افسردگی سالمندان | بررسی دلایل و علائم افسردگی در افراد مسن

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

افسردگی سالمندان عارضه ای است که در برخی موارد به سراغ آنها می آید. علائم افسردگی همراه با احساس غم، اندوه و تنهایی است. این مشکل  در زندگی فرد سالمند، اشتها، خواب و حتی روابط بین فردی او تاثیر می گذارد.

شناسایی و تشخیص دادن افسردگی به عنوان یک بیماری احتیاج به دیدگاه تخصصی و علمی دارد. اگر به موقع صورت پذیرد باعث پیشگیری و کنترل آن می گردد. در نوشته پیش رو از وب سایت زندگی برتر به بررسی افسردگی سالمندان می پردازیم.

نگاهی بر مفهوم افسردگی

افسردگی را می توان نوعی عارضه و بیماری دانست که در بسیاری از سالمندان به دلیل تنهایی و غم از دست دادن عزیزان و نزدیکان، استرس، کاهش توانایی های جسمی و استقلال فردی در انجام امور روزانه و کار ها ایجاد شود.

بازنشستگی و دور شدن از جمع دوستان و همکاران نیز به دلیل این که منجر به بی هدفی و از بین رفتن انگیزه در بسیاری از سالمندان خواهد شد می تواند افسردگی ایجاد کند.

مطالب مرتبط : دلایل اصلی تغییرات رفتاری سالمندان

اما لازم به یادآوری است که جنسیت در بروز عارضه افسردگی سالمندان نقش بسیاری دارد. خانم ها به دلیل تغییرات هورمونی، استرس، از دست دادن همسر یا عزیزان بیشتر به این بیماری دچار می شوند. از این رو باید به شرایط آن ها توجه بیشتری شود.

برخی از دلایل افسردگی سالمندان چیست؟

از دیگر عوامل بروز افسردگی در افراد سالمند می توان به مصرف نمودن دارو های مزمن مانند داروهایی که برای بیماری های دیابت، فشار خون بالا، آرتروز کلسترول بالا و استروئید ها است، اشاره کرد.

نکته مهم اینکه اگر متوجه شدید فرد سالمند با مصرف دارو دچار افسردگی شده است حتماً با پزشک معالج مشورت کرده و او را در جریان بگذارید. اگر پرستار بیمار یا پرستار سالمند دارید از او بخواهید که تمام عوارض داروها را بررسی کند.

علامت های افسردگی

برخی علامت ها نشان دهنده بروز افسردگی در سالمندان است.

علامت های افسردگی

در مورد این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • احساس غم و اندوه و ناامیدی درماندگی و اضطراب برای مدت طولانی و بیش از حد انتظار
  • تحریک پذیری و بی قراری
  • ناراحتی و گریه بدون وجود داشتن دلیل مشخص
  • عدم علاقه به انجام کارهایی که در گذشته انجام می شده است
  • احساس کوفتگی و خستگی بیش از حد بدون انجام فعالیت جسمانی
  • دور شدن و اجتناب از حضور در جمع های خانوادگی و دوستان
  • کاهش ناگهانی فعالیت های عادی روزمره و امتناع از صحبت کردن با عزیزان
  • افزایش یا کاهش بی مورد اشتها
  • تفکر زیاد درباره مردن و حتی خودکشی

اثرات و عوارض افسردگی سالمندان

وجود افسردگی در فرد سالمند هم تاثیرات منفی بر روح و روان فرد خواهد گذاشت و هم از لحاظ جسمانی آسیب هایی را بر آن وارد می کند. بدین صورت که با وجود عارضه و بیماری افسردگی سیستم ایمنی بدنت ضعیف می شود.

بدن در معرض بیماری هایی مانند آرتروز،د یابت، آلزایمر و حتی سرطان قرار می گیرد. از دیگر اثرات خطرناک افسردگی می توان به ایجاد انگیزه خودکشی در سالمند به ویژه افرادی که سابقه خودکشی دارند اشاره کرد.

در این مورد بهتر است این نکته را یادآوری کنید که اگر فرد سالمندی عنوان کرد قصد خودکشی دارد این مسئله را جدی بگیرید. حتماً با پزشک روانشناس و روانپزشک مشورت کنید.

راه های پیشگیری

بهترین و موثرترین راه پیشگیری از افسردگی سالمندان تلاش برای حضور در اجتماعات خانوادگی و سطح جامعه است. در این راستا اعضای خانواده و نزدیکان فرد سالمند باید برنامه‌ریزی کنند تا او بتواند با دوستان و همکاران و رفقای قدیمی خود ملاقات داشته باشد.

همانگونه که می دانیم و شنیده اید پیشگیری بهتر است.  پس سعی کنید تا فرد سالمند حضور بیشتری در اجتماعات داشته باشد.  شما می توانید با برنامه ریزی صحیح و همفکری با دیگر اعضای خانواده فرد سالمند را تشویق به حضور بیشتر در جامعه کنید. این کار علائم افسردگی سالمندان را از بین می برد.

سخن آخر

در این نوشته از وب سایت زندگی برتر ما به بررسی افسردگی سالمندان پرداختیم. افسردگی در هر سنی می تواند خطرات بسیاری به همراه داشته باشد. اما با پیگیری و پیشگیری می توان برای بهبود آن ها اقدام نمود.

در سنین بالاتر افسردگی می تواند خطرات جدی تری به همراه داشته باشد. در این نوشته ما جزئیات بسیاری برای شما بررسی کردیم. این در حالی است که می توان با مراجعه به پزشک و روانشناس در این زمینه پیشگیری های بیشتری نیز انجام داد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان