4 نکته برای برقراری ارتباط دوستانه با کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

دنیای کودکان دنیای معصوم و پاک است. برای وارد شدن به دنیای آ‌ن ‌ها باید با آن‌ها ارتباط بگیریم. ارتباط با کودکان و نوزادان برای رشد آن‌ها لازم است. ارتباط خوب شامل شنیدن صحبت‌های آن‌ها و صحبت کردن به شیوه هایی است که باعث می شود کودکان احساس مهم بودن و ارزشمند بودن کنند. در این مقاله به معرفی چند نکته برای برقراری ارتباط دوستانه با کودکان می‌پردازیم.

فواید ارتباط دوستانه با کودکان

بزرگسالان نقش و مسئولیت مهمی در حمایت از درک کودکان از موقعیت‌های بحرانی از طریق زبان‌های کلامی و زبان بدن دارند. در عین حال ایجاد یک محیط امن و مطمئن نیز از وظایف آن‌ها است. نکته مهم این است که مدارس و مهدکودک ‌ها  باید نقش فعالی در فراهم کردن فضاهای کافی برای پرسش و گفت وگو  بازی کنند. گفت و گو در مورد ترس‌ها، نظرات و ایده‌های کودکان در مورد موقعیت‌های حساسی که از نظر آنها ناراحت‌کننده است، هم با بزرگسالان و هم با همسالان از واجبات است.

برای رشد و توسعه مهارت ها، کودکان به ایمنی، امنیت و روابط قوی نیاز دارند، بنابراین برقراری ارتباط دوستانه با کودکان برای رشد ضروری است. از لحظه‌ی تولد کودک، ارتباط گرم، ملایم به نوزادان کمک می کند تا در دنیای خود احساس  امنیت کنند.

برای استخدام پرستار بچه با ما تماس بگیرید

چگونه با کودک دوست شویم؟

شما می توانید از بدو تولد با صحبت زیاد (با وجود اینکه پاسخ دقیقی دریافت نمی‌کنید) با نوزاد خود و مکث هایی که انگار در حال گفتگو هستید، ارتباط خوبی ایجاد کرده و پس از دیدن تلاش نوزاد برای برقراری ارتباط او را تشویق کنید. وقتی کودک شروع به ایجاد صدا و حرکت دادن اندام‌هایش کرد، با صدای بلندتر صحبت کنید، منتظر پاسخ دریافتی بمانید.

چگونه با کودکان ارتباط برقرار کنیم؟

راه‌های ارتباطی فراوانی برای برقراری ارتباط دوستانه با کودکان وجود دارد. با رعایت چند نکته ‌ی کوچک، به زودی به راحتی مانند بزرگسالان قادر به برقراری ارتباط با کودکان می‌شوید.

باید درک کنید زمانی که کودک دچار هیجانات زیاد می‌شود و سیلی از احساسات به سمت او سرازیر می‌شود نمی‌تواند به خوبی دیگر مواقع صحبت کند یا به راحتی سفره‌ی دلش را باز کند. باید با توجه به زبان بدن و نشانه‌های دیگر، سعی در درک کردن او داشته باشید.فرزندتان را در مکالمات روزمره شرکت دهید.

اگر فرزندتان در زمان انجام کاری نزدتان آمد کاری را که انجام می دهید متوقف کنید و به حرف فرزندتان گوش دهید. اغلب نمی توان پیش بینی کرد که چه زمانی فرزندتان شروع به صحبت در مورد چیزی مهم برای او می کند. به طور کلی برای برقراری ارتباط دوستانه با کودکان، آن‌ها را تشویق کنید تا درباره احساسات و افکارشان با شما صحبت کنند.

پیشنهاد مقاله : اولین قاعدگی در دختران

هنگامی که با یکدیگر ارتباط برقرار می کنید، تمام توجه خود را به کودک خود بدهید. بدون غربال به همه چیز گوش دهید؛  نه فقط چیزهای خوب یا خبرهای خوب، بلکه خشم، خجالت، غم و ترس و دیگر احساسات.

روی زبان بدن و لحن و همچنین کلمات تمرکز کنید تا بتوانید واقعاً بفهمید که فرزندتان چه چیزی را بیان می کند. آنچه را که زبان بدن فرزندتان به شما می گوید هماهنگ کنید و سعی کنید به پیام های غیرکلامی نیز پاسخ دهید. برای مثال،(تو امروز بعدازظهر خیلی آرامی، آیا در بین بچه ها حین بازی اتفاق افتاده است؟)

از طرف دیگر، برای برقراری ارتباط دوستانه با کودکان، از زبان بدن خود برای نشان دادن اینکه به ‌‌آنچه فرزندتان می خواهد با شما به اشتراک بگذارد علاقه مند هستید؛ استفاده کنید.

چگونه با کودک ارتباط برقرار کردن را بیاموزیم؟

برای آموزش ارتباط گرفتن به فرزندتان، الگوی خوبی برای او باشید. فرزند شما با تماشای دقیق رفتار شما یاد می گیرد که چگونه با دیگران ارتباط برقرار کند. وقتی به شیوه ای محترمانه صحبت می کنید، این رفتار پیام قدرتمندی در مورد ارتباط درست دارد.

اجازه دهید فرزندتان حرفش را تمام کند و سپس پاسخ دهید. در زندگی روزمره جایی برای مکالمه ی کوتاه وجود دارد، اما مواقعی نیز وجود دارد که کودک شما نیاز دارد که شما با دقت بیشتری صحبت کنید و گوش دهید. پس برای او زمان بگذارید.

موسسه پرستاری زندگی برتر

درخواست پرستار

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

درخواست فوری پرستار و مشاوره رایگان