قبل از انتخاب و استخدام پرستار باید با وظایف پرستار کودک در منزل، آشنا باشید. پیش از اقدام به استخدام پرستار کودک باید انتظارات خود را از پرستار ، مشخص کنید و پیش از استخدام در جلسات مصاحبه درباره مسئولیتهای پرستار کودک با او به توافق برسید.
پرستار کودک باید از مهارتها و تواناییهای بالایی برخوردار باشد و باید طب دوره پرستاری طبق انتظارات شما پرستاری کند. ما در این مقاله برای شما اطلاعاتی درباره پرستار کودک و خدمات پرستار کودک در منزل جمعآوری کردهایم؛ با ما تا انتهای متن همراه باشید.
پرستار کودک کیست؟
پرستار کودک فردی است که، از نوزاد یا کودک در مدت مشخصی نگهداری میکند. در حقیقت مسائل مختلف کودک و نوزاد به پرستار مرتبط خواهد بود. پرستار باید شیر، غذا، نگهداری، امنیت، بازی و سرگرمی کودک را فراهم کند.
والدین از پرستار کودک برای نگهداری کودک در محیط امن استفاده میکنند. این موضوع باعث میشود تا نگرانی برای مراقبت از کودک کاهش پیدا کند. وظایف پرستار با توافق دو طرفه والدین و پرستار تعیین میشود.
ویژگیهای پرستار کودک در منزل
هنگام استخدام پرستار کودک باید به وظایف پرستار کودک در منزل توجه داشته باشید. مراقبت از کودک پیچیدهتر از این است که فرد بدون تخصص کافی را در کنار فرزند خود قرار دهید. کودک در هر سنی که باشد، نیاز به محبت، رشد و خلاقیت دارد.
بیشتر بخوانید: پرستار کودک کیست، چه اقداماتی انجام میدهد و چرا استخدام میشود؟
مهم است که پرستار کودک مهارت کافی برای ارتباطگیری داشته باشد تا کودک به او اعتماد کند. مهمترین ویژگیهای پرستار کودک در منزل به شرح زیر هستند.
داشتن مهارت مذاکره
مهارت مذاکره یکی از مهمترین ویژگیهای پرستار کودک است. زیرا میتواند با استدلالها و قدرت کلام، تاثیر مثبتی بر روی خانواده و کودک بگذارد. مهم است که کودک در صورت عدم حضور خانواده با پرستار خود همصحبتی داشته باشد و مهارت مذاکره را آموزش ببیند.
ایجاد انگیزه در کودک
انگیزه و روحیه در تمام سنین برای افراد اهمیت دارد. کودکان در دورههای ابتدایی زندگی خود، یاد میگیرند که چگونه انگیزه برای انجام فعالیتهای خود داشته باشند. از اینرو مهم است که پرستار کودک، مهارت کافی برای روحیه دهی و ایجاد انگیزه در کودک داشته باشد.
عشق ورزی و صبر و حوصله
عشق ورزی به کودک و داشتن صبر و حوصله از ویژگیهای مهم هر پرستاری است که باید به آن توجه داشت. فرض کنید که پرستاری، نگهداری از کودک دو سالهای را بر عهده دارد، این کودک نیاز به محبت و عشق دارد، در نتیجه پرستار کودک باید با حوصله و صبر خود، به کودک محبت کند.
توانایی حل اختلافات در بین کودک
در نگهداری چند کودک، توانایی پرستار در حل اختلاف بین کودکان را در نظر بگیرید تا روحیه کودکان آسیب نبیند. همچنین توانایی حل اختلافات بین کودکان باعث توانایی حل مشکلات کودک در سنین بالاتر خواهد شد.
سرگرم کردن و بازی
بازی و سرگرمی، مهارت پیچیده و مهمی است که پرستار کودک باید آن را داشته باشد. در حقیقت میتوان بازی را یکی از وظایف پرستار کودک در منزل دانست. کودک با بازیهای خلاقانه میتواند ایدهپردازی خود را رشد دهد.
کمکهای اولیه
کودکان همیشه در معرض خطرهای مختلفی هستند. برای اینکه بتوان آنها را از خطر دور کرد، نیاز است که به ایمنی آنها اهمیت داد. اگر کودکی دچار مشکلی شود، پرستار کودک با مهارت در کمکهای اولیه خسارت خطرات ایجاد شده را کاهش میدهد.
مهمترین وظایف پرستار کودک در منزل
در مورد استخدام پرستار کودک و وظایف پرستار کودک در منزل بایستی چند نکته مهم را مد نظر گر فت که عبارتند از:
ایمنی کودک
اولین نکته که اتفاقا مهمترین نیز محسوب میگردد، ایمنی کودک است. بدون شک دغدغه اصلی هر پدر و مادری ایمنی کودک میباشد. پرستار کودک باید او را از هر نوع آسیب فیزیکی محافظت کند. مراقب اشیاء در منزل یا زمین بازی باشد تا کودک به خود آسیبی نزند.
اسباب بازیهای کودک بعد از بازی بایستی کاملا تمیز شده و دوباره در جای خود قرار داده شوند. همچنین یک پرستار کودک باید مواظب تعامل کودک با غریبهها باشد و او را از نزدیک شدن به هر گونه خطری محافظت کند.
آمادگی کامل برای شرایط اضطراری از وظایف پرستار کودک در منزل
زمانی که والدین از آمادگی پرستار کودکشان برای مواقع اضطراری آگاه شوند، با اطمینان کودک را با پرستارش تنها خواهند گذاشت.
یک پرستار کودک بایستی برای مواقع اضطراری آموزش کافی دیده باشد و دورههای آموزشی مانند کمکهای اولیه و (CPR) یا همان احیای قلبی و ریوی را دیده باشد. یک پرستارکودک بایستی درمورد تاریخچه پزشکی کودک اطلاعات کافی را کسب کرده باشد.
پرستار کودک باید لیستی از شماره تلفن اطرافیان کودک(به غیر از پدر و مادر) را در اختیار داشته باشد تا بتواند در مواقع اضطراری با آنها ارتباط برقرار کند. ضمن این که تلفن پلیس، اورژانس، آتش نشانی و غیره را نیز برای مواقع اضطراری در اختیار داشته باشد.
خانه داری از وظایف پرستار کودک در منزل
پرستار کودک بایستی آموزشهایی در مورد خانه داری نیز دیده باشد و کارهای کوچک و سبک خانه داری را به راحتی بلد باشد. مراقبت از کودک در برخی مواقع باعث خواهد گردید که منزل دچار به هم ریختگی گردد.
پرستار خانه بایستی توانایی آن را داشته باشد که خانه را مرتب کند. ظروف غذا و لوازم خواب کودک را در اولویت مراقبت قرار دهد. البته اگر والدین تقاضای شستشوی لباس کودک و گردگیری را داشته باشند. چون جزء وظایف پرستار کودک نیست میتوانند در ازای پرداخت حقوق بیشتر با پرستار به توافق برسند.
تغذیه کودک
از اساسی ترین و مهم ترین وظایف پرستار کودک در منزل این میباشد که از برنامه غذایی کودک اطلاع کامل داشته باشد. در کودکان کم سن و سال، والدین زمان و نوع وعدههای غذایی را طبق برنامه خاص و منظم در اختیار پرستار کودک قرار میدهند و او بایستی با دقت این موارد را عایت کند. ضمن این که پرستار کودک به گرسنگی کودک در دیگر زمانها نیز توجه کافی داشته و رسیدگی کامل کند.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی بر اساس سن نوزاد و کودک و نکات تغذیه کودک
در کودکان با سن بالاتر، مسئولیت پرستار کودک صرفا آماده سازی غذا و تغذیه کدکان میباشد. پرستار کودک در کنار برنامههای مربوط به مراقبت از کودک، از دانش لازم جهت تهیه غذا متناسب با ذائقه کودک را نیز باید برخوردار باشد. همچنین آموزش موارد اضطراری هنگام غذا خوردن مانند خفگی کودک را نیز دیده باشد.
سرگرمی و فعالیت از وظایف پرستار کودک در منزل
یکی دیگر از وظایف پرستار کودک در منزل این است که کودک را سرگرم نموده و به فعالیتهای حسمانی کودک (بازی) نظارت داشته باشد. این مسئله را بداند که کودک در محیط داخل منزل و خارج از محیط منزل چه بازیهایی را انجام دهد و چه فعالیتهایی میتواند به خلاقیت ذهنی کودک کمک کند.
والدین کودک توقع دارند که پرستار کودکشان در زمان بیداری فرزندشان او را فعال نگه دارد و بازی و سرگرمیهای مفید هر دوره سنی کودک آشنایی داشته باشد. با اطلاع از آن برای هر قسمت برنامه ریزی کند.
ضمن این که پرستار کودک نسبت به زمان تماشای تلوزیون توسط کودک، نوع برنامههایی که میبیند و ساعت تماشای تلویزیون برنامه ریزی داشته باشد. پرستار کودک به این قضیه هم باید اشراف داشته باشد که هر بازی و سرگرمی مناسب کودکان نیست.
راههای استخدام بهترین پرستار کودک
با توجه به اینکه امروزه، بیشتر افراد برای نگهداری از کودکان خود نیاز به پرستار کودک دارند، در نتیجه؛ مهم است که از وظایف پرستار کودک در منزل و راههای استخدام بهترین پرستار کودک اطلاع داشته باشند. روشهای مختلفی وجود دارند که بتوان پرستار کودک استخدام کرد. مهم این است که گامهای استخدام پرستار را بدانید.
هنگام استخدام پرستار کودک، نیاز است که یکسری نکات را رعایت کنید که مهمترین آنها به شرح زیر هستند:
- قبل از هر اقدامی برای استخدام پرستار کودک، باید لیستی از اولویتها و نیازهای خود را آماده کنید.
- با تمام گزینههای خود برای سمت پرستاری کودک مصاحبه کنید.
- تحقیقات مختلفی مانند: سابقه کاری، مهارتهای پرستار و سوءپیشنه را بررسی کنید.
- استخدام آزمایشی برای چند روز داشته باشید تا با شرایط روحی و رفتاری پرستار بیشتر آشنا شوید.
- در نهایت هنگام عقد قرارداد، توضیحات کاملی از وظایف پرستار کودک در منزل و میزان حقوق و سایر موارد را عنوان کنید.
شما میتوانید پرستار را از طریق معرفی دوستان و همکاران خود انتخاب کنید یا از مراکز معتبر پرستاری و مراقبتی برای استخدام پرستار اقدام کنید.
مزایای نگهداری کودکان در خانه
کودکان علاوه بر اینکه نیازهای طبیعی مانند: گرسنگی، تشنگی و رفع لباس دارند، نیاز به امنیت و احساس خوب هم خواهند داشت. به عقیده بسیاری از متخصصها، نگهداری کودک در خانه باعث میشود تا احساس امنیت در کودک افزایش پیدا کند. زیرا از بدو تولد با محیط آشنایی دارد و میداند که خانه مکانی امن برای او است.
بیشتر بخوانید: پرستاری از کودک در منزل بهتر است یا مهدکودک؟
همچنین مزیتهای نگهداری کودکان در خانه به این موضوع محدود نمیشود، بلکه باعث رشد و ایجاد خلاقیت در کودک هم میشود. اما به طور کلی مزایای نگهداری کودکان در خانه به شرح زیر هستند:
- توجه فردی: نگهداری کودک در خانه بر خلاف نگهداری در مهد کودکها باعث میشود تا توجه بیشتری به کودک شود و فرزند احساس تنهایی نداشته باشند. همچنین مراقبتهای بیشتری برای او در نظر گرفته شود.
- راحتی در خانه: این مورد یکی از مهمترین مزیتهای نگهداری کودک در خانه است، زیرا احساس راحتی باعث ایجاد خلاقیت و تمرکز کودک خواهد شد.
- فعالیت و تحرک: با توجه به اینکه خانه محیطی امن و آشنا برای کودک است، در نتیجه انجام فعالیتهای گوناگون هم برای کودک راحتتر خواهد بود و بهتر میتواند به بازی و سرگرمی بپردازد.
همچنین ارائه خدمات پرستار کودک در خانه برای والدین هم مزیتهای مختلفی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- زمان بیشتر برای فعالیتهای شخصی
- انعطاف بیشتر در برنامههای روزانه
- آرامش خاطر از نگهداری کودک خود
پرستار کودک برای خانوادههایی که شاغل هستند نیز ضروری است. زیرا،کودک نمیتواند طولانی مدت در خانه تنها باشد و همینطور، پرستار میتواند در تربیت کودک نیز تأثیر گذار باشد.
وظایف پرستار کودک در منزل در نگهداری از کودک بیش فعال
وظایف پرستار کودک در منزل به دستهبندیهای مختلفی تقسیم میشود. یکی از آنها، وظایف پرستار کودک در نگهداری از کودک بیش فعال است. با توجه به اینکه، بیش فعالی در کودکان یکی اختلال مغزی است، در نتیجه مهم است که پرستار کودک، به خوبی از وظایف خود اطلاع داشته باشد تا کودک را به بهترین شکل کنترل کند.
به طور کلی تمام مسئولیتهای پرستار کودک و وظایف پرستار کودک در منزل برای کودک بیش فعال با سایر کودکان یکی است. اما نیاز است که یکسری اقدامات برای کودک بیش فعال در نظر گرفت تا برای انجام وظایف پرستار همکاری لازم را داشته باشد.
به طور مثال: نیاز است که نگرش مثبتی به کودک داشت و به دلیل رفتارهای کودک توجه کرد یا برنامهریزی مشخص و ثابتی برای کودک مشخص کنید تا اوضاع بهتر شود. به طور کلی مهمترین وظایف پرستار کودک پیش فعال عبارتند از:
- تربیت کودک بر اساس توصیه و اولویتهای والدین
- کمک به انجام فعالیتهای روزانه مانند: استحمام کودک، تعویض لباس، کمک به تغذیه کودک و کمک به دستشویی رفتن کودک و آموزش آن
- تشویق کردن کودک به انجام تکالیف مدرسه
- تمیز نگه داشتن محیط اطراف کودک
- آموزش به کودک در مورد نظافت شخصی
- تهیه غذای کودک
- شستن لباسهای کودک (شستن ملحفه)
- مرتب کردن تخت کودک
- آماده کردن تغذیه و میان وعده
- برنامهریزی برای اوقات فراغت (بازی در خانه، رفتن به شهربازی، ورزش)
- آموزش انضباط
آموزشهایی که پرستار متخصص به این کودکان میدهد، در واقع بهترین روش برای تربیت و آموزش این کودکان است؛ همچنین در نظر داشته باشید که، پرستار طبق خواسته و توصیه شما به کودک آموزشهای لازم را میدهد.
زمان مناسب برای استخدام پرستار بچه
خانوادههایی که شرایط حضور در خانه را ندارند، نگهداری کودکان را به پرستار میسپارند. اما در برخی از مواقع هم، شرایط نگهداری از کودک فراهم است و میتوان با برنامهریزی ساعات نگهداری از کودک را تغییر داد. سوالی که ممکن است برای والدین پیش بیاید این است که زمان مناسب برای استخدام پرستار بچه چه مواقعی است؟
- تنها چند ساعت از روز که برای فعالیتهای خود مشغول هستید.
- در شرایط غیر منتظره و برخی از روزهای سال که مهمانی و مسافرت میروید.
- اگر بیماری خاص دارید یا در بیمارستان بستری هستید.
- با به دنیا آمدن یک فرزند دیگر بهتر است که از پرستار کودک استفاده کنید.
- برای مراقبت از کودکان چند قلو نیاز به پرستار دارید.
- اگر به عنوان مادر نیاز به استراحت و رفع خستگی دارید، مراقبت از کودک را به پرستار بسپارید.
به طور کلی، نقش پرستار کودک در تربیت و آموزش اهمیت زیادی دارد و نیاز است که از خدمات پرستار کودک در خانه اطلاع داشت تا بهترین خدمات را دریافت کرد. مسئولیتهای پرستار کودک در منزل، باید از قبل تعیین شده باشد تا جای هیچ شک و شبههای وجود نداشته باشد و به راحتی بتوان نگهداری از کودک را به پرستار سپرد.
به طور کلی ما در این متن سعی کردهایم که شما را با خدمات و وظایف پرستار کودک در منزل آشنا کنیم، اما اگر سوال یا ابهامی دارید، کافی است که در انتهای همین مطلب و در قالب کامنت با ما در ارتباط باشید و یا با مشاوران مؤسسه پرستار زندگی برتر اکسین در ارتباط باشید.
سوالات متداول:
- وظایف پرستار کودک در منزل چیست؟
نگهداری و مراقبت از کودک، بازی و سرگرمی، آموزش و تربیت جزء مهمترین وظایف پرستار خواهد بود. - فعالیتهای روزانه کودک که بر عهده پرستار است کداماند؟
تعویض پوشک کودک، آمادهکردن غذا و میان وعده، آماده کردن بطری شیر کودک، حمام کودک و پوشاندن لباس - هزینه پرستار کودک چقدر است؟
هزینه پرستار با توجه به عوامل مختلف تعیین میشود که عبارتند از:
-محل سکونت و محدوده جغرافیایی
-وظایف مشخص شده
-اولویتها و نیازهای والدین
-وضعیت روحی و جسمی کودک
-میزان سابقه و تجربه کاری پرستار - ویژگیهای پرستار کودک چیست؟
پرستار کودک باید مسئولیتپذیر و دارای صبر و حوصله باشد. - پرستار کودک را از کجا استخدام کرد؟
برای استخدام پرستار بهتر است که از مراکز معتبر پرستاری استفاده کرد. این مراکز به خوبی به وظایف پرستار واقف هستند و بهترین خدمات را دریافت خواهید کرد. - دریافت سوءپیشینه بر عهده چه کسی است؟
اگر از مراکز معتبر، پرستار کودک استخدام کنید، دریافت سوءپیشینه با مراکز است. - پرستار کودک چه ویژگیهایی دارد؟
پرستار کودک باید دارای صبر و حوصله، مهربانی، با انگیزه و توانمند است.