5 اصل در ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

اوتیسم نوعی بیماری است که مهارت‌های اجتماعی را تحت الشعاع قرار می‌دهد. بنابراین، ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم می‌تواند چالش برانگیز باشد. در این مقاله به بررسی روش‌های بهبود ارتباط با کودکان اوتیسمی می‌پردازیم.

راه‌های ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم

همه را به یک چشم نبینید

اگر فرزند شما اوتیسم دارد و یا بین دوستان خود یک عضو دارای اوتیسم دارید، نباید گمان کنید که یک روش ثابت برای همه‌ی آن‌ها پاسخگو است. مبتلایان اوتیسم با یکدیگر متفاوت اند و هر یک برای برقراری ارتباط روش به خصوص خود را دارند.

برای استخدام پرستار کودک با کارشناسان ما تماس بگیرید

ممکن است در محل کار خود یا بین کودکان اطرافتان به ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم نیاز پیدا کنید. اگر چند روز برای یک نفر زمان گذاشتید و راهی برای برقراری ارتباط موثر با او پیدا کردید، بدانید که برای ارتباط گرفتن با نفر دوم هم باید همان‌قدر زمان صرف کنید. اوتیسم بسیار گسترده است و هر کس می‌تواند میزان خاصی از نشانه‌ها و محدودیت‌های آن را دارا باشد.

ساده صحبت کنید

پس از مدت کوتاهی ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم متوجه می‌شوید نباید از استعاره و آرایه‌های ادبی استفاده کنید. باید تا حد امکان از کلمات و جمله‌های کوتاه و ساده در صحبت ‌های خود استفاده کنید. این کودکان برای برقراری ارتباط با شما تلاش می‌کنند؛ کارشان را سخت‌تر نکنید.

تنها از کلمات استفاده نکنید

برخی از کودکان اوتیسمیک، نمی‌توانند به راحتی با کلمات ارتباط برقرار کنند اما می‌توانند منظور خود را با استفاده از زبان بدن به مقصود خود نزدیک شوند. راه دیگر، استفاده از فلش کارت‌های مختلف است که عکس اجسام و موضوعات انتزاعی مختلف روی آن‌ها چاپ شده است.

کودکان با انتخاب و نشان دادن آن‌ها به شما نشان می‌دهند که منظورشان چیست. اگر شما نیز به همین روش منظورتان را به آن‌ها نشان دهید، با شما صمیمی‌تر شده وبرایادامه دار شدن این ارتباط سعی می‌کنند.

امروزه به لطف انواع گوشی و وسایل هوشمند، برقراری ارتباط تصویری بسیار راحت تر شده است. می‌توانید در لحظه کلمه ‌ای را که می‌خواهید در اینترنت سرچ کنید و یا به کودک مورد نظر هم آموزش دهید که همین کار را انجام دهد.

از طرف دیگر، باید دقت داشته باشید که برقراری ارتباط چشمی برای آن‌ها راحت نیست. در ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم عدم برقراری ارتباط چشمی را بی احترامی تلقی نکنید و خودتان هم سعی کنید خیلی به چشم‌های آن ها خیره نشوید چون ممکن است آن‌ها را معذب کنید.

ارتباط با کدکان مبتلا به اوتیسم

عجول نباشید

باید بدانید که برقراری ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم نیازمند صبر و حوصله‌ی بسیار است. می‌توانید در بازه‌های زمانی کوتاه و متناوب با آن‌ها وقت بگذرانید و به زبانشان آشنا شوید. موقع صحبت کردن، کلمات را آهسته بیان کنید و به آن ها فرصت دهید تا درباره آن اندکی تامل کنند.

موضوعات آسان و روزمره را برای برقراری ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم استفاده کنید. سعی کنید حین حرف زدن، از حرکات بدن و نماد های گوناگون برای تفهیم منظور خود استفاده کنید. انتظار نداشته باشید همه‌ی حرف های او را متوجه شوید یا او مقصود شما را کامل درک کند. به مرور زمان، در براقرای ارتباط قوی‌تر می‌شوید؛ کافی است کمی صبور باشید.

تنها نمانید

اگر نیاز به کمک دارید؛ کمک بگیرید. ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم گاهی سخت می‌شود ولی شما می‌توانید این دشواری را با یاری دیگران کاهش دهید. یکی از روش های توصیه شده، استفاده از حیوانات خانگی است.

ممکن است گاها‌ً کودک در اثر تلاش ناموفق برای ارتباط گیری با اطرافیان ناراحت و تحریک پذیر شود. در کنار داشتن یک سگ، گربه یا هر حیوان دیگری می‌تواند برای کودک آرامش بخش باشد. ارتباط کودک با حیوانات می‌تواند برای برقراری ارتباط او با شما نیز مفید باشد.

از منظر دیگر، می‌توانید از والدین یا نزدیکان کودک درباره‌ی وی بپرسید. هر چه بیشتر بدانید راحت ‌تر می‌توانید توجه او را جلب کنید. سعی کنید از تجارب دیگران برای نزدیک شدن به او استفاده کنید، از خط قرمز‌های او دوری کرده و درباره‌ی علایقش صحبت کنید.

ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم

جمع بندی

برای ارتباط با کودکان مبتلا به اوتیسم به مدرک دکتری روانشناسی‌ یا قدرت جادویی در جذب انسان‌ها نیاز ندارید. همین که کمی با آن‌ها وقت بگذرانید و به شناخت برسید کافی است. صبور باشید که قطعا‌ً اندکی صبر و تحمل مسیر را برای شما آسان تر خواهد کرد.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان