهد داد. عوامل ژنتیکی و بیماری خانوادگی فشارخون بالا منجر به شدت این بیماری در فرد مسن خواهد شد. استعمال دخانیات در افراد خصوصا سالمندان را تحت فشار قرار داده و موجب بیماری هایی خواهد شد.

راهکارهای کاهش فشار خون در افرادسالمند

این راهکارها باعث می شود که فشارخون بالا در سالمندان را کاهش دهد که عبارتند از:

ترک سیگار

افرادی که دخانیات مصرف می کنند و سیگار می کشند بیشتر در معرض خطر ابتلا به فشارخون بالا هستند که با کنار گذاشتن آن افزایش عوارض بر بدن می تواند از ابتلا به فشارخون جلوگیری کند.

رژیم غذایی مناسب

مصرف میوه ها و سبزیجات تازه همچنین لبنیات کم چرب و غلات کامل می تواند موجب کاهش وزن شود. به کاهش فشارخون بالا در سالمندان کمک می کند. کاهش مصرف چربی اشباع شده و نمک باعث کاهش فشارخون بالا خواهد شد.

انجام ورزش های منظم

برای افراد سالمند حداقل 30 دقیقه نرمش و ورزش های روزانه موجب کاهش وزن گردیده و باعث کاهش فشار خون خواهد شد.

استفاده از برخی داروها برای رفع فشارخون بالا در سالمندان

در صورتی که تغییر سبک زندگی در کاهش فشارخون در افراد سالمند موثر نباشد تجویز برخی از داروها زیر نظر پزشک می تواند به کاهش فشارخون در سالمندان کمک کند. البته مصرف این دارو ها و مقدار دز آن بستگی به دستور پزشک معالج دارد.

سخن آخر

در این نوشته از وب سایت زندگی برتر یکی از مهم ترین مواردی که در افراد مسن دیده می شود بررسی شده است. این مطلب با عنوان فشار خون بالا در سالمندان شناخته می شود. در این مسیر با حضور پرستار بیمار باید بدانیم که فشار خون بالا می تواند با مدیریت و تکنیک های دارویی رفع شود.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان